Telegram Web Link
♨️گریه دل ناصبوران برای #محبت ایران

دکتر #امرالله_عظیمی
(یادداشت منتشر شده در شماره۱۸۱ #عصرباختر)

📌نمی دانم حکایت داغ آلود و فراق انگیز روزهای بی رمق پایانی سال؛ اسفند ماه، برای ادبیات و شعر #کرمانشاه چیست که کارش شده است 《فصلی از یاد ها》و 《سر آمدن دیوارهای فاصله 》زمان گل چینی باغ شعر و شاعری ، در این 《پنجه‌ی اسارت تقدیر》در اسفند ۹۵ #احمدعزیزی را از دست دادیم و اینک در روزهای پایانی سال و اسفندماه هزار و چهارصدو یک، استاد محمد جواد محبت را از دست دادیم. کسی که 《یادش امید روشن هر لحظه حاضر است》.

📌استاد #محبت را از دهه‌ی هفتاد می شناسم و در ایامی که انجمنهای ادبی شهر کرمانشاه حال و هوای دیگری داشتند. روزگاری که معلم سالک و عارف ،استاد #محبت با روی گشاده در انجمنها حضور می یافتند و با حوصله‌ی تمام و دقیق شاگردان خود را آموزش می دادند و همراهی می کردند.

📌درباره #محبت می توان آنگونه که خود بیان کرده است گفته شود که: روزگار جوانی محبت از سالهای ۴۴ به بعد با غوغای ظهور شعر نو، همزمان بود. زمانی که دوست داران شعر و خوانندگان مطبوعات ادبی آن روزگار درگیر گفتگوهای جنجال برانگیز دو چهره‌ی تبلیغ شده آن زمان بودند و شاعران انجمنهای ادبی به طور جدی طرفدار کهن سرایی بودند و شعر نو از هر سوی هدف سنگ اندازان بود.

📌#محبت موفق شد در شعر و شاعری به زبانی سهل و ممتنع دست یابد که بعد ها به عنوان شعر 《#گفتار》شهرت یافت.
در زمان پیش از انقلاب #محبت با سرودن شعرهای سیاسی و معترضانه و نهراسیدن در آن زمان همچون سروده های 《در روزگار تفرقه و شب در آیینه شکست》خود را به عنوان یک شاعر انقلابی معرفی و می توان او را در دوره معاصر و شعر پس از انقلاب در کنار #احمدعزیزی از حیث کمیت و کیفیت نسبت شاعران پرکار را داد.

📌#محبت که در روزگار بی هنری آموزگار صدق و صفا بود و با آثارش نقش عشق را بر لوح وجود آنان که قدر همت هنر اورا که به خوبی شناختند و دانستند رقم زد.
محبت از کوچه باغ آسمان آنگونه گذر کردکه پرده از راز دل فرو گیرد و هر چه حرف در دل داشت را به خوبی با یار آشنا بزد.

📌#محبت 《آن سوی چهره‌ی زرد خورشید》آنجا که 《موج عطرهای بهشتی》 می وزد
با《گلوی سبز آواز》با بال پرنده‌ی مرگ سفر کرد و 《از خاطرات سبز》او 《گریه دل ناصبوران》《از مرزهای فریاد》گذر کرد و او 《گزیده ادبیات معاصر》 شد.

توضیح:متن های داخل دو کمان عنوان و متنهایی از آثار خود استاد #محبت است.

@Asrbakhtar
♨️آخرین شماره #عصرباختر به استقبال بهار جان وجهان ...

📌از پس قرن ها به امروز رسیده ایم. از سیاهه تاریخ آمده ایم تا سپیدی فرداها اما باید همچنان برویم. حتی شده با سیلی سرخ کردن صورت .....و بازگشت غمگنانه شادی اشک آلود .....

📌میرفت زمستان و چنین گفت طبیعت
دستان تو، آغازگر فصل #بهار است ...
@Asrbakhtar
#اختصاصی_عصرباختر

⚫️پیام تسلیت #معاون_رئیس_جمهور در امور مجلس به مناسبت درگذشت استاد #محمدجواد_محبت

بسمه تعالی
کل نفس ذائقة‌الموت
کسی کو نکو نام میرد همی
زمرگش تأسف خورد عالمی

📌درگذشت شاعر انقلابی، مردمی و آئینی #محمدجوادمحبت را خدمت خانواده ارجمند، آشنایان، دوستداران شعر و ادب و به ویژه مردم عزیز #کرمانشاه تسلیت عرض می کنم و از خداوند کریم و رحیم برای آن دلداده‌ی اهل بیت مغفرت، رحمت و علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر طلب می کنم.

📌مرحوم #محبت با قریحه و ذوق خدادادی از نوجوانی به سرودن شعر پرداخت و چون به جوانی رسید پیشه معلمی در شهر و روستا را برگزید تا در پرورش نونهالان گام بر دارد و در دوران ستمشاهی در کنار دوستان و همفکرانی همچون #جلال_آل_احمد به مبارزه پرداخت و پس از پیروزی انقلاب نیز با سردون اشعار ولایی، اخلاقی و معنوی در ترویج آموزه های الهی نقش آفرین شد و ابیات ساده و صمیمی‌اش زمزمه زبان یاران دبستانی شد. 

📌و سرانجام روح بلندش که عمری را به نیک نامی و خوشنامی سپری کرد قفس تن را شکافت و چون مرغی خوش الحان به گلشن رضوان شتافت و این غزل لسان‌الغیب زبان حالش شد که:
مژده وصل تو کو کز سرجان برخیزم
طایر قدسم و از دام جهان برخیزم

📌اینک که بانگ الرحیل را لبیک گفته و راهی کوی دوست شده دعا می کنیم که در بارگاه ربوبی بشارت این آیه‌ی کریمه جزای اعمالش باشد:
و من یأته مؤمنا قد عمل الصالحات فاولئک لهم الدرجات العلی

#سیدمحمد_حسینی
معاون #رئیس_جمهور در امور #مجلس
@Asrbakhtar
💥بدرقه آخرین روزهای سال با بارش رحمت الهی؛

🔸چشمان آسمان کرمانشاه در استقبال از بهار گریان شد

🔹در این روزهای پایانی سال شاهد نزول رحمت الهی در دیار فرهاد و شیرین نشینان هستیم؛ دیاری که زمستان آن هم عاشقانه‌ به استقبال بهار می‌رود.

🔹این روزها که زمان درحال "دویدن" است و همه برای آمدن بهار لحظه‌شماری می‌کنند صدای نم باران و استشمام بوی زیبای باران حال و هوای عاشقانه بهار را صد چندان می‌کند.

این گزارش را کامل بخوانید:

mersadnews.ir/news/432695

🆔 @mersadnewschannel
📌سالی که گذشت سخت بود؛
در میان صدها سال غم و تلخکامی
و یا شادی و کامروایی مردمان این سرزمین
#نوروز همچنان زنده است!

📌#نوروزی که خودش نور است و بهانه ایست برای شادی و نیکی...
پس باید چراغی افروخت تا چراغان شود این خاک.

📌بهارتان آغشته به رهایی از غمها... 🌱💚


@Asrbakhtar
♨️کاملا #جدی!

داوود حشمتی روزنامه‌نگار:

📌فکر می‌کردم طنزه ولی واقعی است.

📌حقوقی که هرسال #معلم‌ها بی‌منت می‌گرفتن، امسال سرپرست بانک‌ملی گفته:
به دستور رئیس جمهور محترم و پیگیری دکتر مخبر با همکاری بانک مرکزی باقیمانده حقوق اسفندماه فرهنگیان محترم پرداخت شد.‼️

📌یادش رفت بابت پیگیری منشی و پیک‌موتوری نهاد هم سر معلم‌ها منت بزاره...

@Asrbakhtar
گول خبرهای امروز و فردا را نخورید

خبرنگاران و روزنامه‌نگاران توجه کنند که امروز و فردا خبرهای زیادی منتشر خواهند شد. هرچی شنیدید به احتمال بسیار، ۹۰ درصد آنها فیک است و ذیل «دروغ ۱۳» یا همون April Fool's Day هست.

گول این خبرها را نخورید و جدی نگیرید و اعتبار رسانه‌ی خود را از بین نبرید.

@JournalistsClub1
♨️سیزدهم فروردین: روز گناهان کبیره❗️

🌹 #تو_یک_نفر_بهشت_باش...

📌هر #زباله، یک #گناه است. با هر زباله که می سازیم گناهی مرتکب می شویم. گناهانمان را در کوه و‌ جنگل و دشت و دمن می ریزم. در کوچه و خیابان و رودخانه و جویخانه.

📌گناهانمان را می ریزیم در حلق پرندگان در نَفَس آسمان.
گناهانمان را می پاشیم به صورتِ مادرمان زمین و سیلی می زنیم به شفقتِ خاک و به مهربانیِ آب.
🌱
📌ما به جهنم نمی رویم ما خودمان دوزخیم❗️
گناهانمان دست و‌ پایمان را گرفته،‌ وبال گردنمان شده است، وبالِ همه چیز.
زندگیِ ما شکنجه ای است برای بی پناهترین و معصوم ترین آفریدگان خدا.

📌به پشت سرت نگاه کن! ببین چقدر نفرینِ گیاه و پرنده و آب و خاک پشتمان است.
عاق والدینمان، عاق زمین و آسمان، ما را گرفته است...
🌱
📌#سیزدهم_فروردین، روز گناهان کبیره ما ایرانیان است.
تو اما در آن روز گناه نکن❗️
تو اما گناهی را از زمین بردار!
تو می دانی که نیکوکاران به بهشت نمی روند، نیکوکاران بهشت را می سازند.
حتی در جهنم و حتی در میان جماعت دوزخیان تو یک نفر بهشت باش!

✍️ #عرفان_نظرآهاری
🌱 #تو_یک_نفر_بهشت_باش

@Asrbakhtar
خودکشی...

مجله فیلم امروز به سردبیری هوشنگ گلمکانی خبر داد که کیومرث پوراحمد از سر افسردگی و ناامیدی بی‌آیندگی و بیهودگی خودکشی کرده و به زندگی خود پایان داده است؛ همین قدر سهمگین و باورنکردنی، وحشتناک و تکان‌دهنده.

آقای پوراحمد جدا از فعالیت هایی سینمایی، در عالم مطبوعات نیز دستی بر قلم داشت و سالهای بسیاری، به امر نقد نویسی می پرداخت. از او در روزنامه اطلاعات و مجله فیلم نوشته‌های زیادی در حوزه نقد فیلم منتشر شده است.

خودش در خاطره‌ای درباره‌ی حضور مطبوعاتی‌اش گفته بود: «در دوره‌ای یادم نیست چه شد که رفتم روزنامه اطلاعات. در صفحه فرهنگ و هنر می‌نوشتم که دکتر جواد مجابی آن زمان سردبیرش بود. همان دوره فریدون جیرانی هم آنجا بود و او را می‌دیدم. رسول صدرعاملی هم در صفحه حوادث کار می‌کرد که البته او را آن زمان نمی‌شناختم.»

درگذشت آقای پوراحمد را به دوستان، همکاران و خانواده ایشان تسلیت می گوئیم.

@JournalistsClub1
🌙 #شب_قدر

📌آنکه گم شده است بین هزار و یک شب، شب قدر نیست، آن تویی.
که اگر خود را پیدا کنی و قدرش را بدانی و روح را روان کنی و جان را جلا بدهی و قلب را قوّت ببخشی و دل را دوا، هر شب، شب قدر است و هر روز، روز قدر است و هر دم، دم قدر.

📌آن تقویم که ندیده اش می گیری، عمر توست و آن ماه که به میهمانی خدا نمی روی، همه دوازده ماه است که سفره خدا همیشه پهن است و ضیافتش مدام و رزقش دائم.

📌تو اما مهمان نمی شوی، چون صاحبخانه را نمی شناسی و خانه را گم کرده ای و شب را نمی دانی و روز را هم.

📌بگرد و پیدا کن هم خودت را و هم خانه را و هم صاحبخانه را...
که اگر خانه را یافتی و صاحبخانه را هم؛ همه شب ها، شب قدر می شود و همه روزها، روز قدر.

📌قدر خویش را بدان پیش از آنکه دفتر قدر و تقدیر بسته شود.

✍️ #عرفان_نظرآهاری

📌تو لیله القبری برو تا لیله القدری شوی.....
@Asrbakhtar
Forwarded from کانال رسمی اطلاع رسانی آرش زره تن لهونی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آرش زره تن لهونی با ارائه نطق و پخش کلیپی ، با نمایش درد و رنج کولبری در صحن علنی مجلس خواستار عدم برخورد قهری با کولبران شد.

آرش زره تن لهونی نماینده اورامانات و طراح طرح معیشت مرزنشینان در مقابل مخالفت عده ای از نمایندگان مجلس با این طرح که مانع تصویب کلیات این طرح شده اند ، با نمایش درد و رنج کولبران و مرزنشینان در صحن علنی مجلس و صدا و سیما خواستار همراهی تمامی نمایندگان مجلس با این لایحه شد.

📺 گفتنی است نطق ایشان به صورت زنده از شبکه خبر سیما پخش گردید.

لازم به ذکر است که این طرح ابتدا با پیشنهاد آرش زره تن لهونی در اسفند ماه ۹۹ به امضای ۶۶ نفر از نمایندگان رسید و تصمیم بر آن شد که کمیته ای مشترک از دولت و مجلس به صورت تخصصی این طرح را بررسی نمایند ، سپس پس از حضور آرش زره تن لهونی در این کمیته ، مجموعه طرح پیشنهادی ایشان و تلفیق آن با پیشنهادات دولت از سوی دولت پس از تصویب هیات وزیران به عنوان لایحه به مجلس ارسال شد که ابتدا در بهمن ماه گذشته دو فوریت این لایحه تصویب شد و در صورت تصویب کلیات و اجرایی شدن این لایحه شاهد رونق تجارت و به تبع آن بهبود معیشت در شهرستان های مرزی خواهیم بود.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 اذان صبح امروز (۲۱ رمضان) در حرم امیرالمومنین(ع)

🔸 www.ion.ir
🔻@irannewspaper
⭕️ #علی_باج_نمی_دهد حتی به کسانی که خود را از #بزرگان می دانند

📌#طلحه و #زبیر کی ها بودند⁉️

📌#زبیر، پسر صفیه، دختر #عبدالمطلب، پسر عم خودپیغمبر است. طلحه در اسلام طلحة الخیر است. این دو چہرہ همواره با #پیغمبر و #علی در چشم ها دیدہ می شدند و از چهرہ ھای برجسته و متنفذ و مقدس اسلام بودند.

📌این دو،چهره هایی هستند که در همین شورای عمر، خودشان در برابر #علی و #عثمان کاندیدای خلافت هستند. حالا #علی آمده و این دو میدانند که #علی پول زور به کسی نمی دهد و به خاطر مصلحت #باج نمیدهد.

📌 میگویند که ما #طلحة_الخیریمر و #زبیریم و کسانی هستیم که بزرگ ترین ستایش ها را از زبان #پیغمبر، دربارہ ما مردم شنیدہ اند و در دوره ی خلفای ثلاثہ، بزرگ ترین شخصیت را در جامعه اسلامی داشته ایم و از رهبرانیم و حتی خودمان پیش از #عثمان و #علی کاندیدای خلافت اسلامی بودہ ایم، حالا خلافت نمی خواهیم، لااقل استان داری دو تا شهر را به ما بده‼️

📌#علی چراغ را پف می کند و همین جواب این ها
است.


📚چه نیازی به علی است
#دکتر_شریعتی

#علی_عدالت
#به_خاطر_مصلحت_باج_نمیدهد

@Asrbakhtar
Forwarded from رضا موزونی
🔸خالو اسد
مربی غیررسمی موسیقی ما !

🔸 رضا موزونی

🔸در دل روزها وشبهای پر اضطراب جنگ در سالهای ده‌ی شصت ،تنها موسیقی وحشتناک ما آژیر قرمز بود که خواب را از چشمان مان گرفته بود : "شنوندگان عزیز
آژیری را که هم اکنون می شنوید "
نه سالن ورزش  داشتیم و نه کلاس تقویتی ریاضی و زبان !
ریاضی مان شده بود شمردنِ تعداد هواپیماهایی که هر روز از روی سرمان رد می شدند و ورزش‌مان، دویدن برای صف نان و نفت و آرد و...
و هیچ وقت زبان سرخ ترکش ها را هم  نفهمیدیم
در همسایگی ما پیرمرد مهربان و خوش طبع وبزرگواری زندگی می کرد که اگر چه از مال دنیا دست‌اش تهی بود وروزگار سرِنامهربانی با او اشت ، اما دلش سرچشمه‌ی مهربانی بود، گشاده دست بود و آزاده !
خالو اسد شوخ طبع بود و خنده‌رو.
هنرمند بود و جاجیم می بافت، جاجیم‌های زیبایی که گرمابخش شب‌های سرد گواور می‌شدند
پاهایش را روی پدال گونه‌های دستگاه جاجیمش با چابکی جابجا می کرد. مثل راننده‌ای ماهر که در پیچ‌های جاده دنده‌ها را عوض می‌کرد.
گاهی برایمان خاطره می‌گفت. از قلماسنگش(فلاخن)یاد می‌کرد که از داخل شهرک گواور تا چیای رشی (تپه رشید)بُرد داشته است و ما چشمهامان گرد می‌شد و دهانمان باز می‌ماند.خودش نخ‌های محکم را به ما می‌داد که قلماسنگ درست کنیم.
کَیف می کردیم از شنیدن خاطراتش!
می‌خندید و بعد خودکار بیکی را دستمان می داد که نوار کاست جلال نصیری را به اولش برگردانیم .نوار را حلق ضبط کهنه ی بی درب‌اش می‌انداخت و آهنگِ" له بیستیون وارانه"را گوش می‌کرد و باران اشکش جاری می‌شد وتوی اشکهایش می خندید .بعد می.رفت سراغ نوار" پروین"
وەێ قەورە نیەچم، ئێ قەورە تەنگە قه (به این قبر نمی روم پروین !این قبر تنگ است ).
و ما هم گوش می‌کردیم وشعرهایشان را حفظ شده بودیم .
کلاس اوقات فراغت ما شده بود کلبه‌ی کوچک جاجیم بافی خالو اسد !
و حالا سالها گذشته است خیلی از آهنگ‌ها را که گوش می‌دهم، فقط خالو اسد وچهره ی مهربانش جلوی چشمم ظاهر می‌شود .
سراغش گرفتم و گفتند سال‌ها پیش به سفر ابدی‌اش رفته است.
چند سال پیش دو تا پسرهایش را دیدم، مثل آن روزها مهربان و عزیز و دوست‌داشتنی.
یادش را با این نوشته  گرامی می‌دارم
"خالو اسد آزادی "را که آزاد مردی بود که مربی غیر رسمی موسیقی ما بود با آن ضبط کهنه‌اش !

پانوشت
این یادداشت را چند سال پیش نوشتم.
امروز یاد آن روزگار تلخ اما شیرین افتادم و با کمی ویرایش با شما به اشتراک می‌گذارم.
https://www.tg-me.com/rezamouzooni
پی‌دی‌اف مجله‌ی دنیای سخن

‏تمامی شماره‌های مجلهٔ دنیای سخن به شکل پی‌دی‌اف قابل دسترسی شدند. یک آرشیو خوب و اقدامی که امیدوارم توسط خیلی نشریات دیگر که فروش کاغذی‌شون کم شده است و آرشیوهاشون نایاب، تکرار شود.

دنیای سخن نشریه‌ای ادبی فرهنگی بود که در انتشار خود را از سال ۱۳۶۵ آغاز کرد. ده شماره‌ای اپل آن طنز و کاریکاتور بود. کمی بعد این مجله تغییر رویه داد و جواد مجابی، رضابراهنی، محمدمختاری و به عنوان اعضای شورای سردبیری، این مجله را منتشر کردند.

تغییر رویکرد باعث استقبال شد. این تیم حدود 30 شماره دنیای سخن را منتشر کردند و بعد از آن به دلیل اختلافاتی که پیش آمد، برخی از افراد تحریریه را ترک کردند و با آمدن سیروس علی‌نژاد به عنوان سردبیر دنیای سخن جان تازه‌ای گرفت و خوش درخشید.

مدتی بعد نیز علی‌نژاد این نشریه را ترک کرد و شاهرخ تویسرکانی سردبیری دنیای سخن را عهده‌دار شد. انتشار این مجله تا سال ۱۳۸۰ ادامه داشت.

برای دیدن و خواندن دنیای سخن به آدرس زیر بروید.
www.donyayesokhan.com

یکی از جدابیت.های این سایت، آلبوم تصاویرش است که پیشنهاد می‌کنیم آن را از دست ندهید.

@JournalistsClub1
2024/10/03 06:29:46
Back to Top
HTML Embed Code: