Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢تعارض منافع در سازمان نظام مهندسی ساختمان

🔸در این ویدئو نمونه ای از رويكرد اصلاح را خواهيم ديد: اصلاحي در ساختار و فرايند امور نظام مهندسي در راستاي حقوق شهروندان و كارآمدي نظام مهندسي كه موجب جلوگيري از فساد هزاران ميلياردي مي شود.

🔸فرايند موجود نظام مهندسي را يك بار مرور مي نماييم و نقاط تعارض منافع آن را نشان مي دهيم تا راهكار اصلاح نمايان شود.

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢اخلاق حرفه‌ای و حکمروایی شهری

🔸حكمروايي شهري مادر دموكراسي ملي است. حكمروايي كه مانند حكمروايي ملي بر پايه حقوق شهروندي است و رعايت آن از اركان اخلاق عمومي زندگي شهري و برنامه ريزي شهري است. نقش حقوق شهروندان در مديريت شهري چيست و چگونه بايد ايفا گردد؟

@AbbasAkhoundi
📌انتخابات؛ چرا و چگونه؟

کلاب «ایران امروز» برگزار می‌کند

نشست اول: گفتمان‌ به‌مثابه قرارداد اجتماعی

مهمان: عباس آخوندی | نامزد پیشنهادی انتخابات ریاست جمهوری

پرسش محوری:
تأملی بر رویکرد دولت تدبیر و امید و چرایی کناره‌گیری از دولت به‌همراه بحث درباره استعفا یا تداوم فعالیت رؤسای جمهور ناکارآمد

زمان: امروز پنج‌شنبه ۱۶ اردیبهشت | ساعت ۲۲

📌لینک ورود به اتاق کلاب هاوس:
https://bit.ly/3vIBgiV
عباس آخوندی pinned «📌انتخابات؛ چرا و چگونه؟ کلاب «ایران امروز» برگزار می‌کند نشست اول: گفتمان‌ به‌مثابه قرارداد اجتماعی مهمان: عباس آخوندی | نامزد پیشنهادی انتخابات ریاست جمهوری پرسش محوری: تأملی بر رویکرد دولت تدبیر و امید و چرایی کناره‌گیری از دولت به‌همراه بحث درباره استعفا…»
💢تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری، تهران، ۱۳۹۵

#یاد_ایام

🔸همواره در اندیشه این بودم که به نحوی فضایی فراهم آید که نهادهای حرفه‌ای و مدنی در فرایندهای سیاست‌گذاری ملی حضور فعال داشته باشند و ارکان جامعه مدنی به سهم خودم تثبیت و تقویت شوند. در این دوره‌ی وزارت با همکاری معاونان خوبم و تلاش دکتر ایزدی موفق شدیم که خانه شادروان وارطان هوانسیان معمار دوره معاصر را خریداری، بازسازی و به این امر اختصاص دهیم. در روز 25 مردادماه با حضور نمایندگان 12 انجمن حرفه‌ای و صنفی از حوزه‌ی معماری و شهرسازی تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردیم که به پیوست می‌بینید. در ادامه نقطه‌نظرهایی که دوستان ارائه کردند را می‌گذارم. هرچند طولانی می‌شود لیکن، شاید برای علاقمندان خاطره انگیز باشد. و در آخر از این‌که این خانه تعطیل شده بسیار متاسفم. چه کنیم که سیاست‌های دولت این‌قدر کوتاه مدت و کلنگی است.

🔸محمدسعید ایزدی: ماموریتی از سوی وزیر راه و شهرسازی مبنی بر راه اندازی فضای گفتمان با موضوع مشترک معماری و شهرسازی به این شرکت محول شد که پیرو آن نیز جمع‌بندی‌هایی که با ۱۲ تشکل غیردولتی و فعالان معماری و شهرسازی صورت گرفت و منتهی به خرید خانه وارطان هوانسیان برای تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری شد.

🔸ترویج فضای گفتمان با تاسیس خانه‌های حرفه‌ای- تخصصی
حمیدرضا ناصرنصیر مدرس استاد دانشگاه و نماینده جامعه مهندسان معمار گفت: خرید خانه وارطان هوانسیان و تبدیل این بنای ارزشمند به مکانی فرهنگی فعالیتی شایسته و ماندگار بود. همچنانکه این اقدام و تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری فرهنگ اعتماد و گفتگو را بین آحاد مختلف جامعه ترویج می‌دهد. گفتمان شهر و معماری در سه سطح گفتگوی بین متخصصان، متخصصان با دولتمردان و در نهایت متخصصان با مردم قابل تقسیم‌بندی است. در این صورت می‌توان به تداوم فضای گفتمان در جامعه امیدوار شد تا بسیاری از مسایل و مشکلات را در حوزه‌های معماری و شهری سامان بخشید.

🔸راهی جز گفتگو وجود ندارد
سیدعلیرضا قهاری، رئیس انجمن مفاخر معماری ایران گفت: نیازمند چنین گفتگوهایی در سطح جامعه بودیم و تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری فرصتی را فراهم کرد تا اعضای تشکل‌های غیردولتی در کنار مسئولان دولتی بنشینند و به نتیجه‌ای مشترک درباره شهر و معماری برسند. به عبارتی در دنیای کنونی راهی جز گفتگو وجود ندارد.

🔸سیدمحسن میردامادی نماینده انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز نیز با اظهار خرسندی از تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری برگزاری دوره‌های آموزشی برای عضویت در این خانه را ضروری دانست و گفت: حضور مردم و گفتگویی که بین متخصصان با آحاد جامعه انجام می‌گیرد بسیار مهم است. همچنانکه دانشگاه تهران بدون فضای فیزیکی دانشگاه نمی‌تواند موجودیت خود را ثابت کند گفتگوهای مختلف در حوزه شهر و معماری نیز بدون داشتن خانه بدون نتیجه و ابتر بود. دامن زدن به گفتگو به غنای مسایل حرفه‌ای کمک می‌کند و فضای جامعه را به سوی دموکراسی می‌برد.

🔸بهار شهرنشینی در راه است
سیدمحمد بهشتی رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز درباره تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری گفت: نشانه‌های خوبی دیده می‌شود و به نظر می‌رسد بهار شهرنشینی در ایران نزدیک است. اگر در حوزه شهر و معماری نقایصی هم وجود داشته باشد این نقایص قابل برطرف شدن هستند و امید است تا کارها به لحاظ قانونی در این خانه سرعت بگیرد. شکل‌گیری نهادهایی همچون خانه گفتمان شهر و معماری نیازمند حمایت‌های وزارتی است و در حال حاضر که این خانه روزهای ابتدایی خود را سپری می‌کند باید حمایت‌ها و پشتیبانی‌های جدی دولت را با خود همراه کند.
دلواپس عدم حضور جامعه‌شناسان در مباحث تخصصی هستیم

🔸انوشه منصوری عضو فعال انجمن مفاخر معماری ایران نیز ایجاد فضای گفتگو برای معماران و شهرسازان در یک خانه را در ایران بی‌سابقه دانست و با تاکید بر اهمیت تاسیس خانه گفتمان شهر و معماری گفت: گفتگو فضای مناسبی را ایجاد می‌کند تا افراد در کنار یکدیگر به ارایه نقطه نظرات برای حل مسایل بپردازند. به همین خاطر نیز باید اختلاف نظرها را کنار گذاشت تا به اتفاق نظر رسید. البته این دلواپسی در مورد خانه گفتمان شهر و معماری وجود دارد که حضور جامعه‌شناسان را در تحلیل مسایل مختلف جامعه در این خانه نداشته باشیم. اصولا نمی‌توان شهر را بدون جامعه‌شناس، روان‌شناس، جمعیت‌شناس و سایر علوم اداره و مسایل مختلف آن را حل کرد.

مجموعه تصاویر:
www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/192

@AbbasAkhoundi
⭕️ گفت‌وگوی آزاد در کلاب هاوس به همراه پخش در اینستاگرام

🔻انتخابات ۱۴۰۰ و گفتمان تحول خواهی

محورهای گفتگو:
عدالت و فقر
خصوصی‌سازی و بنگاه‌داری عمومی در ایران
توسعه و آزادی

🗓 امروز جمعه ۱۷ اردیبهشت
🕤 ساعت ۲۱:۳۰
Instagram.com/dr.abbasakhoundi

🔻لینک مستقیم روم

@AbbasAkhoundi
Live stream started
Live stream finished (3 hours)
💢یک ملت، یک دولت:

🔻برنامه ارائه شده به شورای نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان

🖌عباس آخوندی، 18اردی‌بهشت1400

🔸انتخابات بیش از آن‌که صحنه رقابت بین اشخاص باشد باید میدان رقابت بین گفتمان‌ها در درک درست از مساله‌های ایران و ارائه‌ی رویکردی برای خروج از تنگنای سیاسی موجود باشد. واقعیت این است که ایران در صحنه‌ی سیاست داخلی و بین‌المللی دچار تعارض شدید شده و در حوزه‌ی اقتصادی، سطح تورم بالا و ادامه‌دار برای مدتی حدود 50 سال تا مغز استخوان مردم را می‌سوزاند و ایران را در یک تله فقر انداخته‌است. عقب‌ماندگی از توسعه حتی در مقایسه با کشورهای همسایه، رشد اقتصادی در حد صفر، بیکاری شدید در جامعه‌ی جوان ایران، کاهش روند سرمایه‌گذاری و فرار سرمایه و هم‌چنین فرار مغزها و بخشی از نیروی کار مولد همه و همه چالش‌هایی هستند که برای رویارویی با آن‌ها نیاز به یک گفتمان منسجم و مبتنی بر یک نظریه‌ی روشن و با شناخت عمیق از حوزه‌ی تمدنی ایران و واقعیت امروزین ایران و متکی به قانون اساسی دارد و با شعار و یا تکیه بر شخصیت‌ها کار به‌جایی نمی‌رسد.

🔸در چارچوب دیباچه بالا، و به منظور ارتقای سطح گفتمان سیاسی در انتخابات 1400 در جامعه ایران، به‌جای بحث در اتاق‌های دربسته و در جمع‌های کوچک، بهتر است گفتمان‌ها در سطح عموم مردم و به‌طور شفاف و آزادانه بحث شود تا مردم در انتخاب خود بدانند که چه چارچوب نظری و گفتمانی را انتخاب می‌کنند. این نوع رقابت هم به گروه‌ها و نیروهای سیاسی کمک می‌کند تا از نقد رقیب نسبت به رویکرد خودشان آگاه شوند و هم برای امکان باقی‌ماندن در صحنه، نسبت به عمق‌بخشیدن از فهم واقعیت امروزین ایران و توسعه مبانی گفتمانی خود اقدام کنند و هم به مردم این فرصت را می‌دهد تا با آگاهی بیشتر در میان گفتمان‌های رقیب دست به انتخاب بزنند. راهِ خروج از کیفیت نازل صحنه‌ی سیاسی ایران و فضای زنده‌باد-مرده‌باد موجود بحث گفتمانی است. ازاین‌رو، من داوطب شدم تا چارچوب گفتمانی خودم برای رویارویی با مساله‌های امروز ایران که در شورای نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان طرح کردم را انتشار دهم و به معرض نقد ناقدان از هر گروه فکری و سیاسی قرار دهم. و از هر موقعیتی که رسانه‌ی ملی و یا سایر رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی که برای نقد با مبنا و روش‌مند آن فراهم آورند استقبال می‌کنم. به امید آن‌که با این کار، گامی کوچک در راه یک گفتگوی سالم و روبه‌جلو را در صحنه‌‌ی سیاسی و اجتماعی ایران فراهم آورده باشم.

🔻در روزهای پیشِ رو به قید حیات و خواست خدای تعالی بیش از این در این باره سخن خواهم گفت.

@AbbasAkhoundi
💢نقد و بررسی برنامه های انتخابات 1400

🔻لینک ورود به اتاق کلاب هاوس (ساعت 22 )

📎https://b2n.ir/g08855
🔸پخش زنده در اینستاگرام :

📎instagram.com/dr.abbasakhoundi

@AbbasAkhoundi
Live stream started
Live stream finished (2 hours)
💢وزارت راه‌وشهرسازی، تهران

#یاد_ایام

🔸در ملاقات‌هایی که به مقام‌های خارجی داشتم به ‌جای دادن هدیه‌های اشیای تزیینی با ارزش مادهی، اغلب کتاب 5000 سال مهندسی ایران را که بیشتر ارزش معنوی داشت و بازگو کننده‌ی میراث فرهنگی و دارایی تمدنی ایران بود را هدیه می‌کردم و چه خوب مورد پذیرش و استقبال قرار می‌گرفت. به فرهنگ و تمدن خود افتخار کنیم. ولی، غره نشویم. نیاز به بازخوانی تمدنی ایران و معاصرشدن داریم. این زنجیره‌ی مهندسی نباید قطع شود. باید همگام با فناوری‌های نوین و توسعه‌یافته به‌پیش رویم.

🔻مجموعه تصاویر

https://www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/200

@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢آموزش عمومی، مساله اول است

🔸مدرسه از اساس هويتي اجتماعي است. هويت اجتماعي مدرسه مي بايست در پيوند در تعامل مدرسه و محله به عنوان پايه اجتماع شكل گيرد. اين نكته اي است كه مدرسه و اجتماع را به صورت پويا در تعامل با يكديگر قرار مي دهد كه نتايج عملي شگرفي دارد... از براي همين نكته است كه آموزش بايد به مسأله نخست دولت تعريف شود. امري كه به سبب رويكرد مداخله جو دولت در همه حوزه ها و تشكيل بار اضافي براي خود مغفول مانده است. اگر دولت بار خود را در ديگر حوزه هاي غيرضروري كم كند مي تواند آموزش را به مسأله نخست خود تبديل كند.

@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢آموزش عمومی؛ یک حق شهروندی

🔸با آغاز عصر نهضت در دوران معاصر كه مسلمين و ايرانيان به عنوان يك جريان پيشگام متوجه غفلت و عقب ماندگي خود از قافله دانش جهاني گشته و عزم جبران مافات نمودند؛ آموزش به درستي يكي از مسائل اساسي گشت كه مي بايست بار اصلي توسعه و جبران عقب ماندگي را بر دوش كشد. متفكران مشروطه و پس از آن به درستي بر نقش پايه آموزش در جبران عقب ماندگي در كنار سياست و چه بسا عميق تر از آن تأكيد ورزيدند. لذا بر هر آنكه دل در گروي توسعه ايران دارد توجه به آموزش واجب است و مي بايست شعار ماهاتمير محمد را سرلوحه كار خود قرار دهد كه براي توسعه مي بايست با آموزش انسان ساخت....

🔸در اين سلسله ويدئوها سعي مي شود تا اهم مباني آموزش را مورد بحث قرار دهيم تا راهي باشد براي فرداي ايران و سخن را از اينجا آغاز مي كنيم كه آموزش يك حق شهروندي است...

@AbbasAkhoundi
💢تالار وحدت، تهران، 1394

#یاد_ایام

🔸بی موسیقی و آواز نمی‌توان زندگی کرد. بهار 1389 برای دلتنگی خودم متنی را تحت عنوان بهار سلام نوشتم. بعدها این متن را در اختیار استاد چگنواریان قرار دادم و گفتم با مضمون سلام، صلح، عشق و دوستی می‌خواهم قطعاتی موسیقایی ساخته شود تا نماد ایران شود و به استقبال هرکه به ایران می‌آید و یا به بدرقه هر که از ایران سفر می‌کند برویم. ایشان هم با بزرگواری استقبال کرد و کاری بزرگی را شروع کرد و چند قطعه از آن را ساخت و انتشار داد. هرچند موسیقی بخشی از زندگی تمام ایرانیان است. ولی، مدت‌هاست که تا حد زیادی در دستگاه رسمی مهجور است. امید که در چرخه‌ی تحول‌های فرهنگی، موسیقی که بخش تفکیک ناپذیر فرهنگ و تمدن ایران است، جایگاه خود را بازیابد.

🔻مجموعه تصاویر

www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/204

@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢کرونا و یارانه‎ها

🔸فقر يكي از مسائل اساسي كشور بود كه در دوران كرونا تشديد نيز شده است. نظام يارانه كشور كه وظيفه حمايتي از فقرا را برعهده دارد، به هدف اصابت نمی‌کند. نحوه توزيع نظام يارانه اي كشور پاسخ گوي حمايت از فقرا نيست و عادلانه نيز نيست. بنابراين نيازمند باز تعريف و اصلاح است. در ويدئو فوق پرتوي بر چگونگي بازتنظيم نظام يارانه در راستاي حمايت از اقشار فقير مي اندازيم.

@AbbasAkhoundi
💢کارنامه مسکنی عباس آخوندی زیر ذره‌بین | در مصاحبه با اکو ایران

🔸عملکرد عباس آخوندی وزیر پیشین راه و شهرسازی در حوزه «مسکن»، که در نهایت به دلیل اختلاف نظر با روحانی استعفا داد، بارها مورد انتقاد قرار گرفته است. ریشه این نقدها چیست؟‌

🔸اظهارنظرهای صریحی که آخوندی در خصوص «مسکن مهر» داشت، علت این مسئله است؟

🔸چرا آخوندی با علم به اینکه «مسکن مهر جز تعهدات دولت روحانی است»، نسبت به آن نقد داشت؟

🔸علت افول میزان ساخت و ساز مسکن در دوره وزارت وی چه بود؟

🔸چرا حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ساخت مسکن شهری در این دوره کاهش پیدا کرد؟

🔸اکوایران در این مصاحبه، کارنامه مسکنی وزیر پیشین راه و شهرسازی را زیر ذره بین قرار داده است.

🔻از اینجا ببینید:
https://www.aparat.com/v/a59EU


@AbbasAkhoundi
💢وزارت راه‌وشهرسازی، تهران، 1396

#یاد_ایام

🔸هفدهمین جلسه گردهمایی مشاوران امور بانوان وزیران بود. من همواره از این‌که بحث امور بانوان این‌قدر تنزل پیدا کرده بود که در روز زن به کارکنان زن وزارت‌خانه‌ها یک چادر، یک کیف و یک سکه و یا کمتر از آن هدیه داده می‌‌شد و مفهوم تکریم امور زنان به همین خلاصه می‌گشت بسیار کلافه و عصبی بودم. از این‌رو، همواره تلاشم این‌بود که به نقش زنان به عنوان یک شهروند ذیحق و مسئول تاکید کنم و در حوزه‌ی سیاست‌گذاری وزارت‌خانه را به مساله‌های ویژه زنان چه به عنوان یک کنشگر فعال در جامعه و چه به عنوان یک مادر در خانواده و یا سرپرست خانواده متوجه کنم. هرچند این رویکرد، با مقاومت‌های جدی مواجه بود، لیکن به تدریج ‌جای خود را باز کرد و من موفق شدم که در بسیاری از هیات‌مدیره‌های شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه وزرات‌خانه و یا حتی در سطح معاون وزیر و مدیر کل فرصت‌هایی را برای رشد و ارتقای بانوان در نردبان مدیریت وزارت‌خانه فراهم آورم.
خاطرم هست که در این جلسه گفتم که در شهر تهران ساختمان‌های بلند، پل‌ها و اتوبان‌های مختلفی وجود دارد و این شهر همچنان به عنوان یک کارگاه بزرگ محسوب می‌شود ولی با همه این سرمایه‌گذاری‌ها، اندیشه‌ای برای امنیت زنان و شهر طرفدار کودک و خانواده نشده‌است. افزون براین، نظام حمل‌ونقل شهری و بین‌شهری نمی‌تواند امنیت و آرامش زنان را تضمین و تامین کند. از این‌رو، همواره به مشاور امور زنان می‌گفتم که یک بار دیگر کل نظام طراحی شهری و طراحی سیستم حمل‌ونقل شهری و بین شهری با نگاه رفاه و امنیت زنان مورد بازنگری قرار گیرد. البته که کار سختی بود. چرا که این برای اولین بار بود که کارشناسان و مدیران ارشد وزارت‌خانه با چنین سیاست و رویکردی مواجه می‌شدند و اغلب هیچ آمادگی برای پذیرش ذهنی آن را نداشتند.

🔸بحث من این بود که درحقیقت باید ببینیم هدف ما در آخر کار، آیا اعلام تعداد پروژه‌هایی است که اجرا کرده‌ایم و یا میزان افزایش رفاه، امنیت، و شادی مردم است؟ اگر هدف ما پروژه است که قطعا می‌توانیم تعداد بسیار زیادی از آن را اعلام کرده و انتشار دهیم. ولی، وقتی از منظر و مقیاس جایگاه انسان و حقوق و شهروندی به آن نگاه می‌کنیم تمامی معیارها تغییر می‌کند. در همین ارتباط بحث زنان از اهمیت بالایی برخوردار می‌شود. واقعیت آن است که نحوه رویارویی با نحوه‌ی کیفیت حضور زنان در جامعه از اصلی‌ترین مساله‌های زندگی مدرن است و مجبوریم با عمق بیشتری به این موضوع نگاه کنیم. از جمله به حق زنان به حضور در صحنه‌های سیاسی و اجتماعی و در یک‌حوزه‌ی تخصصی مانند وزارت راه‌وشهرسازی به حق زنان به حمل‌ونقل، شهر و مسکن توجه داشته‌باشیم. و ادامه دادم که ما هیچ ادعایی مبنی بر اینکه اقدامات فراوان جدیدی انجام داده‌ و موفقیت‌های زیادی کسب کرده‌ایم نداریم، فقط می‌توانیم بگوییم تا حدی متوجه صورت مسئله شده و از فروکاستن این مسئله به یک بحث ظاهری خارج شده‌ایم. البته که این باید یک مطالبه ملی تبدیل گردد و گرنه در سیستم اداری به همین صورت‌های شکلی بی‌مزه استحاله پیدا می‌کند.

🔻مجموعه تصاویر

www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/216

@AbbasAkhoundi
2024/09/29 23:25:26
Back to Top
HTML Embed Code: