Telegram Web Link
🔔📃 تغيير شكل مغز به خاطر شكست عاطفى

✍️️ نتایج تحقیقات نورولوژیستهای آمریکایی نشان می‌دهد که مغز افرادی که دچار شکست عاطفی شدید می‌شوند واقعا دچار جنون می‌شود.

🔻داستان عاشقانه لیلی و مجنون و اشعار چون "درد عشقی کشیده ام که مپرس" می‌توانند یک ریشه علمی‌داشته باشند. به طوری که دانشمندان کالج پزشکی آلبرت انیشتین از دانشگاه یشیوا در نیویورک دریافتند که عشق به شدت مغز را به خود وابسته می‌کند و زمانیکه فرد دچار شکست عاطفی می‌شود نتایج این شکست می‌تواند واقعا مغز را دچار جنون کند.

💔 در حقیقت عشق درست مثل یک داروی مخدر عمل می‌کند که وقتی به بدن نرسد بیمار به شدت آشفته می‌شود.

🔻این محققان با کمک دستگاه رزونانس مغناطیسی از مغز ١٥ دانشجوی کالج که به تازگی دچار شکست عشقی شده بودند تصویر برداری کردند.

🔻این تصاویر نشان داد که فضاهایی از مغز این داوطلبان دچار فعالیت شدید شده اند. ناحیه بطنی غشایی که تحریکات را کنترل می‌کند و مهمترین فضای مغز در بروز احساسات ناشی از عشقهای رومانتیک است یکی از نواحی پرفعال پس از شکست عاطفی بود.

🔻هسته اکومبنس و کورتکسهای مداری پیشانی و جلوپیشانی که با آرزو و اعتیاد به مواد مخدر ارتباط دارند و در پایان کورتکس جزیره ای و کورتکس کمربندی قدامی‌که با دردهای فیزیکی و استرس مرتبطند در اثر شکست عشقی به شدت دچار جنون شده بودند.

🔻براساس گزارش لایو ساینس، نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که شکست عاطفی واکنشهای جنون واری در مغز عاشق دل شکسته ایجاد می‌کند، به طوری که این جنونها می‌تواند موجب تغییر شکل مغز شود.

#شكست_عاطفى

@AlzahraPsychology
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 پس از شکست عاطفى برای بدن و مغز شما چه اتفاقی رخ می‌دهد؟
📀 مدت كليپ ١ دقيقه و ٣٣ ثانيه

#شکست_عاطفى

@AlzahraPsychology
انجمن علمی و دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی :
کارگاه رشد و تربیت جنسی کودک
مدرس: دکتر آرش رمضانی
شنبه ساعت ۸الی۱۵
🌸حقیقت، خود مقدس نیست.
آن‌چه مقدس است، جست‌وجویی است که برای یافتنِ حقیقتِ خویش میکنیم!
آیا کاری مقدس‌تر از خودشناسی سراغ دارید؟
🌸کارهای فلسفی من، به تعبیری از ماسه ساخته می‌شوند؛ دیدِ من مرتباً تغییر می‌کند.
ولی یکی از جملاتِ ماندگار من این است:
"بشو، آن‌چه هستی!"

📚وقتی نیچه گریست

#اروین_دیالوم

@AlzahraPsychology
Forwarded from کانون همیاران سلامت روان دانشگاه الزهرا(س)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 شما چپ مغز هستید یا راست مغز؟!

با دیدن این کلیپ، مغز و شخصیت خود را بیشتر بشناسید...

@AlzahraHamyaran
«سید محسن فاطمی روان‌شناس ایرانی است و در دانشگاه هاروارد، دانشگاه تورنتو و دانشگاه تهران تدریس می‌کند.» و در ادامه در بخش «تحصیلات و فعالیت‌ها» نوشته: «سید محسن فاطمی (PhDـ ۲۰۰۳) دوره فوق دکترای روان‌شناسی را در دانشگاه هاروارد آمریکا گذرانده است. او در دپارتمان روان‌شناسی دانشگاه هاروارد، دانشکده روان‌شناسی دانشگاه تورنتو و دانشکده روان‌شناسی دانشگاه تهران تدریس می‌کند. وی در دانشگاه بریتیش کلمبیا، مدرسه عالی روانکاوی بوستون، دانشگاه فینکس آمریکا، دانشگاه وسترن واشنگتن، سیتی‌یونیورسیتی سیتل، دانشگاه آنتیاک، آتاباسکا، NYT نیویرک، آپر آیووا، و برخی دانشگاه‌های دیگر آمریکای شمالی دروس مربوط به روان‌شناسی، آموزش و ارتباطات را تدریس کرده‌است.»
.
T.me/AlzahraPsychology
این خاطره از یکی از اساتيد قديمي دانشکده متالورژی دانشگاه صنعتی شريف نقل شده است:

يک بار داشتم ورقه های امتحانی دانشجوها رو تصحيح مي كردم، به برگه اي رسيدم که نام و نام خانوادگي نداشت. با خودم گفتم ايرادي ندارد. بعيد است که بيش از يک برگه نام نداشته باشد. از تطابق برگه ها با ليست دانشجويان صاحبش را پيدا مي كنم.
تصحيح کردم و 17.5 گرفت. احساس کردم زياد است! کمتر پيش مي آيد کسي از من اين نمره را بگيرد. دوباره تصحيح کردم 15 گرفت!
برگه ها تمام شد؛ با ليست دانشجويان تطابق دادم اما هيچ دانشجويي نمانده بود. تازه فهميدم "کليد" آزمون را که خودم نوشته بودم تصحيح کردم!

نكته:
اغلب ما نسبت به ديگران
سخت گيرتريم تا نسبت به خودمان...
.
T.me/AlzahraPsychology
هشت راه برای افزایش خوشبینی
به نقل از نیویورک تایمز، ۲۷ مارس ۲۰۱۷

۱) حداقل یک اتفاق خوب را در هر روز پیدا کنید.
۲) به اتفاق یا اتفاق‌های خوشایند روزانه‌ی خود فکر کنید و یا با فردی دیگر پیرامون آن(ها) صحبت کنید.
۳) روز خود را با قلبی قدردان و شکرگزار آغاز نمایید.
۴) فهرستی از توانایی‌های خود را آماده و چگونگی استفاده از آن‌ها را بررسی کنید.
۵) هدف دست‌یافتنی خود را مشخص و فرایند رسیدن به آن را یادداشت نمایید.
۶) عوامل استرس‌زا را شناسایی کنید و به‌دنبال راه‌های کنترل آن‌ها باشید.
۷) لبخند بزنید و با اطرافیان خود مهربان باشید.
۸) در لحظه زندگی کنید و به‌جای افسوس بر گذشته و نگرانی از آینده، بر حال تمرکز کنید.

پروفسور Moskowitz و همکاران
دانشگاه فینبرگ شیکاگو
.
T.me/AlzahraPsychology
♦️چپ‌دست‌ها واقعا نابغه‌اند؟
____________
بسیاری معتقدند که چپ‌دست‌ها افرادی نابغه‌اند، و این باور تاریخچه‌ای بسیار قدیمی دارد، زیرا بسیاری از نوابغ تاریخ، مانند داوینچی، مارک تواین، موتزارت، مری کوری،‌تسلا و ارسطو چپ دست بوده‌اند.
به گزارش از ساینس الرت،اين روند در تاريخ معاصر نيز تغييري نكرده‌است، بيل‌گيتس،‌و ليونل مسي جزو افراد مشهوري هستند كه در خانواده چپ‌دست‌ها حضور دارند، اما آيا اين باور واقعا حقيقت دارد؟

براساس نتايج مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه ليورپول درباره چپ دست بودن و مهارت در ریاضیات انجام شده‌است،‌ افراد چپ دست در تجزیه و تحلیل مفاهیم ریاضی عملکرد بهتری دارند.

تخمین زده می شود بین 10 تا 13.5 درصد از جمعیت جهان راست دست‌نيستند؛ اگرچه تعداد كمي از این افراد مهارت استفاده از دو دست را دارند اما بيشتر آنها چپ دست هستند. از آنجايي كه چپ دست بودن نمایشی از عملکرد مغز به شمار مي‌رود، با شناخت در ارتباط است.

آنهایی که چپ دست هستند نیم کره سمت راست مغزشان توسعه یافته‌تر است. این بخش از مغز به فرآیندهایی نظیر استدلال فضایی اختصاص دارد.

تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد بافت سلول عصبی رابط میان دو نیم کره مغز در افراد چپ دست بزرگتر از افراد راست دست است. این بدان معناست که برخی از افراد چپ دست ارتباط بهتری میان دو نیم کره مغزشان برقرار است و به همین دلیل پردازش اطلاعات در مرکز فرماندهی بدنشان با قدرت بیشتری انجام می شود.

اما اینکه چرا اکثر افراد چپ دست قدرت پردازش مغزی بهتری دارند هنوز به درستی مشخص نیست. یک نظریه می گوید زندگی در دنیای که برای راست دستها طراحی شده، چپ دستها را مجبور به استفاده از هر دو دست کرده که این نتیجه ای جز افزایش ارتباط میان دو نیم کره مغز ندارد.

#روانشناسی
#علمی

@AlzahraPsychology
مهدی قاسم زاده:۰۹۳۰۱۳۴۷۴۸۷
@Mahdighasemzade1992
نیلوفر مختاری:۰۹۱۲۵۸۷۳۹۱۸
@niloofar_mkh
الهام ولی زاده:۰۹۳۸۲۱۸۱۷۵۵
@Elhamvalizadeh96


https://www.tg-me.com/SSAMSRTpsyATU
2024/09/22 19:28:06
Back to Top
HTML Embed Code: