Telegram Web Link
🌺🌸🌺🌸
عید باستانی نوروز بر همه شما آزادیخواهان عزیز همراه کانال لیبراسیون مبارک

💐 به امید سالی با آزادی و خوشبختی و شادی
🎉🎊
اول فروردین ۱۴۰۳

💎 لیبراسیون/لیبرالیسم
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هم‌میهنان عزیزم،

فرا رسیدن نوروز، این یادگارِ ماندگارِ نیاکانِ ما را به شما شادباش می‌گویم. نوروز، نمادی از پیوستگی فرهنگی و تاریخی ما ایرانیان است؛ یادآور اینکه از پی سرمای جان‌سوز و تاریکی زمستان، نور بار دیگر، جانِ جهان را گرما و روشنایی می‌بخشد.

سالی که گذشت، سالی بود پُر فراز و نشیب. شاید در آغاز سال،‌ سرکوب جنایتکارانهٔ رژیم، و به بار ننشستنِ فداکاری‌های جاویدنامانِ خیزش مهسا، برخی از شما را دلسرد کرد. اما با خردمندی و اراده‌ای ملی، پرچم مبارزه را برافراشته نگه داشتید، و در پایان سال، در سیرک انتخابات، شکستی بزرگ را به جمهوری اسلامی و سرکرده‌اش تحمیل کردید، و گامی مهم در راه آزادی میهن برداشتید.

سالی که پیش روست، سالِ عملگرایی و کوشش و فداکاری دوچندان است؛ سال بالا زدن آستین‌های همت و به پا کردن چکمه‌های استقامت؛ سال عبور از آنها که بخشی از مشکلند و به هم پیوستن آنها که به دنبال حل مشکلند؛ سال فراتر رفتن از امید و رسیدن به باور؛ سال در انداختن طرحی نو.

ما چهل و پنج سال است که در شب بلند زمستانی خود به سر می‌بریم. اما امروز حتی پاسداران ضحاک نیز شمیم نور را حس می‌کنند، و طنین گام‌های رهایی ایران، قلب‌های تیره‌شان را هراسناک ساخته است.

پیام نوروز برای ما روشن است: شب می‌رود و روز می‌آید. ‌تاریکی می‌گذرد و نور، پردیس ایران را دگرباره روشن خواهد کرد و گرما خواهد بخشید.

نوروزتان پیروز!
پاینده ایران

@OfficialRezaPahlavi
🌻💐🌻💐🌾
نوروز بمانید که ایّام شمایید
آغاز شمایید و سرانجام شمایید

آن صبح نخستین بهاری که ز شادی
می آورد از چلچله پیغام، شمایید

آن دشت طراوت زده آن جنگل هشیار
آن گنبد گردننده ی آرام شمایید

خورشید گر از بام فلک عشق فشاند
خورشید شما، عشق شما، بام شمایید

نوروز کهنسال کجا غیر شما بود؟
اسطوره ی جمشید و جم و جام شمایید

عشق از نفس گرم شما تازه کند جان
افسانه ی بهرام و گل اندام شمایید

هم آینه ی مهر و هم آتشکده ی عشق
هم صاعقه ی خشم ِ بهنگام شمایید

امروز اگر می چمد ابلیس، غمی نیست
در فنّ کمین حوصله ی دام شمایید

گیرم که سحر رفته و شب دور و دراز است
در کوچه ی خاموش زمان، گام شمایید

ایّام ز دیدار شمایند مبارک
نوروز بمانید که ایّام شمایید

پیرایه یغمایی
🌺🌹🌷🌺🌷🌹
سال جدید خورشیدی بر همگان خجسته باد
@cafe_andishe95
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پادکست ویدیویی «نوروز» اثری از انجمن آتشکده‌ی سازمان مشروطه ایران به مناسب فرارسیدن جشن باستانی نوروز در چهار قسمت تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

▪️قسمت اول

🔹اجرا: #شروین_محبی
کارگردانی و تنظیم: #کیارش_معنوی

🔻پژوهش و نگارش متن:
شروین محبی و کیارش معنوی

#نوروز

#انجمن_آتشکده
#سازمان_مشروطه_ایران
#بازگشت_به_مشروطه


مشاهده در یوتیوب👇

https://youtu.be/7SMgqhjN8ho


@mashrootehorg
لیبراسیون/لیبرالیسم
📜 تداوم سنت‌های ایران کهن تا امروز امری است چشمگیر. فی‌المثل جشن بزرگ ایرانیان امروزه یک روز خاص اسلامی نیست بلکه همانا نوروز است که در اعتدال ربیعی برابر با 21 مارس قرار دارد. 📚📖 عصر زرین فرهنگ ایران، ریچارد ن. فرای ترجمه مسعود رجب نیا @cafe_andishe95
«نوروز سال ۱۲۸۵ یزدگردی [۱۲۹۵ خورشیدی] بدبختانه بر ایران‌شهر قدیم و کشور زردشت می‌گذرد در حالی که سپاه اهریمن و دیوان بدکردار در قلب آن خاک یزدانی خیمه افراشته و به جای لاله، تن‌های جوانان ایرانی است که صحرای ایران را گلگون ساخته است، ولی مملکتی که با ارجاسب و افراسیاب و ‏اسکندر و سعد وقاص و غُزّها و چنگیز و تیمور درآویخته و عاقبت همهٔ آن‌ها را از میان برده و نوروز را تا امروز نگاه داشته نباید مأیوس شود و با امیدواری تمام به جاودانی بودن روح ایران با وحشیان مسکوی نیز مبارزه کند.»
✍️ حسن تقی‌زاده
📔📑 نوروز جمشیدی، مجله کاوه ( سال نخستین، شمارهٔ ۵-۶، ص ۱ و ۲)
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖤🎼 بعید است هیچ آهنگی بیش‌تر از «اگه یه روز بری سفر» فرامرز اصلانی در شب‌های گردهم‌آیی‌های جوانانه دور آتش زمزمه شده باشد. او با این آهنگ، ۴۵ سال میهمان بزم‌ها، جشن‌ها و شب‌های ما بود و حیف از فقدانش دور از میهن؛ یادت گرامی جناب فرامرز اصلانی!

📹 فرامرز اصلانی جوان و فریدون فرخزاد عزیز، تنها چند ماه پیش از ۵۷
ساسان آقایی
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یاسمین و من بسیار غمگین هستیم که در آغاز سال نو، دوستی هنرمند و انسانی محترم و والا را از دست داده‌ایم. فرامرز اصلانی، هنرمندی بود گرانقدر که به میهن و هم‌میهنانش عشق می‌ورزید و آرزویش آزادی و آبادی ایران بود. او اگرچه زود و ناگهانی از میان ما رفت، اما با هنر کم‌نظیرش، صدای دل‌نشینش، و ترانه‌های خاطره‌انگیزش در آسمان هنر ایران ماندگار خواهد ماند.

فقدان دوست عزیزمان فرامرز را به خانواده او، به‌ویژه به همسر ارجمندش مرجان، و نیز به جامعه هنری ایران و همه دوستدارانش تسلیت می‌گوییم.

بدرود فرامرز جان! یادت همیشه با ما خواهد بود.

@OfficialRezaPahlavi
◻️زور نباید علیه هیچ چیز جز زور ناروا و غیر قانونی بکار رود

جان لاک

@cafe_andishe95
💎مدرنیته در روایت اصیلش یعنی "ليبرالیسم"
یک امر غربی نیست،

بلکه یک غايت معقول انسانیه

لیبرالیسم متعلق به هیچ جغرافیایی نیست
غربی و شرقی نداره
یک الگو و منش انسانی برتره که دربردارنده پیشرفت ،رفاه صلح و بهروزی عمومیه

🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰
🔮فقط مراقب یک اشتباه باشید :


چپ ضدمدرن برای زدن مدرنیته میگه فاشیسم مدرنه راستِ ضدمدرن هم برای زدن مدرنیته میگه کمونیسم مدرنه

فاشیسم و کمونیسم هر دو شورش علیه مدرنیته بودند و هر دو ارتجاعی بودند.

فاشیسم و کمونیسم شورشهایی ارتجاعی بودند که فقط از ابزارهای مدرن استفاده می کردند

طبعاً داشتن آیفون و اسلحه خودکار باعث نمیشه طالبان "مدرن" حساب بشه فاشیسم و کمونیسم هم ابزارهای مدرن رو برای سرکوب محتوای مدرن به کار می بردند


🗽مهدی تدینی
@cafe_andishe95
🪔 هر فردی که در توافق با دیگران تحت لوای یک حکومت بدنه ای سیاسی را به وجود میآورد

نسبت به همۀ اعضای جامعه احساس تعهد و وظیفه میکند و تابع تصمیم رأی اکثریت می شود

در غیر این صورت قرارداد اولیه ای که او با سایر افراد برای تشکیل ،اجتماع منعقد کرده است ارزش خود را از دست دست میدهد

اگر او بخواهد همان گونه که در وضعیت طبیعی آزاد بوده است آزاد بماند و تحت لوای هیچ قانونی در نیاید دیگر قراردادی در کار نخواهد بود در این صورت چه چیزی نمایانگر قرارداد است؟ اگر قرار باشد او به هر آنچه خود مناسب و درخور میداند عمل کند پس با چه کسی قرارداد بسته و نسبت به چه چیزی متعهد شده است؟

این آزادی همان آزادی است که او و دیگرانی مثل او در وضعیت ،طبیعی و پیش از بستن قرار داد داشته اند و او تنها خود را نسبت به توافق و اعمالی که در نزدش مناسب ،بوده متعهد کرده است

📖رساله ای درباره حکومت جان لاک فیلسوف لیبرال.

@cafe_andishe95
Nakhab Kourosh
Faramarz Aslani
💽🎼نخواب کوروش -فرامرز اصلانی🖤

@cafe_andishe95
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥🎼نخواب کوروش -فرامرز اصلانی🖤
کلیپ

@cafe_andishe95
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🐠جشن نوروز-دکتر مرتضی مردیها🪻


@cafe_andishe95
💸هوادارانم را پولدارتر می‌کنم
دشمنانم (مردم) را فقیرتر🗜
🇪🇸

فرانسیسکو فرانکو
که تا همین پنجاه سال پیش دیکتاتور اسپانیا بود سبک خاصی در حکمرانی داشت که حایز اعتناست.از وقتی به قدرت رسید همه قراردادهای پروژه‌های عمرانی و ساختمانی را به دوستان و نوچگان و طرفداران و حامیانش داد و دقت زیادی به خرج داد که دشمنان بالقوه و بالفعلش هیچ سهمی از این خوان نعمت نبرند.

او ایده جامعه دو طبقه را با پولدار کردن حامیانش(درصد اندکی از مردم) و فقیر کردن دشمنانش (اکثریت مردم) فعلیت بخشید.اعتقاد داشت که دشمن اگر فقیر و مفلوک شود همه انرژی اعتراضی ‌اش هم خنثی خواهد شد .

به این ترتیب دیری نگذشت که طبقه متوسط اسپانیایی به شهروندان درجه دو تبدیل شدند و آلونک نشینی در حاشیه شهرهای بزرگ رونق یافت.در این سکونتگاه‌های غیرانسانی گرسنگی،خودکشی، اعتیاد و انواع خلافکاری ها بیداد می‌کرد اما دولت کناری ایستاده بود و صرفا تماشا می‌کرد.همزمان فرانکو تا توانست به حامیان و نوچگانش امتیازات مالی داد و آن ها را چاق و چله کرد.به آن هایی که در حفظ قدرت کمکش می‌کردند مناصب نان و آب‌دار می‌داد و اگر منصب و شغل به اندازه کافی نبود،پول و خانه و زمین می‌داد.
همیشه شکم‌هایشان را سیر نگه می‌داشت تا مبادا به صف دشمنان بپیوندند.می‌دانست که با سیر و راضی نگه‌داشتن آنها می‌تواند وفاداری‌شان به رژیم را بخرد.البته حواسش بود به چه کسی بدهد و به هر کس چقدر.اگر احساس می‌کرد کسی به اندازه کافی خورده و جیبش را زیادی پر کرده به نرمی او‌ را کنار می‌زد چون احتمالا نوبت فرد دیگری رسیده بود که از آخور رژیمش سهم خود را بگیرد و بخورد.
در واقع یکی از اصلی‌ترین وظایف ژنرال فرانکو تصمیم گیری درباره این موضوع بود که چه کسانی باید پولدار شوند و چه کسانی نباید.این محور نظام نوچه‌پروری اش بود.این نظامی بود که در یک کشور فاقد احزاب سیاسی بیشترین کارایی را برای هر دیکتاتوری دارد. البته کارکرد مطلوب این سیستم نیازمند پول و امکانات زیادی است که باید دست دیکتاتور باشد تا با توزیع آن بین کارگزاران و نوچگانش بتواند همواره آن ها را در خدمت خویش داشته باشد.

برقراری نظام نوچه‌پروری به فرانکو اجازه داد که نظامی از محافل و شبکه‌های شخصی را جایگزین احزاب سیاسی کند؛شبکه‌ها و محافلی که نهایتا سر آن‌ها به شخص خود دیکتاتور ختم می‌شد.او موفق شد مجموعه‌ای از سیاستمداران پوشالی بی‌اصل و نسب و کارگزاران حقیر فرومایه را پرورش دهد که تنها چیزی که برایشان اهمیت داشت حفظ منصب و باقی ماندن بر سر سفره گسترده رانت‌ها و امتیازات انحصاری بود.این نظام نوچه‌پروری فواید دیگری هم برای فرانکو داشت که بماند برای بعد.

بیژن اشتری
@cafe_andishe95
🧨‏بهمن بازرگانی از بنیانگذاران اولیه سازمان مجاهدین خلق که خود هنوز چپ است در‌ جایی از سیطره «اتوریته چپ» بر عرصه کتاب و‌ کتابخوانی در‌ ایران می‌گوید و می‌آورد:

‏«اتوریته چپ در ایران خیلی قوی بود. کتابی را که چپ نمی‌خواست ترجمه نمی‌شد. دکتر مهدی سمسار «سفری در‌ گردباد گینزبرگ» را که خاطرات یک‌ نویسنده روس در اردوگاه‌های کار اجباری استالین بود ترجمه کرده بود. آن‌ موقع شایعه بود مهدی سمسار که این را ترجمه کرده عضو سیا است و‌ وقتی که چنین انگی می‌زدند کسی این را نمی‌خواند. کسی هم که می‌خواند باور نمی‌کرد و‌ می‌گفت اینها را سیا ساخته است.»

‏این سیطره البته و‌ صد البته هنوز هم به قوت خود باقی است جز اینکه مردمان عادی جامعه دریافته‌اند که آنچه از تاریخ معاصر ایران، چپ‌ها به خوردشان داده‌اند عموما قلب ِ واقعیت و دروغ بوده است.
‏اینکه حامیان روایت پنجاه‌و‌هفتی از تاریخ معاصر، تا این اندازه برآشفته شده‌اند، دلیلی جز غم از دست‌دادن هژمونی خود بر روایت‌های تاریخی در باور همین مردم ندارند.

🔻بهزاد مهرانی
‏منبع نقل قول:
‏زمان بازیافته،
‏خاطرات سیاسی بهمن بازرگانی
‏نشر اختران
‏ص۲۷۸
@cafe_andishe95
در زمانی که مارکس انقلاب کمونیستی و دیکتاتوری پرولتاریا تعلیم و ترویج میکرد و نیچه اخلاق سروری و برتری نژاد آریایی
جان استیوارت میل از لیبرالیسم و دموکراسی و حقوق زنان و فواید و ضرورت کمک غرب به رشد جوامع عقب مانده سخن می گفت

مارکس میکوشید که اخلاق را به مبارزۀ پایین دست بر بالادست فرو کاهد و نیچه میخواست که اخلاق سروران را جای اخلاق بردگان بنشاند و افتخار اینان را در احتشام آنان بشمارد

هر دو هم مشتاق متحقق شدن این ایده ها بودند برای انجام چنان کارهای سترگی جرئت و شجاعت زیاد لازم بود و چون عقل تاحدی جای جرئت را تنگ میکند به شکلی باید از شر او رهایی حاصل میشد؛
📍
و این دلیل مهمی در متهم کردن عقل و درک متعارف از سوی آنان بود.
به رغم پیچیدگیها و چند علتیها و بغرنجیهای تبیین اغلب حوادث تاریخی شاید بتوان چنین ساده سازی ای را مجاز دانست که به عنوان عاملی نرم افزار در میان عوامل حاصل کار مارکس استالین شد و حاصل کار نیچه هیتلر و حاصل کار استيوارت میل آنچه جانشین آن دو شد زندگی ای میانمایه و معتدل و رو به سوی امید و شادی با پذیرش واقعیت وجودی زشتیها و رنجهای انبوهی که هست و از ریشه هم برانداختنی نیست؛
که احساس حقارتِ ناشی از آن بیشتر منجر میشود به تا شدن در خود، که به دو نیم کردن دیگران.

📗دکتر مرتضی مردیها -فلسفه های روانگردان📘

@cafe_andishe95
🚩مارکسیسم، به عنوان نظریه‌ای علمی که مدعی است تحولات اجتماعی و اقتصادی را تبیین و پیش‌بینی می‌کند، در آغاز قرن بیستم با رویدادهایی و به شیوه‌هایی باطل شده بود که آن‌قدر درباره‌اش گفته‌اند و نوشته‌اند که نیازی به تکرار آن‌ها نیست.

در غرب، گاهی سوسیالیست‌های دلسوز و دیگران تلاش‌هایی می‌کردند تا این نظریه را از ورشکستگی فکری نجات بدهند، و این تلاش‌ها گاهی ارتدوکس بودند و گاهی هم ارتدادآمیز.

🚮در روسیه به طور کلی نیازی به چنین کاری نبود. در روسیه، بخصوص پس از انقلاب اکتبر، مارکسیسم به نوعی متافیزیک بدل شد که صراحتاً مبتنی بود بر تحلیلی از تاریخ، اما سرسختانه همه‌ی حقایق ناساز را نادیده می‌گرفت، و به اجبار یا اقناع می‌خواست همه‌چیز را سازگار کند با مجموعه‌ای از گزاره‌های جزمی، آن هم با استفاده از واژگان فرقه‌ای و دوپهلو، تکنیک‌های《دیالکتیکی》در بحث‌وجدل، و تصورات سفت و سختِ از پیش فرض‌شده درباره‌ی این‌که انسان‌ها و جامعه چه باید بشوند (به هر قیمت که شده).


📖سِر آیزایا برلین- ذهن روسی در نظام شوروی
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🦫تکامل هیچ هدفی ندارد. هیچ خیرخواهی در آن نیست. هیچ نقشه‌ی اولیه‌ای ندارد.
برای بسیاری از مردم، فهمیدن چنین حقیقتی آزاردهنده است. اما می‌شود طور دیگری هم به آن نگاه کرد.

در میان همه موجودات، تنها ما انسان‌ها به جایگاهی بسیار ویژه در مسیر تکامل رسیده‌ایم که می‌دانیم چه ژن‌های خودخواهی ما را ساخته‌اند.
از این پس، آنها نباید الگویی برای رفتار و کردار ما باشند. بلکه برعکس، حالا که این نیروها را شناخته‌ایم می‌توانیم تلاش کنیم آنها را رام خود کنیم؛ با مهربانی و اخلاق، پزشکی مدرن ، نیکوکاری و حتی با پرداخت مالیات، می‌توانیم استبدادِ انتخاب طبیعی را از میان برداریم. مغز تکامل‌یافته‌مان به ما قدرت می‌دهد تا علیه ژن‌های خودخواهمان قیام کنیم.


📹ریچارد داوکینز-ترجمه از داوود شفیعی-عصر روشنگری
@cafe_andishe95
🗽«کشورها به اعتبار منابع طبیعی خود ثروتمند نیستند. اگر چنین بود روسیه ثروتمندترین کشور جهان بود. او همه چیز دارد، نفت، گاز، الماس، پلاتین، طلا، نقره، فلزات صنعتی، چوب و خاک غنی.

کشورهایی ثروتمند‌اند که سیاست دولت‌هایشان تشویق خلاقیت اساسی انسان برای همکاری اجتماعی با دیگران در تولید کالاها و‌ خدمات مورد نیازشان است.

بنابراین می‌بینیم ژاپن، سوئیس، هنگ کنگ، تایوان، سنگاپور و … با اینکه فاقد منابع طبیعی هستند اما در حال حاضر جزو مرفه ترین کشورهای جهان هستند.

بازار اختراع جدید برخی از اقتصاددانان آکادمیک نیست، بلکه قدیمی ترین سازوکار تجاری شناخته شده برای بشر است.

تنها یک اقتصاد تجارت آزاد می تواند استانداردهای زندگی بالاتر و مشاغلی را که مردم به آن نیاز دارند ایجاد کند؛ اگر صادقانه بگوییم آنها در حال بهره‌مندی از مزایای آزادی هستند.»

🎙مارگارت تاچر
نخست‌وزیر فقید بریتانیا ملقب به بانوی آهنین
محمدرضا
@cafe_andishe95
Forwarded from حجت کلاشی
‏سالِ ۵۷ جشن پیروزی گرفتند که شاه رفت و ریشه پادشاهی را از جا کنده و سوزاندیم.

پنج دهه پس از آن روزگارِ سیاه و شوم، وفاداران به ۵۷ ترسان و شگفت‌زده، نیرومندی و پُر زور شدن میهن‌پرستی و پادشاهی خواهی را می‌بینند و در برابر موج‌هایی که از همه جا سربلند می‌کند ناتوانتر می‌شوند. نانوان‌تر و خنده‌دارتر از دُن‌کیشوت!
منطق ما در پادشاهی‌خواهی، دفاع از ایران، ارزش‌های جهان نو و پیشرفت و آزادی ست.
#جاویدشاه
#گاردجاویدان

@kalashi_hojjat
2024/09/29 11:25:31
Back to Top
HTML Embed Code: