Telegram Web Link
📍در مکتبِ توسعه‌ستیزی📍
«صناعت و قناعت» روشنفکری، «هامون» مهرجویی، و این‌جایی که اکنون ایستاده‌ایم

ما روشنفکرانی شرمنده از تجددستیزی بسیار داریم، اما روشنفکریِ توسعه‌خواه در ایران هنوز در دوران جنینی خود به سر می‌برد. کهنه مرده است اما جدید هنوز متولد نشده است. در برابر تفکری که می‌خواست ایران متجدد شود، واکنش روشنفکریِ دهه‌ی چهلی ما ایستادگی بود؛ ایستادگی‌ای که از جلال و شریعتی و فردید و داوری و شایگان آغاز شد و تا سروش نیز ادامه داشت. این سواد عام روشنفکران ما هر دغدغه‌ای داشتند، دغدغه‌شان نه‌تنها تجدد و توسعه نبود، که از مخالفان سازش‌ناپذیر توسعه نیز بودند؛ برخی با تفکر جهان‌سومی و ایدئولوژی‌های مارکسیستی همچون شریعتی و جلال، و برخی با آرمانشهرگرایی‌های خیالبافانه‌ی فلسفی، همچون فردید و شایگان و داوری، و برخی با قناعت‌پیشگی زهدورزانه همچون سروش. آن‌ها بیش‌تر از این‌که دغدغه‌ی معیشت و رفاه داشته باشند، خادمان ایدئولوژی‌‌هایی بودند که مقدس‌شان می‌پنداشتند.

توسعه که هدفش خلق ثروت و ایجاد معیشت و رفاه بود، به همین دلایل، نزد آنان پیش پاافتاده و سخیف می‌نمود و زرق‌وبرقی برای دلربایی نداشت. وداع بقایای این روشنفکری با توسعه‌ستیزی اگرچه نوید آغازی را می‌دهد اما دایه‌ی فهم جدیدی از ضرورت توسعه نیست. ما آن‌قدر از فهمِ «عقل سلیم» ــ‌این‌که بدون توسعه نمی‌توان به رفاه رسید‌ــ فاصله گرفتیم، که نسل جدیدی با شعار یک زندگی معمولی، مطالبه‌گرِ عقل سلیم شد؛ مطالبه‌گر بدیهی‌ترین چیزهایی که دریغ می‌شود، که انکار می‌شود. ما امروز می‌دانیم که قرار نیست به زودی به توسعه برسیم، اما برای آن‌که متوجه باشیم این راه را چقدر جلو آمده‌ایم، کافیست به یاد بیاوریم زمانی را که اعظم روشنفکران قومِ ما نمی‌خواستند به توسعه برسند. به یاد بیاوریم که آن خطابه‌های روشنفکری در مذمت تکنیک و توسعه، حتا عقب‌تر و عقیم‌تر از سخنان غیرروشنفکریِ کاسبان امروزینِ تحریم بود.

ما اگرچه سوارانِ قایقی به طوفان نشسته‌ایم که ساحلی از دور پیداي‌مان نیست، اما برخلافِ حمید هامون در انتظار معجزتی نیستیم. منتظرانی هستیم تا افقی ازِ ساحل امن و آرامش، رهایی از ستیز با توسعه، پدیدارمان شود. ما از هامون و آن مرداب روشنفکری عبور کرده‌ایم. حمید هامون به دریا زد و از سرِ اتفاق، با شانس، با معجزتِ دست‌های علی عابدینی، به زندگی بازگشت. کاش مهرجویی بود و زندگیِ دوباره‌ی‌ حمیدِ هامون را در بازگشت به زندگی برای‌مان روایت می‌کرد. زندگی‌ای که تکرار زندگی پیشین نمی‌توانست باشد.

✔️از متن دیباچه‌ی اندیشه پویا ۸۷. به قلم سردبیر: رضا خجسته رحیمی
@cafe_andishe95
📚معرفی کتاب📘
جستاری در فهم بشر

جان لاک_فیلسوف لیبرال

📜چکیده ای از کتاب:

کتاب حاضر یکی از آثار "جان لاک "( 1632 1704م) فیلسوف حسی و تجربی لیبرال کشور انگلستان است که خلاصه‌ای از متن را "پرنیگل تیسون "فراهم آورده و سال‌ها پیش مرحوم "رضازاده شفق "آن را به فارسی ترجمه نموده است .
🪝در این کتاب "لاک "برخلاف روشنفکرانی که هوادار وجود تصورات فطری بودند و اصول فکر بشر را در ضمیر او می‌دانستند بر این باور است که" :ضمیر آدمی در تولد مانند لوحه سفیدی است که نقشی بر آن نیست و نوزاد هیچ گونه تصوری ندارد تا چه ماند به تصورات اولیه، خواه علمی و خواه اخلاقی .در نتیجه عمل تجربه و احساس است که ذهن متدرجا کسب علم می‌کند، یعنی دارای تصورات می‌گردد ."در این نظر وی از فلاسفه عقلانی مانند دکارت که اساس علوم را مبتنی به اولیات می‌دانستند، جدا شد و علم را نتیجه آزمایش و تجربه دانست و همان طور که در عقیده سیاسی، مخالف تحکم حکومت بود، در فلسفه هم مخالف تحکم اصول فطری یا اولیات بود و می‌گفت" :

برخلاف طرفداران اصول فطری در ابتدا ذهن ما خالی است و باید تصورات از راه تجربه به آن بیاید... .ذهن ما می‌تواند تصوری را به وجود آورد و نه آن را از بین ببرد، ما تصورات را فقط دریافت می‌داریم و یعنی ذهن فقط منفعل است...پس علم ما نسبت به تمام عالم خارجی منحصرا از راه تجربه حسی به حصول می‌آید" .
"لاک "در بخش دیگری از کتاب حاضر درباره فلسفه زبان صحبت می‌کند . "مقصود عمده او در این مبحث رد بعضی جهات فلسفی عقلانی یا نظری است که نسبت به مفاهیم کلی مصادیق واقعی خارجی و مستقل قائل بودند ."لاک در این باره نظرات ارسطو و هم افلاطون را رد می‌کند و با وضوح می‌گوید" :

افراد اعیان وجود دارند و کلی فقط یک موضوع زبانی یا عبارتی است که برای سهولت به جای این که هر فرد را نامی می‌دهیم، مجموع اشیاء مشابه را یک نام می‌گذاریم .پس مفهوم کلی مصداقی غیر از افراد یا اجزای آن در خارج وجود ندارد و کلمات کلی، نام‌هایی بیش نیستند .
ما وقتی نامی به یک مفهوم کلی مانند "طلا "می‌دهیم، هرگز ذات و حقیقت آن را نمی‌دانیم، فقط چند خاصیت مشترک را به هم می‌نهیم و کلی می‌سازیم که می‌توان آن را حقیقت اسمی یا ذات اسمی نامید" ."لاک "بر خلاف "دکارت "بعد و جسم را یکی نمی‌داند و می‌گوید" :بعد بدون جسم متصور است، خاصیت جسم همان جسمیت و امتناع تداخل است .

فکر هم ذاتی روح نیست، بلکه در نتیجه تجربه و حس عارض روح می‌گردد و به حدوث می‌پیوندد ."لاک علم را این گونه تعریف می‌کند" :

علم عبارت است از ادراک تطابق یا عدم تطابق تصورات ما ." مطالب این کتاب در چهار باب اصلی یعنی "اصول فطری، تصورات، فلسفه زبان و باب علم، همراه با مباحث متنوع سامان یافته است .

@cafe_andishe95
🕯کانت می‌گوید شگفت‌انگیز است که ایمان به بهشت و جهنم، خود را به شکل خودکار به همه تحمیل می‌کنند. این امر به خاطر خصلت اخلاقی عامی است که در نهاد بشر است. با این حال، وعده انجیل درباره روز جزا در جهان دیگر، به خاطر این نیست که آن را انگیزه رفتار اخلاقی کند. ترس از این جهان یا جهان بعد، هر دو به یک اندازه، ارزش انگیزه بودن را ندارند و نباید توسط مقامات دینی تحمیل شوند. کشتن افراد به خاطر اعتقادشان مسلما غلط است، مگر اینکه دستوری الهی برای مفتش مذهبی بارز شده باشد و این هم چیزی است که هرگز نمی‌شود قطعیت داشته باشد. هر کس بگوید
《کسی که به این اصل دینی اعتقاد نداشته باشد، ملعون است》 باید آماده باشد این را هم بگوید که
《اگر آنچه اکنون به تو می گویم درست نیست، ملعون اصلی منم》.

📚 ایمانوئل کانت، آنتونی کنی، ترجمه رضا یعقوبی، نشر پارسه، ۱۳۹۹، ص۹۲.
@cafe_andishe95
🔍زمانه‌یِ ما زمانه‌یِ نقد است که همه چیز باید تسلیمِ آن شود.
دین از طریق تقدسِ خود و قانون به واسطه‌یِ ابهتِ خود معمولا می‌خواهند خود را از آن معاف دارند.
ولی به این ترتیب ظنِّ موجهی علیه خود بر می‌انگیزند، و نمی‌توانند طالبِ احترامِ خالصانه‌ای باشند که عقل تنها نثارِ چیزی می‌کند که توانسته است در برابرِ آزمونِ آزاد و آشکار استوار بماند.


(#کانت / از کتاب نقد عقل محض)
@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💰میلتون فریدمن، اقتصاد‌دان بزرگ آمریکایی:

زمانی که دولت بزرگ داشته باشیم، کسب‌و‌کارها و صنایع با کنترل و اتحاد دولت، علیه مردم و مصرف کننده می‌شوند. این یکی از دلایلی است که دولت باید کوچک و حداقلی باشد تا امکان سیطره و اتحاد سیاهی این چنینی علیه مردم و مصرف کنندگان پدید نیاید.
کسب‌و‌کارها نهادهای بسیاری مفیدی برای افراد و جامعه هستند و باید با اتکا به تولید محصولات با کیفیت و قیمت های نسبی پایین در بازار آزاد رقابت کنند و به بقا و رشد خود ادامه دهند و نه با کمک و دخالت دولتی.

عاقبت دخالت دولتی، رانت بازی و فساد و به زدن رقابت سالم است. دخالت دولت باعث رشد خودی‌های دولتی می‌شود و نه لزوما بیزنس با محصول بهتر.
@cafe_andishe95
☪️آنچه محمد از بهشت با خود آورد و در قرآن قرار داد به اصول مذهبی محدود نبود، بلکه مبانی سياسی، قوانين جزايی و مدنی، و تئوری های علمی بود.

اما انجيل به مناسبات کلی انسان و خدا و انسان با انسان، محدود است. بيش از آن را نيز درسی نميدهد و مردم را متعهد به اعتقاد به چيزی در آن عرصه ها نميداند.
همين امر بيش از هزار دليل ديگر کافی است که نشان دهد اسلام قادر نخواهد بود در عصر روشنگری و دموکراسی، قدرت خود را حفظ کند، در صورتيکه قدرت مسيحيت در چنين اعصاری نظير هر عصر ديگر، مقدّر است


📚📖(دموکراسی در آمريکا، الکسی دو توکویل، صفحه ۲۴۲ متن انگليسی)

@cafe_andishe95
📜رضا ‏براهنی در کتاب "در انقلاب ایران چه شده است و چه خواهد شد":


"شاه مدعی است امام خمینی مخالف آزادی زن است. این حرف از دهن صهیونیست‌ها بیرون می‌آید و تا این لحظه امام خمینی آزادی زنان را محکوم نکرده. بهتر است به پرونده خود شاه نگاه کنیم. آیا او که از دوران نوجوانی تا به امروز
‏طاق و جفت، زن جوان به دربار می‌برده می‌تواند مدافع زنان باشد؟"

شاه به آذربایجان لشگر کشید و زنان آذربایجانی را قتل عام کرد. شاه 700 زن ایرانی را در روز اول اعلام حکومت نظامی در تهران به گلوله بست. شاه به ناموس صدها زن در زندان تجاوز کرد. آیا آزادی فحشای درباری، آزادی زن است؟
‏بدن زن ایرانی توسط مسلسل‌های شاه سوراخ شده است. این نشان می‌دهد زن نقش خود را به خوبی ایفا کرده است. تا این ساعت سندی در دست نداریم که امام خمینی مخالف این نقش است اما کلیه اسناد این 37 سال نشان می‌هد شاه مخالف زن آزاد است."

#روشنفکر_دوزاری
#ارتجاع_سرخ_و_سیاه
#پایان_پنجاه_و_هفت
#پنکه_سقفی
@cafe_andishe95
🗓ماه می ۱۹۶۸، دانشگاه سوربن پاریس بعد از تصرف دانشگاه توسط دانشجویان کمونیست در جریان اعتراضات می۶۸؛ با تصاویر مائو و لنین بر روی ستون‌های ورودی.

نقطه شروع این اعتراضات گروهی از دانشجویان چپ افراطی علیه سرمایه‌داری و امپریالیسم و این حرف‌ها بود و از شعارهای معروف دانشجویان در آن روزها "مارکس، مائو، مارکوزه" بود. تظاهرات می ۱۹۶۸ که می‌رفت تا منجر به یک انقلاب تمام عیار شود و در برخی آمار تا ۲۰ درصد جمعیت فرانسه را درگیر کرد و دانشجویان سوسیالیست و آنارشیست بسیاری از دانشگاه‌های سراسر فرانسه را به شورش کشاندند و شاهد تظاهرات گسترده‌ای از طیف‌های چپ و کارگری (در یک مورد تا ۵۰۰ هزار نفر تظاهرات در باسیل) بود در نهایت به انتخاباتی منتهی شد که حزب شارل دوگل (حکومت وقت) در آن به پیروزی قاطعی (تقریبا ۳۵۰ کرسی از ۴۳۰ کرسی موجود) رسید. با آن‌که تظاهرات و شورش‌ها برای چند ده روز ادامه داشت و شاهد اجتماعات چند صد هزار نفری بود تعداد تلفات جانی این تظاهرات تنها ۲ نفر کشته بود. به شوخی می‌گویند "ورزش ملی فرانسه تظاهرات است"
محمد الف
@cafe_andishe95
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دیروز یکشنبه (۲۴ دسامبر/۳ دی) در گفتگویی با شبکه خبری فاکس آمریکا به مساله تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه امنیت بین‌المللی پرداختم و نیز با توجه به اینکه در ایام کریسمس و آغاز سال نو میلادی قرار داریم، از آزار و سرکوبی که هم‌میهنان مسیحی‌مان در ۴۴ سال گذشته از سوی رژیم تجربه کرده‌اند، سخن گفتم. در این گفتگو بار دیگر تاکید کردم که یک ایران سکولار و دموکراتیک به دنبال صلح در داخل و خارج مرزهایش خواهد بود.

زیرنویس فارسی از @Unikador

لینک بدون زیرنویس فارسی در کانال یوتیوب فاکس‌نیوز

متن فارسی گفتگو در کیهان لندن

@OfficialRezaPahlavi
💰💳 سنگاپور یک معجره اقتصادی است !



یک وجب مملکت در صدر جذب سرمایه گذاری خارجی قرار دارد و حالا آخرین آمار می گوید اینجا سومین مرکز مالی دنیا شده است؛ آن هم در میان این همه ابرقدرت اقتصادی در سراسر جهان ...

در سالی که گذشت نیویورک با 46 تریلیون دلار سرمایه در بازار سهام، همچنان پیشروترین مرکز مالی در جهان است و لندن با وجود اندکی کاهش به دلیل برگزیت در جایگاه دوم قرار دارد. 

💸سنگاپور به دلیل بی‌طرفی دیپلماتیک و میزبانی مقر منطقه‌ای غول‌های فناوری در رتبه سوم قرار داشته و هنگ‌کنگ، سانفرانسیسکو و لس آنجلس در رده‌های بعدی هستند.

شانگهای با بزرگترین بورس آسیا با یک پله سقوط در رتبه هفتم و شنزن و پکن پنج پله سقوط کرده‌اند

پاریس با چهار پله سقوط به رتبه چهاردهم رسیده و آمستردام و فرانکفورت در جايگاه شانزده و هفده جای دارند.

فوربس هفته گذشته عربستان و امارات را در بین ده کشور پرقدرت جهان ارزیابی کرد

معلوم نیست پس از چهار دهه و کارنامه ای مشخص چه زمانی قرار است معیارهایمان را نسبت به قدرت تغییر دهیم!
✍🏻 حامد پاک‌طینت
@cafe_andishe95
🔖لیبرالیسم تنها گزینه ممکن است و جوامع حتی آن‌هایی که هویت خود را در تنازع با این ایده تعریف کرده‌اند دیر یا زود ناگزیر از سلام یا تسلیم‌اند.
رمز برتری آن بیش از اینکه در حقیقت یا حقانیتش باشد در تطابق کلی آن با نیازهای انسان و انعطاف کافی در برخورد با تحولات است

تعظیم و تکریم سیاست ، قدرت و دولت لزوماً در تعارض با لیبرالیسم نیست.

📗در دفاع از سیاست
دکتر مردیها
@cafe_andishe95
❤️«یک وطن‌پرستی بی‌غرضانه هم هست که هر فردی چون پرورده‌ی آب و خاکی‌ست، به واسطه‌ی نعمت‌ها و بهره‌مندی‌هایی که از وطن و ابنای وطن دریافت کرده نسبت به آن‌ها در خود حق‌شناسی احساس می‌کند، چنان‌که فرزند نسبت به پدر و مادر مهر ورزد. این حب وطن پسندیده‌است».

محمدعلی فروغی
متفکر و سیاستمدار لیبرال ملیگرا

@cafe_andishe95
دکتر مرتضی مردیها.
#وطن_پرستی
@cafe_andishe95
🎉🎁به مناسبت ۸۵ـمین زادروز بهرام بیضایی .وی سخنرانی کم‌نظیری دارد
🎙 «بیضایی در این سخن‌رانی دو تقسیم‌بندی ارائه می‌دهد:

«روشنفکران دورۀ بیداری» و «روشنفکران چپ».
گروه اول کسانی‌اند که کوشیدند مفاخر این سرزمین را پیدا و زنده کنند ــ از جمله و به ویژه فردوسی و شاهنامه‌اش. 

بیضایی با معیار قرار دادن شاهنامه، شرح می‌دهد روشنفکران چپ چگونه عناصر ملیت و هویتِ ایرانی را خوار می‌شمردند. در واقع، چون امور ملی و فرهنگی ایرانی از سوی حاکمیت مطرح شده بود، روشنفکری چپ آنها را خوار می‌شمرد. بیضایی مثال‌هایی از گلستان و شاملو و آل‌احمد می‌آورد.

این خطای بزرگ روشنفکری چپ بود که از سر ستیز با حاکمیت با «ایرانیت» هم ره ستیز جست. چون حاکمیت برای اعتبار دادن به خود به امور ملی رجوع می‌کرد، اینان چشم‌بسته و کورکورانه و از لج حاکم، به عناصر ملی می‌تاختند. این آن آفت ایدئولوژی‌زدگی و سیاست‌زدگی است. اگر هم قرار است ما درسی برای امروز بگیریم، همین است: اندیشۀ سیاسی در «سلب» نیست؛ بلکه در «ایجاب» است؛ در «نه» نیست، بلکه در «آری» است؛ یعنی اینکه ما چه چیز را «نمی‌خواهیم» مهم نیست، بلکه باید بدانیم و بگوییم چه چیز «می‌خواهیم». وقتی ما بدانیم چه چیز می‌خواهیم، آن‌گاه دیگر مانند این دست روشنفکران، کورکورانه عمل نمی‌کنیم.
به همین دلیل است که برای کسی چون من، معیار و ملاک یک شخصیت و یک اندیشه این است که دقیقاً بگوید «چه می‌خواهد»؛ نه اینکه دیگران را با «چه نمی‌خواهد» به سیاهی‌لشکر کور و کر خود بدل کند.»

✍🏼یادداشتی از مهدی تدینی
@cafe_andishe95
📊 هند؛ پرجمعیت و پیشرفته

🇮🇳
كشور سرسبز هندوستان این روزها مبدا و مقصد بسیاری از پیشگامان صنعت فناوری اطلاعات است. از زمانی که کشور هندوستان استقلال خود را بدست آورد، توسعه اقتصادی نیز در این کشور با قدرت بیشتری به مسیر خود ادامه داد. درآمد سرانه هندوستان پس از جدایی از استعمار بریتانیا افزایش محسوسی داشت. پس از اصلاحات اقتصادی عظیمی که در بین سال‌های 1991 تا 2000 در هند رخ دارد، سیستم اقتصادی کشور هند وارد فاز بازار آزاد شد.

📮هندوستان جز کشورهای برتر جهان در زمینه تحقیقات علمی به شمار می‌رود. این کشور در زمینه پزشکی و کشاورزی جزو پیشرفته‌ترین کشورهای دنیا به شمار می‌رود. حوزه فناوری اطلاعات هند نیز انقدر پیشرفته است که درآمد خالص آن از درآمد نفتی کشور ایران بیشتر است.

بد نیست بدانید که اقتصاد هند رتبه چهارم را در جهان دارد.
علاوه بر این، صنعت داروسازی هندوستان حرف اول را در دنیا می‌زند.
صنعت خودروسازی هند نیز حرفی برای گفتن دارد و کمپانی‌های بسیار بزرگی نظیر مرسدس بنز و آئودی در این کشور به ساخت خودرو مشغول هستند.
از آنجایی که هند یکی از پیشرفته ترین کشورهای جهان است، سالانه تعداد زیادی دانشجو برای ادامه تحصیل به این کشور مهاجرت می‌کنند.

🇮🇳
۲۰ سال با رشد اقتصادی بالای 6 درصد


کشور هند به‌عنوان سومین قدرت اقتصادی جهان بر مبنای شاخص PPP و پنجمین اقتصاد جهان بر مبنای GDP (در نیمه‌اول سال 2022) یکی از شگفت‌انگیزترین رشدهای اقتصادی در هزاره جدید را تجربه کرده و با میانگین رشد اقتصادی بالای خود تا پیش از شیوع کرونا به سرعت خود را به یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا تبدیل کرد.
از سال ۲۰۰۳ تا 2021، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی هند تنها سه سال زیر ۶ درصد بود (در سال  2008 حدود 3.9 درصد، در سال 2012 حدود 5.5 درصد و در سال  کرونایی 2020 نیز منفی 6.6 درصد) و بیشتر این بازه زمانی ۸ درصد یا بالاتر بوده است. همچنین طبق محاسبات صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی هند در سال‌های 2022 تا 2027 نیز بین 6.2 تا 6.8 درصد برآورد می‌شود. رشد بالای اقتصادی، در کنار جمعیت یک‌میلیارد و 380 میلیون نفری، هند را به یکی از جذاب‌ترین گزینه‌های تجارت در جهان تبدیل کرده است. مطالعات نشان می‌دهد بخش زیادی از موفقیت بالای اقتصادی هند در گرو توسعه تجارت خارجی این کشور بوده است. 


سبقت سریع هند از استعمار پیر

براساس آمارهای منتشرشده از سوی صندوق بین‌المللی پول در سپتامبر 2022 هند با تولیدناخالص داخلی 3.5 هزار میلیارد دلاری خود به پنجمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شد. حالا هندی‌ها پس از آمریکا، چین، ژاپن و آلمان درحالی در جایگاه پنجم قرار گرفته‌اند که تا چند ماه پیش، انگلیسی‌ها در آن جایگاه قرار داشتند. رتبه پنجمی هندی‌ها حالا تیتر درشت رسانه‌های بین‌المللی شده است. بلومبرگ می‌نویسد: «لذت شیرین سبقت گرفتن از بریتانیا برای هندی‌ها بی‌حد و حصر است

@cafe_andishe95
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‌‎بهرام_بیضایی در مقاله‌ای که برای ارائه به کنفرانسی درباره شاهرخ مسکوب در دانشگاه استنفورد نوشته، با اشاره به شاهنامه، یکی نقدهایش را به روشنفکری چپ ایران بیان
میکند👇👇👇👇👇ادامه
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ادامه کلیپ اول  که در آن  این دو گلستان و شاملو  که مرتب همدیگر ر بی حیثیت می کردند ولی اشتراکشون شاهنامه ستیزی و فردوسی  ستیزی بود را توصیف می کند
🗜چپ نا آگاهی های مخرب!

عمدتا گروه های چپ برای مخالفت با سرمایه داری بهانه های اخلاقی می آورند.به فقرا و نیازمندان توجه نمی شود هر کس به دنبال سود خود می رود و...

به دنبال سود خود بودن هیچ جرمی نیست و اینها اصولا وظیفه علم اقتصاد نیست.اخلاق در علم جایی ندارد اما این به معنی بی اخلاقی نیست.چرا که مسئول رعایت اخلاقیات افراد مجری و درگیر یا ساختارها و نهادها هستند نه خود سیستم اقتصادی سرمایه داری.

شما از گوشی موبایل خود انتظار ندارید که بذات اخلاقی باشد.چون به گوشی ربطی نداشته (و اساسا نمی تواند)و جزو وظایفش نیست بلکه افرادی که از موبایل استفاده میکنند باید تعلیم ببینند اخلاقی باشند یا ساختار و نهاد قانون باید به نحوی باشد که استفاده غیر اخلاقیِ مضر به حال دیگران را محدود کنند.

پس این نقد که سرمایه داری غیر اخلاقیست جز جهالتی ناشی از نشناختن سرمایه داری نیست.

این نقدها را می توان رمانتیسم اقتصادی دانست که بیماری چپ جهانی است
#سرمایه_داری_لازمه_آزادی
💰
لیبراسیون

@cafe_andishe95
اصولگرایی و کمونیسم🚩


.
واقعا برایم باورکردنی نیست که در نشریه «مجمع ناشران انقلاب اسلامی»که ظاهراً یک نهاد فرهنگی اصولگراست این همه مقالات و مطالب کمونیستی و مارکسیستی چاپ شده باشد.در این نشریه به اصطلاح اسلامی و مکتبی که مسئولین محترمش هم اینک در وزارت ارشاد اسلامی با ریش و محاسن و پیراهن های تا زیر گلو بسته شده در مناصب مدیریتی مشغول ارائه خدمات بی‌دریغ به هنرمندان حامی نظام اسلامی‌اند، این تیترها توجهم را جلب کرد:
"نقد و بررسی نئولیبرالیسم ایرانی"،"بررسی ناشران نئولیبرال و سرمایه محور"،"مانیفست ضد سرمایه داری"،"بررسی کتاب تاریخ سوسیالیسم"،"قدرت‌نمایی موج جدید منتقدان سرمایه‌داری" و .....
بابا توی این مملکت چه خبره؟آدم تعجب میکند که چطور کمونیست‌ها توانسته‌اند این‌طور عمیق در هسته مرکزی فرهنگی جناح اصولگرای ارزشی انقلابی و مکتبی نفوذ کنند.
حالا شاید بگید اشتری دچار «جنون چپ هراسی» شده و داره زیادی قضیه رو بزرگ میکنه.اما باور کنید اینطور نیست.این نفوذهای کمونیستی در ارکان حکومتی ،که سابقه‌ آن به همان روزهای اول انقلاب برمیگردد ، کار دست ملتمان داده و می‌دهد.
🗞بگذارید یک نمونه برایتان ذکر کنم.در همین مجله "گاه نقد" مطلب مفصلی درباره توسعه خواندم که در آن نویسنده محترم نوشته "توسعه، اسب تروای غرب در جمهوری اسلامی است."
خب حتما منظورش را می‌فهمید.نویسنده می‌گوید غربی‌ها با تشویق ایران به توسعه اقتصادی در واقع می‌خواهند فرهنگ غربی را وارد کشور بکنند و نهایتا از درون نظام را ساقط کنند.این حرف،که انگار مستقیما از دهان رفیق کیانوری دبیرکل مرحوم حزب توده بیرون آمده است،در حال حاضر سیاست اصلی و محوری نظام اسلامی است.

🚩مارکسیست های اسلامی مدرن با ریش و پشم در حال حاضر در جاهای دیگر هم فعال هستند،از جمله در هیت‌های علمی دانشگاه‌ها و نهادهای علمی.از جمله در صنعت نشر، که در حال حاضر از  بین ده ناشر شاخص ایران بیش از نیمی از آنها آشکارا چپگرا هستند. معتقدم بیش از نود درصد کتابهای ترجمه‌ای در بازار کتاب ایران(از رمان تا فلسفه و تاریخ) گرایشهای چپی و مارکسیستی دارند..مجموعه آثار مارکس ،لنین ، مائو و تقریبا همه چهره‌های شاخص کمونیسم به فارسی ترجمه شده و در همه کتابفروشی ها در دسترس است.شمار زیادی از روشنفکران داخل کشور ،حتی آنهایی که خود را روشنفکر مسلمان معرفی می‌کنند چپگرا  و مبلغ اندیشه‌های کمونیستی در زیر پوشش بدلی هستند.
من معتقدم مارکسیست ها آزادند که عقاید خود را بیان کنند و نشریه و حزب سیاسی داشته باشند اما به شرطی که صراحتا اعلام کنند مارکسیست هستند،به شرطی که نقاب به چهره نداشته باشند .

✍🏼بیژن اشتری
@cafe_andishe95
👨🏼‍🔧رفقا ما به قله نزدیک شده ایم

(خروشچف)

📗📕‍ از کتابی که دارم ترجمه می‌کنم برایتان می‌نویسم که:

خروشچف رهبر حزب کمونیست شوروی در سال هزار و نهصد و شصت و یک در بیست و دومین کنگره حزب، طی یک سخنرانی پنج ساعته از جمله گفت:

«رفقا ! ما به قله نزدیک شدیم.
حالا از اینجا، از ارتفاعات این کوه بلند، می‌توانیم مسیر پهناوری را که تاکنون طی کرده‌ایم مشاهده کنیم و از آن لذت ببریم....

من به شما قول می‌دهم که تا سال ۱۹۸۰ درآمد سرانه‌ی ما و حجم تولید ناخالص ملی ما از آمریکا سبقت خواهد گرفت.

🚀ما تا همین الان هم در زمینه موشکی و علمی و سفرهای فضایی از آمریکا جلو افتاده‌ایم. ما اولین فضانورد را به مدار زمین فرستاده‌ایم. ما موشک‌هایی ساخته‌ایم که هیچ کشور دیگری قادر به ساختن‌شان نیست.

فقط با چهارده موشک اتمی می‌توانیم کل انگلستان و با ۹ موشک اتمی کل ایتالیا را با نارنجستان‌های زیبایش نابود کنیم. حتی اگر آمریکا بتواند از حمله اتمی ما جان سالم به در ببرد مطمئنا متحدان اروپایی‌اش نخواهند توانست.

ما چنان سلاح‌هایی را در اختیار داریم که هیچ قدرتی جرات ندارد حتی فکر حمله به کشور ما را به خودش راه بدهد.
🫥رفقا ما نزدیک قله هستیم. جامعه کمونیستی که لنین کبیر وعده‌اش را داده بود در شرف تحقق است.

ظرف چند سال آینده همه کمبودهای مادی در کشور ما برطرف خواهد شد. مسکن مجانی برای همه، بهداشت و آموزش مجانی برای همه فراهم خواهد شد. ساعات کاری کاهش خواهد یافت و به زودی شهروند شوروی فقط برای رشد خلاقیت‌های درونی‌اش کار خواهد کرد و نه برای تامین معیشت‌اش»

📈دو ماه پس از این سخنان در پی افزایش سی درصدی قیمت گوشت و لبنیات و کاهش دستمزدها شورش‌های گسترده‌ای در سراسر کشور آغاز شد و صدها نفر کشته شدند.

خروشچف سه سال بعد در جریان یک کودتای درون‌حزبی ساقط شد و سال ۱۹۸۰ که قرار بود سال «به خاک‌سپاری آمریکا و سیادت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بر جهان باشد»، عملا تبدیل شد به آخرین دهه‌ی حیات شوروی

✍️ بیژن اشتری‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌‌‌‌‌‌‏‌‌‌‌
@cafe_andishe95
2024/09/30 20:16:58
Back to Top
HTML Embed Code: