Telegram Web Link
♨️ #عصرباختر منتشر شد
@Asrbakhtar
📌صفحه چند رسانه ای #عصرباختر

@Asrbakhtar
مرگ روزنامه‌نگار کمونیست

باقر مومنی روزنامه‌نگار کمونیست و نویسنده چپ و عضو سابق حزب توده در 97 سالگی در پاریس درگذشت.

او روزنامه‌نگاری را با روزنامهٔ بیستون آغاز کرد. روزنامه‌ای که گرایش‌های آشکار چپ داشت و در آن زمان تحت عنوان «ارگان شورای متحدهٔ ایالتی اتحادیه‌های کارگران و زحمتکشان غرب» منتشر می‌شد.

مومنی که همزمان عضو سازمان نظامی حزب توده بود، در دهم آبان ۱۳۳۵ بازداشت و در دادگاه نظامی به ۱۸ ماه حبس محکوم شد. در سال ۱۳۴۹ انتشارات صدای معاصر را تأسیس کرد و آثاری از علی اشرف درویشیان، ناصر زرافشان، علی کشتگر، قدسی قاضی نور، محمود دولت‌آبادی و … را به چاپ رساند.

پس از انقلاب نیز با همکاری ناصر رحمانی‌نژاد، سعید سلطانپور و بزرگ پورجعفر هفته نامهٔ صدای معاصر را منتشر کرد که تا تیر ۱۳۵۸ چهارده شماره آن منتشر شد و از فروردین ۱۳۵۸ انتشار نشریهٔ تئوریک مارکسیستی اندیشه را نیز آغاز کرد. مدتی بعد از ایران فرار کرد و به پاریس رفت.

@JournalistsClub1
نام شهر ریجاب از توابع شهرستان دالاهو استان کرمانشاه در جلسه کمیسیون نامگذاری استان به «ریژآو» تغییر یافت.

مصوبات این کمیسیون پس از بررسی و تایید در کمیسیون نامگذاری وزارت کشور نهایی می شود.

"ریژآو" در گویش محلی به معنای "محل ریزش آب" است.


اصلاحات کرمانشاه:
جا دارد دیگر نام هایی که به درستی و طبق گویش کُردی ثبت نشده اند نیز اصلاح شوند.
به طور مثال "نجوبران" میتواند طبق گویش محلی به "نژی‌وه‌ران" یعنی "محل رویش عدس" اصلاح شود.
♨️نگاهی به اقدامات اجتماعی کتابخانه #رکسانامیناشی
در غرب کشور

📌امیدی که #کتابخانه برای کودکان مبتلا به #اوتیسم آورد


📌گروه فرهنگ وهنر: وارد کتابخانه که می‌شوند، با خودشان شور و نشاط می‌آورند، انگار می‌دانند درهای کتابخانه همیشه به روی‌شان باز است. برای همین اینجا را دوست دارند؛ کتابخانه عمومی #رکسانامیناشی_ اسلام‌آباد غرب کرمانشاه که مدتی است حال و هوای دیگری پیدا کرده است. کودکان مبتلا به #اوتیسم میهمان این کتابخانه شده‌اند و حال و هوای آن را تغییر داده‌اند.

📌#نویدعزیزی، مسؤول این کتابخانه است و از نتایج مثبت ارتباطش با کودکان #اوتیسم که عضو این کتابخانه شده‌اند می‌گوید: «ما طرحی را در کتابخانه‌های عمومی داریم به اسم «مأموریت کتابخانه من» که در قالب همین طرح باعث ایجاد زمینه ارتباط کودکان اوتیسم با جامعه شدیم». 

📌شغلش را دوست دارد و برای همین تلاشش را می‌کند تا بتواند به وسیله کتابخانه و کتاب، باری از روی دوش شهرش بردارد و به مردمش کمک کند؛ می‌گوید: «از زمانی که شغل کتابداری را شروع کردم، باور داشتم کتابخانه قطعا نمی‌تواند تک‌بعدی عمل کند، یعنی توجیه این موضوع برایم سخت بود که ما فقط در فضای کتابخانه باشیم که فردی به کتابخانه بیاید، کتاب دستش بدهیم و برود به امان خدا. من به واسطه معلولیت برادرم که مدام گوشه‌ای از ذهنم را درگیر کرده، دائما در این فکر بودم که برای این قشر از جامعه، در کتابخانه به عنوان یک مکان مهم تأثیرگذار چه کار شاخصی می‌توانیم انجام بدهیم که تا به حال انجام نداده‌ایم. همچنین می‌دانم این خلأ را کسانی بهتر درک می‌کنند که معلولی در منزل‌ داشته باشند». انگار داستانش از همین جا شروع می‌شود؛ جایی که خودش تجربه‌اش کرده است و با وجود برادرش می‌داند این قشر جامعه چه سختی‌هایی را کشیده‌اند. ماجرا را از حضور دختری که به کتابخانه آمده است تعریف می‌کند و می‌گوید: «صبح یکی از روزهای نسبتا سرد و نم‌زده پاییز، دختربچه‌ای مؤدب و متین با پالتوی خزدار بلند و کفش‌هایی که بشدت برق می‌زد، گویی که اصلا از منزل بیرون نیامده باشد، همراه مادرش به کتابخانه آمد. از در کتابخانه که وارد شد، مات و مبهوت به تابلوی اعلانات ورودی خیره شد؛ انگار نه انگار اصلا من وجود خارجی دارم، نه سلامی نه علیکی! وقتی آن بچه را دیدم احساس کردم چقدر رفتارش با دیگر بچه‌ها متفاوت است اما به خودم آمدم و گفتم نه اینطور نیست، اشتباه می‌کنی. در این کشمکش ذهنی بودم که مادرش با متانت خاصی در حالی که ته‌چهره‌ای غم‌زده داشت به من سلام کرد و گفت: «آقا کتابی درباره اوتیسم دارید؟» اوتیسم واژه‌ای بود که حقیقتا فقط در موردش شنیده بودم و به خودم زحمت نداده بودم راجع به آن تحقیق کنم به خیال اینکه من کتابدار را چه به این واژه‌های تخصصی!

📌عزیزی که حالا کاملا با مشکلات #اوتیسم آشنا شده است، صحبت‌هایش را اینطور ادامه می‌دهد: «پای صحبت خانواده‌های دارای کودک مبتلا به #اوتیسم، بویژه مادران آنها که می‌نشینی، نخستین ویژگی مشترک آنها، صبر و بردباری در رفتار با این کودکان است و گاه به مواردی اشاره می‌کنند که جزو بدیهی‌ترین اصول رفتاری با این کودکان است؛ اصولی که بیشتر افراد جامعه نسبت به آن آگاهی کافی ندارند و حیطه خارج از خانه را برای آنها ناامن می‌کند، تا جایی که چاره‌ای جز در خانه ماندن ندارند. کتاب را به مادر کودک دادم اما انگار تمام کائنات همان لحظه داشت به من می‌گفت خوش‌خیالی و راحتی کافی است؛ وقتش رسیده کمی از حاشیه امن بیرون بیایی و کاری بکنی؛ مگر یادت رفته معتقد به این نظر بودی که کتابخانه فقط جای امانت کتاب و قرائتخانه کنکوری‌ها نیست. همه اینها من را رساند به مأموریتی که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای‌مان گذاشته بود و دستمان برای خلاقیت باز بود. برای همین تلاش کردم برنامه‌ای را که اصول و هدف اصلی آن بر بهبود وضعیت زندگی مردم آن منطقه باشد، پایه‌ریزی کنم».

https://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3911/8/272245/0

@Asrbakhtar
برداشت اشتباه رئیس سازمان برنامه

افزایش خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد، خبر نویدبخشی نیست که رئیس سازمان برنامه بودجه از آن استقبال کرده است. این نشانه فقر بیشتر است.

@JournalistsClub1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚫️ #محمدنریمانی هنرمند اسلام آبادغربی رهسپار سفر ابدی شد ...


@Asrbakhtar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚫️ #محمدنریمانی اگر شرایط با او یار بود بسیار بزرگتر از این بود که در ذهن ها به یادگار ماند....دردا ودریغا...

@Asrbakhtar
♨️ #عصرباختر منتشر شد

@Asrbakhtar
📌صفحه چند رسانه ای #عصرباختر
@Asrbakhtar
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نقض حریم بیمار

این فیلم هم از عجایبی بود که خبرگزاری صداوسیما آن را منتشر کرد. وزیر بهداشت سر زده به اتاق زایمان رفته است در حالیکه بچه‌ی تازه به دنیا آمده، هنوز در دست دکتر یا پرستار است.

صداوسیما فقط در صورت رپرتاژ آگهی وزارت بهداشت و وزیر می‌تواند این فیلم را پخش کند و اعلام کند تمام شرکت‌کنندگان در فیلم، بازیگر بودند، وگرنه نقض حریم بیمار است.

@JournalistsClub1
♨️ #عصرباختر منتشر شد
@Asrbakhtar
📌صفحه چند رسانه ای #عصرباختر
@Asrbakhtar
🌺یلدا، جشن زایش مهر

یلدا به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا برآمدن آفتاب ( یا همان مهر) در اول دی ماه (نخستین روز زمستان) گفته می‌شود. خانواده‌های ایرانی در شب یلدا، معمولاً شام و همچنین انواع میوه‌ها و رایج‌تر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم سرو می‌کنند. پس از سرو تنقلات، #شاهنامه‌خوانی، #قصه‌گویی بزرگان خانواده برای دیگر اعضای فامیل و همچنین گرفت فال‌ با #دیوان_حافظ رایج است.

#یلدا برگرفته از یک واژهٔ سریانی به‌معنای #زایش است. و #شب_چله هم که مترادف شب یلداست از آن روست که چهل روز اول زمستان را «چله بزرگ» و بیست روز بعد از آن را «چله کوچک» نامیده‌اند. 

ابوریحان بیرونی از این جشن با نام «میلاد اکبر» نام برده و منظور از آن را «میلاد خورشید» دانسته‌است.

 در آثارالباقیه بیرونی، از روز اول دی ماه، با عنوان #خور نیز یاد شده‌است.( در زبان کُردی #خوه‌ر همان #مهر یا #خورشید است)

در قانون مسعودی نسخهٔ موزه بریتانیا در لندن، «خُره روز» ثبت شده است.

طبق اسطوره های کهن #مهر از درون گل #نیلوفر و بر روی یک #برکه‌آب که متعلق به #آناهیتا بوده‌است به دنیا می‌آید. بیرون آمدن مهر از گل نیلوفر در برخی تندیس‌ها نمایش داده شده‌است/ویکیپدیا
📣 [ از جمله نقوش سنگی #طاقبستان یا #تاق_وه_سان ( تاق سنگی) در #کرمانشاه ]

در ایران باستان نور و روشنایی و تابش خورشید نماد نیک و موافق بوده و با تاریکی و ظلمت شب در نبرد و کشمکشند. مردم دوران باستان و از جمله اقوام آریایی، از #هندی و #ایرانی و #اروپایی، دریافتند که کوتاه‌ترین روزها، آخرین روز پاییز و شب اول زمستان است و #بلافاصله‌پس‌از‌یلدا، شب‌ها کوتاهتر و #روزهابلندتر می‌شوند، از همین رو آن را #شب‌زایش‌خورشید نامیده و آن را آغاز سال قرار دادند. #کریسمس مسیحیان نیز ریشه در همین اعتقاد دارد

به گفته دکتر کزازی، برای ما ایرانیان بسیار نغز و نازش خیز است که جشن زادن مهر در سرتاسر جهان به عناوین دیگری بزرگ داشته می شو و ترسایان(مسیحیان) و ترساکیشان (پیروان مسیحیت) نیز آن را با عنوان «کریسمس» بزرگ می‌دارند. کریسمس به راستی جشن زادن مهر است نه آنچنان که ترسایان می انگارند و آن را جشن #زادن‌مسیح می دانند. آن هنگام که رومیان به آیین ترسایی گرویدند پیشوایان ترسا کوشش کردند رومیان ترسا شده را از برگزاری این جشن - که همان جشن #زایش‌مهر بوده- بازدارند اما راه به جایی نبردند و سرانجام به ناچار زادن مهر را جشن زادن عیسی مسیح قلمداد کردند. جشن زایش مهر در گذشته مصادف با ۲۵ دسامبر بود اما در پی ناسازگاری های گاه شمارانه (منطبق نبودن ماه های میلادی با شمسی) چند روزی در میانه این جشن با جشن کریسمس جدایی افتاده است/مهر

📌 اصلاحات کرمانشاه

@eslahatekermanshah
2024/07/01 03:06:59
Back to Top
HTML Embed Code: