Telegram Web Link
#بیشتر_بدانیم
#کوتاه_یاد_بگیریم

نور پیوسته (که نور ثابت نیز نامیده می شود - Continuous light) نوری است که در تمام مدت گرفتن عکس روشن است. زمانی که بیرون هستید، این نور می تواند نور طبیعی باشد، اما زمانی که در فضای داخلی هستید می تواند نور پنجره نیز باشد.

همچنین می تواند نور مصنوعی مانند یک چراغ مطالعه یا حتی نورپردازی عکاسی حرفه ای باشد. در واقع، از نور خورشید گرفته تا یک شمع، تا وقتی که ثابت باشد، نور پیوسته است.

مشخصات عکس:
عکاس: Jake Olson Studios
دیافراگم: f/1.2
سرعت شاتر: 1/3200 ثانیه
ایزو: 100
فاصله کانونی: 85 میلیمتر


@Ahmadi_Farzane
#عکاسی_پنینگ

🔺تکنیک عکاسی پنینگ (panning)

ایده اصلی پشت پنینگ به عنوان یک تکنیک عکاسی این است که شما دوربین خود را همزمان و همراستا با سوژه متحرک حرکت می دهید و یک سوژه نسبتا واضح یا شارپ با یک پس زمینه تار به دست می آورید.

🔹آموزش گام به گام: چطور عکاسی پنینگ انجام دهید؟

▫️یک سرعت شاتر کمی آهسته تر از آنچه که معمولا استفاده می کنید، انتخاب کنید. با 30/1 ثانیه شروع کنید و سپس سرعت شاترهای آهسته تر را امتحان کنید. بسته به نور و سرعت سوژه خود، می توانید از هر چیزی بین 60/1 و 8/1 استفاده کنید – هرچند با سرعت شاتر آهسته تر (8/1) احتمالا با لرزش دوربین در بالای تاری حرکتی (motion blur) خود مواجه خواهید شد.

▫️خودتان را در جایی قرار دهید که هیچ کس یا هیچ چیز دیگری مانع دید شما از سوژه نباشد. همچنین پس زمینه عکس خود را نیز در نظر بگیرید. هرچند اگر اَشکال یا رنگ های حواس پرت کننده در کادر وجود داشته باشد تار خواهند شد، اما باز هم می توانند حواس پرت کننده باشند. پس زمینه های تک رنگ یا ساده معمولا بهتر از کار در می آیند.

▫️همانطور که سوژه نزدیک می شود، به آرامی آن را با دوربین خود دنبال کنید. برای پشتیبانی بیشتر دوربین خود اگر از یک لنز بلندتر استفاده می کنید یا کمی احساس اضطراب دارید، می توانید از یک مونوپاد یا سه پایه با یک سر چرخان استفاده کنید.

▫️برای به دست آوردن بهترین نتایج، احتمالا متوجه خواهید شد که باید طوری قرار گیرید که موازی با مسیر سوژه خود باشید (این کار به فوکوس کردن کمک می کند).

▫️اگر دوربینی با ردیابی فوکوس خودکار (auto focus tracking) دارید، می توانید با فشار دادن دکمه شاتر تا نیمه، به دوربین اجازه دهید تا کار فوکوس کردن را برای شما انجام دهد (بسته به سرعت آن و این که آیا می تواند سوژه را دنبال کند)

▫️اگر دوربین شما فوکوس خودکار سریعی ندارد، باید دوربین را از قبل بر روی نقطه ای که در نهایت می خواهید روی دکمه شاتر کلیک کنید، فوکوس کنید. و سپس مُد فوکوس را به حالت دستی تغییر دهید. این تضمین می کند که شما بسیار سریعتر کلیک کنید، چون لنز شما به طور مداوم برای فوکوس سوژه تقلا نمی کند.

▫️هنگامی که دکمه شاتر را فشردید (این کار را تا حد ممکن با ملایمت انجام دهید تا لرزش دوربین کاهش یابد)، به حرکت دادن دوربین همراه با سوژه ادامه دهید، حتی بعد از این که شنیدید عکس کامل شده است. این دنبال کردن آرام تضمین خواهد کرد که تاری حرکتی از ابتدا تا انتهای عکس شما نرم باشد.

▫️اگر یک دوربین دیجیتال قدیمی تر یا دوربین (کامپکت) سطح مبتدی تر دارید، می توانید با مشکل «تاخیر شاتر - Shutter lag» نیز مقابله کنید. تاخیر شاتر زمانی اتفاق می افتد که از وقتی شما دکمه شاتر را فشار می دهید تا وقتی که تصویر به طور کامل گرفته می شود، کمی تاخیر وجود دارد. اگر شما تاخیر شاتر را تجربه کردید، باید یاد بگیرید که لحظه گرفتن عکس را پیش بینی کنید و قطعا باید بعد از گرفتن عکس هم به پنینگ ادامه دهید.


‼️ جهت آموزش های بیشتر به سایت تخصصی آموزش عکاسی فتوتیک مراجعه کنید.

@Ahmadi_Farzane
#عکاسی_از_پرندگان

نکات عکاسی از پرندگان در حال پرواز


سرعت شاتر بالا

سوژه های متحرک، فاصله کانونی بالا و حرکت دادن دوربین در جهت حرکت سوژه (تکنیک پنینگ - panning) به این معناست که هر سرعت شاتری آهسته تر از 1/1000 ثانیه باعث ماتی حرکت خواهد شد، پس سرعت شاتر سریع تری انتخاب کنید و برای جبران این مسأله اگر لازم است ایزو را بالاتر ببرید.

فوکوس با دکمه پشتی

از دکمه پشتی فوکوس استفاده کنید؛ با انجام این کار می توانید عمل فوکوس و فشردن شاتر را از هم مستقل کنید، به این صورت که با انگشت شست عمل فوکوس را انجام دهید و سپس از انگشت اشاره جهت فشردن دکمه شاتر در لحظه مناسب استفاده کنید.

مُد فوکوس AI Servo

ما در این کار از مُد فوکوس AI Servo دوربین Canon 6D استفاده کرده ایم. بقیه دوربین ها نیز از سیستم مشابهی استفاده می کنند. در این حالت تا زمانی که دکمه فوکوس خودکار فشرده باشد، سیستم فوکوس خودکار دوربین بصورت لحظه به لحظه به روزرسانی می شود و حرکت بعدی سوژه پیش بینی خواهد شد.

عکاسی متوالی سریع

مُد عکاسی (Drive mode) متوالی سریع (high continuous) کمک می کند تا احتمال ثبت عکس مورد نظرتان بیشتر شود. تا زمانی که دکمه شاتر نگه داشته شود، دوربین بصورت پی در پی عکس خواهد گرفت و تعداد زیادی عکس تولید خواهد شد که می توانید بهترین عکس را از میان آنها انتخاب کنید.


‼️ جهت آموزش های بیشتر به سایت تخصصی آموزش عکاسی فتوتیک مراجعه کنید.

@Ahmadi_Farzane
#عکاسی_انتزاعی
#عکاسی_آبستره


‼️ تلفیق هنر و عکاسی: چگونه به سادگی یک توالی انتزاعی یا آبستره بسازیم


با استفاده از یک ظرف جوهر مشکی، اثر هنری انتزاعی به وجود آورید. در این آموزش کوتاه کانال در پست بعدی به شما نشان خواهیم داد چگونه تکنیک های عکاسی را با هنر سنتی تلفیق کنید.

@Ahmadi_Farzane
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
#عکاسی_انتزاعی
#عکاسی_آبستره


‼️ تلفیق هنر و عکاسی: چگونه به سادگی یک توالی انتزاعی یا آبستره بسازیم


‼️ هنر انتزاعی (آبستره – abstract) و عکاسی رابطه نزدیکی با هم دارند. پس از اختراع دوربین، نقاشان و عکاسان این دو هنر را برای تولید نتایج خیره کننده با هم تلفیق کرده اند.

‼️ اگر مهارتی در زمینه نقاشی ندارید، نگران نباشید: شما برای انجام این پروژه عکاسی هیچ نیازی به داشتن مهارت های نقاشی ندارید. تنها چیزی که نیاز است، اندکی خلاقیت و تجسم است. لازم است که یک ظرف جوهر مشکی و یک بشقاب یا ظرف سفید داشته باشید. موارد ضروری دیگر سه پایه، فلاش و آب به میزان کافی است.

گام اول

دوربین را بر روی سه پایه سوار کنید و نمای از بالا را برای کادرتان تنظیم کنید. فلاش را در کنار ظرف و با زاویه قرار دهید تا نور هموارتری به ظرف تابش کند. دوربین را روی مُد نوردهی دستی (M) قرار دهید. شاتر را بر روی ۱/۲۵۰ ثانیه و ایزو را روی ۱۰۰ قرار دهید، سپس با در نظر گرفتن قدرت فلاش، دیافراگم را تنظیم کنید.

گام دوم

برای شروع از ظرف خالی عکس بگیرید. به تدریج قطرات رنگ را داخل ظرف بچکانید و اندکی آب اضافه کنید. و در این حین به طور پی در پی عکاسی کنید. آب ظرف را خالی کرده و آن را در محل قبلی قرار دهید. سپس از یک خودکار جهت به هم زدن قطرات رنگ استفاده کنید. در حین عملیات، عکاسی فراموش نشود.

پس از اتمام کار، عکس ها را در نرم افزار Camera Raw باز کنید.

همه آن ها را انتخاب کرده (Select all) و تبدیل به Grayscale کنید. سپس همه عکس ها را در فتوشاپ باز کنید.

گام سوم

یک فایل جدید باز کنید و با استفاده از ابزار Rectangle یک grid یا شبکه ۴ × ۴ بسازید.

تک تک عکس ها را وارد این فایل کنید و لایه مربوطه را به بالای مستطیل (rectangle) ببرید. بر روی آیکون آن تصویر در پنجره لایه ها راست کلیک کرده و از منوی ظاهر شده Create Clipping Mask را انتخاب کنید. در انتها Ctrl + T را بفشارید تا فضای مورد نظر را با عکس پر کنید.



‼️ جهت آموزش های بیشتر به سایت تخصصی آموزش عکاسی فتوتیک مراجعه کنید.

@Ahmadi_Farzane
#عکاسی_پرتره
#عکاسی_پرتره_کاندید

آموزش ۶ نکته عکاسی پرتره کاندید یا بی هوا

‼️عکاسی پرتره کاندید (candid portrait photography) چیست؟

📸 پرتره های کاندید یا بی هوا تصاویری هستند که وقتی سوژه از کار عکاس آگاه نیست، گرفته می شوند. در این مقاله یاد می گیرید که چطور عکس های کاندید زیبا بگیرید.
در این آموزش هر چیزی که لازم است برای ثبت پرتره های کاندید خیره کننده بدانید را توضیح می دهم. از جمله: روش های مورد علاقه ام برای پیدا کردن سوژه پرتره های کاندید، چگونگی عکاسی کاندید بدون ترساندن سوژه و نحوه پرورش مهارت هایتان به شیوه ای جالب و راحت. در ادامه با من همراه شوید.

👈🏻 جهت ادامه آموزش روی این متن کلیک کنید 👉🏻


@Ahmadi_Farzane
#کوتاه_یاد_بگیریم
#کنتراست_تن_ها


🔺 کنتراست تُن ها (Tonal contrast) چیست؟

کنتراست تُن ها وقتی تُن های روشن و تیره در تصویر مقابل یا در تضاد با هم قرار می گیرند ایجاد می شود. عکس فوق را به عنوان مثال در نظر بگیرید.

تضاد یا کنتراست تُن ها در این عکس توسط اختلاف در روشنایی بین گل سفید و پس زمینه تاریک ایجاد شده است.

🔸 در هر عکسی این برای چشم طبیعی است که مستقیم به سراغ هایلایت ها یا همان قسمت های روشن برود.

▫️در عکس فوق نیز همینطور است، چشم بیننده توسط روشن ترین تُن ها در تصویر، یعنی گل، جذب شده و سپس به آرامی سراغ بخش های دیگر تصویر می رود و جزئیات را بررسی می کند.

🔹 این باعث نوعی پویایی بصری بین تاریکی و روشنایی می شود.


Photography by: Andrew S. Gibson



‼️ جهت آموزش های بیشتر به سایت تخصصی آموزش عکاسی فتوتیک مراجعه کنید.


@Ahmadi_Farzane
#کوتاه_یاد_بگیریم
#کنتراست_تن_ها

اگر می خواهید تُن ها در عکس رنگی خود را ببینید، یک راه آسان کاهش اشباع رنگ (colour saturation) در فتوشاپ به 0 است.

توجه داشته باشید این بهترین روش برای تک رنگ کردن عکس رنگی نیست، اما راه خوبی برای مشاهده تُن ها و کنتراست تُن هاست.

▪️ کنتراست تُن ها یکی از ابزار های مفید و مهم ترکیب بندی در عکاسی است.



‼️ جهت آموزش های بیشتر به سایت تخصصی آموزش عکاسی فتوتیک مراجعه کنید.

@Ahmadi_Farzane
#بیشتر_بدانیم
#نورپردازی
#عکاسی_پرتره
#نورپردازی_متقاطع

‼️ نورپردازی متقاطع در عکاسی پرتره

🔺نورپردازی متقاطع (Cross Lighting) چیست؟

هم برای مبتدیان و هم افراد حرفه ای، نورپردازی متقاطع یک چیدمان بسیار سریع و ساده است که به یک عکس دراماتیک و به خوبی نورپردازی شده منجر می شود.

همانطور که از نامش پیداست، این چیدمان نورپردازی دارای دو منبع نور در دو طرف سوژه (دو سمت مخالف) است. وقتی نور از هر دو طرف به سوژه شما می تابد یک حس عمق به تصویر می دهد، در حالی که هنوز هم یک نور طبیعی ایجاد می کند.

▪️نور کلیدی یا اصلی

🔸 معمولا شما باید نوری که بیشترین روشنایی را ارائه می دهد، که تحت عنوان نور کلیدی نیز شناخته می شود، در مقابل سوژه و کمی متمایل به یک طرف قرار دهید. برای پرتره ها، معمولا باید از یک اصلاح کننده نور مانند سافت باکس یا چتر بر روی نور خود استفاده کنید. این کار الزامی نیست – اما به نرم کردن سایه ها و ایجاد یک نور نرم تر بر روی سوژه کمک خواهد کرد.

🔸 هدف این فلاش کلیدی، روشن کردن ویژگی های سوژه و ایجاد یک برق چشم (کچ لایت) در چشم های اوست.

▪️یک فلاش دیگر به عنوان نور حاشیه ای (ریم لایت) یا نور جداکننده اضافه کنید

🔸 نور دوم در پشت سوژه در طرف مقابل نور اول قرار می گیرد. هدف این نور، ایجاد یک نور لبه یا حاشیه ای در اطراف سوژه شماست. این نور «نور حاشیه - rim light» یا «نور جداکننده - separation light» نامیده می شود، چون به جدا کردن سوژه از پس زمینه کمک می کند.

‼️ بفرمایید! این چیدمان سریع یک راه آسان برای شروع کار و کشف پتانسیل خلاقانه یک جلسه عکاسی است. نورپردازی متقاطع پایه و اساس محکمی برای شروع کار به شما می دهد، اما ممکن است حین عکس گرفتن متوجه شوید که باید چیزی را در چیدمان خود تغییر دهید.

▪️نورپردازی متقاطع تنها با یک فلاش

🔸 یکی از دلایلی که این چیدمان اینقدر آسان و همه کاره است این است که شما لزوما نیازی به استفاده از دو فلاش ندارید – خورشید می تواند به عنوان نور کلیدی یا ثانویه شما عمل کند. شما می توانید در یک سمت از رفلکتور هم استفاده نمایید.


👈🏻 این رویکرد به خصوص در ساعت طلایی موثر است. هنگامی که به سمت غروب آفتاب می رویم و نور نرم و گرم در میان دشت ها جاری می شود، شما یک نور جداکننده آماده دارید. بسیاری از عکاسانِ نور طبیعی با این موضوع آشنا هستند و از این نور حاشیه ای در عکس های خود استفاده می کنند.



‼️ جهت آموزش های بیشتر به سایت تخصصی آموزش عکاسی فتوتیک مراجعه کنید.

@Ahmadi_Farzane
#عکاسی_سیلوئت
#با_اینستاگرام

عکس های #سیلوئت یا ضد نور، خيلي از حواس پرتی ها و آشفتگی های موجود در صحنه را از بین برده و تصویر را به پایه ای ترین شکل آن ساده می کنند، به همین دلیل است که داستان سرایی اینقدر اهمیت دارد.


فقط با استفاده از اَشکال باید عکسی ایجاد کنید که قابل تشخیص باشد، و بیننده بتواند با آن ارتباط برقرار کند. اگرچه این کار در عمل آسان به نظر می رسد، اما دستیابی به آن می تواند دشوار باشد. .

👈🏻جهت ادامه‌ این آموزش به اینستاگرام فتوتیک مراجعه کنید 👉🏻


@Ahmadi_Farzane
#کنتراست
#عکس_مفهومی

📌 عکس های بالا کنتراست مفهومی دارند، می توانید متوجه شوید که چیست؟

@Ahmadi_Farzane
Farzane Ahmadi آموزش تخصصی عکاسی با
Photo
#کوتاه_یاد_بگیریم

🔸کنتراست مفهومی چیست؟

کنتراست مفهومی با کنتراست تُن ها و رنگ ها فرق دارد؛ انتزاعی تر و شاید کمتر واضح است. این نوع کنتراست به ایده ها و همانطور که از اسم آن پیداست به مفاهیم مربوط است، نه به جنبه های فیزیکی مانند سطح نور یا رنگ.

درست مانند انواع دیگر کنتراست، کنتراست مفهومی نیز می تواند با کنار هم قرار دادن چیزهایی که ممکن است در حالت عادی انتظار دیدن آنها در یک تصویر را نداشته باشید، آن را تقویت کند. کنتراست مفهومی یک عکس را جالب تر کرده و سوالاتی در مورد بخش های متضاد تصویر به وجود می آورد.

کنتراست مفهومی اگر به درستی انجام شود، می تواند به گفتن یک داستان کمک کرده، چشم ها را باز کند، بیننده را شگفت زده کند، و او را به فکر کردن در مورد پاسخ خود برانگیزد.




‼️ جهت آموزش های بیشتر به سایت تخصصی آموزش عکاسی فتوتیک مراجعه کنید.

@Ahmadi_Farzane
#کوتاه_یاد_بگیریم

🎨 چرخ رنگ - color wheel

می دانید رنگ های مشابه (Analogous) روی چرخ رنگ کدامند؟

یا

⁉️ قانون 60-30-10 در طراحی چیست؟

پست بعدی را بخوانید...

@Ahmadi_Farzane
Farzane Ahmadi آموزش تخصصی عکاسی با
#کوتاه_یاد_بگیریم 🎨 چرخ رنگ - color wheel می دانید رنگ های مشابه (Analogous) روی چرخ رنگ کدامند؟ یا ⁉️ قانون 60-30-10 در طراحی چیست؟ پست بعدی را بخوانید... @Ahmadi_Farzane
#رنگ_های_مشابه

🔸 رنگ های مشابه (Analogous colors)

🎯 مجموعه یا طرح رنگ مشابه (Analogous colors) شامل 3 رنگ همسایه یا مجاور (یا بیشتر) در چرخ رنگ می باشد. آرامش بخشی و القای حس یک پارچگی از ویژگی های این هارمونی رنگ است که به فراوانی در طبیعت پیدا می شود.

🔸 قانون 60-30-10

هنگام استفاده از رنگ های مشابه، عکاسان معمولا یک رنگ اصلی یا غالب انتخاب کرده و سپس از رنگ های دیگر با نقش مکمل استفاده می کنند. طراحان از قانونی به اسم 60-30-10 استفاده می کنند، آیا می دانید معنی اش چیست؟

🎯 یعنی رنگ اصلی 60% فضا را گرفته، درحالیکه یک رنگ پشتیبان ثانویه 30% را گرفته و رنگ آخر 10% می گیرد.

🎁نکته مفیدی بود؟ خب اون رو به دوستان و افرادی که به آن ها اهمیت می دهید هدیه بدید. یک هدیه مجازی کوچک.



‼️ جهت آموزش های بیشتر به سایت تخصصی آموزش عکاسی فتوتیک مراجعه کنید.

@Ahmadi_Farzane
#عکاسی_منظره
#عکاسی_طبیعت
#ترفند_عکاسی
#هک_عکاسی

۸ هک دوربین مفید برای عکاسی منظره

‼️ عکاسی منظره موفق تا حد زیادی به داشتن مکان، ترکیب بندی، و نور مناسب بستگی دارد، اما عکاس مارک دنی (Mark Denney) در این مقاله ۸ نکته و هک دوربین را به اشتراک گذاشته که می توانید با این ترفند ها عکاسی خود را ارتقاء دهید – نکاتی ساده که می توانند برای عکاسان در هر سطحی از تجربه مفید باشند.

۱- پشتیبانی بانجی
۲- سه پایه در آب
۳- همیشه از فیلتر پلاریزه استفاده کنید
۴- کلاه دوش
۵- پانورامای تله عمودی
۶- آهسته کردن شاتر
۷- افکت ستاره ای – درخشش نور خورشید زیبا
۸- سازماندهی با استفاده از دست

👈🏻 جهت ادامه آموزش روی این متن کلیک کنید 👉🏻


@Ahmadi_Farzane
2024/09/29 19:18:37
Back to Top
HTML Embed Code: