Telegram Web Link
گفتگو دربارهٔ
💢 «دولت رفاه فراگیر؟»

با حضور:

عباس آخوندی (وزیر سابق راه و‌ شهرسازی)
احمد میدری (معاون رفاه وزارت کار)
محمدرضا جلائی‌پور (پژوهشگر جامعه‌شناسی و سیاست‌گذاری عمومی)

🔸امروز، چهارشنبه، ۸ اردیبهشت، ساعت ۲۲

👈🏻 لینک پیوستن به اتاق این گفتگو در کلاب‌هاوس

@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢آیا احیای برجام به افزایش سرمایه‌گذاری خارجی منجر خواهد شد؟

(گزیده‌ای از گفتگو با عباس آخوندی، عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران)

🔹یکی از مهم‌ترین علل شکست برجام، عدم توجه به پیوست‌های اقتصادی بود.

🔹آیا این امکان وجود دارد تا در توافق جدید بتوانیم در حوزه سرمایه‌گذاری، بازارهای سرمایه آمریکا و اروپا را درگیر و پایه‌های برجام را محکم کنیم؟

@AbbasAkhoundi
💢تهران، روز جهانی یادمان قربانیان سوانح رانندگی، آبان‌ماه 1393

#یاد_ایام

🔸سال 1378 بود و من تازه مطالعات دوره دکتری را آعاز کرده‌بودم که با یک خبر هولناک طی یک ای‌میل مواجه شدم. دوست عزیزم آقای دکتر عبده تبریزی خبر داده بود که دامادمان آقای مهندس محمد طاهرزاده طی یک تصادف سخت در محور رزن-همدان در نزدیکی‌های همدان در وضعیت اغما قرار گرفته‌است. پاک به هم ریختم. تماس گرفتم و متوجه شدم که ضربه مغزی شده و وضعیتش بسیار بحرانی است. آمدم تهران. بررسی کردم معلوم شد که مرگ مغزی شده و زندگی نباتی دارد. او به مدت 5.5 سال در همین وضعیت زندگی نباتی زنده ماند تا به دیدار باری تعالی شتافت. خدایش رحمت کناد. در این مدت پدر و مادرش چه رنج‌ها که نبردند و چه زحمت‌ها که نکشیدند. محمد و خواهرم دو پسر داشتند. خواهرم با فداکاری آن دو پسر را بزرگ کرد و خوشبختانه در حال حاضر هر دو در دانشگاه در حال طی دوره‌های کارشناسی ارشد و کارشناسی هستند.

🔸این تجربه نزدیک، مساله ایمنی و رنج‌های قربانیان را همواره جلوی چشم من مجسم می‌ساخت و می‌سازد. از همین‌رو در طول دوره‌ای که در وزارتخانه بودم همه ماهه کمیته‌ی ایمنی راه‌ها را که گه‌گاه برگزار می‌شد، قریب به اتفاق خودم برگزار کردم و تا حدی که امکانات و اعتبارات اجازه می‌داد از هیچ کوششی دریغ نمی‌کردم. هرچند هزار راه نارفته هنوز باقی است. در طول کار موفق به تهیه‌ی یک نقشه جامع ایمنی راه شدیم که گمان می‌کنم در این هیاهوهای سیاسی به فراموشی سپرده شده‌باشد. به هر روی، تجربه بین‌المللی حاکی از این است که ایمنی راه‌ها به عنوان دومین عامل مرگ در سراسر جهان مساله‌ای اساسی فراروی زندگی ماشینی مدرن است. بر اساس آمار، سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در جهان بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست می‌دهند و ۵۰ میلیون نفر مصدوم می‌شوند. در هر ۶ ثانیه در جهان یک نفر بر اثر سوانح رانندگی کشته می‌شود. حودث رانندگی هم‌چنین از عوامل موثر بر توسعه چرخه‌ی فقر است. چرا که اغلب در تصادف‌ها نان‌آوران خانوارها قربانی می‌شوند و خانواده‌شان دچار یک چرخه فقر و نداری می‌گردند. متاسفانه ۴۳ درصد قربانیان سوانح رانندگی جوانان ۲۱ تا 40 سال هستند. و هم‌چنین آمارها در ایران نیز نشان می‌دهد که قربانیان تصادف‌ها در میان افراد با سطح تحصیلات پایین به مراتب بیشتر از افراد با سطح تحصیلات عالی است.

🔸همه‌ی این‌ها نشان می‌دهد که کاهش تلفات از یک سوی بستگی به یک ارتقای فرهنگ عمومی دارد و از سوهای دیگر نیاز به ارتقای کیفیت جاده‌ها، کیفیت خودروها، نحوه اعمال قانون توسط پلیس و نحوه امداد و درمان دارد. حدود یک سوم از افرادی که در سوانح رانندگی کشته می‌شوند سوادی زیر دیپلم دارند و در حدود ۴۵ درصد از افرادی که کشته می‌شوند عابران پیاده یا موتورسواران هستند که نشان می‌دهد عدم رعایت مقررات ایمنی تا چه میزان در افزایش این ارقام موثر است. با توجه به این‌که این مساله از یک سوی تمام ارکان دولت را درگیر خود می‌کند و از سوی دیگر به رفتار تمام آحاد ملت و تک‌تک کسانی که پشت فرمان خودرو می‌نشینند ارتباط برقرار می‌کند، توصیه جهانی تشکیل کمیته ایمنی در حد بالاترین مقام‌های کشورها شامل رئیسان جمهوری و یا نخست‌وزیران ودرگیری رسانه‌های ارتباط جمعی چون صداوسیما در ماجراست. لیکن، هنوز در ایران توجه مقامات ارشد و رسانه‌ی ملی آن‌چنان‌که باید و شاید به این موضوع جلب نشده و به عنوان مساله درجه چندم اهمیت در دستگاه‌ها مورد پی‌گیری و اقدام قرار می‌گیرد. به امید روزی که موضوع به عنوان یک امر اجتماعی ملی هم در دستور کار دولتیان قرار گیرد و همه آحاد مردم به موضوع توجه کافی کنند.

🔸در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون نفر در جاده‌های کشور رانندگی می‌کنند و با توجه به جامعه جوان ایران و افزایش هر ساله به تعداد خودروها، قطعا در ۱۰ سال آینده تعداد افرادی که از خودرو استفاده می‌کنند به صورت چشمگیری افزایش می‌یابد، بنابراین باید به جای چشم‌پوشی از این مسئله، باید آن را با صدای بلند مطرح کنیم.

مجموعه تصاویر:
www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/165

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢یک ملت، یک دولت

🔸قدرت یک دست از اساس يك دولت ضد توسعه است. خطر قدرت يك دست حركت در مسير ضد توسعه با "تزيين" عمران است. نمونه هاي تاريخي تزيين عمراني ولي شكست توسعه دولت هاي مقتدر يك دست گواه بر اين مطلب اند.

🔸ماهيت دولت مدني است و برگرفته از ملت. تنها با رجوع به ملت و نه قدرت است كه مي توان دولت واحد ملي را رقم زد كه توسعه را به ارمغان آورد.

@AbbasAkhoundi
💢چندی پیش فیلم «قضیه شکل اول، شکل دوم» از کیارستمی را دیدم.

🔸 این فیلم محصول سال ۱۳۵۸ در اوایل انقلاب است و هم‌چون اکثر کارهای کیارستمی در عین بسیار سادگی و پیراستگی یک شاهکار واقعی است. فیلم از یک اتفاق بسیار ساده و کوتاه در یک کلاس درس آغاز می‌شود. معلم تعدادی از دانش‌آموزان را به دلیل شلوغ‌کاری یکی از دانش‌آموزان از کلاس درس اخراج می‌کند. کیارستمی این موضوع بسیار ساده را در یک گردش ناگهانی با تعداد حدود 40 از فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دوران انقلاب از جمله افراد زیز درمیان می‌گذارد و نظر آنان را ثبت می‌کند. دیدن این فیلم به‌خوبی تعارض‌های فضای دوران انقلاب را که تا کنون هم حل‌وفصل نشده‌اند نشان می‌دهد. دیدن این فیلم را به همه توصیه می‌کنم.

• صادق خلخالی (حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب اسلامی)
.علی گلزاده غفوری (عضو مجلس خبرگان)
• ابراهیم یزدی (وزیر امور خارجه)
• نورالدین کیانوری (دبیر اول کمیته مرکزی حزب توده ایران)
• دکتر هدایت‌الله متین دفتری (بنیانگذار جبهه دموکراتیک ملی ایران)
• صادق قطب‌زاده (سرپرست رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی ایران)
• عزت‌الله انتظامی (بازیگر تئاتر و سینما)
• مسعود کیمیایی (فیلمساز)
• نادر ابراهیمی (نویسنده و مدیر سازمان همگام با کودکان و نوجوانان)
• دکتر کمال خرازی (مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان)
• دکتر محمود عنایت (نویسنده و روزنامه‌نگار)
• دکتر غلامحسین شکوهی (وزیر آموزش و پرورش)
• احترام برومند (گوینده برنامه کودک تلویزیون)
• علی موسوی گرمارودی (شاعر و نویسنده)
• ژاله سرشار (مسوول امور آموزشی و تربیتی کانون اصلاح و تربیت)
• دکتر عبدالکریم لاهیجی (حقوقدان و نایب رئیس جمعیت ایرانی دفاع از آزادی و حقوق بشر)
• راب داوید شوفت (رهبر مذهبی کلیمیان ایران)
• اسقف آردوک مانوکیان (رهبر مذهبی ارامنه ایران)

@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢آسیب کرونا به اقتصاد ایران

🔸چالش‌هایی چون بيكاري، كاهش سرمايه گذاري و كاهش رشد اقتصادي که پیش از این هم بودند بر اثر کرونا به شدت افزایش یافتند. حال در چنين وضعي شاهد رشد چشمگير بودجه هستيم! چگونه مي توان اين حركت خلاف جهت بودجه با فعاليت اقتصادي را اصلا دريافت و پيامد آن چه خواهد بود؟

@AbbasAkhoundi
💢بندانزلی، گیلان، شهریورماه۱۳۹۴

#یاد_ایام

🔸بی‌گمان بندر انزلی نقش بی‌بدیلی در توسعه شمال ایران و اتصال به کشورهای حوزه خزر و توسعه فرهنگ و تجارت و امنیت ایران داشته و دارد. شوربختانه توجه بیش از حد به مرکز در سده‌ی اخیر به توسعه دریامحور ایران کمک نکرده‌است. حال آن‌که بخش اعظم توسعه‌ای که در این سده در جهان صورت گرفته، در کنار دریاها بوده‌است. به‌هرروی، در این سفر چند نکته مورد توجه من بود. یکی توسعه بندرانزلی. لذا، تعداد اسکله‌های آن را از 11 به 16 رساندیم و ظرفیت بنادر ایران بر دریای خزر را از 20میلیون تن به 25 میلیون تن افزایش دادیم که 10 میلیون تن آن در انزلی است. نکته دوم این بود که بندرانزلی اکنون در قلب شهربندرِ بندرانزلی قرار گرفته است. لذا، توجه به بخش ترمینال مسافری و بخش گردشگری و امکانات ورزشی آن بسیار مهم بود. اساسا، در این دور مسئولیت تمام تلاشم این بود که توجه هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی را به بخش مسافری و هم‌چنین ظرفیت‌های توریستی و تفریحی و حمایت از رشد این شاخه از کسب‌وکارهای دریایی جلب کنم. خوشبختانه در این ارتباط نیز هم ترمینال مسافری افتتاح شد و هم اقدام‌هایی برای ایمن‌سازی مسافران و گردشگران به دریا فراهم شد.

🔸و نکته آخر، ترکیب حمل و نقل دریایی و ریلی بود. یک از سیاست‌هایی که پی‌گیری می‌کردم، توسعه خطوط ریلی در بنادر و به قولی ریل‌پایه کردن بنادر بود. در این ارتباط هم همین مساله را داشتم. در طراحی اولیه‌ای که برای خط ریلی رشت-بندرانزلی صورت گرفته بود، ایستگاه راه‌آهن انزلی باز در چند کیلومتری شهر تعبیه شده بود. بحث من این بود که شما تصورکنید که باری با کشتی به بندر آمده، یک‌بار باید در بندر تخلیه شود. سپس بارگیری و به ایستگاه راه‌آهن حمل گردد. دوباره در آنجا یک‌بار دیگر تخلیه و مجددا به قطار بارگیری شود. همه اینها یعنی هزینه، ریسک و ایجاد گرفتاری طاقت فرسا برای ترافیک محلی بندرانزلی و انواع مشکلات ایمنی و زیست محیطی. لذا، اصرار من این بود که ایستگاه راه‌آهن باید همان بندر انزلی باشد و این دو شق حمل و نقل باید ترکیب گردند.

🔸مثل همیشه، این گونه رویکردها با هزاران مانع و مقاومت مواجه می‌شود از اینکه چگونه می‌خواهید خط آهن را به بندر اتصال دهید؟ و یا مشکل تملک زمین را چه می‌کنید؟ و ده‌ها مانع دیگر. حال آن‌که عبور خط‌آهن این روزها با فناوری‌های جدید از روی خیابان‌های شهر از اجرای پل‌های هوایی داخل شهرها هم بسیار آسان‌تر شده و اگر اراده‌ای باشد، حتما قابل اجراست و می‌توان برای آن راه‌کارهای خوبی را طراحی کرد. در هر صورت، دستور مطالعات این کار را دادم و اکنون دارای سوابق فنی و مهندسی هم در شرکت ساخت و هم در سازمان بنادر است.
به هرروی، بحث من این بود که افزون بر زیرساخت‌های سخت، ما نیاز به زیرساخت‌های نرم و شکل‌دهی شبکه‌ی تجار نیز هستیم. سیستم های بانکی، حقوقی، گمرکی و انواع سیستم هایی که بتواند تجارت را تسهیل کند می‌تواند در ایجاد شبکه تجاری تجار موثر باشد.

🔸کوتاه سخن آن‌که با آغاز بهره‌برداری از موج شکن ها و دایک بندر انزلی ٢٤ هکتار زمین استحصال و ٨٠ هکتار به حوضچه این بندر افزوده ‌شد. همچنین اسکله مسافری با طول ١٠٤ متر و عرض ٣٠ متر و همچنین پایانه مسافری بندر انزلی به عنوان اولین پایانه مسافربری دریایی ایران در سواحل خزر به بهره برداری رسید.

مجموعه تصاویر:

www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/177


@AbbasAkboundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢کرونا مسئله ای جهانی؛ راه حل جهانی

🔸كرونا همچنان كه مسأله اي جهاني است راه حل هاي جهاني نيز مي طلبد. اين در حالي است كه از ابتدا در پي راه حل هايي در مقياس و مفروضات ملي براي آن بوديم.

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢راهکار اصلاح ساختار اقتصادی ایران

🔸راهكارهاي اصلاح ساختاري اقتصاد ايران را مي توان خلاصه چنین برشمرد:

🔹ثبات مالی و پولی از جمله تعیین تکلیف و توقف مدام افزایش دیون دولت و دستبرد به بانک مرکزی برای کنترل تورم،

🔹حل و فصل جامعه بانک‌هایی که منفی هستند و هم‌چنان به اضافه برداشت از بانک مرکزی ادامه می دهند و مایه افزایش پایه پولی می‌گردند

🔹وادار کردن نهادهای عمومی به واگذاری سهامشان در بازار بورس تا حدی که از مدیریت بنگاه‌ها و کنترل خارج شوند و امکان برقراری رقابت منصفانه در بازار فراهم آید،

🔹حل و فصل برجام، حل و فصل fatf، رفع موانع تجارت آزاد،

🔹انتشار اوراق به پشتوانه دارایی‌های صندوق صندوق ملي توسعه برای تامین اصلاحات ساختاری اقتصاد ایران

@AbbasAkhoundi
جناب آقای دکتر روحانی | رییس جمهور محترم

💢موضوع: ردِّ صلاحیت گسترده داوطلبان عضویت شوراهای اسلامی شهر و روستاها

با سلام و عرض ادب | 1400/2/11

🔹باستحضار می‌رساند که اخبار حاکی از ردِّ صلاحیت گسترده‌ی تعداد زیادی از داوطلبان عضویت شوراهای اسلامی شهرها و روستاها، از جمله اعضای حاضر این شوراها در بسیاری از شهرها از سوی هیات‌های نظارت دارد. بی‌گمان این اقدام ضربه سهمگینی به حیثیت و اعتبار انتخابات و حسن رعایت حقوق شهروندی ایرانیان می‌زند. و این فضای سرد انتخاباتی حاکم بر عرصه‌ی سیاسی ایران را بسیار سردتر می‌کند. قانون اساسی، حقوق ملت و تدبیر حکم می‌کنند که مردم به موثربودن رای‌شان در انتخابات امیدوار باشند. این گونه اقدام‌ها جز مایوس کردن مردم از مراجعه به صندوق‌ ثمری دیگری ندارد. و شما به عنوان رییس جمهور در این ارتباط وظیفه‌ی بسیار سنگینی دارید.

🔸آقای رییس جمهور

🔹جنابعالی به موجب اصل 121 قانون اساسی و به عنوان رییس جمهور سوگند یاد کرده‌اید که "از آزادي‏ و حرمت‏ اشخاص‏ و حقوقي‏ که‏ قانون‏ اساسي‏ براي‏ ملت‏ شناخته‏ است‏ حمايت" کنید. خوشبختانه در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا صلاحیت رسیدگی به صلاحیت داوطلبان در انحصار هیات‌های اجرایی است و هیچ مرجع دیگری حق مداخله در این فرایند ندارد. بنابراین، تمکین دولت به مداخله‌های فراقانونی هیات‌های نظارت بر ضعف دولت و تخطی از قانون حمل خواهد شد.

🔹به موجب ماده 31 قانون اصلاح پاره ای از مواد قانون تشکیلات شوراهای اسلامی کشوری مصوب 1361.9.1 و قانون اصلاح قانون تشکیلات شوراهای اسلامی کشوری و انتخابات شوراهای مزبور مصوب 1365.4.29 مجلس شوری اسلامی، "بررسی صلاحیت داوطلبان شهری در رابطه به صلاحیت‌های مذکور در این قانون در هیأت اجرایی شهرستان و پس از استعلام سوابق آنان از‌اداره ثبت احوال شهرستان، وزارت اطلاعات، وزارت دادگستری، اداره تشخیص هویت و پلیس بین‌الملل انجام خواهدشد". هم‌چنین به موجب ماده 47 ‌قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب 1/3/1375 و اصلاحیه 21/4/1396 مجلس شورای اسلامی، "هیأت‌های اجرایی پس از دریافت نتیجه استعلامات موظف‌اند ظرف مدت چهارده روز به صلاحیت داوطلبان رسیدگی و ‌نتیجه را به صورت کتبی و رسمی به همراه پرونده کامل داوطلبان به هیات‌های نظارت متناظر ارسال نمایند". در هر دو ماده قانونی مذکور صلاحیت رسیدگی به صلاحیت داوطلبان بر اساس فرایندهای مشخصی به هیات‌های اجرایی اعطا شده‌است.

🔹وظیفه‌ی هیات‌های نظارت به موجب همین قانون ناظر بر حسن اجرای فرایندهای انتخابات است و هیچ حقی برای ورود ابتدایی در مساله تشخیص صلاحیت ندارند. قانون‌گذار این هیات‌ها را بدین منظور تعبیه کرده‌است که اگر فرایندهای رسیدگی به صلاحیت‌ها نقض شدند و یا خدای ناکرده حقی از داوطلبی در فرایند رسیدگی به صلاحیت‌ها توسط هیات‌های اجرایی ضایع شد، آنان احقاق حق کنند و نه آن‌که خود تیغ بردارند و کثیری را از دم تیغ بگذرانند. از این رو در ماده 48 قانون اخیرالذکر "نظر هیأت‌های اجرایی شهرستان، بخش مبنی بر تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان حسب مورد با تأیید هیأت‌های نظارت شهرستان، بخش‌معتبر است و چنانچه ظرف مدت چهارده روز از تاریخ دریافت نتیجه رسیدگی به صلاحیت داوطلبان، هیأت نظارت مربوط درباره داوطلب یا داوطلبان‌نظر خود را اعلام نکند، نظر هیأت اجرایی ملاک عمل خواهد بود". عبارت قسمت اخیر این ماده مبنی بر این که "نظر هیات اجرایی ملاک عمل خواهد بود" حاکی از این است که اصل، نظر هیات اجرایی است و نظر هیات نظارت از حیث انطباق فرایندها با قانون است و نه ورود ماهوی و ابتدایی.

🔻ادامه نامه در پیام بعد (کلیک کنید)

@AbbasAkhoundi
🔺«بخش نخست نامه »

💢ادامه متن نامه |ردِّ صلاحیت گسترده داوطلبان عضویت شوراهای اسلامی شهر و روستاها

🔹تبصره 1 ماده 50 قانون پیش‌گفته حکم می‌کند که "داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی روستا و شهر که صلاحیت آنان در هیأت اجرایی و نظارت بخش و روستا رد شده است می‌توانند ظرف مدت 4‌روز از تاریخ اعلام اسامی نامزدهای انتخاباتی شکایت خود را به ترتیب داوطلبان شورای اسلامی روستا به هیأت نظارت شهرستان و داوطلبان شورای‌اسلامی شهر به هیأت نظارت استان تسلیم نمایند". هم‌چنان‌که ملاحظه می‌فرمایید وظیفه منظور در این ماده برای هیات‌های نظارت، رسیدگی به شکایات است و نه تشخیص صلاحیت ابتدایی. و اساسا بر اساس قاعده حقوقی در مورد دامنه‌ی صلاحیت مراجع رسیدگی، اصل بر مضیق بودن است و نه موسع بودن. در جایی که قانون به صراحت فرایندهای رسیدگی به صلاحیت دواطلبان را در شمار صلاحیت هیات‌های اجرایی می‌داند و نظارت بر فرایندها را در اختیار هیات‌های نظارت قرار داده‌است، به فرض این‌که هیات نظارت با تخلفی در فرایند و یا در انطباق مواجه شد، باید آن را به هیات اجرایی اعلام نماید. در هیچ جای قانون نیامده است که در چنین مواقعی، هیات نظارت به طور مستقیم وارد تشخیص صلاحیت ابتدایی گردد.

🔹احتمالا هیات‌های نظارت برای ورود به محتوا و رسیدگی ابتدایی به ماده 53 آیین‌نامه اجرایی این قانون استناد می‌کنند که مقرر داشته‌است: "هیأت نظارت بخش پس از وصول صورتجلسات رسیدگی به صلاحیت داوطلبان، به استناد ماده (48) قانون موظف است حداکثر ظرف مدت (7)‌روز از وصول هریک از صورتجلسات، نظریه خود مبنی بر تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان، به طور کتبی و با ذکر دلایل قانونی و مدارک لازم به بخشدار اعلام‌نماید". اگر هیات‌های نظارت از این بیان استنباط اجازه ورود ابتدایی به فرایندهای رسیدگی به صلاحیت‌ها کرده‌باشند، قاعدتا تفسیری فراتر از قانون است و رد است. افزون براین، با توجه به این‌که این موضوع بر اساس مصوبه دولت است، قاعدتا امکان طرح آن در دولت و تبیین و اصلاح آن بر اساس مفاد قانون وجود دارد. ضمن اینکه این ایراد به دولت وارد است که چرا در این مدت اقدام به رفع این شبهه نکرده است.

🔹در همین ارتباط، توجه به ماده 66 همین قانون نیز حائز اهمیت است. حکم این ماده ناظر بر این امر است که "در تمام مدتی که انتخابات برگزار می‌شود هیأت مرکزی نظارت در سراسر کشور و هیأت نظارت استان و شهرستان و هیأت‌های بخش در‌حوزه‌های انتخابیه خود بر کیفیت انتخابات نظارت کامل خواهند داشت و در هر مورد که سوء جریان یا تخلفی مشاهده کنند آن را به بخشداران و‌فرمانداران اعلام و آنان موظف‌اند بنا به نظر هیأت‌های مذکور طبق قانون انتخابات در رفع نواقص اقدام کنند و هیأت‌های نظارت استان‌ها مکلف‌اند ‌مسائل مورد اختلاف را در همان استان حل نمایند و در صورتی که مقامات وزارات کشور نظارت آنان را لحاظ ننمایند مراتب را جهت رسیدگی نهایی به‌هیأت مرکزی نظارت گزارش خواهند کرد". در هیچ یک از این مواد حق ورود ابتدایی به هیات نظارت برای رسیدگی ماهوی به فرایندهای تایید صلاحیت را نداده‌است. آنان تنها موظف به نظارت بر رعایت حسن جریان و دقت در اجرای فرایندهای انتخابات هستند و لاغیر.

جناب آقای روحانی

🔹حال رسیدگی به این امر به عنوان مامور اجرای قانون اساسی و رییس قوه‌مجریه تنها در صلاحیت جنابعالی است. افزون بر این، دموکراسی محلی مادر دموکراسی ملی است. اگر این دموکراسی این‌گونه مورد تعرض قرارگیرد، دموکراسی ملی آسان‌تر لطمه می‌بیند. اجازه ندهید که امیدها به مردمسالاری در ایران کم‌رمق شوند. لطفا به وظیفه‌ی قانون و تاریخی‌تان عمل فرمایید.

با سپاس
برادرتان- عباس آخوندی


@AbbasAkhoundi
💢روز کارگر هم‌چنان در روزگار کرونایی

🖌عباس آخوندی، 11/اردی‌بهشت‌/1400

🔸پانزده ماه از شیوع کرونا گذشته است و بسیاری از کسب‌وکارها بر اثر کرونا تعطیل شده‌اند. هرچند علیرغم گذشته این مدت، آمار درستی از بیکارشدگان وجود ندارد لیکن، برآورد کمینه در ایران از دست‌شدن سه میلیون شغل است. البته این افزون بر بیکاری پیشین است. پریشانی خانوارهایی که حتی یک نفر نان‌آور ندارند، بی‌گمان مساله‌ی انسانی و اجتماعی بزرگی است که همه‌ی کشورها پس از شیوع کرونا با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. افزون بر این مساله فوری، با توجه به فروپاشی بسیاری از کسب‌وکارها و احتمال عدم امکان بازفعال شدن بخشی از آنها، پرسش این است که چه چشم‌اندازی فراروی بازار کار، در ایران و جهان وجود دارد؟ و نهایت آن‌که با توجه به تنگنایی که دولت با آن دست‌به‌گریبان اسشت، تاکنون تدبیر موثری در این ارتباط نتوانسته اتخاذ کند.

🔻برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:

📄https://vrgl.ir/iwMUC

@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢آزادسازی قیمت بلیت هواپیما؛ خوب یا بد؟

🔹در فرهنگ اقتصادی عامه، قیمت‌گذاری و تعزیرات راهکار مقابله با تورم در نظر گرفته می‌شود که این موضوع مورد وثوق سیاست‌گذاران است.

🔹هر چند این سیاست در کوتاه مدت خوشایند است اما در بلندمدت پیامدهای نامطلوبی به همراه دارد؛ چگونه می‌توان این پارادوکس را مرتفع کرد؟

🔹قیمت‌گذاری هیچگاه به نفع مصرف‌کننده نبوده‌است و این موضوع را می‌توان در آزادسازی قیمت بلیت مشاهده کرد.

@AbbasAkhoundi
💢توضیح مقدماتی

🔸از قدیم گفته‌اند که اغلب دزدان فریاد آی دزد سر می‌دهند. طرفه آن‌که هنوز هیچ مطلبی در این ارتباط به من ابلاغ نشده‌است لیکن، خبرنگار تسنیم مطلع شده‌است. آن هم چند ساعت پس از اعلام لیست مرحله اول نامزدهای ریاست جمهوری توسط نهاد اجماع‌ساز. در این باره در هر صورت به‌تفصیل توضیح خواهم داد.

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/02/12/2495335

@AbbasAkhoundi
💢کرج، استان البرز، شهریورماه ۱۳۹۴

🔸صنعت راه‌آهن ایران نیاز به توسعه‌ای ده‌های برابر وضع موجود دارد. زندگی و جابجایی در کلان‌شهرها بدون حمل‌ونقل ریلی بسیار پرهزینه، همراه با آلودگی هوا و خطرهای مالی و جانی و بی‌نظم است. دقت، نظم، ایمنی و سرعت را تنها از طریق حط آهن می‌توان به‌دست آورد. این روزها، حتی بخش عمده‌ای از برنامه‌ریزی برای تامین مسکن نیز به حمل‌ونقل عمومی به‌ویژه حمل‌ونقل ریلی پیوند خورده‌ و به آن توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل (TOD) می‌گویند. بدین معنی که با توسعه شبکه‌ی حمل‌ونقل حومه‌ای امکان جابجایی انبوه، سریع، دقیق و ایمن افراد را از حومه به درون شهر و از مرکز شهر به حومه را فراهم می‌آورند. لذا، دلیلی برای تمرکز فوق‌العاده در مراکز شهرها نیست و امکان زندگی با کیفیت و با خدمات خوب در حومه فراهم می‌گردد. افزون بر این، حمل بارهای سنگین و پرحجم چون معادن سنگ، سیمان، نفت، غلات، و بارهای صادراتی و وارداتی بندرها و جز اینها تنها با خط‌آهن به‌صرفه، ایمن و همراه با استهلاک کم تنها با خط‌آهن به‌دست می‌آید.

🔸از این رو، از آغاز استقرارم در وزارت‌خانه اقدام به توسعه‌ی راه‌آهن کردم. ولی، واقعیت این است که اساسا کشور برای این‌کار آماده نیست. برنامه من یک سرمایه‌گذاری 28میلیارد دلاری در پنج سال بود تا راه‌آهن فرسوده و خسته را به یک وضعیت متوسط درآوریم. ساخت 13000کیلومتر خط آهن یعنی برابر کل آنچه که داریم را در برنامه قرار دادم، نوسازی ناوگان را آغاز نمودم و از همه مهم‌تر اقدام به سازماندهی مجدد کل صنعت حمل‌ونقلی ریلی نمودم. سازمان و تشکیلات موجود بسیار قدیمی بود و نیاز به مدرن‌ساز کامل داشت.

🔸در این سفر ار کارخانه لکوموتیوسازی مپنا که تنها تولیدکننده لکوموتیوهای زیمنس در منطقه است بازدید کردم. اینکه آرم و برند کارخانه مپنالکوموتیو در کنار شرکت زیمنس آلمان که یک برند جهانی است قرار گیرد، موجب افتخار است. در گفتگویی که با مدیرعامل زیمنس داشتم، وی گفت که در دنیا ۳۵۰ هزار کارمند دارد و اینکه نام مپنالکوموتیو در کنار زیمنس قرار می‌گیرد، افتخار و امکان بزرگی از جهت فناوری و تکنولوژی برای ما است.

🔸جهت اطلاع شما روزانه بیش از ۱۱۷ هزار خودرو در مسیر ورودی تهران ـ کرج تردد می‌کنند. انتقال این حجم از مسافر به روی ریل هم در مصرف انرژی، هم از نظر ایمنی در حمل و نقل و هم صرفه‌جویی در وقت مردم به سود کشور خواهد بود. برای این تحول نیاز به اقدام‌های بزرگی است. از جمله نیاز به تامین 300 لکوموتیو افزون بر 600 لکوموتیو موجود داریم. تعداد ۱۲۰ دستگاه لکوموتیو از طریق کارخانجات بازسازی لکوموتیو شرکت راه‌آهن تأمین می‌شود؛ ولی مابقی این نیاز باید از شرکت‌های تولیدکننده لکوموتیو همانند شرکت مپنالکوموتیو تأمین شود.

مجموعه تصاویر:
www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/179

@AbbasAkhoundi
💢عرض ادب به ساحت حضرت مولی (ع)

راز بگشا ای علی مرتضی
ای پس از سوءالقضا حسن القضا

یا تو واگو آنچ عقلت یافتست
یا بگویم آنچ برمن تافتست

از تو بر من تافت چون داری نهان
می‌فشانی نور چون مه بی زبان
(مولوی)

🔸با توجه به ابعاد شخصیتی حضرت مولی امیرالمومنین (ع) در باره ایشان سخن زیاد رانده شده‌است و من چیزی برای افزودن ندارم جهت عرض ادب به ساحت ایشان. در میان کتابهایی که در باره ایشان دیده‌ام جلد ششم کتاب امام علی بن ابیطالب نوشته عبدالفتاح عبدالمقصود در باره غوغای نهروان بسیار به جانم نشست. تنهایی علی (ع) را در جامعه‌ای با سرمایه‌ی اجتماعی پایین، ارتباطات ناپایدار، توافق‌ها و عهدشکنی‌های سیال و چیرگی سایه تطمیع و تهدید به‌خوبی به‌تصویر کشیده و نشان می‌دهد که در چنین فضایی، خوارج خشک مقدس و سبک مغز چگونه فضا را در دست گرفته و هرگونه امکان بسیج اجتماعی را از امام سلب کرده‌بودند.

🔸در همین ارتباط در کتاب دوم که برگرفته از مطالب مرحوم شهید مطهری است ناظر بر تداوم نحوه‌ی تفکر و سبک دینداری خوارج در روزگار کنونی ما است. ایشان می‌فرماید که طرز تفکر خوارج و روح اندیشه‌ی آنان -جمود فکری و انفکاک تعقل از تدین- در طول تاریخ اسلام به صورت‌های گوناگونی در داخل جامعه‌ی اسلامی رخنه کرده‌است. هر چند سایر فرق خود را مخالف با آنان می‌پندارند، اما باز روح خارجی‌گری را در طرز اندیشه‌ی آنان می‌یابیم.

www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/189

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢اعتراض قانونی به رد صلاحیت گسترده داوطلبان عضویت شوراها

🔸امشب شب شهادت نماد عدالت حضرت مولی امیرالمومنین (ع) توسط نماد جمود و خشک‌مغری ابن ملجم است. ضمن عرض تسلیت شهادت مولی به تمام مردم ایران و مسلمانان و جهانیان، با پیروی از آن امام همام شایسته است که گامی هرچند کوچک در جهت برپایی عدل برداریم. ردصلاحیت گسترده فراقانونی داوطلبان عضویت شوراها بی‌گمان با عدالت سازگار نیست. مطابق، قانون صلاحیت رسیدگی به صلاحیت داوطلبان تنها در اختیار هیات‌های اجرایی است و هیات‌های ‌نظارت تنها می‌توانند بر فرایندها نظارت کنند و حق ورود ابتدایی بر رسیدگی به صلاحیت‌ها را ندارند. امیدوارم که رییس محترم جمهور نهایتا ورود کنند.

@AbbasAkhoundi
💢برای استاد دکتر سید محمدهادی نژادحسینیان

🖌عباس آخوندی، ۱۴۰۰/۲/۱۴

🔸استاد دکتر سید محمدهادی نژادحسینیان استادی مسلم، روشنفکری برجسته، فعالی سیاسی، کنش‌گری حرفه‌ای و بنیان‌گذار تعدادی از نهادهای مدنی و مهندسی، سیاست‌مداری برجسته، وزیری توانا و عضو صاحب‌نظر هیات وزیران در چند دولت بود. برای من، افزون بر این‌ها، او سمت استادی داشت و من افتخار شاگردی آن مرد دانشور را داشتم.

🔸ایشان فارغ‌التحصیل رشنه مهندسی راه و ساختمان از دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال 1349 بود و موفق شده‌بود که از دانشگاه جورج واشنگتن در ایالت متحده امریکا دانشنامه‌ی دکترای حمل و نقل خود را دریافت کند. از این رو در دولت مهندس میرحسین موسوی عهده‌دار وزارت راه و ترابری شد. وی هم‌چنین، عهده‌دار وزارت صنایع سنگین در در دولت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود. اینجانب در دوره دوم این وزارت افتخار داشتم که در دولت همکار ایشان بودم. ایشان گام‌های بلندی در جهت توسعه صنعتی و استقرار نظام مدیریت صنعتی در ایران در این دوره برداشت. هنوز سخنان بدون مجامله و روشن ایشان را در دولت به‌یاد دارم که آشکارا از استقرار نظام بازار رقابتی آزاد حمایت می‌کرد و در برابر مخالفت‌ها صبوری می‌نمود. پس از این وی مدتی نیز سفیر و نماینده دایم ایران در سازمان ملل متحد بود. تا آنجا که بخاطر دارم، ایشان معاون مهندسی و طرح‌های وزارت نفت بود و شرکت توسعه مهندسی نفت را بنیان‌گذاری نمود

🔸افزون بر سمت‌های دولتی، او از بنیان‌گذاران انحمن مهندسان راه‌وساختمان و فعالان کانون فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی داشنگاه تهران بود و ریاست شورای عالی کانون را در دوره اول، دوم، سوم، هفتم و هشتم برعهده داشت. آنچه از او به یاد دارم، نیکی، بزرگ‌منشی و ایران‌دوستی است. یادش گرامی و راهش پررهرو باد. من این سوگ را به خانواده محترم ایشان و فرزندان برومندشان و همچنین به خانواده بزرگ فنی، دوستان و همکاران ایشان گفته و از درگاه حضرت باری برای ایشان غفران و برای بازماندگان شکیبایی و سزای نیک طلب می‌کنم.
www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/190

رییس شورای عالی کانون مهندسین فارغ‌التحصیل
دانشکده فنی، دانشگاه تهران
عباس آخوندی

@AbbasAkhoundi
💢گفتمان محوری، گام دوم جبهه‌ی اصلاح طلبان

🖌عباس آخوندی، 1400/2/14

🔸بی‌گمان تشکیل نهاد اجماع‌ساز در جبهه اصلاح طلبان یک گام موثر در پیش‌گیری از تشتت آرا و مجموع نگاه‌داشتن جبهه بود. و این امر مدیون جناب آقای خاتمی و همراهی احزاب و شخصیت‌های اصلاح‌طلب و تحول‌خواه است. حال که این نهاد در گام یک موفق به ارائه سیاهه‌ی بلندی از نامزدهای مورد پذیرش اولیه‌ی خویش شده، در گام دوم با توجه به مساله‌های ایران و تدقیق اهداف، انتظار است که به سمت گفتمان تحول‌خواهی به‌پیش رود.

🔸اینک دو گفتمان فراروی این جبهه است. یکی گفتمان تحول‌خواهی مبتنی بر صورت‌بندی درست مساله‌های ایران در وضعیت کنونی و ارائه‌ی طرح واره‌ای برای خارج ساختن ایران از تنگنای سیاسی در درون و در صحنه‌ی بین‌المللی و گشودن پنجره‌ای به سمت عدالت، توسعه و آزادی است و دیگری حرکت در حاشیه قدرت و تن‌دادن به وضع موجود می‌باشد. واقع بینی حکم می‌کند که راهبردهای اتخاذی مبتنی بر ظرفیت قانون اساسی و ظرفیت‌های واقعی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و مالی کشور باشد.

برای مطالعه ادامه یادداشت روی لینک زیر کلیک کنید:

📄https://vrgl.ir/xwdFY

@AbbasAkhoundi
2024/09/30 01:19:44
Back to Top
HTML Embed Code: