Telegram Web Link
Forwarded from نوشتارهایی درباره موسیقی (Homayoon Khashandish)
احتمال ورشکستگی مشاغل فرهنگی با ویروس کرونا
همایون خشندیش: در حالی که ویروس کرونا در کشور سلامت مردم را تحت تاثیر قرار داده اما جدا از بحران سلامت، شاهد بحران اقتصادی تحت شعاع این ویروس در کشور هستیم. مشاغل خرد مانند کارهای خدماتی، فرهنگی، کاسبی های کوچک با خطر ورشکستگی مواجه هستند. در این میان مشاغل فرهنگی و هنری به علت ضعیف بودن در مقابل بحران های اقتصادی با خطر بیشتری مواجه هستند.
برای اغلب مردم استفاده از خدمات فرهنگی و هنر مانند موسسات فرهنگی و هنری، آموزشگاه های هنری، سینماها، کنسرت ها، نمایش ها و... یک بحث تفننی است و منطقا در چنین شرایطی تمایلی به ادامه استفاده از خدمات آنها ندارند. این مشکل احتمالا نسبت به دیگر خرده اقتصاد ها مانند پوشاک و غیره دوره بیشتری ادامه پیدا خواهد کرد چراکه در اولویت سبدهای خانوار قرار ندارد و اساسا با توجه به تهدیدات سلامت در حضور در اجتماعات مدت بیشتری در رکود به سر خواهند برد.
رکود در مشاغل فرهنگی و تعطیلی آنها برای مدتی نامعلوم جدا از ضررهای هنگفت باعث افزایش نرخ بیکاری و قطع درآمد شاغلین در حوزه های فرهنگی و هنری می شوند. خطر قطع درآمدهای اقتصادی برای اقشار شاغل در حوزه های هنری تبعات زیادی خواهد داشت.
دولت حداقل در مقام تظاهر اقداماتی برای حمایت از قشرهای مختلف تحت فشار در بحران اقتصادی کرونا انجام داده است. مثلا تعویق انداختن اقساط بانکی و غیره اما صاحبان مشاغل فرهنگی و افرادی که در این حوزه ها سرمایه گذاری کردند مشخص نیست چگونه می توانند از خدمات حمایتی دولت استفاده کنند.
از طرف دیگر جدا از صاحبان سرمایه در حوزه های هنری مانند موسسه های فرهنگی و... شاغلین زیر مجموعه مانند مربیان، هنرمندها و افراد دیگر در آینده نزدیک با بحران شدید معیشتی مواجه می شوند.
این فشار اقتصادی بعضا خارج از حد تحمل هنرمندان خواهد بود. دولت فعلا هنوز درگیر مسائل مختلف تحت تاثیر کرونا است. به عنوان مثال در حال بررسی های خود و دستاوردهای علمی و شگفت انگیز درباره قرنطینه شهرها است. همچنان که کشورهای عقب افتاده ای به زعم دولت در حال پیاده کردن قوانین قرنطینه مانند چین، کره جنوبی، ایتالیا و غیره هستند.
هنرمندها و صاحبان سرمایه های اقتصادی در حوزه فرهنگ چگونه می توانند مطالبه ای از دولت داشته باشند. این که دولت بتواند یا بخواهد برای این افراد کاری انجام دهد، مشخص نیست اما عنوان کردن مطالباتی از جمله حمایت ملموس و عملی دولت از این مشاغل در شرایط بحرانی کنونی می تواند دست کم وزارت خانه های مربوطه مانند وزارت ارشاد، سازمان صدا و سیما، حوزه هنری، موسسات دولتی فعال در حوزه فرهنگ را تحت فشار برای انجام اقداماتی حمایتی ترغیب کند.
@homusic

#تاملات
کافی است نشریات اقلیت را بخوانید تا چهرهی واقعی و عریان روشنفکران و سیاستمداران را ببینید: نمونه ی تمام عیار طبقات ثروتمند و پرورده... بوی گند لجن از آنها برمی خیزد، چرا که خود از لجن بیرون آمده اند.

📚ارباب ها

🖌ماریانو آزوئلا

ورای موسیقی
@Beyondthemusic
از نیچه:
هرگاه که دردمندی را هنگامِ درد کشیدن دیده‌ام،

از شرم‌اش شرمسار شده‌ام

زیرا به یاری برخاستن‌ام غروراش را پایمال کرده‌است.

ورای موسیقی
@Beyondthemusic
به اجبار گناهانم را می‌پذیرم، گناه ستایش هیتلر، گناه مصرف مواد مخدر. مدت‌ها بود که می‌خواستم در تئوری‌های فلسفی‌، روان‌شناختی، ملی، مذهبی و وجدان بدوی جست‌وجو کنم، اما گویا دیگر برای انجام هر کاری دیر است ــ من تپه‌ی آشغالم ــ خودخواه، مضطرب، قصد دارم که باقی عمرم را وقف یک هدف ویژه کنم ــ خودم عریان باشم و لباس‌هایم را به فقرا بدهم، به صومعه بگریزم، به بیماری هراسی، به عرفان مذهبی، به امواج دریا، هر جا، هر جا، هر جایی که بار سنگین و وزن جهنمی و خوفناک مسئولیت در قبال خویش و قضاوت درباره‌ی خود آن‌جا نباشد. فقط می‌توانم به سوی تاریکی بروم، به کوچه‌های کثیفی که در آن لجن، فاضلاب و گل‌ولای کثافت زندگی‌ام روی زمین ریخته است، زشت و بی‌هیچ تغییری ــ و با هیچ چیز شکوفا شده است: نه اصالتی و نه حتی توهم رؤیایی.

برگرفته از کتاب 👇
خاطرات سیلویا پلات

ورای موسیقی
@Beyondthemusic
ایام قرنطینه و فیلم دیدن

چطور فیلم ببینیم؟

سه راه برای فیلم دیدن وجود دارد.
اول و راحت ترین کار جستجوی فیلم های خوب در شبکه های ماهواره ای است. مثلن دو شبکه خوب: سینه فیلم و اونیکس اچ دی است. فیلم های کلاسیک را می توانید در جم کلاسیک ببینید و همچنین جم فیلم هم فیلم های بدی نمی گذارد.
راه بعدی ارجاع به آرشیو خصوصی است، در این ارجاع فیلم ها به صورت تصادفی و یا هدفمند انتخاب می شوند. سعی کنید در انتخاب فیلم ها لااقل یک شاخص مهم داشته باشید و آنکه در بین دهه های مختلف فیلم انتخاب کنید.
راه سوم پرسیدن از این و آن است یک پرسیدن از چه کسی مهم است و دوم آنکه فیلمی که می گوید را حتمن تهیه و نگاه کنیم. این روش فیلم دیدن گاهی با ریسک همراه است چرا که ممکن است فیلمی که دیگری از آن خوشش آمده است به چشم ما خوش نیاید، اما به هر حال باید به سلیقه فردی که از آن می پرسیم احترام بگذاریم. اگر راه سوم را انتخاب کردیم بهتر است اول برای هرکسی که قرار است به ما فیلم معرفی کند یک مقدار از علائق مان به ژانر فیلم ، سال و هرآنچه برایمان مهم است بگوییم تا پیشنهادات بهتر با سلیقه ی ما جور شود
مسأله ی بعدی تعیین زمان فیلم دیدن است. بهتر است همیشه زمان ثابتی را هرشب به فیلم دیدن اختصاص دهیم و سر زمان معینی اینکار را انجام دهیم. البته شبکه های ماهواره ای ۲۴ ساعت فیلم پخش می کنند (فیلم های خارجی آنهایی که نام بردیم نه دیگر شبکه ها) بهتر است برنامه روزانه پخش فیلم این شبکه ها را از روی سایت یا صفحات آنها دنبال کنیم تا برای دیدن فیلم برنامه ریزی داشته باشیم.
پ.ن‌.
خوشحال می شویم پیشنهاد فیلم شمابا توضیحات خودتان درباره آن را در کانال برای دیگران قرار دهیم.

ورای موسیقی
@Beyondthemusic
#خطوط_برجسته

خواب شیرینی پس از یک شب سخت مرا فراگرفت... :و در آن انگار خودم را میدیدم... چیزی در دست
داشتم که هم شبیه به شمشیر بود و هم شبیه به گوشی پزشکی... پیش می روم... مبارزه می کنم... در نقاط دور افتادة. ولی تنها نیستم. سپاهی نیز همراه من است... همه با روپوش سفید، و همه به پیش، به پیش...


🖌میخائیل بولگاکف
📚یادداشت های یک پزشک جوان

ورای موسیقی
@Beyondthemusic
‌‌
جهان جدید

مسائل دشواری را در پیش روی انسان معاصر قرار داده است. فجایعی که در صد سال گذشته اتفاق افتاده است نشان می‌دهد که ورود به جهان جدید مستلزم رویکردی جدید به اخلاق است، اخلاقی که باید بر مبنای منافع تمام انسان‌ها بنا شده باشد نه یک گروه خاص.
مؤلف کتاب یک جهان استدلال می‌کند که جهانی‌شدن ــ در تمامی ابعاد آن ــ سرنوشت همه‌ی انسان‌ها را به‌گونه‌ی بی‌سابقه‌ای به هم گره زده است. این درهم‌تنیدگی مستلزم اخلاقی جدید بر بزرگ‌کردن دایره‌ی خویش است؛ آن‌چنان‌که این دایره همه‌ی مرزهای قراردادی را درنوردد و شامل تمامی ساکنان این کره‌ی خاکی شود.

📚«یک جهان» اخلاق جهانی شدن

🖌پیتر سینگر

ورای موسیقی
@Beyondthemusic
تاملی بر مسئله آموزش آنلاین و مسئولیت اجتماعی در ایام قرنطینه

🖌 عباس کاظمی

🔷گسترش ویروس کرونا همانطور که بسیاری از واحدها را به تعطیلی کشانده است مراکز آموزشی را نیز مجبور به تغییر و دگردیسی شیوه‌های تعلیم و اداره بحران کرده است. اگرچه چارچوبهایی برای آموزش در دوران قرنطینه توسط دو وزارتخانه آموزش و پرورش و آموزش عالی تدوین شده است و اکنون مراکز ذی‌ربط، مدارس و دانشگاهها، کارهای آموزشی خود را آغاز کرده‌اند اما آموزش آنلاین تاکنون مسائل متعددی را موجب شده‌است: مانند عدم همگرایی در استفاده از نرم افزارها و رویه های مناسب آموزشی، فقدان زیرساختهای اینترنتی برای استفاده بلندمدت و با کیفیت بالا، عدم آموزش کافی استادان برای ارائه درس به شیوه آنلاین که کلاسها را بیش از پیش کسالت بار کرده است، همه اینها اعتراضات زیادی را درون متن جامعه دانشجویی موجب شده است که تاکنون جدی گرفته نشده است و صدای آنان شنیده نشده است.
🔸جدای از مسائلی که بیان شد، موضوعات مغفول مانده و مشکلات نادیده زیادی باقی مانده است که من صرفاً در اینجا به یکی از آنها اشاره می‌کنم. در حالی که مساله اولیه مراکز آموزشی برگزاری دوره‌های آنلاین است، موضوع مهم برای ما هزینه‌هایی است که دانشجویان و دانش آموزان باید بابت کلاس‌های آنلاین پرداخت کنند. این موضوع در برخی کشورها چون امریکا و کانادا مورد بحث قرار گرفته است اما زیر سایه پزشکی‌زده جامعه ما تاکنون دیده نشده است و در برخی خبرگزاری‌های داخلی در حد خبر و تکذیب خبر به فراموشی سپرده شده است.
🔸پرسش من این است چرا باید دانش آموزان و دانشجویان از جیب خود هزینه خرید بسته‌های اینترنتی کلاسهای آنلاین را بدهند؟ بگذارید اینگونه بگویم که بعد از تعطیلی دانشگاهها، دانشجویان با خانه های خود بازگشتند و بخش قابل توجهی از آنها که در خوابگاهها سکونت داشتند به شهرها و روستاهای خود رفتند و همین طور برخی از آنان که به نقاط دورافتاده رفتند با عدم دسترسی به دکل های مخابراتی برای اتصال به اینترنت روبرو شدند.
🔸نتایج نظرسنجی ملی ایسپا در سال ۱۳۹۸ نشان داد که تنها، ۶۹ درصد کسانی که موبایل دارند، از گوشی هوشمند استفاده می‌کنند. وزیر آموزش و پرورش نیز چندی پیش اعلام کرده بود که حدود ۷ درصد دانش آموزان کشور به اینترنت دسترسی ندارند و تقریبا همین تعداد را برای دانشجویان می‌توان انتظار داشت.
🔸پس مساله اول، عدم دسترسی به گوشی‌های هوشمند یا کامپیوترهای شخصی مناسب برای دسترسی به کلاسهای آنلاین است. مسئله دوم، فقدان منابع مالی برای خرید بسته های اینترنتی یا اینترنت وای فای خانگی برای بخشی از جامعه آموزشی کشور است.
🔷پیشنهاد می کنم مخابرات و ایرانسل و ... در جهت مسئولیت اخلاقی لازم است تا رفع کامل بحران اپیدمی کرونا اینترنت رایگان برای دانش‌آموزان و دانشجویان فراهم کنند، دانشگاه‌ها و مجموعه‌های خوابگاهی که به اینترنت وای فای دسترسی دارند با خالی شدن از دانشجویان و کارکنان امکانات اینترنتی را برای ساکنان اطراف و محلی به شکل رایگان ارائه دهند. شرکتهایی که اینترنت وای فای عرضه می‌کنند در طول این مدت به دلیل استقبال مردم سود بالایی کسب کرده‌اند و به منظور مسئولیت اخلاقی برای طبقات محروم اجتماعی تسهیلات ویژه‌ای قائل شوند. این پیشنهاد، تنها بخش کوچکی از مشکلات آنها را حل خواهد کرد اما مسائل بزرگتری که ناشی از عدم دسترسی سخت افزاری مناسب(عدم دسترسی به گوشی هوشمند و کامپیوتر مناسب) برای استفاده از کلاسهای آن لاین است برای اقشار ضعیف‌تر کماکان پابرجا می ماند.

عباس کاظمی
#اموزش #عدالت_اجتماعی #کرونا
@varijkazemi
ورای موسیقی
@Beyondthemusic
🛑ما برگشتیم با امید در کنار شما، حمایتمان کنید و از اینکه وفادار بودید یک دنیا سپاس.

☯️ورای موسیقی
@Beyondthemusic
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
‍ The Consequences of Feminism💃🏼
فیلم کوتاه "عواقب فمینیسم" ساختۀ یکی از اولین فیلمسازان زن تاریخ سینما با نام Alice Guy-Blaché در سال 1906 ساخته شده است.
این حقیقت که این اثر هجوآمیز با چنین نامی در سال 1906 در ابتدای پیدایش سینما ساخته شده غیرقابل باوره، کاری که فیلمساز کرده اخلال در نظم نمادین هست، انگار از همۀ تحولات فکری و اجتماعی جهان که در میانۀ قرن بیستم قراره اتفاق بیفته باخبر بوده!!🤥
Initial release: 1906 (France)
Director: Alice Guy-Blaché
Production company: Gaumont
#shortfilm

ورای موسیقی
@Beyondthemusic
#برگزیده
ما در عصر باز آفرینی زندگی می کنیم. امروزه روز هر کسی می‌تواند از خیلی چیزها باخبر باشد. لعنت به شیطان، من چطور می‌توانم به وکیل مدافعم ثابت کنم که با خواندن آثار یونگ به غریزه‌ی آدم‌کشی خود پی نبرده‌ام، که مارسل پروست حسادتم را به من نشناسانده است، که اسپانیا را همینگوی، پاریس را ارنست یونگر، سوییس را مارک تواین، مکزیک را گراهام گرین به من معرفی نکرده است، که با خواندن آثار برنانو پی نبرده‌ام که از مرگ می‌ترسم، که با مطالعه‌ی آثار کافکا احساس به مقصد نرسیدن خود را کشف نکرده‌ام و بسیاری چیزها را از توماس مان نیاموخته‌ام؟

پس این همه داستان‌پردازی برای چه! این‌طوری‌که نمی‌توانی ثابت کنی شخصاً آن‌جا بوده‌ای. وکیل مدافع من حق دارد.

📖از کتاب اشتیلر.
📝به قلم ماکس فریش
.


ورای موسیقی
@Beyondthemusic
به نظر می رسد بزرگترین تراژدی نویس کل تاریخ ادبیات دراماتیک است.

یوجین اونیل



آثار

سیر روز در شب
مرد یخین می آید
گوریل پشمالو
مارکو پولی
نخستین انسان
عزا به الکترا برازنده است
هوس زیر درختان نارون(هرگز به فارسی برگردان نشد)
و
...



برنده ی جایزه ی نوبل۱۹۳۶که البته برای جایزه اش هم به سوئد نرفت


انسانی که در لای و لجن دست و پا می زند خیلی مانده تا به عرش فکر کند
(دیالوگ لری در نمایشنامه ی مرد یخین می آید)

هیچ کدام از ما با اتفاقاتی که زندگی به سرمان آورده کاری نمیتوانیم بکنیم. این چیزها پیش از آنکه آدم بفهمد می شود, همینکه شد، آدم را وادار به کارهای دیگری می کند، تا اینکه بالأخره همه چیز بین آدم و آن چیزی که دلش می خواهد باشد فاصله می اندازد و آدم خود حقیقی اش را برای همیشه از دست می دهد.
(دیالوگ مری در نمایشنامه ی سیر روز در شب) به نظر من تابه حال هیچ نویسنده ای نتوانسته در قالب یک دیالوگ چنین بار عمیق تراژیکی منتقل کند و این یعنی استادی اونیل


گردآوری و انتخاب دیالوگ ها

(کامران حمزه لو)

ورای موسیقی
@Beyondthemusic
#تأملات_با_خویشتن

زیبنده نیست نور را به سمت تاریکی گرفتن، تاریکی خود باید به دنبال نور باشد.

ورای موسیقی
@Beyondthemusic
خیرگان منتظر:
جستاری کوتاه در باب چند اثر از فاطمه اسلامیان:
🖌یوسف محمدی



آیا انسان امروز خیره و منتظر نیست، خیره و منتظر و در انتظار چیزی که او را بر اعتمادش بر این جهان تا حدی مستحکم نگه دارد و خیره، خیرگی نامعمول که نشان از اعوجاج افکار و اندیشه های روزمره دارد.
روی دیگر موضوع نشان از تولدی دارد در بزنگاه دوران غلظت های درهم تنیده و آبی به محاق رسیده. آثار هنرمند به دنبال بازگو کردن این دو موضوع است. او به رسم عادت زنان را دست مایه آثار خود قرار داده است. زنانی که هرکدام با استرس و با اضطراب خیره و به نقطه ای زل زده اند که کسی چیزی بیاید تا آنها را از این وضعیت نجات دهد. حتا نوری که بتواند فضا را تا حدی رقیق و آنها را در کشاکش زندگی تنها نگذارد، فضای آبی پشت سر هم نشان از افسردگی دارد و هم نشان از طی کردن دوره ای دشوار که رنگ ها به حداکثر پیوستگی رسیده اند.
اما طرف دیگر تصاویر، طرف دیگر تصویر را نمی بینیم، اما می توانیم حدس بزنیم طرف دیگر هم آنچنان خوشایند نیست. چشم اندازی از نازل ترین سطوح زندگی را می توانیم در طرف دیگر مجسم کنیم. می توانیم از نگاه خیره آنان بفهمیم نور هم امکان دارد از همان طرفی بیاید که نازلترین چیزها در حال رخ دادن است. تصاویر نیم رخ و دستان روی گوش گذاشته هم نشان سپر محافظتی است و هم نشان از دوری از همهمه ی دنیای بیرون بنحوی جسم درگیر چیزی است که ذهنیت گریز می کند. در واقع آناتومی گوش از سیستم اعصاب و فرکانس ها تبعیت می کند تا به نداها و جزییات در پس ناخود آگاه.
چهره زنان در سطحی دیگر به زنان آمریکای شمالی می ماند، مثلن در آثار مارکز یا دونسو می توانیم چهره چنین زنانی را تصور کنیم، برای نمونه در عشق سالهای وبا ریختاری عاشقانه و در عین حال ملول کننده در کتاب است که نتیجه ای ندارد جز آنکه همه چی تحت تاثیر مسائل کلیدی تر است.
در یکی از تصاویر پرنده ی مرده ای را میبینیم که زن در کف دستان خویش گرفته است. در واقع دو نعش می بینیم پرنده ی مرده که نیست شده است تا وقایع بعد را نبیند در واقع روح و جسمش نیست شده اند، در طرف دیگر زن که او هم همچون نعشی است که تنها جسمش حضور دارد و حتا اشک های گونه هایش هم روی صورت منجمد شده است.
این تبیین یادآور داستان بلبل حلبی نوشته محمد کشاورز است که در سال ۸۴ برنده جایزه کتاب سال شد(مجموعه داستان کوتاه) در این داستان دختری به نام نیلو (نیلوفر ) یک پرنده مکانیکی دارد که سالها برایش خوانده است، اما مدتی است که نمی خواند تا تعمیرکاری می آورد تا آن را درست کند تا دوباره بخواند. در این بین داستان دیگر عشق پیرمردی به دختر است که در پی او است و تلاش می کنند تا شجره نامه او را (دختر) را پیدا کند تا به او نشان دهد از خاندان بزرگی است. دختر علیرغم میل به او با او همراه میشود تا در نهایت کتابی برای او می فرستد که در برگیرنده تاریخ خاندانش است که نمی دانیم جعلی است یا حقیقی در نهایت دختر با خواندن کتاب به پشت بام می رود و تعمیرکار پرنده مکانیکی پرنده مرده را به او می دهد، و او پرنده را در کف دستانش می گیرد... حال دو نعش در کنار هم نقش می بندیم.
در سطحی دیگر دو بدن سرد یکدیگر را در آغوش گرفته اند تا بدین وسیله حضور خود را معنادار کنند. این معنا داری در تصاویر دیگر استنباط می شود. روی سر زنان قصه لانه پرندگان به همراه تخم های برجا گذاشته دیده می شود که نشان از تولدی می دهد. آنها تنها با نیروی دستان خویش سپر محافظتی برای این زندگی در پیش رو ساختند تا بتوانند آنها را ایمن از حوادث نگاه دارند، این نماد است و استعاره ای از آرزوی هایی که در ناخودآگاه هر یک از این زنان و یا فقط یک زن وجود دارد، زایمانی دیگر ، اما نه بسان زایمان دنیای انسانی بلکه سرازتخم در آوردن یعنی راه خود را جدا از دیگران پیدا کردن و خیره به خود تا به جایی و چشم اندازی، خیره به درون خود، اما به نظر می رسد هنرمند پایان را آنچنان خوشایند نمی بیند در تصویر دیگر آشیانه خالی از تخم ها شده است و بدن زن برهنه دیده می شود، ذهن‌ آزاد شده است، اما جسم در قاعده سازی دنیای امروز باقی مانده است، برهنگی نشان از جسمانیت غامض دارد، اگر ذهن پرواز کند جسم تنها همین است. لباس می تواند جسم را بازسازی کند به نحو دیگر نشان دهد و وضعیت اندام ها را مجهول باقی بگذارد. دیگر حتا از خون هم خبری نیست که نشانی برای رنج است و هم نشانی از تولد که خون پی آنست در چنین وضعیتی جسم چیزی جز خود نیست. آیا این زنان همچنان خیره می مانند با جسمی منفعل و رانده شده از هرگونه قاعده سازی یا دوباره لباس برتن می کند و علیرغم غیبت ناخودآگاه و به دور دست ها رانده شده پا به میدان همهمه انسانی می گذارند؟ هنرمند پاسخ را به مخاطب واگذار کرده است.

☯️ورای موسیقی
@Beyondthemusic
#برگزیده

انسانها خودشان را در اموال و کالاهای خودشان می شناسند و روح شان را در اتومبیل، ویلا و اشیاء لوکس شان می یابند.

هربرت مارکوزه

کتاب انسان تک ساحتی


تصویر از مجموعه Musketeers اثر پابلو پیکاسو است.

☯️ ورای موسیقی
@Beyondthemusic
#برگزیده
می‌توانید شراب، عشق، زنان و افتخار را به تصویر بکشید، البته به این شرط که دائم‌الخمر، عاشق، شوهر یا سرباز پیاده‌نظام نباشید.

✔️از کتاب طوطی فلوبر

✔️نوشته‌ی جولین بارنز

✔️ تصویر متعلق به کانر کنور با عنوان طوطی فلوبر از پناهگاه است.

✔️کتاب طوطی فلوبر حول تفسیر نویسنده فرانسوی گوستاو فلوبر است که از قضا طوطی هم داشته است، البته که طوطی در این کتاب نماد است؛ نمادی برای واقعیت و هنر.
گوستاو فلوبر نویسنده ساختار شکن و مدرن فرانسوی آثاری همچون مادام بوواری و تربیت احساسات است.

ورای موسیقی

@Beyondthemusic
2024/09/30 05:22:49
Back to Top
HTML Embed Code: