Telegram Web Link
حضرت آیت الله نجابت (اعلی الله مقامه) درباره آیه "كانُوا قَلِيلًا مِنَ اللَّيْلِ ما يَهْجَعُونَ «۱۷» وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ «۱۸» وَ فِي أَمْوالِهِمْ حَقٌّ لِلسَّائِلِ وَ الْمَحْرُومِ «۱۹»"

[مؤمنین خوابشان در شب کم است (و بیداریشان زیاد) و سحرها ایشان آمرزش می جویند و در دارائیشان مبلغ معینی برای دریوزه کنندگان و درماندگانست.]

حاکم حسکانی گوید: ابوبكر پسر مؤمن گفت: نقل حدیث کرد ما را ابوعمر عبد الملک پسر علی...از سعید پسر جبير از عبدالله پسر عباس در فرموده:

خداوند تعالی {كانُوا قَلِيلًا مِنَ اللَّيْلِ ما يَهْجَعُون}
گفت:

💠درباره علی بن ابیطالب و حسن و حسین و فاطمه(علیهم السلام) نازل شده است.

🔸و علی(علیه السلام) دو ثلث آخر شب را نماز می خواند و ثلث اول شب را می خوابید و هنگامی که سحر می شد به استغفار و دعا می نشست و هر شب قرآن را در هفتاد رکعت ختم می کرد.🔹
📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه:۶۵۰
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(قدس سره) در تفسیر این آیه "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ادْخُلُوا فِي السِّلْمِ كَافَّة"ً می فرمایند:
یعنی؛

♦️تسلیم آن جانان خودش بشود یعنی؛

🔸در مرتبه اول تا هرچه پیش آورد بر آن تکیه ندهد به خودش تکیه ندهد، به رفیقش بگوید فلانی این کار را کرد ببین فلانی نگذاشت چطور بشود، این فلانی فلانی از کله برود، آن وقت سوءظن هم دیگر نمی ماند.🔹

💠می فرمایند یک آقایی بود ۲۰ سال قبل از این، تا حرف می زدی می گفت من تسلیمم، اما کمی مخالف میلش درآمد رفت که رفت، مخالف میلش به این معنا که به او بی اعتنایی شد رفت که رفت که رفت.

💢به قدری خودش را بزرگ می شمرد و به قدری خودش را دانا می شمرد که بی اعتنایی به او كأنّه موجب توهین به خداست، می گفت بی اعتنایی به ولیّ خدا شده در حالی که نه ولیّ خدا بود نه مؤمن تام، فقط مؤمن ناقص بود.
📚مقام و منزلت استاد الهی📄صفحه: ۶۴
@Ayatollahnejabat
قطع این مرحله بی همرهی خضر مكن
ظلمات است بترس از خطر گمراهی

💢این بزرگوار(آیت الله سیدمحمد مهدی دستغیب) شاید بتوان گفت بزرگترین توفیق الهی مصاحبتِ نزدیک با حاج شیخ حسنعلی نجابت را داشتند.
که واقعا مرحوم آیت الله نجابت(رحمةالله) از ناحیه رفاقت سنگ تمام گذاشتند.

مرحوم آیت الله نجابت(رحمةالله) که خود از استوانه های علم و تقوا و عمل و از تربیت شدگان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(علیهم السلام) و سیراب شده از محضر مبارک دو ولی کامل الهی یعنی حضرت آیت الله سید علی قاضی(رحمةالله) و آیت الله شیخ محمد جواد انصاری همدانی(رحمةالله) بودند.

مرحوم آیت الله سید محمد مهدی دستغیب به خوبی این معنی را یافته بودند که؛

🔸مرد راه و عمل و برگزیده خدا و راه رفته ی سوخته در راه معرفت خدا و دارای کمالات زیاد و از جان گذشته ای همچون آیت الله نجابت(رحمه الله) را کم می توان پیدا کرد.🔹

♦️مرحوم آیت الله نجابت(رحمه الله) این بزرگوار را به خدمت حضرت آیت الله انصاری همدانی آوردند و خود جهت ارتباط و اتصال ایشان قدم نهادند که به حمد الله این ارتباط و اتصال تا آخر عمر برقرار بود.

💠مرحوم آیت الله سید محمد مهدی دستغیب شیفته آیت الله انصاری(رحمةالله) شد تا دستورات این مرد بزرگ را دنبال کرد که به حمدلله نتیجه هم گرفت.

📚نظر لطف📄صفحه: ۱۵
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) می فرمایند:

این سخن می شنیدم از اعضا
که یکی هست هیچ نیست جز او
همه حتی الورید والشريان
وَحْدَهُ لا إلَهَ إلَّا هُو

💢که خدا یکی است جلَّ جلاله یک حقیقت است. یک موجود حقیقی است.

لذا حاجی سبزواری که می فرماید:

«و في وجودی اتَحَدَ المَطالبُ» یعنی؛

💠همه به حقِّ اجلّ، قائم هستند و حقِّ اجلّ، اگر جلَّت عظمته تجلّی فرمود تمام معلومات و تمام مُدرکات و تمام حقوق از بین می روند، وضع جدیدی پیش می آید یعنی؛

🔸می فهمد هیچکس به غیر حضرت احدیّتّ، نه هست و نه قیام دارد و نه موجودیت دارد...🔹

📚کلمات قصار باباطاهر_مبحث معرفت📄صفحه: ۸۰
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباره آیه(سوره زمر ۳۹ آیه ۲۹) "ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا رَجُلًا فِيهِ شُرَكَاءُ مُتَشَاكِسُونَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا رَجُلًا فِيهِ شُرَكَاءُ مُتَشَاكِسُونَ وَرَجُلًا سَلَمًا لِرَجُلٍ هَلْ يَسْتَوِيَانِ مَثَلًا" می فرمایند:

💢ترجمه: خداوند مثلی زده است (برای مشرک و موحد) مردی که دارای چند بزرگتر (بد اخلاق و نادان باشد که همیشه با یک دیگر) نزاع کننده باشد با مردی که تسلیم یک نفر شود و شریکانی نداشته باشد آیا این دو یک جورند؟

حاکم حسکانی گوید: خبر داد ما را ابوعبدالله شیرازی (شیرازی گوید)... از منذر ثوری از محمد بن حنفیه از
♦️علی(علیه السلام) در فرموده خداوند تعالی:

💠{وَرَجُلًا سَلَمًا} یعنی؛ "و مردی که تسلیم است برای یک مرد" فرمود:

🔸من همان مرد هستم که تسلیم رسول خداﷺ بودم.🔹

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۵۶۲
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) در تفسیر آیات شریفه ۱-۴ سوره آل عمران می فرمایند:

فرمودند:
هیچ واله کننده ای هیچ جا نیست الّا اینکه خدا واله می کند افراد را، هر جا محیرالعقولی بود، خدا محیرالعقول انجام می دهد غایت الامر در ظرف شخص.

نیست مؤثرى الّا ربُ الارباب، اگر اِله را به معنای وله یعنی؛ همه کار می کند و هیچ سببی هم استغفرالله در کار نیست بی سبب هزار میلیارد هر آن انجام می دهد.

فرمودند:
💢هیچ قاضی الحاجاتی نیست الا اینکه خدا قاضی الحاجات است، هیچ حیران کننده ای نیست الا اینکه خدا حیران کننده است،

نسبت به همان شخص فرمودند:
♦️خدای جلیل حیِّ به تمام معناست، به تمام معنا قیام دارد به اداره خلق، به تمام معنا محیط است به حیات خلق و محیی خلق است.

🔸اوست جلَّ جلالهُ که؛
تمام مؤثرات به او منتهی می شوند.
تمام واله کنندگان حتی تمام معبودها به او منتهی می شوند.🔹

💠او مرکز حیات است به تمام معنا.
حی است نه حی در روز قیامت الان حی است، حیات هر ذی حی از او است بی تردید.

قیام هر قائمی هر که به هر چه قیام دارد؛
چه قیام سطحی ابتدایی،
چه قیام در امور خانه داری،
چه قیام در صنعت،
چه در کشاورزی،

در جمع آوری بین ملّت و خلق و شیعه آقا امیرالمؤمنین(علیه السلام) تمام اینها از اوست جلَّ جلالهُ...

📚بصائر تفسير آل عمران و نساء📄صفحه: ۱۴
@Ayatollahnejabat
یکی از مفاهیم مورد توجه اهل معرفت، مفهوم صبر و استقامت است که به تعبیر برخی عرفا برای سالک «کبریت احمر» و به بیان آیت الله انصاری همدانی(رضوان الله تعالی علیه) به منزله اسم اعظم است.

♦️حضرت آیت الله نجابت(رضوان الله تعالی علیه) در تفسیر آیه ۱۶ سوره جن {وَأَنْ لَوِ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِيقَةِ لَأَسْقَيْنَاهُمْ مَاءً غَدَقًا} می فرمایند:

💠«خدای تعالی در یکی از معدود آیاتی که لفظ طریقت را با استقامت همراه کرده می فرماید: اگر بر طریقت و راه خدا پایداری ورزند، آبی گوارا به آنها می نوشانیم».

💢مرحوم آیت الله نجابت(رضوان الله تعالی علیه) مفهوم استقامت و طریقت و ماء غدق (آب گوارا) را تفسیر نموده در باب مفهوم استقامت آن را مشخص به مداومت در یاد خدا و مراقبه از آن تفسیر کرده و می فرمایند:

🔸معنای استقامت ورزیدن در راه خداپرستی در مرحله اولیٰ همین است که شخص در حاضر و غایب یعنی؛ در موقعی که در جمعیت است یا در خلوت است یاد خدا را داشته باشد.🔹

📚صبر📄صفحه: ۸۶
@Ayatollahnejabat
🔸این وصیِّ بحقِ حضرت آیت‌الله العظمیٰ حاج شیخ حسنعلی نجابت(قدّس‌سرّه‌الشریف)، در تمام عمر جز در طریق رضای خداوند قدم برنداشت و به مقامات عالیه معرفت و محبت خداوندِ متعال واصل شد و تشنگان این طریق را نیز از شراباً طهورای محبّت الهی سیراب گردانید و باقیات صالحاتی از معارف الهی و سالکان این راه، در حوزه مقدسه شهید محمد حسین نجابت برجای گذاشت.🔹
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(رحمةالله علیه) درباره حضرت ولی عصر (علیه السلام) در شرح الاسماءالحسنی ملاهادی سبزواری می فرمایند:

ألا إنَّ خَتْمَ الأَولياءِ شهيدٌ
وَ عَین امام العالمينِ فَقید

💢آگاه باش این ولی اعظم خدا که بالاتر از او نیافریده، می بیند همه را، غائب نیست. شاهد و شهید است بر جمیع موجودات.
البته جسمان مبارک از ما غایب است، هر چشمی نمی تواند آن جسمان مبارک و شریف را ببیند.

هُوَ السَيدُ المهدِی مِنْ آل أحمدٍ
هُوَ الصّارِمُ الهِندِی حین یبیدُ

💠هم آقاست، هم هدایتش از طرف خداست، هم از آل ختمی مرتبتﷺ است.
شمشیر بُرّایی است که اگر بخواهد ریگان و بعثی ها را از بین ببرد در طرفة العين از بین می برد، چنان هلاکشان می کند مثل بادی که به خاکستر می خورَد چطور پخش می شود همه را از بین می برد.
«هُوَ الصّارِمُ الهِندِی حین یبیدُ» شمشیر هندی موقعی که می خواهد هلاک کند فوری می پراکند.

هُوَ الشّمس يجلوُ كلّ غَيمِ و ظُلْمَةٍ
هُوَ الوابلُ الوسمیّ حين يجُودُ

🔸حضرت ولی عصر(علیه السلام) شمس حقیقی است.جلوه می دهد روشن می فرماید هر نفس تاریکی را، روشن می کند. هر نادانیِ را که آدم بخواهد از خود برطرف کند، برطرف می کند. بارانی است که به تمام معنا نفع دارد و پرآب است و بی نیاز می کند خلق را از تبعاتش.🔹

📚مدح اهل بیت علیهم السلام📄صفحه: ۱۱
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) می فرمایند:

توحید اسم مصدر باب تفعیل است توحید یعنی؛
یکی دانستن، یکی دانستن کی؟ مؤثِّر.
یعنی؛
چهار میلیارد بشر است، مؤثر این جنبندگی و جنباننده را یکی بداند.

💠یک مقداری بیشتر از این توسعه پیدا کند، مؤثّر و محرک و محیی تمام موجودات را یکی بداند.

🔸بفهمد که اسم کامل پروردگار عالم بنی آدم است، در تمام این بنی آدم آنکه اَکمل از همه است و اَتمِّ از همه است و خلیفه تامّه خداوند على اعلی را دارد حضرت ولی عصر(علیه السلام) است.🔹

♦️قهراً ربط خودش را بالنّسبه به خدا بدون فاصله حضرت ولی عصر(علیه السلام) نمی بیند، قوامِ خودش را به خدا می داند و خدا را در جمیع کائنات مؤثر می داند. لٰکن می فهمد که خودش هیچ قابلیتی بدون حضرت ولی عصر(علیه السلام) ندارد.

💢آنکه در جميع كائنات فعال است اسم خدا است و او حضرت ولی عصر(علیه السلام) است...

📚کلمات قصار بابا طاهر-مبحث معرفت📄صفحه: ۸۱
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباره آیه{وَآتَى الْمَالَ عَلَىٰ حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَالسَّائِلِينَ وَفِي الرِّقَابِ} می فرمایند:

ترجمه: و کسی که داد مال خود را با دوستیش به مال، به بستگان و یتیمان و تهیدستان و در راه فروماندگان و سؤال کنندگان و برای آزاد شدن بنده های مؤمن.

حاکم حسکانی می گوید: نقل حدیث نمودند برای ما از ابوبکر سبیعی... از ابراهیم پسر حكم پسر ظهیر گفت پدرم برایم نقل حديث کرد از سدی گفت:

🔸نازل شده (آیه فوق) در شأن علی بن ابی طالب(علیه السلام) در ناسخ قرآن و منسوخ آن،🔹

💢پس علی بن ابی طالب(علیه السلام) ایمان به خداوند اجل و به روز قیامت و به ملائکه و به کتب سماوی و پیغمبران داشت،

💠و مالش را (برای حب فی الله) با اینکه از پول بدشان نمی آمد به شش طایفه بخشیدند.

▪️علاوه اقامه نماز فرمود،
▪️علاوه زکات واجب را نیز ادا فرمود،
▪️علاوه عهدی اگر با کسی می بستند بعهدشان وفا می فرمودند.

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت(علیهم السلام)📄صفحه: ۱۲۶
@Ayatollahnejabat
حضرت آیت الله نجابت(قدس سره) در فصل ۲۲ دعای جوشن کبیر ذیل نام های مبارک «يَا عَظِيمَ الْعَفْوِ يَا حَسَنَ‏ التَّجَاوُزِ يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ» می فرمایند:

🔹ساحت قدس ربوبی جلَّت عظمته، يدِ رحمتش و یدِ مغفرتش، یدِ کمالش، يدِ جمالش، يدِ جلالش دائما باز است، هرگز فیض حضرت رب العزّه منقطع از خلایق نمی شود.🔸

💢نماز خوانده یا نخوانده باشد، نماز شب خوانده یا نخوانده، راستگو باشد یا دروغگو، هرگز فيض را، ساحت قدس ربوبی قطع نمی فرماید، بلکه نوعاً و دائماً اِفاضه را بیشتر بر شخص واضح می کند تا نِعَم مُنْعم خودش، موجب توجه اش شود.

💠تذکر به سلامتی قوای خمسه ظاهری و باطنی، ایمانش به ساحت قدس ربوبی، ایمانش به چهارده معصوم(علیهم السلام)، اینها نعمت هایی است که بخواهد با پول تحصیل کند میسر نیست.

📚امید به رحمت حضرت احدیت📄صفحه: ۴۹
@Ayatollahnejabat
خواندن قرآن و احترام به آن مورد تاکید و سفارش جدی قرآن و سنت بوده است.

این کار نزد آقا (آیت الله نجابت) و رفقای ایشان یک عادت مستمر بود.

💢مخصوصاً در ماه مبارک رمضان بعضی از رفقا هر روز یک ختم قرآن داشتند و در غیر آن هر سه روز یک ختم قرآن.

🔹خود ایشان و بعضی دیگر، شب های ماه رمضان هزار مرتبه سوره "إِنَّا أَنْزَلْناهُ" و در این اواخر، صد مرتبه سوره دخان را با تانّی(حضور قلب) می خواندند.🔸

📚هو الهادی و الکافی📄صفحه: ۴۹
@Ayatollahnejabat
محبین آیت الله العظمی حاج شیخ حسنعلی نجابت شیرازی pinned «💐شرح دعای روزاول ماه مبارک رمضان از مرحوم آیت الله العظمی نجابت شیرازی (رحمت الله علیه) اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِيَامِي فِيهِ صِيَامَ الصَّائِمِينَ وَ قِيَامِي فِيهِ قِيَامَ الْقَائِمِينَ وَ نَبِّهْنِي فِيهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِينَ وَ هَبْ لِي جُرْمِي فِيهِ…»
مرحوم آیت الله نجابت بعد از شهادت شهید آیت الّله دستغیب فرمودند:

🔹این آیه «مَا نَنْسَخْ مِنْ آيَةٍ أَوْ نُنْسِهَا نَأْتِ بِخَيْرٍ مِنْهَا أَوْ مِثْلِهَا ۗ أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ » در حقِ حضرت آقا سیّد علی محمد دستغیب (آیت الله سید علی محمد دستغیب) صادق است.

همان برداشتی که از شهید بزرگوار آیت الله سید عبدالحسین دستغیب بود الان همان آثار موجود است در آقای سید علی محمد دستغیب.🔸

💢حال ملاحظه بفرمایید این چه ادعایی است که بعضی می کنند و می گویند بعد از رفتن فلان شخص دیگر آن برکات و توفیقات حاصل نمی شود.

💠این ادّعا فقط از خیال و توهّم و وسوسه شیطان نشئت می گیرد که فریب شخص را وظیفه خود می داند، شیطان است که مردم را از خدا ناامید می کند.

📚امید به رحمت حضرت احدیت📄صفحه: ۷۷
@Ayatollahnejabat
محبین آیت الله العظمی حاج شیخ حسنعلی نجابت شیرازی pinned «شرح دعای روزدوم ماه مبارک رمضان از مرحوم حضرت آیت الله العظمی نجابت شیرازی (رحمت الله علیه) 💫اَللّهُمَّ قَرِّبْنیٖ فیهِ اِلٰی مَرْضاتِکَ وَ جَنِّبْنیٖ فیهِ مِنْ سَخَطِکَ وَ نَقِماتِکَ وَ وَفِّقْنیٖ فیهِ لِقِرائَةِ آیاتِکَ بِرَحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الرّاحِمینَ💫»
حضرت آیت الله نجابت(اعلی الله مقامه) درباره آیه{ثَوَابًا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الثَّوَابِ*وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ لِلْأَبْرَارِ} می فرمایند:

💢ترجمه و شرح: جزای عمل مهاجر مقاتل ثواب است از طرف حضرت احدیت تمام مزد و ثواب های خوب نزد خداوند است.
جمله {وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ لِلْأَبْرَارِ} ذیل آیه ۱۹۸ می باشد. نعمت هائی که نزد خداوند موجود است برای ابرار از هر چیزی بهتر است.

حاکم حسکانی می گوید: خبر داد ما را محمد پسر عبدالله... از اصبغ پسر نباته گفت شنیدم

💠على(علیه السلام) می فرمود:

🔸پیغمبرﷺ دست مرا گرفت سپس فرمود ای برادر من، قول خداوند: {ثَوَابًا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الثَّوَابِ*وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ لِلْأَبْرَارِ} تویی ثواب و شیعیان تواند ابرار (نیکان)، پس شخصِ تو برای شیعیانت از هر نعمتی بالاتر و برتری.🔹

📚بصائر یا قرآن و اهل بیت📄صفحه: ۱۵۷
@Ayatollahnejabat
2024/09/29 19:24:03
Back to Top
HTML Embed Code: