Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻سخنرانی بی مانند استاد فروزانفر در برنامه مرزهای دانش با پرسش و پاسخ | نسخه کامل - منحصر به فرد
🔹آنچه می شنوید نسخه ای منحصر به فرد و کامل از برنامه رادیویی مرزهای دانش است که استاد فروزانفر در آن شرکت جسته و سخن گفته است. این برنامه زمانی ضبط شده که استاد در اوج شهرت و محبوبیت است. این نسخه از هر نظر کامل و شنیدنی است مخصوصا که استاد در پایان به پرسش و پاسخ علاقه مندان حاضر در استودیو واکنش نشان می دهد و با صبروی به تمام پرسش ها پاسخ های ادیبانه ای داده است. نکته ای هم درباره انتشار این صدا از استاد فروانفر لازم است که اگر به درستی رد این صدا گرفته شود اول بار توسط مجموعه پژوهشی چراغداران در فیس بوک و سوندکلاود توسط همکاران ما منتشر شده و بعد از آن خیلی ها همان بخش های ناقص را به عنوان تنها صدای استاد فروزانفر نشر داده اند در حالی که از استاد فروزانفر ساعتها صدای ناب و ارزشمند موجود است که اندک اندک که مستان در این کانال جمع شوند این گنجینه ها هم به ۱۲۰ میلیون نفر فارسی زبان پیشکش خواهد شد.
https://youtu.be/JlbtyYnur-o?si=9W2MoKKvMk9bidxl
فعلا این شراب ناب گوارای شما باد تا بعد ...

🎁 برای شنیدن بخش های دیگر مرزهای دانش باید عضو کانال باشید
به حضورتان افتخار می کنیم عضو کانال چراغداران شوید و و افتخار همراهی بدهید...

بدیع الزمان فروزانفر
او در مشهد و در سال‌های آغازین اقامت در تهران به عنوان شاعر شناخته می‌شد، اما مشغله‌ی فزاینده‌اش به تحصیلات ادبی و بعداً سیاست، باعث شد پس از سال ۱۳۱۰ تقریباً به طور کامل از سرودن شعر غافل شود. بخش قابل توجهی از تخصص دانشگاهی او به مولوی اختصاص داشت. مثل نسخه های انتقادی فیه ما فیه مولانا (۱۳۳۰)

فروزانفر از پیشگامان مطالعات ادبی در ایران جدید بود. او به عنوان منتقد ادبی عالمی دقیق بود. او در نگرش به شعر فارسی تحت تأثیر استادش ادیب نیشابوری بود که به جنبه‌های صوری شعر به‌ویژه عروض و بلاغت توجه خاصی داشت. از این گذشته، جدل های مطرح شده در مدارس و نشریات تهران، فروزانفر را به توجه بیشتر به دین و اخلاق شاعران پیشین و ارتباط آن ها با موالیان خود و دیگر معاصران ترغیب کرد. او به‌ویژه در میان نسل خود به دلیل نقد متهورانه و صادقانه‌اش از شعر کلاسیک برجسته بود. تحقیقات مادام‌العمر او در مثنوی معنوی و آثاری درباره‌ی فلسفه و عرفان اسلامی، به نوشته‌های او عمقی خارق‌العاده و جذابیت بی‌نظیری بخشید.
| iranicaonline.org/articles/foruzanfar
در سال ۱۳۱۴ هیئت ممیزهٔ دانشگاه تهران، مرکب از نصرالله تقوی، علی‌اکبر دهخدا و ولی‌الله نصر، تألیف ارزندهٔ او به نام تحقیق در زندگانی مولانا جلال‌الدین بلخی را ارزیابی و به او گواهی‌نامهٔ دکتری اعطا کرد. به استناد این گواهی‌نامه، در همان سال، به سِمَت استادیِ دانش‌سرای عالی و دانشکده‌های ادبیات و معقول و منقولِ دانشگاه تهران منصوب شد. در سال ۱۳۲۳، بر اساس رأی شورای استادان، به ریاست دانشکدهٔ معقول و منقول برگزیده شد و تا سال ۱۳۴۶ در این سِمَت باقی بود. از ابتدای تأسیس دورهٔ دکتریِ ادبیات فارسی در دانشگاه تهران، تدریس در دورهٔ دکتری را به عهده گرفت و برنامهٔ این دوره را پایه‌گذاری کرد. فروزانفر استادِ راهنمای جمعی از دانشجویان مبرّز دورهٔ دکتری در دانشکده‌های ادبیات و الهیات بود که اغلبِ آنان بعدها استادان برجستهٔ ادب پارسی و مطالعات فرهنگ ایران شدند؛ از جمله: پرویز ناتل خانلری، ذبیح‌الله صفا، مهدی حمیدی شیرازی، عبدالحسین زرین‌کوب، غلامحسین یوسفی، محمدامین ریاحی، سید محمد دبیرسیاقی، احمد مهدوی دامغانی، سید جعفر شهیدی ،محمدرضا شفیعی کدکنی، سیمین دانشور، محمود نشاط، ضیاءالدین سجادی، جلال متینی، سید صادق گوهرین، منوچهر ستوده، منوچهر مرتضوی، مرتضی مولانا، محمود مقتدایی و بسیاری دیگر.

Badiʿ-al-Zamān FORUZĀNFAR
He was also known as a poet in Mašhad and during his early years in Tehran, but his increasing preoccupation with his literary scholarship, and later with politics, resulted in his almost completely neglecting the writing of poetry after 1931.
A significant part of Forūzānfar’s scholarship was devoted to Rūmī and his associates. The critical editions of Rūmī’s Fīh mā fīh (1951)
Forūzānfar was one of the pioneers of literary studies in modern Persia. As a literary critic, he was objective and accurate. In his views on classical Persian poetry, he was under the influence of his mentor, Adīb Nīšābūrī, who paid particular attention to the formal aspects of poetry, especially prosody, and rhetoric. Moreover, the polemics invoked in the schools and periodicals of Tehran persuaded Forūzānfar to pay more attention to the religion and ethics of the poets of earlier times and to their relationship with their patrons and other contemporaries. He was particularly conspicuous among his generation for his daring and candid criticism of classical poetry. His lifelong research in Maṯnawī and works on Islamic philosophy and mysticism gave his writings an extraordinary depth and unique attraction. | iranicaonline.org/articles/foruzanfar

.................
تهیه و تالیف: محمدحسینی باغسنگانی
روایت و اجرا: بهروز رضوی
——————
♻️ گسترش دهیم و برای علاقه مندان ارسال کنیم ...
🐦‍⬛️ باز نشر حتماً با لینک هر دو کانال

Ⓒ This file is unique and is from the archive of the Chiragdaran collection. By Mohammad Hosseini Baghsangani

از قلم محمد حسینی باغسنگانی درباره استاد فروزانفر بیشتر بخوانید:
https://isna.ir/xdQNPm

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:

🔹 چراغداران: https://www.tg-me.com/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: https://www.tg-me.com/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: https://www.tg-me.com/DourbinTarikh
📺
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Listen, Who is this man? 🔹 این مرد کیست؟
او را به یاد بیاوریم تا به زودی در کانال های سخنوران و چراغداران به سخنان حکیمانه اش گوش بسپاریم.
Let's honor his memory without mentioning his name
بشنوید، این مرد کیست؟

بدون ذکر نامش یادش را گرامی بداریم.


♻️ گسترش دهیم | Share and Join Us
به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:

📟 گسترش دهید و دوستان را فرا بخوانید

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:
🔹 چراغداران: https://www.tg-me.com/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: https://www.tg-me.com/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: https://www.tg-me.com/DourbinTarikh
🐦‍⬛️کانال یوتیوب: youtube.com/@Cheraghdaran
📺
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Listen, Who is this Woman? 🔹 این زن کیست؟
او را به یاد بیاوریم تا به زودی در کانال های سخنوران و چراغداران به سخنان ارزنده اش گوش بسپاریم.
Let's honor her memory without mentioning her name.
بشنوید

🔹 این زن کیست؟

بدون ذکر نامش یادش را گرامی بداریم

♻️ گسترش دهیم | Share and Join Us
به مجموعه "چراغداران" بپیوندید

📟 گسترش دهید و دوستان را فرا بخوانید

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید
🔹 چراغداران: https://www.tg-me.com/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: https://www.tg-me.com/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: https://www.tg-me.com/DourbinTarikh
🐦‍⬛️کانال یوتیوب: youtube.com/@Cheraghdaran
👇🏿
Forwarded from Mohammad Baghsangani
🔹سخنرانی دکتر مهدی بیانی درباره تاریخ خط در ایران | در سال ۱۳۴۲
دکتر مهدی بیانی بنیانگذار کتابخانه ملی ایران، کارشناس نسخه‌های خطی فارسی، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه تهران بود. او در ۱۲۸۵ در همدان به دنیا آمد. پدرش، میرزا محمدخان مستوفی فراهانی، از خاندان دبیران و مستوفیان فراهان و نیای مادریش میرزا سلیمان بیان السلطنه فراهانی، رئیس بیوتات سلطنتی و صاحبِ رساله قواعد دفاتر و حساب بود. در دو سالگی او پدرش درگذشت و مادرش با او و دیگر فرزندان به تهران آمد. او در مدارس ابتدایی اقدسیّه و اشرف به تحصیلات مقدماتی و فراگیری خوشنویسی پرداخت و پس از اتمام دوره متوسطه در دارالفنون، دوره لیسانس علوم ادبی و فلسفی را در دانشسرای عالی (دارالمعلمین عالی سابق) به پایان برد و در ۱۳۲۴ هجری خورشیدی به اخذ دکتری در زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران نایل آمد.

https://youtu.be/O2vk4iLPkR0?si=MsdF_JZOz__DdYEL


در ۱۳۱۹ش، به مدت یک سال از طرف وزارت آموزش و پرورش (وزارت فرهنگ سابق) به ریاست فرهنگ اصفهان اعزام شد و پس از بازگشت و انجام دادن مأموریت آموزشی یکساله در وزارت پیشه و هنر وقت، بار دیگر به ریاست کتابخانه ملی منصوب شد. در ۱۳۳۵ش، ریاست کتابخانه سلطنتی را عهده‌دار شد و این سمت را همراه با استادی دانشگاه تهران و تدریس «تاریخ تکامل خطوط اسلامی» و «کتابشناسی نسخه‌های خطی» تا پایان عمر به عهده داشت
او همچنین انجمنی برای حمایت و معرفی خوشنویسان و هنر خوشنویسی با نام «انجمن حمایت خط و خطاطان» تأسیس کرد. وی به سبب تبحّر در شناخت خطوط و نسخه‌ها به عنوان کارشناس نسخه‌های خطی و چاپی، با کتابخانه‌های ملی، مجلس شورای ملی و کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران همکاری می‌کرد. او خود خطی خوش داشت و به ویژه در نستعلیق قوی و ماهر بود. او را از شاگردان میرزا حسین‌خان مستوفی معروف به کاتب‌الخاقان ذکر کرده‌اند. کتاب «احوال و آثار خوشنویسان» که او در ۴ جلد منتشر کرد از آثار پژوهشی ارزشمند در زمینه زندگی‌نامه و معرفی خوشنویسان ایران است که تاکنون ارزش خود را حفظ کرده‌است.

دکتر بیانی از بنیانگذاران انجمن فرهنگی ایران و شوروی و عضو آن بود و نزدیک به ۲۵ سال در راه گسترش و استواری پیوندهای دوستی و فرهنگی دو کشور همسایه تلاش کرد. مأموریتهای فرهنگی بسیاری به کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکا داشت. او در ۱۷ بهمن ۱۳۴۶ بر اثر سرطان درگذشت.


💎 از مجموعه پژوهشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران
🐦‍⬛️باز نشر حتماً با لینک هر دو کانال

#دکتر_مهدی_بیانی
Dr.Mehdi Bayani
Mehdi Bayani was born in 1906 in Hamedan, Iran. His father, "Mirza Mohammad Khan Mostofi Farahani", was from the succession of teachers and accountants of Farahan and his maternal ancestor was "Mirza Soleimaan Bayan ol-Saltaneh Farahani", the head of the royal exchequer and the author of "the treatise on the rules of clerking and accounting". At the age of two, his father died and his mother came to Tehran with him and other children. He studied elementary and calligraphy in the primary schools of "Aqdasiyeh" and "Ashraf". He spent his high school years at the Dar ul-Funun then entered the "Teachers High College" (now Kharazmi University) for a bachelor's degree in literary and philosophical sciences. After receiving his bachelor's degree, he entered the University of Tehran. In 1945, received a doctorate in the field of "Persian language and literature" from the University of Tehran.

After passing the training course at the officer's college and military service, Bayani started teaching Persian language and Persian literature in 1933, while working in the library of the "Teachers High College", and 1934 he was appointed the director of the public library of Islamic sciences. In this position, he collected books from the "Royal Library" and the "Library of Islamic Sciences" to establish the "National Library of Iran" and after the establishment of this library in 1937, he became its director.

♻️ گسترش دهیم و برای علاقه مندان ارسال کنیم ...
💎 از مجموعه پژوهشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران
🔺پخش برای نخستین بار در وب
🐦‍⬛️باز نشر حتماً با لینک هر دو کانال

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:

🔹 چراغداران: https://www.tg-me.com/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: https://www.tg-me.com/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: https://www.tg-me.com/DourbinTarikh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻یادی از هنرمندان ایران، برنامه ای از روح الله خالقی | قسمت اول | این برنامه خانم موچول ...
🔹 برنامه یادی از هنرمندان محصول اواخر دوران همکاری استاد روح الله خالقی با رادیو است. او در این دوران بیشتر مشغول تربیت شاگرد و نیز برگزاری کلاسهای تدریش و آموزش موسیقیدان های رادیو است. از این جهت طرح اولیه برنامه یادی از هنرمندان او در واقع مقدمه ای است بر نگارش کنابهای سرگذشت موسیقی ایران که به اشکال مختلف در هر دو اثر رد پا و تاثیر دیگر برنامه پژوهشی به چشم می خورد. روح الله خالقی بیش از چهل هنرمند نامدار هم روزگار خودش را در برنامه دلنشین یادی از هنرمندان معرفی کرده است که کم کم در همین کانال به خدمت شما مشتاقان موسیقی دستگاهی ایران تقدیم خواهد شد.
با احترام | محمد حسینی باغسنگانی
https://www.youtube.com/watch?v=LLCy4G2rM_U

💎 از مجموعه آموزشی - پژوهشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران
::.........................
بتول رضایی یا پروانه یا خانم موچول - زادهٔ ۱۲۸۹ خورشیدی - درگذشتهٔ ۱۳۱۲ خورشیدی- نوازندهٔ سه‌تار، تار و خوانندهٔ موسیقی دستگاهی ایرانی بود. او نخستین کسی است که صدای ساز سه‌تارش را ضبط کردند و نخستین کسی است که همزمان با نوازندگی آوازش ضبط شده است.

پروانه در تهران و در خانواده‌ای از قشقایی‌های شیراز متولد شد. پروانه در دربار قاجار نزد اکرام‌الدوله آواز فراگرفت و مدتی هم شاگرد رضا قلی خان نوروزی بود. او در زمستان ۱۳۰۶ حدود ۱۰ صفحه ضبط کرد که در دومین اثرش در گوشه‌های زابل و منصوری صدای سه‌تار و آوازش را ضبط کرد. همسرش خیاطی از خاندان شیخ‌الاسلامی قزوین بود و به سل مبتلا بود پروانه نیز بر اثر سل در سال ۱۳۱۲ درگذشت و در گورستان ابن‌بابویه در جنوب تهران دفن شده‌است.
او دو فرزند، یک پسر و یک دختر به نام اقدس خاوری داشت که با نام هنری «خاطره پروانه»، خواننده مشهور مشتاقان موسیقی است. شاعرانی همچون شهریار و ملک‌الشعرای بهار در مدح و مرثیهٔ او اشعاری سروده‌اند.


Ⓒ This file is unique and is from the archive of the Chiragdaran collection
By Mohammad Hosseini Baghsangani

♻️ گسترش دهیم و برای علاقه مندان ارسال کنیم ...
💎 از مجموعه پژوهشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران
🔺پخش برای نخستین بار در وب
🐦‍⬛️باز نشر حتماً با لینک هر دو کانال

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:

🔹 چراغداران: https://www.tg-me.com/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: https://www.tg-me.com/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: https://www.tg-me.com/DourbinTarikh
👁
🔻سخنان میر سیدمحمد محیط طباطبائی درباره فارابی (معلم ثانی) | منحصر به فرد
🔹 انتشار برای نخستین بار در وب | از مجموعه آموزشی - پژوهشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران ...

✔️ زادهٔ ۲۶ خرداد ۱۲۸۰ و درگذشتهٔ ۲۷ مرداد ۱۳۷۱

از ویژگی های محیط در قلمرو پژوهش‌ این بود که اگرچه در جامعه ای بالید که محل تلاقی تضادها محسوب می شد اما بـا تـمامی‌ تـوان‌ کوشید، محیط فرهنگی‌ خویش‌ را به سوی درستی متحول سـازد؛ بـر این بـاور بود که ارزیابی نوشته ها و گفته های دیگران و انتقاد از اندیشه ها برای تهذیب مـحصولات فـکری لازم اسـت. به نظر محیط با این که ریشـه تـمامی علوم جدید از شاگردان اعزامی به غرب بود و در میان آنها افراد شایسته وجـود داشتند، این روند قابل تأمل بـود. محیط در عرصه اندیشه و عمل مـسلمان مـعتقد پابرجایی بود که‌ در بحث های گـوناگون از ارزش ‌ هـای‌ دینی‌ و فرهنگ اعتقادی پاسـداری می‌ کرد. در هر موضوعی و در زندگی علمی و روزمره بسیار شاکر بود و قناعت و مناعت طبع از خصایل‌ بـارزش ایشان بـود.
https://youtu.be/TL67rsTgVp0

محیط طباطبایی در زمره افرادی بود که دانش‌ را برای اعتلای روح و باروری اندیشه‌ می‌ خواست. مغزش‌ کتابخانه‌ ای‌ متحرک بود و اکثر مطالب را که‌ در ادوار مـختلف حـیات خویش آموخته بود در حافظه داشت. حتی چنانچه مـطلبی‌ در چـاپ های مختلف کتابی تغییر یافته‌ بود با ذکر سال‌ طبع‌ و حتی حدود صفحات یادآور می‌ شد. تلفیق مطالب و استفاده از منابع گـوناگون در آن واحـد و اسـتنتاج مطالب مورد نظر از خصوصیات بارز او بود. تخصص محیط منحصر به زمـینه ای مـحدود نبود و در تـمام رشـته هـای مربوط به زبان، ادب، فـرهنگ، تاریخ و جغرافیای‌ ایران‌ و جهان اطلاعات وسیعی داشت و به تمام معنا شایسته نام محیط بود.

Abu Nasr Muhammad al-Farabi
Al-Farabi's fields of philosophical interest included—but were not limited to, the philosophy of society and religion; the philosophy of Language and Logic; psychology and epistemology; metaphysics, political philosophy, and ethics. He was an expert in both practical musicianship and music theory, and although he was not intrinsically a scientist, his works incorporated astronomy, mathematics, cosmology, and physics.

Al-Farabi is credited as the first Muslim who presented philosophy as a coherent system in the Islamic world and created a philosophical system of his own, which developed a philosophical system that went far beyond the scholastic interests of his Greco-Roman Neoplatonism and Syriac Aristotelian precursors. That he was more than a pioneer in Islamic philosophy, can be deduced from the habit of later writers calling him the "Second Master", with Aristotle as the first.

Al-Farabi's impact on philosophy is undeniable, to name a few, Yahya ibn Adi, Abu Sulayman Sijistani, Abu al-Hassan al-Amiri, and Abu Hayyan al-Tawhidi; Avicenna, Suhrawardi, and Mulla Sadra; Avempace, Ibn Tufail, and Averroes; Maimonides, Albertus Magnus, and Leo Strauss. He was known in the Latin West, as well as the Islamic world.

♻️ گسترش دهیم دوستان ...
👈 باز نشر حتماً با لینک هر دو کانال
🎙 انتشار برای نخستین بار در وب

🎲 به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:

🔹 چراغداران: https://www.tg-me.com/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: https://www.tg-me.com/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: https://www.tg-me.com/DourbinTarikh
🐦‍⬛️کانال یوتیوب: youtube.com/@Cheraghdaran

👉
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from سخن و سخنوران (Mohammad Baghsangani)
🔹سخنرانی دکتر زریاب خویی درباره اهمیت کتاب و مطالعه
در ٢٢ تیر ١٢٩٨ دیده به جهان گشود. در هفت سالگی به دبستان رفت. در ۱۳۲۲ به‌زادگاهش بازگشت و مدتی به تدریس در دبیرستان پرداخت اما ماندنی نشد و در ۱۳۲۴ به‌ تهران آمد و پس از چند سال دشوار، در کتابخانه مجلس استخدام شد. در همین زمان با سید حسن تقی زاده آشنا شد. در دانشکده معقول و منقول دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و درجه لیسانس گرفت و سپس به کتابخانه مجلس سنا منتقل شد. استعداد و تسلطش به کتابداری موجب شد تا به عنوان مدیر کتابخانه مجلس سنا انتخاب شود. با ‌معرفی تقی‌زاده بورس مطالعاتی اوقاف هومبولت آلمان غربی که از مهمترین بنیادهای علمی آلمان غربی است، دریافت کرد تا برای مدت پنج سال در ماینتس، فرانکفورت و مونیخ به تحصیل و مطالعه در رشته‌های تاریخ، علوم و معارف اسلامی، فلسفه و فرهنگ تطبیقی بگذراند.

♻️ گسترش دهیم | Share and Join Us
به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:

📸 دوربین: @DourbinTarikh
🔹 چراغداران: @chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: @SokhanoSokhanvaran

👈🏿 کانال یوتیوب: youtube.com/@Cheraghdaran
Audio
🔹سخنرانی دکتر زریاب خویی درباره اهمیت کتاب و مطالعه
در ٢٢ تیر ١٢٩٨ دیده به جهان گشود. در هفت سالگی به دبستان رفت. در ۱۳۲۲ به‌زادگاهش بازگشت و مدتی به تدریس در دبیرستان پرداخت اما ماندنی نشد و در ۱۳۲۴ به‌ تهران آمد و پس از چند سال دشوار، در کتابخانه مجلس استخدام شد. در همین زمان با سید حسن تقی زاده آشنا شد. در دانشکده معقول و منقول دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و درجه لیسانس گرفت و سپس به کتابخانه مجلس سنا منتقل شد. استعداد و تسلطش به کتابداری موجب شد تا به عنوان مدیر کتابخانه مجلس سنا انتخاب شود. با ‌معرفی تقی‌زاده بورس مطالعاتی آلمان غربی را دریافت کرد ...

♻️ گسترش دهیم | Share and Join Us
🐦‍⬛️باز
نشر حتماً با لینک هر دو کانال

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:
📸 دوربین: @DourbinTarikh
🔹 چراغداران: @chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: @SokhanoSokhanvaran

👈🏿 کانال یوتیوب: youtube.com/@Cheraghdaran
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
#تبلیغات در مجموعه چراغداران تلگرام و یوتیوب:

تبلیغات تمامی گروهها و کانال‌های فرهنگی، مشاغل و دوره‌های آموزشی (با بازدهی مطلوب) با ۵۰٪ تخفیف انجام می‌شود.

تماس برای آگهی
@Baghsangani

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:
📸 دوربین: @DourbinTarikh
🔹 چراغداران: @chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: @SokhanoSokhanvaran

👈🏿 کانال یوتیوب: youtube.com/@Cheraghdaran
🔻یادی از هنرمندان ایران، برنامه ای از روح الله خالقی | قسمت دوم | این برنامه ابوالحسن صبا همراه با فیلمی از استاد صبا ...
🔹 برنامه یادی از هنرمندان محصول اواخر دوران همکاری استاد روح الله خالقی با رادیو است. او در این دوران بیشتر مشغول تربیت شاگرد و نیز برگزاری کلاسهای تدریش و آموزش موسیقیدان های رادیو است. از این جهت طرح اولیه برنامه یادی از هنرمندان او در واقع مقدمه ای است بر نگارش کنابهای سرگذشت موسیقی ایران که به اشکال مختلف در هر دو اثر رد پا و تاثیر دیگر برنامه پژوهشی به چشم می خورد. روح الله خالقی بیش از چهل هنرمند نامدار هم روزگار خودش را در برنامه دلنشین یادی از هنرمندان معرفی کرده است که کم کم در همین کانال به خدمت شما مشتاقان موسیقی دستگاهی ایران تقدیم خواهد شد.

با احترام |
محمد حسینی باغسنگانی
https://youtu.be/zat6XzmlnBE?si=8wQZdAeQfYj5h_5r


💎 از مجموعه آموزشی - پژوهشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران
::.........................
Abolhasan Saba
He was born in Tehran to Abul Qasim Khan Kamal ol-Saltaneh, son of Mohammad Jafar Khan Sadr ol-Hekma, son of Mahmud Khan Kashi Malak ol-Shoara Sadr ol-Shoara Saba ol-Shoara, son of Mohammad Hossain Khan Malak ol-Shoara. He studied several Iranian and non-Iranic musical instruments and became an Ostad in Radif, but he selected violin and setar as his specific instruments. He was a student of Mirza Abdollah as well as Darvish Khan.
He died in 1957 and was buried in Tehran's Zahir o-dowel Cemetery of Artists and Musicians.

ابوالحسن صَبا (۱۴ فروردین ۱۲۸۱ – ۲۹ آذر ۱۳۳۶ ه‍.ش) موسیقی‌دان، آهنگساز، نوازنده و آموزگار موسیقی اهل ایران بود. او در طولِ چهل سال فعالیت حرفه‌ای‌اش به آهنگسازی، طراحی شیوه‌های نوین نوازندگی، گردآوری ردیف، تألیف کتاب‌های آموزشی و تربیت شاگردانی سرشناس پرداخت و از این رو هنرمندی تأثیرگذار در رشد جریان‌های موسیقی در ایران شناخته می‌شود. وی با اصول علمی موسیقی غربی آشنایی کامل داشت و در عین حال بر گسترش و پیشرفت موسیقی سنتی و محلی ایران تمرکز داشت. از وی به‌خاطر نوآوری‌ها و تحولاتی که در موسیقی ایران پدید آورد، با عنوانِ «نیمای موسیقی ایرانی» یاد می‌شود و مدتی که در این عرصه حضور داشته‌است را «دوران طلایی موسیقی» نام نهاده‌اند.



از قلم محمد حسینی باغسنگانی درباره استاد صبا بیشتر بخوانید:
https://isna.ir/xdQNR2
................
تهیه و تالیف: محمدحسینی باغسنگانی
روایت و اجرا: ژیلا امیر شاهی | منوچهر زنده دل
——————
Ⓒ This file is unique and is from the archive of the Chiragdaran collection
By Mohammad Hosseini Baghsangani

♻️ گسترش دهیم و برای علاقه مندان ارسال کنیم ...
💎 از مجموعه پژوهشی چراغداران فکر و فرهنگ و دایرةالمعارف بزرگ صوتی ایران
🔺پخش برای نخستین بار در وب
🐦‍⬛️باز نشر حتماً با لینک هر دو کانال

به مجموعه "چراغداران" بپیوندید:

🔹 چراغداران: https://www.tg-me.com/Chraghdaran
🔸گروه چراغداران: www.tg-me.com/cheraghdaran
🔺سخن و سخنوران: https://www.tg-me.com/SokhanoSokhanvaran
🏛 دوربین: https://www.tg-me.com/DourbinTarikh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
2024/06/26 17:52:47
Back to Top
HTML Embed Code: