Telegram Web Link
توسعه سیاسی🧰

توسعه سیاسی از مفاهیمی است که بعد از جنگ جهانی دوم در ادبیات توسعه مطرح شده است.

توسعه سیاسی فرایندی است که زمینه لازم را برای نهادینه کردن تشکل و مشارکت سیاسی فراهم می کند و حاصل آن افزایش توانمندی یک نظام سیاسی است.

توسعه سیاسی ملازم و از شروط توسعه اقتصادی و اجتماعی است و دلالت بر امکان کنترل و اداره امور ،سیاسی اقتصادی و اجتماعی توسط مردم دارد. به عبارت دیگر این بعد از توسعه، دربرگیرنده ترویج خردگرایی، دموکراسی، برابری، ثبات، مشروعیت ،مشارکت هویت و همبستگی نهادینه کردن و عقلایی کردن امنیت، عدالت و آزادی در جامعه است امنیت قضایی اقتصادی و اجتماعی یا به عبارتی، حاکمیت نظم و قانون موجب امید به آینده و در نتیجه رشد فعالیت، تلاش و خلاقیت انسان میشود.


🌍تجارب جهانی نشان داده کشورهایی که حکومت پایدار، شفاف و با ثباتی دارند احتمال موفقیتشان در توسعه بیشتر است. این گونه کشورها در مدیریت کلان اقتصادی و سرمایه گذاری در زیرساختهای ملی و تجارت و جلوگیری از جنگها و مشکلات داخلی موفق ترند حکومت و تسلط قانون بر امور مختلف، برای اطمینان خاطر سرمایه گذاران در فرستادن سرمایه هایشان به یک کشور ضروری است. قوانین قضایی شفاف و روشن درباره مالکیت ،اموال میتواند برای افراد فرصت مناسبی به وجود آورد تا با وثیقه گزاردن این اموال از وامی بهره ببرند یا با فروش این اموال، به سرمایه ای برای سرمایه گذاری بیشتر برسند. تامین حق و حقوق کارگران به معنای دریافت پول بیشتر کارگران بوده و آنها را از فقر بیرون میکشد، اما می تواند باعث تشویق افراد چندملیتی برای خروج از کشور و جستجو برای کشوری با محدودیتهای کمتر باشد پیشنهاد شده است که نظارت خوب پیش نیاز توسعه اقتصادی است و بیشتر کشورهای اعطا کننده ،کمک اکنون دریافته اند که بیشتر کمکهای آنها به دلیل فساد اداری و سیاسی به هدر رفته است.
از این رو، وجود نظارت در کمکهای مالی یک ضرورت است
متاسفانه بسیاری از حکومتها، به ویژه در آفریقا ناتوان و یا بیمیل از کمک به کشورهای خود به منظور توسعه هستند و بدون این حمایت پیشرفت یک کشور میسر نیست.

درباره اهمیت و فوریت آزادیهای سیاسی در تامین عقلایی نیازها و تنگناهای اقتصادی، میتوان به تحلیلهای آمارتیا سن نیز مراجعه کرد

امروزه، توسعه سیاسی بیشتر در قالب شکل گیری دولتهای محلی و شهری نمایان می شود که برحسب میزان مشارکت عمومی در سیاست تعریف می گردد و با شاخصهایی مانند تحکیم روابط شهروندی تحکیم حقوق فردی و گروهی وجود نظام چندحزبی و سیاست رقابتی و ثبات سیاسی سنجیده می شود.

📍📗توسعه پایدار و جهانی شدن
@cafe_andishe95
طبق معمول، همه نامزدهای بالقوه ریاست جمهوری به شیوه‌های گوناگون،از مسمومیت با رادیو اکتیو تا پرتاب از ارتفاع تا شلیک گلوله تا کوبیدن چکش بر مغزشان راهی دیار عدم شده‌اند تا حضرت والا با آرای قاطبه مردم روسیه برای شش سال دیگر بر ستیغ کرملین بنشیند.البته کمونیست‌ها و ژیرینوفسکی‌ها برای گرم کردن تنور انتخابات در صحنه حاضرند.واقعا که کمونیست های روس به چه ذلتی

بیژن اشتری

⚫️انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه با سرکوب شدید مخالفان و در غیاب اپوزیسیون واقعی برگزار شد.

◾️خبرگزاری رویترز گزارش داده است که هیچ نهاد نظرسنجی مستقل در این انتخابات حضور نداشت تا مشخص شود چه تعداد از ۱۱۴ میلیون شهروند دارای شرایط رای‌دهی، به پای صندوق‌های رای رفته است.

◼️این انتخابات با اعمال تدابیر امنیتی بسیار سخت‌گیرانه و با حضور دهها هزار پلیس و نیروهای امنیتی به مدت سه روز برگزار شد.

⬛️«او وی دی اینفو» نهادی که سرکوب مخالفان در روسیه را رصد می‌کند، اعلام کرد که روز یکشنبه دست‌کم ۷۴ معترض در روسیه بازداشت شدند.
@cafe_andishe95
🏤توسعه فرهنگی 🎨

یکی دیگر از پیش شرطهای توسعه اقتصادی - اجتماعی جوامع، می تواند بستر و شرایط مساعد فرهنگی باشد و اصولا ،توسعه بدون زمینه فرهنگی آن، محکـوم بـه شکست است؛

نهضتی فکری که به نقل از یک گزارش بعد از دهه ۶۰ میلادی بـه نـام "توسعه فرهنگی" پا گرفت اند:

مقصود از توسعه فرهنگی، ایجاد شرایط و امکانات مادی و معنوی مناسب برای افراد جامعه به منظور شناخت جایگاه آنان و رشد و افزایش علم دانش و معرفت انسانی و آمادگی آنها برای پذیرش اصول توسعه از جمله، قانون پذیری، نظم و انضباط، بهبود روابط اجتماعی – انسانی و افزایش توانمندیهای علمی اخلاقی و معنوی .


⁉️ اما پرسش اساسی در این زمینه میتواند این باشد آیا توسعه به معنای مدرنیزاسیون و همراه با کم رنگ کردن سنتها و باورهای فرهنگی است؟ به اعتقاد نگارنده، پاسخ منفی است، چرا که یکی از ابعاد توسعه پایدار) تقویت و اصالت بخشی بیشتر فرهنگهای بومی، محلی و ملی به روشهای متعدد است. به عبارت دیگر، جوامع انسانی در روند توسعه خود ضمن حفظ هویتها و ارزشهای فرهنگی مثبت و عقلانی، میتوانند با تعامل و ارتباط نزدیک با دیگر فرهنگها، به اهداف نوسازی و پویایی نزدیک شوند. این جوامع میتوانند ضمن ایجاد تحولات مثبت و پویا در فرهنگ بومی، امکان دستیابی و بهره برداری از فرهنگهای جهانی را فراهم سازند. درست است که جهان معاصر تحت سلطه غرب است و از تهدید دنیای جهانی شده امروز که متوجه فرهنگ- های بومی است، گریزی نیست؛ اما نباید فراموش کرد که جامعه ای از حیث بنیانهای فرهنگی، توانایی و قدرت زیادی برای توسعه یافتگی دارد که در تمامی عرصه ها و امور داخلی و خارجی مربوم ـوط به خود با عزت نفس ارزشمندی و اقتدار مورد خطاب قرار گیرد و اصالت و اهمیت ملی خود را در جنبه های مختلف شاهد باشد و آن را حفظ کند. در واقع توسعه فرهنگی به مفهوم گذار از ایستایی و رکود فکری و شناحتی به سوی پویایی است که طی آن مرزهای شناخت و بینش افراد جامعه رشد پیدا میکند.


🔻روستو معتقد است توسعه فرهنگی بر اصول زیر استوار است:

گذار از فرهنگ انقیاد به فرهنگ مشارکت؛

گذار از نگرش محدود محلی اندیش سنتی به نگرش جهانی؛

📍گذار از تعلقات فروملی و قبیله ای به تعلق خاطر ملی؛

- مرجعیت یابی علم و عقلانیت در زندگی بشری؛

اهمیت یابی آموزش و مهارت و تکنیک در زندگی انسانی.


📍📗توسعه پایدار و جهانی شدن
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔗🚚بزرگ‌ترین صادرکنندگان آسيا؛ 1978 تا 2022

📊و اين چنين بود كه چين همتراز(پايين تر) از ايران بود، جايگاه اول را طي ٢٠ سال گذشته گرفته است و ايران از بين ١٥ كشور برتر آسيا حذف شد.


اندیشکده اقتصاد و توسعه
@cafe_andishe95
🔩👕 بنگلادش چطور در یک دهه به قطب صنعتی تبدیل شد؟

🇧🇩

🎯 اقتصاد بنگلادش در اوایل دهه ۷۰ ویران‌‌‌‌شده بود. در یک جنگ ۹ ماهه به تازگی از پاکستان جدا شده بود و کشوری بسیار فقیر با جمعیت متراکم و عمدتا وابسته به تولید کتان و کشاورزی بود که نمی‌توانست غذای مردم خودش را تامین کند.

🎯 در سال ۱۹۷۴ قحطی ویرانگری بنگلادش را فراگرفت. اما کمتر از یک دهه بعد، «کمپین دولتی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی» نتیجه داد و بنگلادش از یک اقتصاد متکی بر کشاورزی به یک قطب صنعتی تبدیل شد.

🎯 تولید نساجی و پوشاک، جرقه‌‌‌‌ یک بازگشت اجتماعی و اقتصادی معجزه‌‌‌‌آسا را برای بنگلادش زد، به‌‌‌‌طوری که امروز کشورهای در حال توسعه سعی دارند از آن تقلید کنند.

💰 تحول بنگلادش و روی آوردن آن به سیاست‌‌‌‌های بازار-محور، که خصوصی‌‌‌‌سازی صنایع و آزادسازی تجارت را دربرمی‌‌‌‌گرفت، به جهش صادرات لباس منجر شد.

🎯 تولید تی‌شرت‌‌‌‌، شلوار و پلیورهای نخی تبدیل شد به موتور رشد بنگلادش و نقطه عطفی در اقتصاد این کشور.

🎯 در طول ۱۰ سال گذشته، بنگلادش به ۳۵امین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل شده و با اشتغال‌زایی برای میلیون‌‌‌‌ها شهروند خود، نرخ فقر را نصف کرده است...

اندیشکده اقتصاد و توسعه
@cafe_andishe95
🏔رضا شاه پهلوی و ساخت جاده تهران شمال🛣
@cafe_andishe95
🌺🌸🌺🌸
عید باستانی نوروز بر همه شما آزادیخواهان عزیز همراه کانال لیبراسیون مبارک

💐 به امید سالی با آزادی و خوشبختی و شادی
🎉🎊
اول فروردین ۱۴۰۳

💎 لیبراسیون/لیبرالیسم
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هم‌میهنان عزیزم،

فرا رسیدن نوروز، این یادگارِ ماندگارِ نیاکانِ ما را به شما شادباش می‌گویم. نوروز، نمادی از پیوستگی فرهنگی و تاریخی ما ایرانیان است؛ یادآور اینکه از پی سرمای جان‌سوز و تاریکی زمستان، نور بار دیگر، جانِ جهان را گرما و روشنایی می‌بخشد.

سالی که گذشت، سالی بود پُر فراز و نشیب. شاید در آغاز سال،‌ سرکوب جنایتکارانهٔ رژیم، و به بار ننشستنِ فداکاری‌های جاویدنامانِ خیزش مهسا، برخی از شما را دلسرد کرد. اما با خردمندی و اراده‌ای ملی، پرچم مبارزه را برافراشته نگه داشتید، و در پایان سال، در سیرک انتخابات، شکستی بزرگ را به جمهوری اسلامی و سرکرده‌اش تحمیل کردید، و گامی مهم در راه آزادی میهن برداشتید.

سالی که پیش روست، سالِ عملگرایی و کوشش و فداکاری دوچندان است؛ سال بالا زدن آستین‌های همت و به پا کردن چکمه‌های استقامت؛ سال عبور از آنها که بخشی از مشکلند و به هم پیوستن آنها که به دنبال حل مشکلند؛ سال فراتر رفتن از امید و رسیدن به باور؛ سال در انداختن طرحی نو.

ما چهل و پنج سال است که در شب بلند زمستانی خود به سر می‌بریم. اما امروز حتی پاسداران ضحاک نیز شمیم نور را حس می‌کنند، و طنین گام‌های رهایی ایران، قلب‌های تیره‌شان را هراسناک ساخته است.

پیام نوروز برای ما روشن است: شب می‌رود و روز می‌آید. ‌تاریکی می‌گذرد و نور، پردیس ایران را دگرباره روشن خواهد کرد و گرما خواهد بخشید.

نوروزتان پیروز!
پاینده ایران

@OfficialRezaPahlavi
🌻💐🌻💐🌾
نوروز بمانید که ایّام شمایید
آغاز شمایید و سرانجام شمایید

آن صبح نخستین بهاری که ز شادی
می آورد از چلچله پیغام، شمایید

آن دشت طراوت زده آن جنگل هشیار
آن گنبد گردننده ی آرام شمایید

خورشید گر از بام فلک عشق فشاند
خورشید شما، عشق شما، بام شمایید

نوروز کهنسال کجا غیر شما بود؟
اسطوره ی جمشید و جم و جام شمایید

عشق از نفس گرم شما تازه کند جان
افسانه ی بهرام و گل اندام شمایید

هم آینه ی مهر و هم آتشکده ی عشق
هم صاعقه ی خشم ِ بهنگام شمایید

امروز اگر می چمد ابلیس، غمی نیست
در فنّ کمین حوصله ی دام شمایید

گیرم که سحر رفته و شب دور و دراز است
در کوچه ی خاموش زمان، گام شمایید

ایّام ز دیدار شمایند مبارک
نوروز بمانید که ایّام شمایید

پیرایه یغمایی
🌺🌹🌷🌺🌷🌹
سال جدید خورشیدی بر همگان خجسته باد
@cafe_andishe95
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پادکست ویدیویی «نوروز» اثری از انجمن آتشکده‌ی سازمان مشروطه ایران به مناسب فرارسیدن جشن باستانی نوروز در چهار قسمت تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

▪️قسمت اول

🔹اجرا: #شروین_محبی
کارگردانی و تنظیم: #کیارش_معنوی

🔻پژوهش و نگارش متن:
شروین محبی و کیارش معنوی

#نوروز

#انجمن_آتشکده
#سازمان_مشروطه_ایران
#بازگشت_به_مشروطه


مشاهده در یوتیوب👇

https://youtu.be/7SMgqhjN8ho


@mashrootehorg
لیبراسیون/لیبرالیسم
📜 تداوم سنت‌های ایران کهن تا امروز امری است چشمگیر. فی‌المثل جشن بزرگ ایرانیان امروزه یک روز خاص اسلامی نیست بلکه همانا نوروز است که در اعتدال ربیعی برابر با 21 مارس قرار دارد. 📚📖 عصر زرین فرهنگ ایران، ریچارد ن. فرای ترجمه مسعود رجب نیا @cafe_andishe95
«نوروز سال ۱۲۸۵ یزدگردی [۱۲۹۵ خورشیدی] بدبختانه بر ایران‌شهر قدیم و کشور زردشت می‌گذرد در حالی که سپاه اهریمن و دیوان بدکردار در قلب آن خاک یزدانی خیمه افراشته و به جای لاله، تن‌های جوانان ایرانی است که صحرای ایران را گلگون ساخته است، ولی مملکتی که با ارجاسب و افراسیاب و ‏اسکندر و سعد وقاص و غُزّها و چنگیز و تیمور درآویخته و عاقبت همهٔ آن‌ها را از میان برده و نوروز را تا امروز نگاه داشته نباید مأیوس شود و با امیدواری تمام به جاودانی بودن روح ایران با وحشیان مسکوی نیز مبارزه کند.»
✍️ حسن تقی‌زاده
📔📑 نوروز جمشیدی، مجله کاوه ( سال نخستین، شمارهٔ ۵-۶، ص ۱ و ۲)
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖤🎼 بعید است هیچ آهنگی بیش‌تر از «اگه یه روز بری سفر» فرامرز اصلانی در شب‌های گردهم‌آیی‌های جوانانه دور آتش زمزمه شده باشد. او با این آهنگ، ۴۵ سال میهمان بزم‌ها، جشن‌ها و شب‌های ما بود و حیف از فقدانش دور از میهن؛ یادت گرامی جناب فرامرز اصلانی!

📹 فرامرز اصلانی جوان و فریدون فرخزاد عزیز، تنها چند ماه پیش از ۵۷
ساسان آقایی
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یاسمین و من بسیار غمگین هستیم که در آغاز سال نو، دوستی هنرمند و انسانی محترم و والا را از دست داده‌ایم. فرامرز اصلانی، هنرمندی بود گرانقدر که به میهن و هم‌میهنانش عشق می‌ورزید و آرزویش آزادی و آبادی ایران بود. او اگرچه زود و ناگهانی از میان ما رفت، اما با هنر کم‌نظیرش، صدای دل‌نشینش، و ترانه‌های خاطره‌انگیزش در آسمان هنر ایران ماندگار خواهد ماند.

فقدان دوست عزیزمان فرامرز را به خانواده او، به‌ویژه به همسر ارجمندش مرجان، و نیز به جامعه هنری ایران و همه دوستدارانش تسلیت می‌گوییم.

بدرود فرامرز جان! یادت همیشه با ما خواهد بود.

@OfficialRezaPahlavi
◻️زور نباید علیه هیچ چیز جز زور ناروا و غیر قانونی بکار رود

جان لاک

@cafe_andishe95
💎مدرنیته در روایت اصیلش یعنی "ليبرالیسم"
یک امر غربی نیست،

بلکه یک غايت معقول انسانیه

لیبرالیسم متعلق به هیچ جغرافیایی نیست
غربی و شرقی نداره
یک الگو و منش انسانی برتره که دربردارنده پیشرفت ،رفاه صلح و بهروزی عمومیه

🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰
🔮فقط مراقب یک اشتباه باشید :


چپ ضدمدرن برای زدن مدرنیته میگه فاشیسم مدرنه راستِ ضدمدرن هم برای زدن مدرنیته میگه کمونیسم مدرنه

فاشیسم و کمونیسم هر دو شورش علیه مدرنیته بودند و هر دو ارتجاعی بودند.

فاشیسم و کمونیسم شورشهایی ارتجاعی بودند که فقط از ابزارهای مدرن استفاده می کردند

طبعاً داشتن آیفون و اسلحه خودکار باعث نمیشه طالبان "مدرن" حساب بشه فاشیسم و کمونیسم هم ابزارهای مدرن رو برای سرکوب محتوای مدرن به کار می بردند


🗽مهدی تدینی
@cafe_andishe95
🪔 هر فردی که در توافق با دیگران تحت لوای یک حکومت بدنه ای سیاسی را به وجود میآورد

نسبت به همۀ اعضای جامعه احساس تعهد و وظیفه میکند و تابع تصمیم رأی اکثریت می شود

در غیر این صورت قرارداد اولیه ای که او با سایر افراد برای تشکیل ،اجتماع منعقد کرده است ارزش خود را از دست دست میدهد

اگر او بخواهد همان گونه که در وضعیت طبیعی آزاد بوده است آزاد بماند و تحت لوای هیچ قانونی در نیاید دیگر قراردادی در کار نخواهد بود در این صورت چه چیزی نمایانگر قرارداد است؟ اگر قرار باشد او به هر آنچه خود مناسب و درخور میداند عمل کند پس با چه کسی قرارداد بسته و نسبت به چه چیزی متعهد شده است؟

این آزادی همان آزادی است که او و دیگرانی مثل او در وضعیت ،طبیعی و پیش از بستن قرار داد داشته اند و او تنها خود را نسبت به توافق و اعمالی که در نزدش مناسب ،بوده متعهد کرده است

📖رساله ای درباره حکومت جان لاک فیلسوف لیبرال.

@cafe_andishe95
2024/09/29 20:14:46
Back to Top
HTML Embed Code: