Telegram Web Link
🚺 زنانگی ۲

نقاشی: حدیث م.

@Beyondthemusic
Forwarded from اتچ بات
🔗 #موسیقی

🔗#در_مورد_یک_جنبش_و_آلبوم

@Beyondthemusic

🔶 در سال ۱۹۸۸ زلزله ای در #ارمنستان باعث کنش جهانی شد، این #زلزله به اندازه ۷ ریشتر و در مدت تنها بیست ثانیه باعث کشته شدن پنجاه هزار نفر و زخمی شدن ۱۳۰ هزار نفر شد. این عاملیت تا آنجا پیش رفت که عرصه #هنر و #موسیقی هم دست به کار شدند تا به نحوی از شهرت و محبوبیت خود برای کمک به زلزله زدگان استفاده نمایند. آنها با شعار راک به کمک ارمنستان می‌شتابد (Rock aid Armenia) که تلاش راک استار های انگلیسی و ... برای کمک به زلزله زدگان بود. ماحصل آن آلبومی شد به اسم « #زمین_لرزه» که شامل قطعاتی انتخابی از خود هنرمندان برای این آلبوم بود. گروههایی نظیر؛ #پینک_فلوید، #بلک_سبت، #راش، #دیپ_پراپل، #جنییس، #گری_مور، #آیرن_میدن، #لد_زپلین، #یس، #بوستون، #فری، #استار_شیپ، #مایک_ماشینز، #رین_بو #وایت_اسنیک، #آیژا، ، #جان_بون_جو_وی، و ... بودند. عواید فروش آلبوم به زلزله زدگان اختصاص یافت. اما نکته مهم این است که اعضا اصلی گروههای فوق به رغم محبوبیت فراوان جهانی از مخاطبان و مردم خواستند که این آلبوم را تهیه کنند چرا که تنها فقط یکبار تمام این هنرمندان در یک آلبوم بدین صورت در کنار هم می آیند. آلبوم به فروش فوق العاده ای دست پیدا کرد؛ و از آن پس جنبشی شکل گرفت که هنرمندان محبوب زمانه در چنین موقعیتی هایی با شعار راک به کمک شما می آید، خط بطلانی بر هنر نخبه گرا کشند. هنری که صرفن منظومه خود را از زمانه خود دور می کند تا بتواند اثری بدیع خلق کند. این عمل پیش تر در موسیقی جهانی توسط #نیل_سایمون راه خود را آغاز کرده بود گروههایی مثل #بیتلز، #کویین، و #التون_جان هم از سرآمدان چنین جنبشی بودند و تا به امروز این کنش های انسان دوستانه ادامه دارد برای نمونه کنسرت رایگان #دیوید_گیلمور در بندر گدانسک لهستان برای سالروز آزادی کارگران از زیر یوغ سرمایه داری از جمله چنین کنش هایی است، همچنین کنسرت های بشر دوستانه و ضد جنگ #راجر_واترز هم در تمام این سالیان نقطه عطفی بر این جنبش بوده است.
⭕️ در ادامه قطعات این آلبوم را با هم می شنویم.
راک به خاطر بازی های سیاسی پا به عرصه نمی گذارد و نخواهد گذاشت چیزی که امروز در موسیقی کشور شاهد آن هستیم.
💿 #Earthquake_Album
🎙 #Rock_aid_Armenia
🎼#Asia
🎼#Black_Sabbath
🎼#Beatles
🎼 #Boston
🎼#Deep_Purple
🎼#David_Gilmour
🎼#Elton_John
🎼 #Free
🎼 #Genesis
🎼#Garry_more
🎼 #Iron_Maiden
🎼#John_bon_Jovi
🎼 #Led_Zeppelin
🎼 #Mike_The_Macines
🎼 #Queen
🎼 #Roger_waters
🎼 #Rush
🎼 #RainBow
🎼#Starship
🎼 #Whitesnake
🎼 #Yes
Excavation
Artist: Willem De kooning
#شباهت
@Beyondthemusic
اثر محسن وزيری مقدم

#شباهت

@Beyondthemusic
Forwarded from اتچ بات
🔗#موسیقی

🔗 #نقل_قول

🔶 کلمات باعث می شوند تو به فکر فرو روی. موسیقی احساساتت را متبلور می کند. و در نهایت یک قطعه موسیقی باعث می‌شود افکارت را احساس کنی.

🔗 #شاعر (#موسیقی_جز)
🔖 #Yip_Harburg

@Beyondthemusic
🔗 #مطالعات_فرهنگی
🔗 #هنر
🔗 #پیشنهاد_خوانش

🔄 ترجمه: #کانال_ورای_موسیقی

@Beyondthemusic

🔶 از فرهنگ دو تعبیر متفاوت وجود دارد. یکی فرهنگ را #ادبیات و #فلسفه و #موسیقیِ فاخر می‌داند و دیگری فرهنگ را در نحوه #زندگی_روزمره مردم می‌جوید. آنچه معمولاً به‌عنوان فرهنگ یا تمدنِ غرب شناسا شده است؛ محصول تعبیرِ اول است که همۀ اندیشه‌های تراز اول انسانی، از یونان آغاز شده و در اروپا به شکوفایی رسیده است. اما اگر تعبیر دوم را لحاظ کنیم، با وضعیت متفاوتی مواجه می شویم.


#گاردین 
سر ادوارد بارنت تایلور، همانند بسیاری از انگلیسی‌هایی که در سدۀ نوزدهم بیماری سل داشتند، به توصیۀ پزشک برای سکونت در مناطقی گرم‌تر با آب‌وهوایی خشک‌تر، از انگلیس خارج شد. تایلور از یک خانوادۀ کواکر۱ تاجر و ثروتمند بود و ازاینرو منابع مالی برای سفری طولانی‌مدت را در اختیار داشت. او در ۱۸۵۵ در بیست‌سالگی عازم «جهان نو» شد و پس از دوست‌شدن با باستان‌شناسی کواکر که در سفرهایش با او آشنا شده بود، سرانجام سوار بر اسب به نواحی روستایی مکزیک رسید و ویرانه‌های «آزتک و پوئبلوسِ۲» خاک‌گرفته را مشاهده نمود. تایلور از آنچه «شواهدی بر یک جمعیت باستانی عظیم» نامید، به شگفت آمد. این اقامتگاه موقت در مکزیک، شوق مطالعۀ جوامع دور افتادۀ کهن و جدید را در تایلور برانگیخت، شوقی که در مابقی عمرش تداوم یافت. او در ۱۸۷۱ شاهکارش «فرهنگ بدوی۳» را منتشر نمود که می‌توان آن را نخستین اثر در انسان‌شناسی مدرن دانست.

از برخی جهات، فرهنگ بدوی با اثر دیگری که تعبیر «فرهنگ» در عنوان آن بود، در تعارض بود: «فرهنگ و آنارشی۴» اثر متیو آرنولد، تألیفی که فقط دو سال قبل‌تر منتشر شده بود. به باور آرنولد، فرهنگ یعنی «پویش کمالِ خود از راه شناختِ والاترین چیزهایی که در جهان اندیشیده و گفته شده است، دربارۀ موضوعاتی که بیشترین دغدغۀ ما را ساخته است»
آرنولد به امورِ کوچکی مثلِ «خبرگی منحصر به طبقات ۵» علاقه‌مند نبود: او در اندیشۀ آرمانی اخلاقی و زیباشناختی بود که در هنر، ادبیات، موسیقی و فلسفه بروز می‌یافت.

اما تایلور معتقد بود که فرهنگ می‌تواند معنایی کاملاً متفاوت داشته باشد و تاحدی به دلایل نهادینه شده توانست این معنای متفاوت را تبیین کند. اما با این اوصاف، تایلور نهایتاً به سِمت مدیریت موزۀ دانشگاه آکسفورد منصوب شد و سپس در ۱۸۹۶ نخستین کرسی انسان‌شناسی دانشگاه آکسفورد را به او دادند. بیش از هر کس دیگری، این ایده را مرهون تایلور هستیم که انسان‌شناسی مطالعۀ امری موسوم به «فرهنگ» است. تعریف تایلور از فرهنگ این بود: «آن کل پیچیده که شامل دانش، باورها، هنرها، اخلاقیات، قانون، آداب و رسوم و هر نوع استعداد و عادت دیگری می‌شود که انسان، به عنوان عضوی از جامعه، کسب می‌کند.» مطابق فهم آرنولد، تمدن صرفاً یکی از اَشکال فراوانِ فرهنگ است.

امروزه وقتی مردم از فرهنگ حرف می‌زنند، معمولاً تلقی تایلور یا آرنولد را در نظر دارند. از برخی جهات، این دو تلقی از فرهنگ علیه هم هستند. آرمان آرنولد «انسان بافرهنگ» بود و «فرهنگ بدوی» را یک «تعبیر خودمتناقض» می‌دانست. تایلور این سخن را مهمل می‌شمرد که یک شخص ممکن است بی‌فرهنگ باشد. بااین‌حال، این دو تلقی متعارض از فرهنگ در برداشت ما از فرهنگ غربی که به گمان بسیاری، هویت غربیان مدرن را تعریف می‌کند، به هم گره می‌خورند.

یک‌بار از مهاتما گاندی پرسیدند دربارۀ تمدن غرب چه نظری دارد و او پاسخ داد: «به نظرم، فکر خیلی خوبی خواهد بود». افسوس که مثل بسیاری از بهترین داستان‌ها، احتمالاً این داستان هم ساختگی است، اما باز مثل بسیاری از بهترین داستان‌ها، در یادها مانده است، زیرا بویی از حقیقت دارد. اما پاسخ خود من بسیار متفاوت خواهد بود: به نظرم، باید از همین ایدۀ تمدن غرب دست برداشت. این ایده در بهترین حالت سرچشمۀ سردرگمی بسیار، و در بدترین حالت مانع مواجهه با برخی از چالش‌های سیاسی بزرگ کنونی است. در مخالفت با این گاندیِ افسانه‌ای کمی مردّد هستم، اما معتقدم ایدۀ تمدن غربی اصلاً ایدۀ مناسبی نیست، و فرهنگ غرب لزوما گامی به جلو نیست.

⭕️قسمتی از مقاله ترجمه شده که هم راستا با محتوای کانال است.

_______________________________
 این مطلب در تاریخ ۹ نوامبر ۲۰۱۶ با عنوان «There is no such thing as western civilisation» در وب‌سایت گاردین منتشر شده است.
** این نوشتار نسخۀ ویراست‌شدۀ سخنرانی قوام آنتونی آپیا در «بی‌بی‌سی ریت لکچرز» است تحت عنوان «فرهنگ». این سخنرانی بخش چهارم مجموعۀ «هویت‌های اشتباه» است که در وب‌سایت رادیو فور در دسترس است.
✳️1:عضو فرقه‌ای مسیحی به نام «انجمن دوستان»
✳️ 2:آزتک‌ها از مهم‌ترین اقوامِ بومی ساکن آمریکا پیش از ورود اروپایی‌ها بودند و پوئبلوس از شهرهای مهم آن‌ها بود.
🔖 3 #Primitive_Culture
🔖 4 #Culture_and_Anarchy
🔖 5 #Claa_bound_connoisseurship
Forwarded from اتچ بات
🔗#سینما
🔗#موسیقی
@Beyondthemusic

🔶 شما شیطان را دیده اید ؟ قطعا دیده اید، مگر نه اینکه هر روز وقتی به آینه نگاه می کنیم شیطان را میبینیم. من هم شیطان را دیده ام ، ادیان همیشه بر این بوده اند که شیطان را دیگری خدای خود ساخته خود قرار دهند،اما در تصوف ایرانی اینهمانی شیطان و خدا امری طریقتی ست . به عبارت دیگر صوفی وقتی به مر حله فنا میرسد شیطان را ملاقات می کند. او در واقع تمام، وکامل را ملاقات می کند. و در یک چشم بهم زدنی همه چیز محو میشود و به انبساطی شگرف میرسد که در آن جز هیچ ، چیزی نیست. و آنهم نیست. این مقدمه ای بود بر فیلم من شیطان را دیدم از سینمای ناب کره جنوبی (i saw the devil ) ، فیلم با تصویری خاص شروع می شود که به شما پالسی میدهد که با فیلمی چند لایه طرف هستید؛ از طرف دیگر موسیقی فیلم شما را به حال و هوایی متضاد با بستر ساخت شده می برد. و در کسری از ثانیه شما متقاعد خواهید شد که این فیلم را تا انتها دنبال نمایید . دیگر از موسیقی خبری نیست. شما شیطان را دیده اید . ... در زیر موسیقی ابتدایی این فیلم را با هم می شنویم .
Souvenir Of China
Jean Michel Jarre
اگر قطعه ای باشد که خلاقیت و آفرینش گری بسان سینماتوگراف و یا عکاسی که با موسیقی خاطرات را تداعی می کند.
تعبیر یک #ذهن_زیبا برازنده این قطعه است.

📷 #Jean_michel_jarre

@Beyondthemusic
2024/10/06 04:35:11
Back to Top
HTML Embed Code: