Telegram Web Link
Forwarded from اتچ بات
🔗#جامعه‌_شناسی

🔗 #مرگ_به_شیوه_مدرن

🔶 الیاس در کتاب "تنهایی دم مرگ" به بیان و رونمایی از فرآیند سرکوب و طرد مرگ از آگاهی و حوزه عمومی می‌پردازد، فرآیندی که به بیان او؛ همپای روند پرده‌برداری از جنسیت و روابط جنسی در قرن اخیر صورت گرفته است. در جوامع مدرن، انسان‌ها هرچند به شیوه‌های بهداشتی‌تر و کنترل شده تر می‌میرند، اما این مرگ در انزوای عاطفی کامل به وقوع می‌پیوندد. منظور از الیاس از انزوا، طرد بیمار به صورت عاطفی و انتظار برای مرگ او است. هر چه قدر زمان مرگ نزدیک تر، افراد دورتر می شوند. جابجای از تخت احتضار در میان خویشان و نزدیکان به تخت بیمارستان در میانه پزشکان در پرستاران، مصداق استحاله در ساختار اجتماعی و رفتار متمدنانه است، تغییری که هم راستا با الزامات و دلالت‌های سیاسی خاص امروز است.

🔴 برای خوانش بیشتر به کتاب #تنهایی_دم_مرگ از #نوربرت_الیاس مراجعه نمایید.

#رسانه_ورای_موسیقی

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAD_IfxatW0Y6NFcitQ
🌨❄️
عكس: حديث م.
@Beyondthemusic
Forwarded from اتچ بات
🔗 #در_باب_سرنوشت

🔗 #سرنوشت_ما_در_درونمان_زندگی_می‌کند؟

🔶من که زیر بار همچین دنیایی خمم، همه‌ی های‌وهوی آدم‌ها رو می‌شنوم و هرچی بیش‌تر می‌شنوم که دارن سر سهم‌شون چونه می‌زنن بیش‌تر می‌فهمم که چه‌قدر همه‌چی پوچه. می‌شنوم واسه فردا نقشه می‌کشن و همون شب می‌میرن. صدای زنی رو می‌شنوم که از درد زایمان می‌ناله و نوزادش مرده به دنیا می‌آد. وحشت مردی رو می‌شنوم که اسیر شده و ناگهان می‌بینم آزاد شده. می‌شنوم یه تاجر که از ساحل با اجناسش داره برمی‌گرده خونه، راهزن‌ها گیرش می‌ندازن و داروندارش رو ازش می‌گیرن. هیچ‌چرایی در کار نیست. فقط اراده‌ی خدایانه و سرنوشت یه آدم.

🔗#بار_گران
🔗 #اسطوره‌ی_اطلس_و_هراکلس
🔗 #جانت_وینترسن
📝 #Jenet_Wimtterson

#رسانه_ورای_موسیقی

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAD_IfxatW0Y6NFcitQ
Forwarded from اتچ بات
🔗 #موسیقی
🔗 #درباره_یک_هنرمند
🔗 #بخش_دوم (پایانی)
........................‌‌‌.....................................
🔗 #تام_یورک
🔗 #رادیو_هد
🔗 #چشم_چپ_من

بیگانه به بیان «فوتمن» ریشه طولانی دارد می توان آن را در نمایشنامه های #شکسپیر دنبال نمود. «هملت» نمونه بارز بیگانه دانست. کسانی که در خود فرو رفته اند و بیش از حد فکر می کنند و نمی توانند با با وضعیت اسف‌بار دنیای اطرافشان کنار آیند. اواسط قرن نوزدهم نویسندهایی همچون #داستایوفسکی، #کافکا، #تی. اس. الیوت، #همینگوی و #اسکات فیتز جرالد شخصیت هایی خلق کردند که ویژگی بارزشان همین ضدیت با دنیای خارج بود. تام یورک هم چنین شخصیتی داشت اطمینان به اینکه مشکل از دنیا است نه از او. وی در مصاحبه ای در سال ۱۹۹۶ چنین گفت: « من در دنیایی زندگی می کنم پر از احمق هایی که نیشخند می زنند و دلم نمی خواهد یکی از آنان باشم.» وقتی معلم وی در کودکی او را آدم فضایی خواند( یعنی بیگانه) جرقه ای شد تا او بیگانگی را حس کند. بعد ها در تصادفی با قرقاول این ایده به ذهنش رسید که دنیای بیگانه خود را به ترانه در آورد.
شعر های یورک راوی گونه است همان دانای کل و سوم شخص کامل. برای نمونه در آلبوم « اوکی کامپیوتر» راوی دوست دارد از داخل سفینه فضایی جهان را همانگونه که دوست دارد ببیند. ولی ناخودآگاه می داند که اگر به زمینیان چیزی بگوید با تحقیر و طرد رو به رو می شود.
مانند آدم فضایی که در شهری سرگردان است و همه چیز را از بالا مضحک می بیند. این نحوه دید قبلن در فلسفه #نیچه آنجا که او را فیلسوف بیگانه می نامیدند مبرهن است. زرتشت نیچه استعاره ای از همین وضعیت است. آنجا که می گوید« انسانی که بر بلندا رفته باشد خنده می زند بر این جدی بودن های غمناک»

پیش تر ها #دیوید بووی هم از این ایده استفاده کرد بیگانه ای که همه چیز را از داخل سفینه میبیند ، اما جدی گرفته نمی شود. البته این ایده تا آخرین روزهای زندگی بووی همراه وی بود و در آلبوم «ستاره سیاه» باز استعاره ای از فردی است که در درون خود رمبش می کند و خاموش می شود، اما راه به جهان دگر می برد.
یورک در قطعه «uptight» زندگی درونی راوی را شرح می دهد. جالب اینجاست قبل از اجرای این قطعه وی آلبوم «Bitches Brew» از #مایلز دیویس را گوش دهد. آلبومی که به بیان او در بی نظمی نظمی خالص دارد که بیانگر آشفتگی است.
#جانی گرینوود گیتاریست گروه میگوید با تلاش ی تقلید کردن یک صدای خاص، و شکست خوردن، اتفاق جالب تری ممکن است بیفتد:
بعضی وقتها گیتاری که به آمپلی فایر وصل شده کافی نیست. صدایی توی سرتان می شنوید یا در یکی از آهنگها صدایی می شنوید و میگوید: «این صدا را می خواهم»، و بعضی وقتها به هر دلیلی به آن صدا نمی رسید. من بلد نیستم ترومپت بزنم، پس آهنگ شبیه Bitches Brew نمی شود... ولی دست کم می شود فضا را تقلید کرد. هدف تان اینها است، ولی آخرش نسخهی تحریف شده ی خودتان را به وجود می آورید.'

می رسد که این فرمول ردیوهد است: یکی از تکالیف نگارش خلاقتان را که چیزهایی از آن به یادتان مانده و ملهم از شعری سوررئال و علمی تخیلی است.
🔴 چند قطعه در ادامه
🔗 #Thom_Yorke
🔗#Radiohead

#رسانه_ورای_موسیقی

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAD_IfxatW0Y6NFcitQ
از راست به چپ: آرنولد شوئنبرگ، آلبرت آینشتین و لئوپولد گودوسکی
سال ۱۹۳۴
پیوند: #موسیقی- #فیزیک- #نقاشی
در این زمینه به زودی نوشتاری در کانال قرار خواهد گرفت.
#رسانه_ورای_موسیقی
@Beyondthemusic
#کتاب
#جامعه_شناسی

📖 نام کتاب: ما_چگونه_ما_شدیم
ریشه یابی علل عقب ماندگی ایران

🖇 نوشته: #صادق_زیباکلام

۴۷۷ صفحه

#جامعه_شناسی

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAD_IfxatW0Y6NFcitQ
@BeyondTheMusicما چگونه ما شدیم .pdf
5.5 MB
#کتاب
#جامعه_شناسی

📖 نام کتاب: ما_چگونه_ما_شدیم
ریشه یابی علل عقب ماندگی ایران

🖇 نوشته: #صادق_زیباکلام

۴۷۷ صفحه

#جامعه_شناسی

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAD_IfxatW0Y6NFcitQ
Forwarded from اتچ بات
"... شايد هنوز هم
در پشت چشم های له شده، در عمق انجماد
یک چیز نیم زنده ی مغشوش
بر جای مانده بود
که در تلاش بی رمقش می خواست
ایمان بیاورد به پاکی آواز آب ها...”
-فروغ فرخزاد

عکس مربوط به تظاهرات زنان علیه حجاب اجباری در ۱۷ اسفند ۱۳۵۷ است.
#زنان #دختران #صدای_تاریخ
@Beyondthemusic
2024/10/04 13:28:56
Back to Top
HTML Embed Code: