Telegram Web Link
⭕️مسلسل سبک و سنگین

×مسلسل FN Minimi با کالیبر 5.56 و 7.62 م.م ساخت بلژیک.
×مسلسل Hk MG-4 با کالیبر 5.56 م.م ساخت آلمان.

×مسلسل Hk MG-3 با کالیبر 7.62 م.م ساخت آلمان.
×مسلسل M-2 با کالیبر 12.7 م.م ساخت آلمان.
@Army_Ir
⭕️تک‌تیرانداز

×اسلحه AIAW/AXM با کالیبر 7.62 و 8.6 م.م ساخت بریتانیا.
×اسلحه آنتی‌متریال Barrett M82 با کالیبر 12.7 م.م ساخت آمریکا.
×اسلحه آنتی‌متریال Barrett M95 با کالیبر 12.7 م.م ساخت آمریکا.
@Army_Ir
⭕️راکت ضدتانک Alcotán-90 ساخت اسپانیا.

××مشخصات:
×کالیبر: 90 م.م
×برد: 350-700 متر
@Army_Ir
⭕️راکت ضدتانک Alcotán-100 ساخت اسپانیا.

××مشخصات:
×کالیبر: 100 م.م
×برد: 600-1,000 متر
@Army_Ir
⭕️موشک‌ ضدزره MILAN ساخت فرانسه.

××مشخصات:
×برد: 200 تا 2,000 متر
×وزن سرجنگی: 2.7 کیلوگرم
@Army_Ir
⭕️موشک ضدتانک BGM-71 TOW2 ساخت آمریکا.

××مشخصات:
×برد: 4,500 متر
×وزن سرجنگی: 3.9 تا 6 کیلوگرم
@Army_Ir
⭕️موشک ضدزره Spike LR/ER ساخت اسرائیل

×برد: در نسخه LR تا 4,000 متر و در نسخه ER تا 8,000 متر
@Army_Ir
⭕️آمار و ارقامی از ارتش پادشاهی اسپانیا

×اسپانیا دارای 48.5 میلیون نفر جمعیت است که ارتش آن شامل 135,000 نفر پرسنل آماده ، 79,000 پرسنل گارد غیرنظامی و 16,000 پرسنل ذخیره است.

×بودجه سال 2023 ارتش اسپانیا 23.7 میلیارد دلار (23,700,000,000) اعلام شده است.

×نیروی هوایی قدمت 111 ساله (1913) و نیروی دریایی و زمینی قدمت +550 ساله (از قرن 15 میلادی) دارد و به عنوان یکی از قدیمی ترین ارتش های همچنان فعال جهان شناخته می‌شود.
@Army_Ir
⭕️پایان مجموع مقالات معرفی تجهیزات هوایی ، دریایی و زمینی ارتش اسپانیا

×مقالات قبلی ما را در @MagMil دنبال کنید.
سلام عزیزان روز خوش با مطالب امروز کانال همراه ما باشید 💮


⚜️ @Army_Ir
هایند یا کبرا ؟

حتما تا بحال مقایسه های مختلفی بین محصولات بلوک شرق و غرب که میشود گفت به عنوان نماد شناخته میشوند دیده اید، مانند مقایسه بین دو سلاح کلاشنیکف و ام 16، که اگرچه هر دو با اهداف مختلفی طراحی شده بودند ولی باز هم بصورت عام دست به مقایسه ویژگی ها و توانایی این دو زده میشود، این مقایسه فقط محدود به سلاح های انفرادی نمیشود و حتی ناوگان هوایی را نیز شامل میشود!

هایند (کد نام ناتو) یا Mil Mi-24 و کبرا یا AH-1 Cobra، شناخته شده ترین و پراستفاده ترین بالگرد های تهاجمی در سراسر دنیا هستند که هر دو در اوایل دهه 70 معرفی شده اند.

اگرچه این دو در کلاس بالگرد تهاجمی قرار میگیرند و از این حیث بهم شباهت دارند، اما تفاوت بسیار زیادی با یکدیگر نیز دارند، از جمله هدف متفاوتی که در طراحی این دو دنبال شده است.

عکس از سی کبرای ایرانی فاقد توانایی شلیک موشک ضدتانک(نان تاو)، در آنسو میل 24 دی عراقی مجهز به IRCM با اسم صادراتی میل 25.

✏️#Bahram
⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
Photo
تانک خلق معروف به ارابه شیطان

شوروی به سبب تجربیات خود در جنگ ویتنام که در آن بالگرد های چند منظوره مانند UH1 Gunship پا به عرصه نبرد گذاشتند که میتوانستند ماموریت های مختلفی را به انجام برسانند، نیاز خود را در یک هلیکوپتر چند منظوره که قابلیت حمل نفر در کنار توان بالای آتش باشد می دید، زیرا رفته رفته تامین آتش پشتیبانی بصورت سریع و انجام CAS بخشی از وظایف هلیکوپتر ها میشدند.

از این رو میخاییل میل دست به طراحی بالگردی زد که بنای آن بر اساس بالگرد ترابری میل 8 بود، حاصل این نیاز و نوآوری آقای میل منجر به ساخت میل 24 شد، که توان حمل 8 نفر و 1500 کیلوگرم مهمات در 6 پایلون خود را دارد و میتواند از گان پاد های مختلف تا موشک های ضد زره و موشک های هوا به هوا مانند R60 و حتی بمب تا 500 کیلوگرم را حمل کند.

میل 24 یکی از پرتعداد ترین هلیکوپتر های تهاجمی-چندمنظوره دنیا است که در بیش از 50 کشور در خدمت است یا در خدمت بوده است.

شاید جالب است بدانید که حتی ارتش آمریکا هم میل 24 در خدمت دارد و از آن برای آموزش و تمرین و شبیه سازی استفاده میکند. منبع

عکس از عملیات میل 24 در افغانستان

✏️#Bahram
⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
تانک خلق معروف به ارابه شیطان شوروی به سبب تجربیات خود در جنگ ویتنام که در آن بالگرد های چند منظوره مانند UH1 Gunship پا به عرصه نبرد گذاشتند که میتوانستند ماموریت های مختلفی را به انجام برسانند، نیاز خود را در یک هلیکوپتر چند منظوره که قابلیت حمل نفر…
کهنه سرباز سمی!

باز هم پای جنگ ویتنام در میان است، جنگی که موجب بازنگری اساسی در نظامی گری شد. در جنگ ویتنام جابجایی نفرات و انجام وظایفی از این دست بر عهده بالگرد UH-1 هیویی بود، بالگردی که علی رغم نکات مثبتش ولی ضعف های بسیاری داشت. از جمله اینکه توان دفاع از خود نداشت یا نمیتوانست آتش پشتیبانی نفرات پیاده را تامین کند یا از مقاومت کافی بر علیه ساده ترین تهدیدات برخوردار نبود ، همه اینها باعث میشد تلفات این بالگرد بسیار بالا رود ، بر همین اساس امریکا دست به مسلح کردن هیویی ها با تسلیحاتی مختلفی کرد ولی حتی آن هم کافی نبود و نتوانست تلفات را کاهش دهد.

این نیاز باعث شد تا ارتش آمریکا خواهان یک بالگرد تخصصی تهاجمی شود که فقط CAS انجام دهد ، مناقصه ای برگزار شد و کمپانی بل با طرح بل 209 برنده شد ، در طراحی این هلیکوپتر به چالاکی که باعث بقای بیشتر در میدان نبرد میشود توجه ویژه ای شده است که موجب شکستن رکورد سریعترین بالگرد جهان در آن روزگار شد ، علاوه بر آن به توانایی انجام عملیات علیه نیروی زرهی نیز تاکید شده و میتوان گفت اولین بالگرد تخصصی علیه اهداف زرهی است.

✏️#Bahram
⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
کهنه سرباز سمی! باز هم پای جنگ ویتنام در میان است، جنگی که موجب بازنگری اساسی در نظامی گری شد. در جنگ ویتنام جابجایی نفرات و انجام وظایفی از این دست بر عهده بالگرد UH-1 هیویی بود، بالگردی که علی رغم نکات مثبتش ولی ضعف های بسیاری داشت. از جمله اینکه توان…
مقایسه تسلیحات AH-1S و Mi24-D-E، جالب است بدانید تا قبل از نسخه های بهبود یافته ای مانند S ,E ,F, ... نسخه های G و J عموما توانایی حمل موشک ضدتانک نداشتن و برای آتش بر توپ 20 میلی متری خود ( که البته باز هم سری اول تولیدی کبرا یعنی نسخه G فاقد مسلسل قدرتمند بود و میتوانست و در بهترین حالت از نارنجک انداز 40 میلی متری استفاده میکرد ) و راکت هایدرا و مایتی ماوس متکی بودند.

نسخه ای که ایران دریافت کرد سی کبرا AH-J بود که گفته میشود از 200 فروند بالگرد دریافتی تنها 60 بالگرد دارای سایت شلیک موشک و توانایی استفاده از موشک را دارا بودند که همین تعداد محدود در جنگ تحمیلی حماسه آفرید.

✏️#Bahram
⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
Photo
داستان موش و گربه

تا اینجای کار با ویژگی های عمومی دو بالگرد و هدف ساخت آنها آشنا شدیم  ولی در یک رویارویی کدامیک برنده است؟

پاسخ این سوال در مرز آلمان شرقی و غربی نهفته است اما ماجرا چیست؟

در نبرد هوایی فاکتور های زیادی از توانایی ذاتی وسیله و مهارت خلبان گرفته تا شرایط رویارویی وجود دارد، اما گفتیم که به مانور پذیری در کبرا توجه بسیاری شده بود پس میتوان حدس زد در یک نبرد هوایی هلیکوپتر علیه هلیکوپتر، کدامین دست بالاتر بصورت نسبی دارد.

طبق یک داستان، برتری کبرا در مانورپذیری نسبت به هایند در اوایل دهه 1980 نشان داده شده بود. یک هایند شوروی مستقر در آلمان شرقی در امتداد مرز با آلمان غربی در حال پرواز بود و در نقش "موش" با یک کبرای ارتش آمریکا که در آن سوی مرز پرواز می کرد، بعنوان "گربه" بازی می کرد. خلبان کبرا به معنای واقعی حرفه ای بود و خلبان هایند در تلاش برای دنبال کردن مانور های مختلف کنترل خود را از دست داد. هلیکوپتر با زمین برخورد میکند و هر دو خلبان آن کشته میشوند.

عکس از میل 24 پی در خدمت آلمان شرقی و کبرای اس مستقر در پایگاه آلمان غربی

✏️#Bahram
⚜️ @Army_Ir
📋Mɪʟɪᴛᴀʀʏ Aʀᴛɪᴄʟᴇs
Photo
کبرای ایرانی: تولد یک افسانه

اما اگر از داستان قبلی که گفته شد عبور کنیم ، اولین رویارویی و نبرد هوایی بین هلیکوپتر ها در جنگ ایران و عراق رخ داد که این دو نماد مرگ رو به روی هم قرار گرفتند .

در همان ابتدای جنگ در آبان ماه سال 1359 ، دو سی کبرای ایرانی با دو هایند عراقی مواجه شدند ، خلبانان ایرانی اقدام به شلیک موشک تاو هدایت سیمی علیه هایند های عراقی کردند ، که با مهارت خوب هدایت خلبانان ایرانی یک هایند بلافاصله سقوط کرد و دیگری در راه برگشت به پایگاه سقوط کرد .

در فروردین 1360 دوباره کبراهای ایران توانستند بدون هیچ تلفاتی با همین ترفند دو هایند دیگر را نابود کنند . عراقی ها شروع به اقدام متقابل کردند و تعدادی نامعلوم سی کبرا منهدم شد ، این مبارزات تا اردیبهشت سال 1365 ادامه داشت . گفته می شود در نهایت سی کبرای ایرانی موفق به انهدام 10 هایند و هایند عراقی موفق به انهدام 6 کبرای ایرانی شد که البته نمیتوان استناد کرد زیرا روایت های متفاوتی وجود دارد . اختلاف کم نشان میدهد نمیتوان گفت برتری مطلق با کیست ، بسته به شرایط و موقعیت خلبان نتایج میتواند متفاوت باشد.

✏️#Bahram
⚜️ @Army_Ir
2024/11/06 01:42:50
Back to Top
HTML Embed Code: