Telegram Web Link
عباس آخوندی pinned «💢‏امروز موضوع ‎FATF در دستور کار ‎مجمع تشخیص مصلحت است. از آقای ‎روحانی درخواست می‌کنم که شخصا در این جلسه حضور، ضرورت رفع موانع تجارت و مبادله‌های مالی ایران را بیان و به وظیفه قانونی، ملی و تاریخی خود عمل کنند. در غیر این صورت و در صورت عدم تصویب ایشان هم…»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢دوراهی سیاست منطقه ای ما و تاثیر آن بر تجارت | تحول 1400

🔸سال 1384 سال تغییر جهت رسمی سیاست دولت از قدرت نرم به سمت قدرت سخت است.

🔸منطق قدرت در منطقه غرب آسیا در کشورهایی چون عربستان و امارات متحده و برخی دیگر کشورهای نیز قدرت سخت است. نتیجه این چرخش افزایش چالش‌های درونی و بیرونی ایران و منطقه است.

🔸سال 1400 اوج رویارویی ساختار قدرت نرم در سطح بین‌المللی با قدرت سخت است. برای حفظ استقلال و یکپارچگی ملی و توسعه اقتصادی چاره‌ای جز تجدید نظر در سیاست‌ورزی نداریم.

🔸تنها چیزی که می‌تواند بر منطق اعمال قدرت در ایران تاثیر بگذارد و جهت آن را تغییر دهد، انتخابات 1400 است.

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢جهان در ۲۰۲۱ و اقتصاد ایران در ۱۴۰۰ | تجارت و فناوری | تحول ۱۴۰۰

🔸پیش‌بینی تحولات جهانی در سال 2021، امکان مدیریت و رویارویی با مساله کرونا و خروج اقتصاد جهانی از رکود و رشد 5درصدی
🔸آرام گرفتن جنگ تجاری در جهان و از سرگرفته‌شدن رفتارهای رقابتی سخت و کاهش درجه عدم قطعیت در اقتصاد جهان
🔸کاهش توان بازیگری روسیه
🔸فناوری‌های نوین از جمله 5G,، IOT رایانش ابری، اینترنت اشیا، رنجیره بلوکی روش کسب‌وکار را در جهان متحول خواهند کرد

🔸رمز ارزها در اکثر کشورهای جهان به رسمیت شناخته خواهند شد. اثر این بر اقتصاد ایران به صورت تقاضا مازاد برای ارز خواهد بود.
🔸عدم امکان درک تحولات جهانی توسط سیاست‌مداران در ایران بزرگترین تهدیدی است که هم امنیت و هم اقتصاد ایران با آن روبه‌رو است.
🔸تنها راهکار پیش رو انتخابات 1400 و انتخاب سیاستمدارانی است که تحولات جهاتنی را بفهمند و بتوانند مساله ایران را حل کنند.

@AbbasAkhoundi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢عدالت به چه معناست؟ | تحول 1400

🔸عدالت را به درستي ستاره آسمان ارزش ها دانسته اند. در سپهر سياسي نيز ارزش عدالت حضور پررنگي دارد و سبب مي شود كه فعاليت سياسي بدون چشم اندازي از مفهوم عدالت بي معني شود. در این گفتار به:

🔸زیرساخت‌هایی که بی‌عدالتی را ایجاد می‌کنند.

🔸در موضع سیاست‌گذاری عدالت به مفهوم دسترسی برابر به اطلاعات، عدالت آموزشی و منابع دانشی هم هست.

🔸بنا به تعریف مولی امیرالمومنین عدالت به مفهوم وضع هر چیزی در جای خودش است. پایداری نظم کیهانی به همین دلیل است.

🔸در ایده ایران، نظم کیهانی الهام بخش نخستین عدالت است. از این رو، نظم طبیعی بنیان عدالت است و خروج از آن و از جمله بهره‌کشی از طبیعت بیش از ظرفیت بازتولید طبیعی عین ظلم است.

🔸عدالت توزیعی در متن ساختارهای غیرعادلانه توجیه کننده‌ی بی‌عدالتی است.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢بدعت ساترا، نشانه ای از انحطاط قانون گذاری در ایران | تحول ۱۴۰۰

🔸نمونه قانون گذاري ماليات بر اينترنت به نفع شركت خصوصي نشان از سقوط وضعيت قانون گذاري در ايران دارد. وضع ماليات از مردم براي يك شركت خصوصي، تعارض منافع،اشكالات حقوقي در حد قانون اساسي و در نهايت عدم كارآمدي آن از جمله دلايلي اند بر اين سقوط.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢وضع موجود تصادفی نیست، برایند نیروهای ذی‌نفعان است

عباس آخوندی در گفتگو با ایسنا

🔸ذی‌نفعانی در ایجاد شرایط امروز کشور از جمله فسادهای مالی، بدهی بانکی،‌ کیفیت پایین تولیدات داخلی و عدم روابط بین‌المللی در تولید و تجارت وجود دارند؛ که تنها راه مقابله با آن‌ها از طریق انتخابات 1400 تحقق پیدا می‌کند.

🔸وی در گفت‌وگو با ایسنا،‌ در ارتباط با ضرورت رفع موانع تولید که شعار ابلاغی از طرف مقام معظم رهبری برای سال 1400 نیز هست؛ اظهار کرد: برای ورود به بحث موانع تولید ابتدا باید دید تولید در چه محیطی صورت می‌‌گیرد؟ آیا تولید در محیط بین‌المللی صورت می‌گیرد و یا در محیطی صد در صد داخلی؟ مجموعه اتفاق‌هایی که در جهان تحت عنوان فن‌آوری‌های نو صورت می‌گیرد امری داخلی است یا بین‌المللی؟

🔻برای مطالعه ادامه گفتگو روی لینک زیر کلیک کنید:

📄https://vrgl.ir/STmKZ

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir

🔻
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢تقلیل عدالت به احسان | تحول ۱۴۰۰

🔸فروکاستن عدالت به احسان بزرگترین بی‌عدالتی است
عدالت محوري‌ترین ارزش در فعاليت هاي سياسي و اجتماعي است. نگاهي به كنش‌هاي سياسي-اجتماعي جامعه ايران در دهه‌ی اخير به مانند سابق بر آن، به خوبي اهميت ارزش عدالت را در كنش هاي اجتماعي-سياسي اخير نشان مي دهد. پرسش کانونی این است كه با وجود چنين حساسيت جمعي جامعه، جایگاه عدالت در حوزه‌ی سياست‌گذاری و سیاست‌ورزی کجاست؟ در اين ويدئو بحث خواهم كرد كه وقتی مفهوم عدالت که افزون بر ارزش فردی، برترین ارزش جمعی است به نیکوکاری فردی تقلیل داده‌می‌شود، در واقع، عدالت به محاق رفته‌است. احسان و نیکوکاری در جامعه عادل توسعه می‌یابد ونه بر عکس. آنچه که رسانه‌ی رسمی ترویج می‌کند، یک تعریف وارونه از اخلاق و در نتیجه انحراف در بحث عدالت است. عدالت را باید در بستر يك سازوكار اجتماعي در يابيم كه با حکمروایی عدالت‌محور بتواند فرصت‌هاي برابر براي بهره مندي را در دسترس همگان قرار دهد. مهرورزی در غیاب عدالت عین ظلم است.

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
عباس آخوندی
Photo
💢سفر به مشهد، .۱۳۹۴

#یاد_ایام

🔸به سبزوار برای شروع عملیات آزاد راه سبزوار-نیشابور-مشهد سفر کردم و از آنجا راهی مشهد شدم. با توجه به ترافیک بالای این مسیر، ارتقای سطح سرویس این مسیر از بزرگراهی به آزادراهی ضروری بود. مشکل اصلی تامین اعتبار شروع این طرح‌های بزرگ بود. دولت در تنگنای مالی قرار داشت و دارد. به قیمت‌های آن زمان در وزارتخانه بیش از ۲۵۰هزارمیلیارد تومان طرح نیمه تمام داشتیم که تقریبا با اندکی تغییر در همان وضعیت باقی‌مانده و پیشرفت‌های بسیار اندکی داشته است. لذا، نه تنها امکان شروع طرح‌های تازه نبود و نیست، بلکه تکمیل طرح‌های پیشین نیز با هزاران مشکل روبه‌رو بود. لذا، یکی از صلاحیت‌های مورد نیاز دولت‌مردی در این روزگاران ایجاد ظرفیت سرمایه‌گذاری‌های جدید از منابع غیر دولتی و یا عمومی که در اختیار دولت نیست، می‌باشد. وقتی رفتم وزارتخانه دیدم که طرح‌ها با ۲۰درصد مشارکت بخش غیردولتی و ۸۰درصد مشارکت بخش دولتی انجام می‌دهند ولی، از سوی دیگر دست در جیب شریک بخش خصوصی می‌کنند. لذا، هیچ کس آمادگی برای مشارکت با دولت نداشت؛ یعنی قرارداد دو سر باخت. وقتی شراکت ۲۰-۸۰ با سهم بالای دولت می‌شد، پروژه متوقف می‌شد. چون اگر دولت امکان تامین ۸۰% را داشت که دیگر برای ۲۰% شریک انتخاب نمی‌کرد. و از سوی دیگر، مشارکت ۲۰درصدی به معنی فرار از مناقصه و دریافت کار بدون مناقصه بود که در جای خود بالقوه دارای ظرفیت فساد بود. سیاست من این بود که شریک باید دستِ‌کم ۷۰درصد تامین مالی کند. ولی، در مقابل دولت تعهد می‌کند که به قراردادی که می‌بندد وفادار باشد و برای کسب محبوبیت از کیسه شریک خصوصی خرج نکند. در ابتدا قدری مقاومت بود. ولی، در نهایت وقتی ما وفاداری‌مان را به تعهد و قرارداد دولت نشان دادیم، شریکان غیر دولتی پاپیش گذاشتند. از جمله همین پروژه بود. که توافق قبلی با نسبت ۳۵-۶۵ به سهم بالا بر عهده‌ی دولت بود. من دو پایم را در یک کفش کردم که شریک باید ۷۰درصد تامین مالی کند. لذا، مصوبه دولت را با همین نسبت اخذ کردیم و عملیات را آغاز نمودیم. نکته بعدی این بود که شریک تمایل بیتشری به قطعه نیشابور-مشهد داشت و تمایلی به قطعه سبزوار-نیشابور نداشت. چون آن قطعه از ترافیک بیشتری برخوردار بود. باز با اصرار من شریک این شرط را نیز پذیرفت. در این باره در یادداشت‌های بعدی توضیح‌های بیشتری ارائه خواهم کرد. به هر‌روی این قطعه شروع شد ولی، بر اساس آخرین خبری که گرفتم، فعلا شریک تنها قطعه سه راه تربت حیدریه-مشهد به طول ۳۲ کیلومتر را فعال ساخته و ما بقی قطعه‌ها را رها کرده‌است.

www.tg-me.com/AbbasAkhoundi/777

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢تحلیل تاریخی انحراف ساختاری از مفهوم عدالت

🔸دو عامل استبداد و فقر بنيان انحراف ساختاري عدالت اند كه ما را از عدالت دور نموده‌اند. در اين گفتار به انحراف ساختاري عدالت مي‌پردازم كه ريشه‌هايش در دل تاريخ است.

🔸چگونه نهضت مشروطه، و مطالبه عدالت‌خانه به استقرار استبداد رضاشاهی منجر شد.

🔸نتیجه اصلاحات ارضی به توسعه فقر روستاییان و ابستگی کشاورزی ایران انجامید.

🔸نتیجه سهیم کردن کارگران در سود کارخانجات منجر به فقر گسترده کارگران گردید به‌نحوی که حد اقل دستمزد که گفته می‌شود امسال با دست و دل‌بازی تعیین شده، به دلار آزاد حدود ماهیانه 300 دلار است یعنی روزی 10 دلار.

🔸عدالت‌های توزیعی بیشتر پوششی برای ناکارآمدی‌های ساختاری است. آن هم در زمانی که اندازه‌های فساد چند هزار میلیاردی شده‌است.
مفهوم تورم که جریان پول از جیب فقیران به جیب اغنیاست را کنار گذاشتند و در برابر آن سازوکار مبارزه با گرانفروشی که چیزی جز انحراف در اذهان عمومی نیست را جایگزین کردند...

@AbbasAkhoundi
💢فراخوان دوره‌ی آموزشی بنیان‌های تحول در نظام حکمروایی شایسته شهری در ایران

ویژه اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاها


🔸با برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهرو روستا در دهه هفتاد شمسی و تشکیل اولین شوراهای شهری نخستین گام در تحقق مردم سالاری و بستر لازم برای شکل‌گیری حمکروایی شهری برداشته شده است. امروزه با گذشت بیش از بیست سال از عمر شوراها، مدیریت شهری با چالش های فراوان بویژه با تنزل شدید کیفیت زندگی در شهرها رو به رو است. کماکان رشدِ شتابان شهرنشینی، شکل‌گیری سکونت‌گاه‌های غیررسمی گسترده و توسعه‌ی روستاشهرها، مناسبات اجتماعی و شبکه‌های اجتماعی را چه به صورت افقی و چه به‌صورت عمودی برهم ریخته‌اند و فرایندِ شتابان تجدد و توسعه‌ی فناوری نیز موجبات تغییرِ بنیادین، در سبک زندگی شهری و روستایی شده است. تمرکز بیش از حد قدرت و رویکردهای اقتدارگرا در نظام سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و مدیریت، عملا موجب کاهش زمینه‌های تحقق نظریه‌ی حکمروایی محلی گردیده و امکانِ کنش‌گریِ اجتماعی گروهی و پرسشگری درست و مستقل نهادهای مدنی را با مشکلات جدی روبه‌رو ساخته‌است. از این روی نیاز به تغییرات ساختاری و محتوایی و گسترش شرح وظایف، جایگاه و نقش شوراها، ضرورتی انکارناپذیر می‌باشد. از سوی دیگر، ضعف دانش و آگاهی کافی میان منتخبان و در نتیجه اعمال نظر و نظارت ضعیف بر موضوعات، از دیگر دغدغه‌های پیش روی شوراهای کنونی و آتی است که ضرورت آموزش منتخبان، کارشناسان و کارکنان را بیش از پیش نمایان می سازد. این امر خطیری که می تواند در انتخابات پیش رو ابزاری مهم در دستان شهروندان جهت انتخاب اصلح باشد.

🔸موسسه حقوق و اندیشه شهروندی ایرانیان با هدف توانمندسازی نهادها و افراد در عرصه مدیریت و حکمروایی شهری، تعالیِ نیروی انسانی خلّاق و توسعه‌گر با دغدغه‌ی ایران در سطح‌های محلی و ملّی و توانمندسازی افراد برای ورود به عرصه مدیریت محلی در شهرهای کشور، دوره‌ای کوتاه‌مدت را با به روزترین مواد آموزشی و تدریس استادان صاحب نظر در این حوزه برنامه‌ریزی و تاکنون دو دوره از این سرفصل را به اجرا درآورده است. طول این دوره ده ساعت و تمامی جلسات به‌صورت غیرحضوری و آنلاین خواهد بود.

🔻برای مشاهده جزئیات دوره به آدرس زیر مراجعه کنید:
📎https://vrgl.ir/9WeAJ

ثبت نام و شرکت برای عموم آزاد است | محتوای دوره ویژه اعضای شورای شهرها و روستاها تنظیم شده است

جهت ثبت نام به آدرس زیر مراجعه کنید
📎Academy.Shahrvandan.org


@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
💢بندر امام خمینی، شهریور ۱۳۹۷سفر به بند امام خمینی

#یاد_ایام

🖌عباس آخوندی

🔸برای افتتاح پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری و شروع پروژه‌های دیگر در این مجتمع بندری. از جمله کارهای مهم خروج ۶ کشتی مغروقه از آبراهه‌ی خور موسی منتهی به این بندر بود که از زمان جنگ تحمیلی تا آن تاریخ رها شده‌بودند. بندرهای ایران در زمان جنگ آسیب‌های فراوانی دیدند و قاعدتا می‌بایست در اولویت بازسازی قرار می‌گرفتند. از سوی دیگر، با توجه به اینکه توسعه‌های صنعتی جدید در جهان همه در کنار آب‌های صورت می‌گیرد. چون همه به فکر دسترسی به بازارهای جهانی هستند. از این رو، باید در نزدک‌ترین نقطه به آب باشند. شوربختانه، نگاه‌های کوتاه عده‌ای و بی‌توجهی آنان به برون‌نگری و فهم ناقص از اقتصاد مقاومتی و خودبسندگی و در بوق و کردن آن در صداوسیما موجب شده که آن‌چنان که باید و شاید به بندرها توجه جدی نشود.

🔸تمام تلاش من این بود که بندرهای ایران افزون بر یک پایانه تخلیه و بارگیری، تبدیل به یک مجتمع توسعه صنعتی نیز بشوند. از همین رو، از یک سوی، پاکسازی آبراهه‌ها را هم در اروند رود و هم در خور موسی در اولویت قرار دادیم. و از سوی دیگر، در تمام بندرهای ایران فضاهای بزرگی را برای توسعه صنتعی و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی با استفاده از امتیاز مناطق ویژه گمرکی، از جمله در بندر امام ۱۱هزار هکتار به این امر اختصاص دادیم. در همین بستر، در این سفر از تاسیسات دانه‌های روغنی بازدید کردیم که دانه‌های روغنی را از برزیل وارد می‌کرد و در مجتمع بندری فرایندهای روغن‌کشی را انجام می‌داد. ۶۰درصد محصول را به ایران وارد و ۴۰درصد آن را صادر می‌کرد. سرجمع در، ارزش پروژه‌های افتتاح شده معادل ۲۸۰ میلیارد تومان بود که به نرخ آن روز دستِ‌کم معادل ۱۰۰میلیون دلار می‌شد و معادل ۱۷۰ میلیارد تومان دیگر پروژه‌ی جدید توسط بخش‌های خصوصی و دولتی آغاز کردیم. هم‌چنین در کنار اینها با توجه به علاقمندی که در بخش خصوصی ایجاد شده‌بود، ۶۰۰میلیارد تومان نیز تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری جدید امضا نمودیم.

🔸با توجه به نقش مهم بندرامام در حوزه غلات، مدرن کردن سیلوهای غلات و امکان تخلیه و بارگیری غلات از کشتی به واگن‌های ریلی در دستور کارمان بود. لذا، در این سفراولین سیلوی 500تنی از این دست افتتاح شد. یکی دیگر از پروژه‌هایی که با پیشرفت بسیار خوب در همین زمینه در مجتمع در حال احداث بود، سیلوهای بتنی ۱۵هزار تنی بود که آن زمان خوشبخانه پیشرفت فیزیکی در حد ۷۵درصد در بخش سیویل داشت.

🔸از ابتدای ورودم به وزارت‌خانه ریل‌پایه کردن بندرهای ایران را پی‌گرفتم. البته با مقاومت‌های فراوانی هم در درون وزارت‌خانه و هم در بیرون مواجه بودیم. پاره‌ی، به دلیل عادت به سیستم موجود و پاره‌ای هم به‌دلیل منافع کسب‌وکارهایی که در وضع موجود فعال بودند. به هر روی، در کنار پروژه سیلوی 500 تنی، سرمایه گذار ۱۰۰ واگن جدید را وارد سیستم کرده که خوشبختانه همگی در ایران و توسط شرکت واگن سازی پارس ساخته شده‌بودند. همچنین ۲۰۰ واگن نیز توسط شرکت فوق سفارش داده شده‌بود که مقرر بود طی یک سال بعد از آن به مدار وارد شود. از نتیجه آن در وضعیت حاضر اطلاعی ندارم. به هرروی، پروژه‌ی نوسازی 160 کیلومتر از خطوط ریلی در داخل بندر را در دست اقدام داشتیم تا سهم حمل‌ونقل ریلی از بندر افزایش یابد. افزون براینها، بخشی از اتصال سیستم بندر به ریل را در این سفر افتتاح کردیم و کارهایی زیادی باقی مانده‌بود که می‌بایست در آینده انجام می‌شد.

🔸از دیگر پروژه‌هایی که مورد بازدید قرار دادم، پروژه تخلیه و بارگیری مواد نفتی بود. خوشبختانه با اقدام مناسب بندر و لایروبی‌هایی که انجام شده است، عمق آبخور کشتی ها از ۱۰ متر به ۱۲ افزایش یافته‌بود. به همین خاطر حال می‌شد که کشتی‌های بزرگتری با ظرفیت ۴۵هزار تن پهلوگیری کنند. و هم‌زمان شاهد بودیم که دو کشتی همزمان و با سرعت بسیار خوب در حال بارگیری بودند.
www.tg-me.com/Abbas_Akhoundi/12

@AbbasAkhoundi
AbbasAkhoundi.ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢نقش شفافیت در عدالت

🔸وظیفه سیاست‌مدار اظهار نظر به هنگام مشاهده روندهای معیوب است و گرنه، به مردم جفا کرده‌است.

🔸پوشیدن پوستین وارونه امر رایجی است. بسیاری از کسانی که امروز در باره عدالت فریاد می‌کشند درگیر شهرفروشی که بزرگترین ظلم به ملت است بوده‌اند.

🔸انحصار اختیارات حکمروایی شهری به یک شهردار عین ظلم است. نیاز به نظام حکمروایی شهری محله‌محور داریم.

🔸شبکه‌های اجتماعی می‌توانند بازویی برای توسعه عدالت در کشور باشند و با هیچ سیم خارداری نمی‌توان جلوی جریان شبکه‌های اجتماعی را گرفت.

@AbbasAkhoundi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
💢تجارت و دولت سیاست‎گذار

🔸با نظر به وضعيت اقتصاد سياسي ايران و جهان روشن است كه دولت ملي هيچ گاه به اين اندازه ناتوان از سياست گذاري نبوده است. امري كه رونق اقتصادي بدان سخت نيازمند است توانايي دولت به عنوان مظهر اراده عمومي در سياست گذاري است. اين در حالي است كه در عرصه سياسي شاهد نوعي امتناع سياست گذاري مي باشيم. بنابراين اولين گام در جهت رونق اقتصادي آن است كه سياست گذاري را ممكن سازيم. امري كه بدون دولت واحد ملي ناممكن است.

@AbbasAkhoundi
2024/09/30 11:30:44
Back to Top
HTML Embed Code: