Telegram Web Link
⬛️ نسرین ستوده خواستار آزادی توماج صالحی و تمام دیگر زندانیان سیاسی شد

◾️ #نسرین_ستوده، وکیل مدافع حقوق بشر، در سالروز بازداشت #توماج_صالحی، هنرمند معترض، با انتشار یادداشت کوتاهی خواستار آزادی او و تمام دیگر زندانیان سیاسی شد.

◾️ این وکیل دادگستری خود روز یکشنبه ۷ آبان در جریان مراسم خاکسپاری جاویدنام #آرمیتا_گراوند همراه با چندین فعال مدنی دیگر بازداشت شد.

◾️ نسرین ستوده در این یادداشت نوشته است: "اینجا ایران است. هنر در بند است. هنرمندان در بندند. توماج هم از این رو در زندان است که هنرمند است.
وکالت در بند است و از این رو وکلا در بندند.
خبر در بند است و از این رو خبرنگاران در بندند.
دانش در بند است و پزشکان و دانشمندان محیط زیست ما در بندند. در یک کلمه زندگی در بند است."

◾️ این فعال حقوق بشر در انتها نوشته است: "زندانیان سیاسی را که اشکال مختلف زندگی ما هستند آزاد کنید...هنرمندان را آزاد کنید. توماج صالحی را آزاد کنید، همین امروز."
@DhrcIran
⬛️ سلامت نرگس محمدی در خطر است

◾️ عالیه مطلب‌زاده، فعال حقوق زنان، در شبکه‌ی اجتماعی ایکس خود از وخامت حال ‎#نرگس_محمدی، فعال حقوق بشر و برنده‌ی جایزه‌ی صلح نوبل، خبر داد و نوشت که رگ‌های قلب او گرفته اما از اعزام‌اش به بیمارستان ممانعت می‌شود.

◾️ او همچنین افزود: "نرگس و بچه‌ها در اعتراض از دیروز در کریدور دفتر و حیاط ورودی بند تحصن کرده‌اند."

◾️ روز گذشته صفحه‌ی اینستاگرام نرگس محمدی با اعلام خبر جلوگیری از اعزام درمانی او نوشت: "برای دومین‌بار از ۱۳ شهریور برای اعزام به بیمارستان و انجام سی تی اسکن ریه و اکو قلب با دفتر بند زنان فراخوانده شده و به دلیل سر نکردن روسری، اجازه‌ی خروج از زندان به او داده نشده است."

◾️ به نوشته‌ی این صفحه‌ی اینستاگرام، دادستان دستور داده تحت هیچ شرایطی نرگس محمدی بدون روسری به بیمارستان اعزام نشود.

◽️ جمهوری اسلامی با قانون حجاب اجباری همچنان جان زنان این سرزمین را به خطر می‌اندازد. مسئولیت هر اتفاقی برای سلامت نرگس محمدی بر عهده‌ی سازمان زندان‌ها است.
@DhrcIran
⬛️ انتقال مجدد رویا ذاکری به بخش زنان بیمارستان روانپزشکی رازی در تبریز

◾️ سه‌شنبه ۹ آبان، دومان رادمهر، فعال مدنی، در صفحه‌ی اینستاگرام خود نوشت: "طبق آخرین اطلاعات دریافتی از نزدیکان #رویا_ذاکری، معروف به #دختر_تبریز، او حداقل از تاریخ ۶ آبان در بخش زنان بیمارستان رازی تبریز دوباره بستری شده است."

◾️ او در ادامه افزود: "پزشک قانونی تبریز بعد از معاینه‌ی وی همچنان عدم ترخیص و ادامه‌ی بستری را ضروری دانسته است. رویا ذاکری همچنان ممنوع‌الملاقات و پرونده‌ی پزشکی او در اختیار حراست بیمارستان است."

◾️ رویا ذاکری، ۳۱ ساله، کارشناسی ارشد کامپیوتر است. او در تاریخ ۲۳ مهر ۱۴۰۲ در شهر تبریز، در‌حالی‌که حجاب اجباری نداشت، از سوی ماموران، مورد حمله قرار گرفت.

◾️ در ویدیویی که از رویا ذاکری منتشر شد این زن جوان، کلافه و درمانده از وضعیتی که در آن قرار گرفته، علیه علی خامنه‌ای شعار می‌دهد.

◽️ باتوجه به سابقه‌ی جمهوری اسلامی در انتقال معترضان و زندانیان سیاسی به بیمارستان‌های روانپزشکی و آزار، شکنجه و به کام مرگ فرستادن آن‌ها، باید وضعیت رویا ذاکری را به دقت پیگیری کرد. نام او نباید فراموش شود.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ گفت‌و‌گوی مریم افشنگ با خانواده‌ی هستی حسین‌پناهی

◾️ خانواده‌ی #هستی_حسین‌پناهی می‌گویند روند درمان دخترشان در ایران به جایی نرسیده و حالا به دنبال ادامه‌ی درمان او خارج از ایران هستند.

◾️مادر هستی در این ویدیو می‌گوید که در یک سال گذشته بر آن‌ها چه گذشته است.

◽️ این گزارش کوتاه را ببینید و تصویر هستی حسین‌پناهی ۱۶ ساله را همچون تصویر دختر ابراهیم کتابدار، #کیان_پیرفلک، #آرمیتا_گراوند، #سارینا_اسماعیل‌زاده و دیگر کودکان کشته شده و یا آسیب‌دیده‌ توسط جمهوری اسلامی به خاطر بسپارید. تا روز دادخواهی
@DhrcIran
⬛️ مجاهد کورکور برای دومین‌بار اقدام به خودکشی کرد

◾️ طبق گزارش‌های منتشر شده #مجاهد_کورکور، از بازداشت‌شدگان ایذه که در زندان شیبان اهواز زندانی است، برای بار دوم اقدام به خودکشی کرده است.

◾️ گفته می‌شود که او در اعتراض به بلاتکلیفی خود در زندان دست به این کار زده است و بعد از خودکشی ناموفق آنقدر به دست ماموران زندان مورد ضرب‌و‌شتم قرار گرفته که او را به بیمارستان منتقل کرده‌اند.

◾️ طبق ادعای قوه‌ی قضائیه، مجاهد کورکور متهم اصلی در پرونده‌‌ی تیراندازی ۲۵ آبان است که طی آن هفت شهروند ازجمله ‎#کیان_پیرفلک کشته شدند. این درحالی است که خانواده‌ی پیرفلک اعلام کرده‌اند که مجاهد حتی در پرونده‌ی قتل کیان مظنون هم نیست.

◾️ حکم اعدام مجاهد کورکور در تاریخ ۱۸ فروردین ۱۴۰۲ توسط قوه‌‌ی قضاییه‌ی جمهوری اسلامی تایید شد.

◽️ بیش از ۱۰ ماه از دستگیری مجاهد کورکور می‌گذرد. او در این مدت در وضعیتی بسیار نامناسب در سلول انفرادی زندان شیبان اهواز نگهداری شده است. دو بار تلاش او برای خودکشی حاکی از وضعیت روحی نامساعد اوست. جان مجاهد در خطر است.
@DhrcIran
⬛️ صدور حکم شش ماه حبس دیگر برای منوچهر بختیاری

◾️ #منوچهر_بختیاری، پدر دادخواه زنده‌یاد #پویا_بختیاری، در پرونده‌ای که در دوران حبس علیه او گشوده شد، به شش ماه زندان محکوم شد.

◾️ طبق گزارش هرانا اتهام منوچهر بختیاری "توهین به رهبری" عنوان شده است.

◾️ سارا عباسی همسر منوچهر بختیاری درباره‌ی وضعیت جسمانی این زندانی گفت: "بیش از یک سال و نیم پیش پزشکی قانونی نامه‌ای مبنی بر عمل فوری فتق و پروستات همسرم را تائید کرده است. همچنین بیش از سه ماه است که از دندان درد رنج می‌برد. اما با بهانه‌تراشی مسئولین مربوطه از رسیدگی درمانی تخصصی و اعزام به مرخصی درمانی محروم مانده است."

◾️ پویا بختیاری ۲۷ ساله روز ۲۵ آبان در جریان اعتراضات سراسری سال ۹۸ به ضرب گلوله جان‌باخت.

◾️ منوچهر بختیاری پیشتر در تابستان ۱۴۰۰ به سه سال و نیم زندان محکوم شد. ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری نیز شهریور ۱۴۰۱‌ به ۵ سال حبس محکوم شد.

◽️ تهدید، بازداشت و صدور حکم حبس برای خانواده‌های قربانیان اقدامی تلافی‌جویانه از سوی جمهوری اسلامی است تا مانع تلاش خانواده‌ها در پاسخگو کردن حکومت شوند‌. دادخواهی اما توقف‌ناپذیر است.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ خانواده‌ی برهان کرمی از جان‌باختگان خیزش سراسری در کامیاران از شکستن سنگ مزار او خبر دادند.

◾️ در این رابطه برادر جاویدنام #برهان_کرمی می‌گوید: "فکر می‌کنند ما ضعیف خواهیم شد. یا می‌ترسیم. نه، ما تازه قوی‌تر خواهیم شد. با این‌کارها ما زنده می‌شویم. ما از کسی نمی‌ترسیم."

◾️ برهان کرمی، ۳۲ ساله در تاریخ ۲۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان برگزاری تجمع مردمی در مقابل منزل خانوادگی زنده‌یاد #فواد_محمدی از جان‌باختگان این شهر با تیراندازی نیروهای امنیتی کشته شد.

◾️ پیکر برهان کرمی را شبانه با حضور گسترده‌ی مردم در روستای چروسانه، زادگاه او، به خاک سپردند.

◽️ حمله و تخریب سنگ مزار معترضانِ کشته و اعدام شده، چهره‌های فرهنگی، شاعران، نویسندگان، هنرمندان و شهروندان بهائی، از جمله اقدامات پردامنه‌ی نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی طی ۴۴ سال گذشته است.
@DhrcIran
⬛️ تخریب مدال‌ها و وسایل محمدمهدی کرمی و به آتش کشیدن لباس‌های او از سوی ماموران حکومتی

◾️طبق گزارش کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان، همسر و پسر #ماشاالله_کرمی در پی هجوم‌های چندباره‌ی ماموران به منزلشان، به ناچار خانه را ترک کرده و به مکان نامعلومی رفته‌اند.

◾️ گفتنی‌ست ماشاالله کرمی از تاریخ ۲مهر تاکنون هیچ‌ تماسی با خانواده‌ نداشته است.

◾️طبق این گزارش طی بیش از ۷۰روز گذشته از زمان دستگیری ماشاالله کرمی، خانواده‌ی کرمی به شدت تحت فشار قرار داشته‌اند تا به هیچ عنوان در مورد شرایط او اطلاع‌رسانی نکنند و حق تماس و رفت‌و‌آمد نیز از آنان سلب شده است.

◾️همچنین یک مامور به صورت دائم خانواده را زیر نظر داشته و دوبار پس از بازداشت آقای کرمی خانه‌ی آنها مورد یورش ماموران قرار گرفته است.

◾️ماموران تمام یادگاری‌ها، مدال‌ها و وسایل جاویدنام #محمدمهدی_کرمی را تخریب کرده و لباس‌های او را آتش زده‌اند. همچنین چمن‌کاری‌های اطراف سنگ مزار او را نیز تخریب کرده‌اند.

◽️حمایت از خانواده‌های دادخواه که ‎به جرم دادخواهی زندانی شدند، را فراموش نکنیم. جمهوری اسلامی عزیزان آنها را کشته و حال بازماندگان را آزار می‌دهد.
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ به مناسبت سالروز کشته شدن جاویدنام ‎#ستار_بهشتی، مادر ‎#گوهر_عشقی با ارسال این ویدیو در شبکه‌ی اجتماعی ایکس خود نوشت: "ستار بهشتی فقط پسر من نبود. همدم، نان‌آور و سنگ‌صبور خانواده‌ی ما بود...درد مملکتش را داشت، از حق و حقوق پایمال شده‌ی کارگر و طبقه‌ی مستضعف دفاع می‌کرد. همین مستضعف‌هایی که سید علی خامنه‌ای سعی می‌کند به دروغ خودش را جای آنها جا بزند و دروغ به خورد مردم بدهد."

◾️ او در ادامه افزود: "ستار من حاضر بود خودش نخورد، نپوشد، نخوابد ولی آدم‌های نیازمند و مستاصل را دستگیری کند. ستار خودش از طبقه‌ی کارگر بود. رنج‌کشیده و درد آشنا.نمی‌توانست ساکت بماند و شاهد دریای رنج مردم باشد، برای همین بردند و کشتند‌ش. سرفراز زندگی کرد و با عزت رفت. زیر شکنجه به شکنجه‌گرانش پوزخند زد.یقین داشت این نحسی از دامن ایران پاک می‌شود و این ظلم باقی نمی‌ماند. یکی از همین روزهای تلخ آبان ستارم را بردند و دیگر نیامد.."

◾️ ستار بهشتی روز ۹آبان ۱۳۹۱ در خانه‌‌ی مادری‌اش در رباط کریم توسط ماموران پلیس فتای تهران بازداشت و عصر روز ۱۳آبان در بازداشتگاه پلیس فتا پس از تحمل شکنجه‌های بسیار به قتل رسید‌.

◽️ یادش گرامی
@DhrcIran
⬛️ فراخوان زندانیان سیاسی زندان قزل‌حصار برای جلوگیری از اعدام قاسم آبسته

◾️ #قاسم_آبسته، زندانی عقیدتی کُرد، ۱۴ سال پیش ابتدا به اتهام قتل عمد بازداشت و به اعدام محکوم شد، اما به دلیل نبود شواهد کافی، اتهام او به افساد فی‌الارض و در نهایت به محاربه تغییر کرد. طبق گزارش‌های منتشر شده اکنون می‌خواهند او را اعدام کنند. زندانیان سیاسی قزل‌حصار از مردم و نهادها و رسانه‌ها خواسته‌اند در برابر این قتل حکومتی بایستند.

◾️ در قسمتی از این نامه که رادیو زمانه منتشر کرده آمده است: "صدور این حکم ضد حقوق‌بشری تنها برای ارعاب بوده و هیچ مبنای حقوقی و قضایی ندارد؛ و جلوگیری از اجرای آن تنها در سایه‌ی همراهی همه‌ی نهادها، رسانه‌ها، فعالان‌ حقوق‌بشری و به ویژه همدلی‌ عموم هموطنان ممکن خواهد شد. نگذاریم شرایط کنونی و برخواستن آتش جنگ در منطقه فرصتی را برای گرفتن جان یک هموطن و قتل حکومتی او فراهم سازد.
زندانیان سیاسی زندان قزلحصار ــ ۱۲ آبان ۱۴۰۲"

◽️ اعدام، خشونت سازمان‌یافته و آگاهانه است. هیچ دولتی نباید از اختیار پایان دادن به زندگی یک شخص برخوردار باشد. نه به اعدام
@DhrcIran
⬛️ ضرب و شتم جواد لعل‌محمدی در زندان

◾️ طبق اطلاع اتحادیه آزاد کارگران ایران #جواد_لعل‌محمدی، معلم زندانی و از امضاکنندگان «بیانیه ۱۴» روز سه‌شنبه ۹ آبان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بعد به سلول انفرادی زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شده است.

◾️ آزار آقای لعل‌محمدی و خانواده‌اش و فراهم نکردن امکان ملاقات در روز ۹ آبان، موجب اعتراض این زندانی سیاسی شد که در پی این اعتراض، کارکنان زندان مشهد به شدت او را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

◾️ گفته می‌شود که سپس او را باوجود کبودی زیر چشم‌ها و پارگی پرده گوش و خونریزی و حال نامناسب، به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند.

◾️ گروهی ۱۴ نفره از فعالان سیاسی و مدنی، خرداد سال ۱۳۹۸، با انتشار بیانیه‌ای خطاب به علی خامنه‌ای خواستار استعفای او و تغییر قانون اساسی ایران شدند. لازم به ذکر است که همه امضاکنندگان این نامه‌ها ضمن بازداشت، با احکام سنگین زندان روبه‌رو شدند.

◽️ افراد زندانی به هر دلیلی که زندانی شده باشند، دارای حقوقی هستند. حفظ شأن و کرامت انسانی، جان و سلامت روانی و جسمانی از حقوق اولیه‌ی آن‌هاست وزندان‌بانان موظف به رعایت آن هستند.
@DhrcIran
⬛️ قاسم آبسته، زندانی عقیدتی کُرد پس از ۱۴ سال تحمل حبس امروز یکشنبه ۱۴ آبان در زندان قزلحصار کرج اعدام شد.

◾️ این زندانی عقیدتی پیشتر به همراه ۶ شهروند دیگر کُرد در یک پرونده‌ی مشترک به اتهام افساد فی‌الارض به اعدام محکوم شده بودند.

◾️ طبق اطلاع شبکه‌ی حقوق بشر کردستان این زندانی عقیدتی روز ۷ آبان برای اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود. خانواده‌ی این زندانی سیاسی امروز در یک تماس تلفنی از سوی مسئولین زندان از اعدام وی مطلع شده‌اند.

◾️ گفته می‌شود خانواده این زندانی عقیدتی پس از اطلاع از اعدام این زندانی عقیدتی برای تحویل پیکر وی از شهر مهاباد به کرج حرکت کرده‌اند.

◾️ #قاسم_آبسته، ۴۴ ساله ، پدر دو فرزند و اهل مهاباد بود.

◽️ در ایران آزاد فردا، مجازات اعدام باید به طور کل لغو شود. ما تنها با تلاش جمعی برای الغای این حکم غیرانسانی است که می‌توانیم "زندگی" را بار دیگر در این سرزمین محقق کنیم.
@DhrcIran
⬛️ بی‌خبری از وضعیت علی عبدی

◾️ #علی_عبدی، مردم‌شناس و فعال اجتماعی اوایل تیر ۱۴۰۲ پس از ۱۴ سال به ایران بازگشت، آخرین پست او در شبکه‌های اجتماعی مربوط به ۴ ماه پیش است.

◾️ طبق گزارش‌های منتشر شده او توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده اما اطلاع دقیقی از جزییات این بازداشت در دست نیست.

◾️ علی عبدی دانش آموخته‌ی پیشین دانشگاه صنعتی شریف است. او در سال‌های گذشته در افغانستان زندگی کرد و کمی پس از روی کار آمدن طالبان توسط این گروه دستگیر شد. پس از آزادی در تیر ۱۴۰۰، برای زندگی به استانبول رفت.

◾️ این فعال دانشجویی سابق به دلیل ابتلا به یک بیماری نادر سال گذشته دید یک چشم خود را از دست داده بود.

◾️ از زمان دستگیری علی عبدی خبری از وضعیت او منتشر نشده است. بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی نسبت به چهار ماه بی‌خبری از او ابراز نگرانی کرده‌اند.

◽️ علی عبدی کجاست؟
@DhrcIran
⬛️ پرونده‌ی مسعود زینال‌زاده به شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب ارجاع شد

◾️ کیفرخواست پرونده‌ی #مسعود_زینال‌زاده از اعضای هیات مدیره‌ی کانون صنفی معلمان تهران صادر و به شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب تهران با قضاوت قاضی افشار ارجاع شد.

◾️ او پیش‌تر در مراسم تدفین جاویدنام #آرمیتا_گراوند بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.

◾️ خدیجه پاک‌ضمیر، همسر #محمد_حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، در شبکه‌ی اجتماعی ایکس خود نوشت: "مسعود زینال‌زاده سال‌هاست که بدون هیاهو فعالیت صنفی می‌کند و همواره از مدافعان سرسخت حقوق دانش‌آموزان بوده است. در مراسم خاکسپاری ‎آرمیتا گراوند بازداشت شده است و همچنان در اوین است. صدایش باشیم."

◽️ برخوردهای امنیتی و بازداشت شماری از شهروندان در مراسم خاکسپاری زنده‌یاد آرمیتا گراوند، مهر تائیدی است بر قتل حکومتی این دختر نوجوان. بازداشت‌شدگان باید فورا آزاد شوند.
@DhrcIran
⬛️ خبرگزاری فرانسه به نقل از غزاله شارمهد، فرزند جمشید شارمهد، زندانی سیاسی نوشته که آقای شارمهد به دلیل شرایط بهداشتی زندان، تقریبا قادر به راه رفتن و صحبت کردن نیست.

◾️ عدم درمان به موقع در زندان باعث شده او وضعیت نابسامانی به لحاظ جسمی داشته باشد.

◾️ جمشید شارمهد، ۶۸ ساله، تابستان ۹۹ در حین سفر به امارات متحده‌ی عربی توسط نیروهای اطلاعات ربوده و به ایران منتقل شد.

◾️ او اخیرا طی یک تماس تلفنی با خانواده گفته وضعیت جسمانی‌اش به قدری وخیم است که ممکن است بمیرد.

◾️ غزاله شارمهد تائید کرده که پدرش در مرحله‌ی پیشرفته‌ی بیماری پارکینسون است و تاخیر در مصرف دارو باعث می‌شود صحبت کردن، راه رفتن یا حتی نفس کشیدن برایش تقریبا غیرممکن شود. همچنین هشدار داده که جمشید شارمهد هر لحظه ممکن است برای اجرای حکم اعدام از سلول بیرون آورده شود.

◾️ شارمهد شهروند ایرانی-آلمانی با اتهام "افساد فی‌الارض" محاکمه و به اعدام محکوم شد. او پیشتر برنامه‌ی رادیو تندر را اجرا می‌کرد.

◽️ در هیاهوی اخبار ناگوار دنیا، زندانیان محکوم به اعدام و ازجمله جمشید شارمهد را فراموش نکنیم. لغو مجازات غیرانسانی اعدام امری ضروری است.
@DhrcIran
⬛️ نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده‌ی جایزه‌ی نوبل صلح ۲۰۲۳ از صبح دوشنبه ۱۵ آبان دست به اعتصاب غذا زد

◾️ خانواده‌ی #نرگس_محمدی در شرح این خبر می‌گویند: "پس از یک هفته پیگیری‌های نرگس از زندان و وکیلش از مراجع قضایی تا امروز دادستان با اعزام او مخالفت کرده و مجوز اعزام صادر نمی‌کند. درحالی که نرگس طبق تشخیص و اکوی پزشک معتمد سازمان زندان‌ها از یک هفته پیش اعزام اورژانسی به مرکز قلب و ریه دارد."

◾️ اعتراض نرگس محمدی به دو چیز است: "۱- سیاست جمهوری اسلامی برای تعلل و عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زندانیان بیمار و از دست رفتن سلامتی و جان انسان‌ها. ۲- سیاستِ یا "مرگ" یا "حجاب اجباری" برای زنان ایران."

◽️ امتناع نرگس محمدی از پوشیدن حجاب اجباری، از دلایل اصلیِ کینه‌ورزی مسئولان زندان اوین علیه اوست. جان او در خطر است و باید هرچه زودتر جهت درمان به بیمارستان منتقل شود.
@DhrcIran
⬛️ دادسرای نظامی استان خراسان رضوی پرونده‌ی شکایت خانواده‌ی آدینه‌زاده را مختومه اعلام کرد.

◾️ خسرو علی‌کردی، وکیل خانواده‌ی آدینه‌زاده، روز دوشنبه ۱۵ آبان با انتشار تصویری از رأی نهایی دادسرا در شبکه‌ی اجتماعی ایکس خود نوشت: "شعبه‌ی اول بازپرسی دادسرای نظامی استان خراسان رضوی، پرونده‌ی دادخواهی پدر و مادر جاویدنام #ابوالفضل_آدینه‌زاده، از جان‌باختگان اعتراضات سال گذشته" را "مختومه" اعلام کرد.

◾️ در حکم صادره توسط دادسرای نظامی خراسان رضوی ادعا شده است که "دلیلی متقن و محکم بر استفاده‌ی نیروهای نظامی و انتظامی از سلاح ساچمه‌زنی تحصیل نگردیده" است.

◾️ ابوالفضل آدینه‌زاده، ۱۶ ساله، در تاریخ ۱۶ مهر ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری در مقابل دانشگاه فردوسی مشهد با شلیک مستقیم گلوله‌های ساچمه‌ای توسط نیروهای امنیتی جان باخت.

◽️ صدور چنین حکمی از بیدادگاه‌های جمهوری اسلامی البته دور از انتظار نیست، اما این رای هرگز افکار عمومی را که از اصابت دست‌کم ۷۰ گلوله‌ی ساچمه‌ای به پهلوی ابوالفضل آدینه‌زاده مطلعند قانع نمی‌کند. دادخواهی ادامه دارد.
@DhrcIran
⬛️ طبق گزارش هرانا، عباس واحدیان‌شاهرودی، فعال مدنی محبوس در زندان وکیل‌آباد از رسیدگی پزشکی محروم مانده و در اعتراض به این مسئله دست به اعتصاب زده و از دریافت داروهای خود امتناع می‌کند.

◾️ یک منبع آگاه گفته: "او از بیماری پوستی رنج می‌برد و نیاز مبرم به پرتودرمانی دارد، با این‌حال وی از رسیدگی پزشکی مناسب و اعزام به بیمارستان محروم مانده و مسئولان بهداری زندان تنها به تجویز داروهای غیرتخصصی برای او بسنده کرده‌اند."

◾️ این فعال مدنی زندانی همچنین مبتلا به بیماری‌های دیگری مانند بیماری ریوی، تنگی نفس، تپش قلب، فشار عصبی و عفونت شدید لثه دچار است و نیاز به رسیدگی پزشکی تخصصی دارد.

◾️ او برای اتهام "تشکیل گروه به قصد اقدام علیه امنیت کشور و همکاری با گروه‌های مخالف نظام" به ۱۱سال زندان محکوم شد که مجازات اشد یعنی ۱۰سال از این محکومیت قابل اجراست.

◾️#عباس_واحدیان‌شاهرودی از امضاکنندگان بیانیه‌ای است که ۱۴نفر از کنشگران مدنی نوشتند و در آن خواهان استعفای علی خامنه‌ای شدند.

◽️ بیش از دو ماه از انتشار خبر وخامت حال ‎واحدیان شاهرودی می‌گذرد و هنوز اقدام جدی برای درمان او صورت نگرفته است. صدایش باشیم
@DhrcIran
⬛️ شش ماه بلاتکلیفی نسیم سیمیاری

◾️#نسیم_سیمیاری، ۳۵ساله، در اردیبهشت۱۴۰۲ توسط اطلاعات سپاه بازداشت و ماه گذشته پس از ضبط ویدیوی اعتراف اجباری و پایان بازجویی‌ها به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

◾️ او به "اجتماع و تبانی، بمب‌گذاری در اماکن عمومی و اخلال در نظم و آسایش عمومی" متهم شده است.

◾️ طبق گزارش کمیته‌ پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان به نقل از منابع آگاه علت بازداشت او شناسایی‌ شدن در تجمعات خیزش ژینا بوده است.

◾️ او پس از دستگیری، ماه‌ها در بند امنیتی نگهداری شده و پس از گذشت نزدیک به شش‌‌ماه از زمان دستگیری‌اش همچنان بلاتکلیف است.

◾️ گفته می‌شود او مدتی در اعتراض به وضعیت نامعلوم پرونده‌اش دست به اعتصاب غذا زده است.

◽️ با گذشت شش ماه از بازداشت نسیم سیمیاری به تازگی نام او در رسانه‌ها شنیده می‌شود. طبق تجربه اطلاع‌رسانی بلافاصله بعد از بازداشت خصوصا برای افرادی که شناخته‌ شده نیستند، اهمیت بسیاری در پرونده‌های قضایی‌ آن‌ها دارد. در وهله‌ی اول بهتر است اسم و مشخصات فرد بازداشت‌شده، تاریخ و ساعت دستگیری، محل دستگیری و چگونگی بازداشت و در صورت امکان نهاد دستگیرکننده اطلاع‌رسانی شود. 
@DhrcIran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
⬛️ سیما مرادبیگی از معترضان آسیب‌دیده در ‎خیزش "زن، زندگی، آزادی" در بوکان، در ویدیویی از خشونت هولناک نیروهای جمهوری اسلامی می‌گوید

◾️ #سیما_مرادبیگی برای اعتراض به مرگ زنده‌یاد ژینا ‎#مهسا_امینی به خیابان رفته بود که با خشونت بی‌حد ماموران جمهوری‌اسلامی مواجه شد. در تاریخ ۲۱ مهر ۱۴۰۱ در بیمارستان شهر بوکان، مامور امنیتی چشمانش را به چشمان سیما مرادبیگی دوخت، لوله‌ی تفنگ را بر روی دست او گذاشت و شلیک کرد.

◽️ شرح این واقعه‌ی دلخراش را از زبان خودش بشنوید.

* ویدیو برگرفته از صفحه‌ی "بنیاد برومند"
@DhrcIran
2024/10/01 09:38:45
Back to Top
HTML Embed Code: