Telegram Web Link
🔥 خرید با تخفیف 🔥
📖📚 انواع کتاب شطرنج 📚📖

سفارش از طریق: @ChessKian 📕

@Achmaz #KianChess
بازگشت مگنوس به کلاسیک کسل کننده!

"مگنوس کارلسن" نیرومندترین شطرنج باز دهه اخیر و حتی شاید تاریخ که در سال 2022 به بهانه یا حالا دلیل نپسندیدن نحوه برگزاری، از قهرمانی جهان انصراف داد، پس از ناکامی از رسیدن به هدف جذابش یعنی شکستن رکورد ریتینگ کلاسیک 2900 و حتی در رویکردی معکوس سقوط به نزدیکی 2800، در مصاحبه هایی با بهانه گیری، شطرنج کلاسیک را استرس زا، زیادی طولانی و حتی کسل کننده خواند و احتمالا به دلیل سرخوردگی ناشی از همین موضوع و حتی دلایل دیگری همچون اقناع و بسندگی ذهنی، ترس از باخت بخصوص مقابل پدیده های قدرتمند نوظهور نوجوان و جوان، بی انگیزگی و حتی انتفاع مالی آسان تر در دیگر فورمت ها، تا حدی از شطرنج کلاسیک فاصله گرفت.

حالا رنک 1 جهان که اخیرا حضور در مسابقات فری استایل (شطرنج فیشر) و سرعتی و اینترنتی را به حضور در مسابقات به مراتب پراهمیت تر کلاسیک (فکری) ترجیح می داد با حضور غیرمنتظره در لیگ سطح پایین نروژ و پیروزی مقابل سه حریف آسان، از جمله کاشف و مربی سابقش در کودکی، 4 واحد (دقیقا همان مقداری که دو سال پیش با قهرمانی در جام جهانی نصیبش شد) به ریتینگش افزود و به لایو ریتینگ 2837.1 رسید.

تداوم چنین رویکردی از سوی کارلسن یعنی عدم حضور در اکثر تورنمنت های معتبر کلاسیک و ناگهان حضور در لیگ سطح پایین نروژ حتی اگر با اهداف مثبت و در جهت توسعه و افزایش شور و هیجان و امید و انگیزه در شطرنج کشورش باشد، می تواند وی را در اذهان شطرنج دوستان و حتی طرفدارانش به Farming (اصطلاحی به معنای بازی با حریفان ضعیف تر به منظور کسب راحت امتیاز و آمار که فعلا معادل فارسی مناسبی برایش پیدا نکردم) متهم کند که البته بعید است او چنین قصدی داشته باشد و بخواهد بخاطر اندکی ریتینگ با حضور مستمر در رویدادهای سطح پایین با آبرو و اعتبار خود بازی کند.

این ماجرای فارمینگ و سپس پز دادن و ادعا و حتی غصبگری بر مبنای آمار پوشالی، زمانی در کشورمان به یک معضل جدی و جنجالی تبدیل شده بود که خوشبختانه با مبارزاتی که صورت پذیرفت به هر ترتیبی که بود پایان یافت.

@Achmaz #MagnusCarlsen #Farming
رجبوف 38 ساله شد

"تیمور رجبوف" سوپر استاد بزرگ جمهوری آذربایجان و قهرمان پیشین جام جهانی دارای افتخارات متعددی است اما اولین باری که نامش حسابی بر سر زبان ها افتاد به سوپر تورنمنت لینارس 2003 باز می گردد جایی که او در 15 سالگی!!! با پیروزی مقابل "گری کاسپاروف" اسطوری ای که در شش سال گذشته آن رقابتها نباخته بود، رکورد جوان ترین بازیکنی که موفق به شکست رنک 1 جهان شده است را شکست.

البته "رجبوف" پیش از آن در شطرنج ایران بسیار شناخته شده بود چرا که "سید جواد علوی مقدم" در سال 1997 با گذشتن از سد او، نخستین مدال جهانی تاریخ شطرنج ایران آن هم از نوع طلا را کسب نمود.

@Achmaz #TeimourRadjabov
دوست کارلسن، نیمان را پای دروغ سنج کشاند!

"هانس نیمان" رویارویی بلیتسی در مسکو و از آن مهم تر شرط آن یعنی مورد آزمایش قرار گرفتن با دستگاه دروغ سنج را به "دنیل دوبوف" باخت. ظاهرا این دو بازیکن غیردوست (در پی نوشت بخوانید) زمانی که "نیمان" برای حضور در آزاد ایروفلوت در راه روسیه بود، به برگزاری این رویارویی با این شرط خاص توافق کرده بودند.

در سال های اخیر پیشرفت سریع و نتایج فوق العاده این بازیکن آمریکایی (که در نوجوانی سابقه تقلب در دیدارهای آنلاین را دارد) شک تقلب با تکنولوژی پیشرفته ای درباره او به وجود آورده است و بسیاری از بزرگان از جمله "کارلسن" پس از باخت به وی، او را به نوعی متهم به تقلب کرده اند که البته با وجود این که کار به جنجال های بزرگ، جنگ های لفظی، کمیته اخلاق فیده، انواع جانبداری یا اعتراض دیگر بزرگان، دردسر برای بزرگترین سایت شطرنج جهان و حتی شکایت 100 میلیون دلاری و ساخت فیلم هالیوودی کشید، هربار نبود مدارک کافی، موجب ناکامی و عقب نشینی مدعیان شده است.

با این حال "نیمان" حتی در رقابتهای روی میز بلیتس که تقلب در آن دشوار است اغلب عملکرد خوبی داشته است و در همین رویارویی مقابل دوبوف هم در پایان روز اول با اختلاف دو امتیاز با نتیجه 5.5 بر 3.5 پیش بود و در پایان روز دوم بود که رویارویی را با حداقل اختلاف با نتیجه 8.5 بر 9.5 باخت.

پی نوشت برای کنجکاوترها: نکته جالب این که "دوبوف" روس از دوستان و افراد نزدیک به کارلسن (که وی را در دو رویارویی قهرمانی جهان یاری داده است)، در حالی "نیمان" را به این رویارویی (و در نتیجه به زودی پشت دستگاه دروغ سنج) کشاند که در دور دهم رقابتهای قهرمانی بلیتس اخیر جهان (به بهانه سر زدن به اتاقش و خواب ماندن چند دقیقه ای در وسط مسابقات!!) مانند اقدامی که کارلسن بارها پس از باخت جنجالی اش در مسابقات انجام داد، از رقابت با "نیمان" امتناع کرد و در نهایت با بهایی سنگین با وجود صدرنشینی مشترک، از حضور در جمع هشت نفر صعود کننده به مرحله حذفی بازماند. خود "کارلسن" اما در همان رقابتها احتمالا در پی یکی از مفاد توافق خارج از دادگاهش، پس از بارها امتناع، مجبور به رقابت با نیمان از قضا هم در مرحله مقدماتی و هم حذفی شد و در نهایت با پیروزی 2.5 بر 1.5، وی را حذف کرد و در نهایت مشترکا به مقام قهرمانی رقابتها رسید. نکته جالب دیگر درباره "هانس نیمان" این که وی از دوستان نزدیک "سید محمدامین طباطبایی" است که سابقه تمرینات خصوصی و هم تیمی شدن با یکدیگر را دارند.

@Achmaz #DaniilDubov #HansNiemann 👈🏼
خبر مهم این که در دور سوم مسابقات بین المللی بانوان ازبکستان "ملیکا محمدی" (2181) شطرنج باز 15 ساله قزوینی کشورمان موفق به پیروزی مقابل حریف قدرتمند ازبک "افروزه خامدامووا" با ریتینگ 2350 شد

🟢چس 🔘 لیچس 🔗 نتایج

@Achmaz #MelikaMohammadi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
درد ... واقعا درد ... این که "ملیکا" حریفی را شکست داد که چندی پیش در غیاب او برای دومین بار به مقام قهرمانی نوجوانان جهان رسید چرا که فدراسیون نمونه!!! ایران با وجود بودجه چند ده میلیاردی، ملیکا را حتی با وجود فوق درخشش و کسب عنوان قهرمانی بانوان ایران، به رقابتهای قهرمانی نوجوانان جهان اعزام نکرد ...

@Achmaz #IRCF
توپالف 50 ساله شد

"وسلین توپالف" بلغارستانی، قهرمان و رنک 1 پیشین جهان با اوج ریتینگ 2816 (و پنجمین لایو ریتینگ برتر تاریخ: 2826.5) امروز 50 ساله شد

@Achmaz #VeselinTopalov 👈🏼
لیست بهترین لایو ریتینگ های تاریخ
Chess | شطرنج آچمز
ملیکا روی میز 1 دور چهارم رقابتها موفق به توقف "اولگا گیریا" (2395)، قهرمان بانوان روسیه و دارنده ده ها مدال جهانی و اروپایی با سابقه ریتینگ 2500+ شد 🟢چس 🔘 لیچس 🔗 نتایج @Achmaz #MelikaMohammadi
پیروزی ملیکا مقابل شووالووا

"ملیکا محمدی" در حالی که تنها 15 سال دارد در دور پنجم مسابقات بین المللی ازبکستان مقابل "پولینا شووالووا" رنک 11 بانوان جهان و بخت نخست قهرمانی این رقابتها با ریتینگ 2508 به پیروزی رسید. این ملی پوش بانوان روسیه همین هفته گذشته برترین بانوی رقابتهای ایروفلوت شد.

ملیکا که اکنون صدرنشین رقابتهاست تا اینجا حدود 80 واحد!! به ریتینگش افزوده است.

🟢چس 🔘 لیچس 🔗 نتایج

@Achmaz #WGR #MelikaMohammadi
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
سالروز درگذشت آرون نیمزوویچ

کسب عناوین نخست در قهرمانی شوروی ۱۹۱۳ (مشترکاً با آلخین) و تورنمنت های کپنهاک ۱۹۲۳، مرینباد ۱۹۲۵، درسدن ۱۹۲۶ (بالاتر از آلخین)، هانوفر ۱۹۲۶، کارلسباد ۱۹۲۹ (بالاتر از کاپابلانکا) و فرانکفورت ۱۹۳۰ از جمله فتوحات استاد بزرگ "آرون نیمزوویچ" است اما او بیشتر به واسطه ی مطالعات، نظریات و نوشته هایش مشهور است.

"نیمزوویچ" از تاثیرگذارترین نویسندگان و نظریه پردازان تاریخ شطرنج جهان و پیشرو مکتب «هایپر مدرن» در شطرنج محسوب می شود. از مهمترین ایده‌ های وی می‌ توان به ترجیح کنترل خانه ‌های مرکزی با سوارها به جای روش سنتی اشغال آن ‌ها با پیاده ‌ها، بیش‌ محافظت [از یک خانه یا مهره]، بازی پیشگیرانه با هدف خنثی ‌سازی طرح های حریف، گسترش فیل‌ ها به روش فیانکتو، استفاده از ستون‌ های باز و حمله به عرض هفتم اشاره کرد.

گشایش ها و شاخه های متعددی به نام او نامگذاری شده است که «دفاع نیمزو هندی» و «دفاع نیمزوویچ» از معروف ترین هایشان است. کتاب «روش من» (My System) نیمزوویچ از مهم ترین کتب تاریخ شطرنج به شمار می رود.

@Achmaz #AronNimzowitsch 👈🏼
جمله معروف و البته رمزآلود "تهدید، قوی تر از اجرای آن است" (نگه داشتن تهدید می تواند موثرتر از اجرایش باشد) از اوست

"The threat is stronger than its execution"

@Achmaz #AronNimzowitsch #CQ #Grave
2025/04/08 22:00:38
Back to Top
HTML Embed Code: