Telegram Web Link
⭕️فیلم کوتاه «جونده» به جشنواره فیلم‌های ایرانی سانفرانسیسکو می‌رود

▫️فیلم کوتاه «جونده» به کارگردانی نوید صولتی به بخش مسابقه چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ایرانی در سانفرانسیسکو آمریکا راه یافت.
این جشنواره از ۱۸ سپتامبر مصادف با ۲۷ شهریور در شهر سانفرانسیسکو کشور آمریکا آغاز خواهد شد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «امشب تعداد شکارچیا رو بیشتر می‌کنن… حدسشون اینه که گُرازه…. آخه من نمی‌فهمم تو دل تهرون گُراز چیکار میکنه!!!؟»
در فیلم کوتاه «جونده» بابک کریمی، علیرضا مهران، علیرضا لبیبیان، آزاده مشعشعی، حامد برغانی، پیام زمان وزیری، امیر پناهی، محسن نژادی به ایفای نقش می‌پردازند.

@BarMadareFarhang
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حضور طالبان در افغانستان نوشت:
«‏طالبان یک حزب نیست، یک تفکر و جریان است.
احزاب سیاسی تغییر موضع می‌یابند، به اقتضائات سیاست و در مسیر کسب قدرت!
اما جریانهای فکری در کوتاه مدت تغییر پیدا نمی‌کنند، تاکتیک‌هایشان را ممکن است عوض کنند اما اصول‌شان پابرجاست.
طالبانیسم همان است که بود.»

@BarMadareFarhang
🏴نگاهى به آيين هاى محرم قزوين، ثبت شده در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس

◾️آیین طشت‌‌گذاری یکی از مراسم کهن و از سنت‌ها و مناسک ایرانی است که در ماه محرم در شهرستان‌های البرز و آبیک از توابع استان قزوین نیز برگزار می‌شود.
◾️این آیین در واقع آیین به استقبال رفتن ماه محرم است به این صورت که عزادارن طشتی را که داخل آن مقداری آب قرار دارد، به نشانه تشنگی امام حسین(ع) و یارانش در صحرای کربلا به روی دست گرفته و با نوحه‌سرایی در اطراف آن، مراسم عزاداری ماه محرم و پوشیدن لباس‌های سیاه را آغاز می‌کنند.
◾️آیین طشت‌گذاری در استان‌های آذری زبان، از ریشه‌‌دارترین آیین‌های این ماه است که در روزهای پایان ماه ذی‌‌الحجه برگزار می‌‌شود و در حقیقت، برگزاری این آیین، آماده شدن حسینیان برای برگزاری مراسم سوگواری سید و سالار شهیدان را نوید می‌‌دهد.
◾️در استان قزوين نيز در بخش‌هاي كه اقوام ترك در آنها سكونت دارند از جمله در بخش البرز، آبيك و بخش مركزي، این آیین برگزار می‌شود.
این آیین مذهبی در تاریخ ۲۲ آذرماه ۹۱ به شماره ۶۶۱ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.
@BarMadareFarhang
▫️کاریکاتور العربی الجدید درباره یکی از سیاه‌ترین لحظات تاریخ
@BarMadareFarhang
⚫️"فرشته طائرپور"؛ تهیه‌کننده و فیلمنامه‌نویس سینمای ایران بر اثر عوارض ناشی از کرونا در ۶۹ سالگی درگذشت.

"فریدون جیرانی"، دل‌نوشته‌ای در سوگ‌ این‌ سینماگر کهنه‌کار نوشت.
جیرانی نوشت :

■ افسوس که زود رفت
 تهیه‌کننده‌ای باسواد و فهمیده از بین ما رفت، زود رفت، هنوز سینما به او احتیاج داشت.به او احتیاج داشت برای تهیه کردن فیلم درست برای کودکان، بزرگسالان، برای تماشاگران جدی.
به او احتیاج داشت برای نوشتن فیلمنامه، برای طراحی و برنامه‌ریزی در مسائل کلی سینما.به او احتیاج داشت در صنف که یک فعال صنفی باشعور بود وخستگی‌ناپذیر.به او احتیاج داشت برای دفاع از آزادی تفکر داخل سینما که می‌فهمید چه طوری با چه زبانی با مخالفان آزادی حرف بزند.اصلا به او احتیاج داشت برای دفاع از آرمان‌های طبقه متوسط ایران که سینمای متفکر ایران با دفاع از این آرمان‌ها هویت پیدا کرده بود.
زندگی به او احتیاج داشت برای مادر بودن، مادر یک بازیگر شایسته بودن، خواهر بودن و اصلا زن بودن که یک زن ایرانی بااراده بود.جایش خالی است در سینما، در زندگی، در کنار همه ما، در این روزهای تلخ و دلگیر، افسوس.

@BarMadareFarhang
⭕️روایت استاد محمود فرشچیان از ماجرای تابلوی خلق تابلو عصر عاشورا

پدرم نماینده شرکت فرش در اصفهان بود. استادی بود که برای ایشان نقش فرش می کشید. یک بار پدرم مرا پیش او برد. استاد، نقش یک آهو را به من داد و گفت از روی آن نقاشی کن. تا صبح فردا حدود دویست طرح در اندازه ها و جهت های مختلف کشیدم. برای استاد باور کردنی نبود. هنرجویان امروز بعد از اندک زمانی خدا را هم بنده نیستند. من آن قدر رنگ برای استادم سابیدم که کف دست هایم پینه بست.

سه سال پیش از انقلاب، روز عاشورا بود، مادرم گفت: برو روضه گوش کن تا چند کلام حرف حساب بشنوی. گفتم: من حالا کاری دارم بعد خواهم رفت. 

رفتم اتاق، اما خودم ناراحت شدم. حال عجیبی به من دست داد، قلم را برداشتم و تابلو" عصر عاشورا" را شروع کردم. قلم را که برداشتم همین تابلو شد که الان هست، بدون هیچ تغییری.

الان که بعد از سی سال به این تابلو نگاه می کنم، می بینم اگر می خواستم این کار را امروز بکشم، باز هم همین تابلو به وجود می آمد، بدون هیچ تغییری. یک چیزی دارد این تابلو که خود من هم گریه می کنم، و آن مرکز تصویر است که نیست و آن خود امام حسین (ع) است.

@BarMadareFarhang
⚫️پرفسور پرویز کردوانی، پدر علم کویرشناسی ایران درگذشت

پرفسور پرویز کردوانی، دارنده نشان درجه یک دانش و چهره ماندگار که به پدر علم کویرشناسی ایران شهرت دارد، در سن ۹۰ سالگی دارفانی را وداع گفت.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎬 ناگفته‌های حسین علیزاده از به دنیا آمدنش در روز عاشورا و ساختن قطعه ماندگار «نی نوا»

@BarMadareFarhang
پاپ فرانسیس در طول دیدار عمومی هفتگی در واتیکان با فردی فوتبال دستی بازی می کند.

@BarMadareFarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺استفاده از دو ماسک در دانشگاه صنعتی شریف الزامی شد

@BarMadareFarhang
⭕️رشد ۱۰.۵ درصدی «ازدواج» دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله

▫️مطابق با آمار منتشره مرکز آمار ایران، در سال گذشته ۳۱ هزار و ۳۷۹ دختر ۱۰ تا ۱۴ ساله ازدواج کرده‌اند و درحالی این آمار در قیاس با آمار سال ۹۸ بیانگر رشد ۱۰.۵ درصدی ازدواج دختران در این رده سنی است که آمار منتشره تنها معطوف به ازدواج‌های ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور است.

@BarMadareFarhang
📸 خوشحالی نکردن علیرضا جهانبخش و بوسیدن مچ‌بند مشکی بعد از گلزنی برابر الفسبورگ در پلی آف لیگ کنفرانس اروپا
@BarMadareFarhang
⭕️«قهرمان» فرهادی به جشنواره‌های «میامی» و «زوریخ» می‌رود

▫️جشنواره فیلم «میامی» که به عنوان یک ویترین مهم پاییزی برای مدعیان نامزد اسکار بهترین فیلم بین الملل عمل می کند، امسال میزبان فیلم «قهرمان» اصغر فرهادی است.

▫️طبق اعلام جشنواره، در این دوره از فستیوال در بخش «الماس‌های میامی» دو تا از مدعیان اصلی نامزدی اسکار بهترین فیلم بین الملل یعنی فیلم های «بدترین شخص در دنیا» به کارگردانی یواخیم تری‌یر محصول نروژ و «قهرمان» ساخته اصغر فرهادی محصول ایران نمایش داده می شوند.

▫️روز گذشته ۱۹ آگوست، جشنواره فیلم «زوریخ» نیز از فیلم «قهرمان» فرهادی به عنوان یکی از فیلم های حاضر در رویداد امسال خود خبر داد. هفدهمین دوره جشنواره فیلم «زوریخ» قرار است بین روزهای ۲۳ سپتامبر تا ۳ اکتبر امسال در کشور سوییس برگزار شود.
@BarMadareFarhang
⭕️دفاع رئیس جمهور از وزرای پیشنهادی به مجلس


▫️وزارت فرهنگ و ارشاد
▫️از مجموع بررسی ها کسی که دارای دانش در این امر بود، آقای دکتر اسماعیلی بود. آقای صفار هرندی گفتند آقای اسماعیلی گزینه خوبی برای وزارت فرهنگ و ارشاد است. اهالی فرهنگ و هنر بدانند آزادی را ما به شما ندادیم. آزادی را خدابه شما داده

@BarMadareFarhang
⭕️مجری معروف ضدواکسن بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت

▫️فیل والنتین مجری رادیو نشویل که به شدت ضدواکسن بود بعد از مبارزه ۱ ماهه با کرونا در بیمارستان در سن ۶۱ سالگی درگذشت.

@BarMadareFarhang
⚫️ پیام تسلیت آیت‌الله خامنه‌ای به‌مناسبت درگذشت محمدرضا حکیمی

▫️ آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت عالم و متفکّر برجسته جناب آقای محمدرضا حکیمی را تسلیت گفتند

▫️ متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
با تأسف و تأثر خبر درگذشت عالم و متفکّر برجسته جناب آقای محمدرضا حکیمی قدّس‌الله‌نفسه را دریافت کردم. ایشان دانشمندی جامع، و ادیبی چیره‌دست، و اندیشه‌ورزی نوآور، و اسلام‌شناسی عدالتخواه بودند. ایشان عمر را فارغ از آرایه‌ها و پیرایه‌های مادی، در خدمت معارف والای قرآن و سنّت گذرانده و آثاری ارزشمند از خود به جا نهادند. بهره‌گیری از محضر پر فیض و نفس گرمِ استادان معرفت و معنویت در مشهد مقدس، ذخیره‌ئی از توکل و تعبّد و غنای نفس در دل و جان این شخصیت عزیز به جا نهاده بود که تا آخر عمر با برکتش وی را استوار میداشت.
این‌جانب فقدان اندوهبار این رفیق دیرین را به خاندان مکرّم حکیمی و بازماندگان بویژه برادر بزرگوار ایشان و نیز به همه‌ی دوستان و علاقمندان آن مرحوم تسلیت عرض میکنم و رحمت و مغفرت الهی را برای وی مسألت مینمایم.
سیّدعلی خامنه‌ای
۱ شهریور ۱۴۰۰»

@BarMadareFarhang
💠با پیگیری صندوق اعتباری هنر، واکسیناسیون اصحاب فرهنگ و هنر محقق شد

🔸مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خبر داد: با پیگیری های صورت گرفته اسامی اعضای صندوق اعتباری هنر برای انجام واکسیناسیون به وزارت بهداشت اعلام شد.

🔸مدیرعامل صندوق اعتباری با اعلام این خبر گفت: طی پیگیری های صورت گرفته در چندماه گذشته براساس اعلام وزارت بهداشت اصحاب فرهنگ و هنر در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار گرفتند.
وی در رابطه با اعلام اسامی اعضای صندوق به وزارت بهداشت گفت: با اعلام اسامی اعضایی که در سامانه هنرکارت ثبت نام نمودند مقرر شد، طی هماهنگی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تقسیم بندی هنرمندان ثبت نام شده سراسر کشور بین دانشگاه های علوم پزشکی، هنرمندان با ارائه هنرکارت واکسینه شوند.

🔸مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خاطرنشان کرد: اطلاعات تکمیلی براساس پروتکل تدوین شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به اطلاع اعضا خواهد رسید و انتظار می‌رود از روز چهارشنبه ۳ شهریور واکسیناسیون اغاز شود.
 
🔸مدیرعامل صندوق اعتباری هنر درپایان با قدردانی از همراهی وزرا و مسوولان وزارت بهداشت برای انجام واکسیناسیون اصحاب فرهنگ و هنر اظهار داشت: گرچه امکان واکسیناسیون فعالان فرهنگی با تأخیر محقق شد و طی این مدت هنرمندان عزیزی را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادیم اما امیدواریم این اتفاق سبب آرامش خاطر اندک برای این قشر شریف شود و کمی از شرمندگی ما بکاهد.

@BarMadareFarhang
♦️ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت استاد محمدرضا حکیمی را تسلیت گفت

🔸در‌ بخشی از این پیام آمده است:

« ارتحال علامه مفضال استاد محمدرضا حکیمی داغ سرزمین دانش و فرهنگ ایران زمین بود. او از تبار عالمان راستین و دانشوران اصیل این مرز و بوم بود که در عمر پاک‌زیستی خویش زبان و قلم را در خدمت احیای فضیلت و عدالت قرار داد و ردای عزت خرد و اندیشه را به چاکری قدرت و ثروت نیالود.

او از پیشگامان نو فهمی و عصری‌سازی معارف اهل‌بیت علیهم السلام بود. اینکه بتوان آن مفاهیم حیات‌بخش و نورانی را از منظرهای جدید دریافت و در قالب‌های نو عرضه داشت.

او از طلایه‌داران و متفکران انقلاب اسلامی ایران و دلباخته این موج شکوهمند بود اما آن را در افق عدالت و معنویت تفسیر می‌کرد و با هرگونه تحریف نظری و عملی آن ستیز داشت و در این حق‌گویی مداهنه‌ای روا نداشت.

او در زندگی شخصی‌اش نماد شکوه قناعت و عزت نفس بود و در قله‌ای از سلوک روحی و معنوی مکتوم زیست که دریافت کرانه‌های آن بر معاشران نزدیک هم آشنا نبود.»

🔸متن کامل این پیام در لینک زیر بخوانید:
https://www.farhang.gov.ir/fa/news/593633/

@BarMadareFarhang
◼️احمد نوری زاده درگذشت

▪️احمد نوری‌زاده، شاعر، مترجم و ارمنی‌شناس، در ۷۰سالگی از دنیا رفت, او در آبان‌ماه سال ۱۳۳۰ در غازیان بندرانزلی به دنیا آمد.

▪️باغ سیب، باران و چند داستان دیگر: بیست داستان کوتاه و بلند از ۱۵ نویسندهٔ نامدار ارمنی»، «پاییز در پرواز» اثر «واراند کورکچیان، «پتر اول» اثر «آلکسی تولستوی» از جمله آثار ترجمه او هستند.


@BarMadareFarhang
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پیکر استاد محمدرضا حکیمی در رواق دارالحجه حرم مطهر رضوی به خاک سپرده شد
@BarMadareFarhang
2024/09/22 05:42:19
Back to Top
HTML Embed Code: