Telegram Web Link
به‌نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد

🔹یک ملت، یک دولت
ملت عزیز ایران
من نگران ایرانم، نگران فقر، منازعه‌ی بین‌المللی و فروپاشی اجتماعی و فرهنگی ملتی که هسته‌ی مرکزی یک تمدن چندین هزار ساله‌است. ملتی که باید عنصر اصلی پیوند ملت‌های منطقه و مایه‌ی ثبات و توسعه خود و پیرامون باشد، دچار کشمکش‌های بی‌پایان و بی‌انتهایی شده‌است. سرزمینی که چهارراه تبادل جهان است، فرقه‌ای از سر جهل و عناد چهارطرف آن را بسته‌اند و آن را تبدیل به قلعه‌ای محصور نموده‌اند. تمدن ایران محصول تجارت آزاد و آمدوشد اقوام و خرده‌ فرهنگ‌های گوناگون و گفت‌وگوی فرهنگی و مدنی شرق و غرب و شمال و جنوب عالم بوده‌است. حصر هیچ‌گاه سرنوشت و ویژگی ملت ایران نبوده‌است. لیکن اینک به‌نام فریبنده خودکفایی و با سلب آزادی فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و تجاری تبدیل به ملتی بریده از جهان و درحسرت حضور در میدان‌های رقابت جهانی شده‌است. بیهوده نیست که شاهد سیل مهاجرت ایرانیان از پیر و جوان هستیم. با این وجود من به ذخیره فرهنگی این ملت و نیروی اندیشه تک‌تک ایرانیان باور دارم. لیکن به هوش باشیم که این نیرو تنها در یک صورت از قوه به فعل در می‌آید و آن هم هم‌افزایی ار رهگذر یک گفتمان ملی است. من گفتمان ایده‌ی ایران را در میان می‌گذارم. گفتمانی که بر بنیان آموزه‌های تمدنی ایران، ارزش‌های ملی ایرانیان، شناخت دقیق فرصت‌ها و ویژگی‌های سرزمینی ایران و بازخوانی تاریخ ایران اعم از پیش از اسلام، دوره اسلامی، دوره مدرن به ویژه مشروطه استوار شده‌است و به دو عنصر هویتی دیگر ایرانیان شامل اسلام و مدرنیته توجه دارد. به گمان من انتخابات 1403 با هدف تغییر و تحول در گفتمان حاکم که سراسر محدودیت و وادارندگی است باید تبدیل به میدان رقابت گفتمان‌ها شود. اشخاص توان محدودی دارند. لیکن توانایی ملت ایران در صورت سامان‌یابی ذیل گفتمان ایده‌ی ایران بی‌انتها است. انتخابات و دولت ملی برآمده از آن می‌تواند مبنایی برای تصحیح مسیر باشد تا ملت ایران در یک فرایند تاریخی و با صبوری به مسیر توسعه بازگردد.
هم‌وطنان عزیز
من می‌فهمم که شما پدیده‌ی چنددولتی و یا بی‌دولتی را با تمام رگ و پوست‌تان حس می‌کنید. شما با تجربه تورم بالای 40درصد برای مدتی بیش از پنج‌سال دریافتید که دولتی ملی با دغدغه‌ی رفاه و توسعه‌ی ایران در راس کار نیست. اساسا دولتی در کار نیست و منافع ملی در زیر چرخ رقابت دولت‌های متعدد در حال له شدن است. اندیشه‌ی ضدآزادی‌های فرهنگی که به‌ویژه در این سه سال اخیر بر این کشور چیره شده‌بود، و هر روز با عنوانی علیه سبک زندگی انتخابی ملت صف‌آرایی می‌کرد شما را در وضعیت استیصال قرار داده بود. شما دیدید که دولت مستقر امکان سیاست‌گذاری ندارد، به بازی گرفته نمی‌شود و توان به نتیجه رساندن حتی سیاست‌های اغلب بی‌بنیان خود چون صیانت و طرح نور را نیز ندارد.
سطح عمومی قیمت‌ها و بهای اقلام خوراکی هرروز افزایش می‌یابد و هیچ کس فردا را نمی‌تواند پیش‌بینی کند. نرخ ارزهای خارجی تغییر و زندگی و معیشت تک‌تک مردم ایران را تهدید می‌کند. اقشار عادی و مردمی که هیچ‌گاه در اندیشه‌ی نرخ ارز نبودند، امروزه هر روز باید نگران فراز و فرود ارزش واحد پول بیگانگان باشند. کارکنان و کارمندان دولت و غیر دولت و بازنشستگان عزیز هر روز می‌بینند که قدرتِ خریدِ مستمریِ دریافتی‌شان کاهش می‌یابد. و شوربختانه چتر شوم فقر بیش از 30 میلیون نفر از ملت ایران را فراگرفته است. اینک هیچ راهی فراروی ملت ایران جز توسعه وجود ندارد. آنان‌که به دورغ و با سالوس ملت ایران را با توزیع موقتی چند کالا فریب می‌دهند، خیر خواه ملت ایران نیستند. اینک، تنها دولتی می‌تواند منافع ملی ملت ایران را تامین کند که بر مبنای یک گفتمان ملی چون ایده‌ی ایران، توسعه را هدف قرار دهد و نه هیچ چیز دیگر. دولتی که متعهد شود که تمام سنگ‌های فراروی توسعه ملی ایران را یکی یکی از سر راه بردارد. مابقی، جز شعارهای توخالی هیچ چیز دیگری نیست.
شهروندان عزیز
به گمان من انتخابات یک قرارداد اجتماعی میان رییس جمهور و یکایک شما است. این یک قرارداد واقعی است. رییس جمهور باید به حقوق شهروندان اعتراف کند و تعهدات خود به شهروندان را به وضوح بگوید تا قرارداد به صورت درست و صحیح منعقد و جاری شود و گرنه، این قرارداد ناروشن و نامعین است.
با توجه به دانش نظری، تجربه عملی در بزرگترین طرح‌های توسعه و عمرانی کشور، چون بازآفرینی شهری، احداث شهرهای جدید، احداث بیش از یکصد بیمارستان، بالاترین تجربه‌ی توسعه شبکه آزاد راه‌ها، بزرگ‌راه‌ها، و راه‌های فرعی و روستایی ایران، طرح توسعه‌ی بندرهای ایران از جمله فاز 3 توسعه بندر شهید رجایی، بندر چابهار، بندر امام و سایر بنادر شمال و جنوب ایران، عقد قرارداد خرید دویست فروند هواپیمای نو مستقیما از ایرباس و بوئینگ با منابع بین‌المللی که با کارشکنی عناصر
ضد توسعه ناتمام ماند، نوسازی سیستم ناتوبری هوایی و توسعه شبکه‌ی فرودگاه‌های ایران که مردم اغلب مناطق ایران شاهد آن هستند، برترین توسعه شبکه‌ی ریلی ایران از جمله اتصال 5 مرکز استان به ریل و دوخطه کردن بسیاری از خطوط راه‌آهن، راه‌اندازی راه‌آهن حومه کلانشهرها و نوسازی و توسعه سسیستم ناوبری ریلی ایران به میدان می‌آیم تا با توسعه‌ی فناوری‌های نوین و اکوسیستم نوآوری، ارتقای رقابت اقتصادی در تمام حوزه‌های صنعتی از جمله حوزه‌هایی که ایران دارای مزیت‌های نسبی و رقابتی است چون صنایع نفت، پتروشیمی، گاز، ساختمانی، کشاورزی، صنایع خلاقه‌ی فرهنگی و خدمات، رفع تبعیض در دسترسی به اعتبارات و اطلاعات، بازتعریف نظام یارانه‌ها و سهولت کسب‌وکار، ظرفیت اشتغال را افزایش دهم و با اجرای برنامه‌های توسعه ملی با تکیه بر توسعه‌ی مناطق از شدت فقر ملت ایران بکاهم.
عدالت، آزادی و رقابت منصفانه وجه‌های یک حقیقت واحد به نام توسعه‌اند. اگر از حاکمیت قانون و حکمروایی خوب و مشروط بودن قدرت سخن به‌میان می‌آید و یا از شفافیت، مبارزه با فساد و مشارکت شهروندان سخن گفته می‌شود، هیچ‌کدام در غیاب این سه اصل قابل دسترسی نیستند. جامعه‌ی مدنی، توسعه نهادهای مردم نهاد، فعالیت‌های سیاسی و حزبی، و یا حرفه‌ای و صنفی و هم‌چنین سندیکاهای کارگری همه در سایه‌ی عدالت، آزادی و رقابت قابل دستیابی هستند. و من برای تحقق این سه هدف پا به این میدان گذاشته‌ام و هر سه را در چارچوب قانون اساسی تعهد می‌کنم.
در ایده‌ی ایرانی که من به آن باور دارم، ایران چهار راه جهان و ستون فقرات راهِ ابریشم نوین و مرکز گفتگوی ملت‌ها است. بنابراین، برترین ماموریت ما در جهان بازنگاه داشتن این چهارراه و حفظ امنیت و روانی حرکت در این راه است. بر این باورم که اسرائیل، برهم‌زننده‌ی امنیت و نظم این منطقه است. بنابراین، به‌جای متشتت ساختن توجه‌مان به جهت‌های مختلف باید از هرگونه رقابت درون منطقه‌ای دست برداریم و تنها با این رژیم نژادپرست از مجرای اعمال سیاست ضد آپارتاید، ضد پاکسازی و نسل‌کشی قومی از مجاری بین‌المللی و همراه با مبارازات مدنی و آگاهی و همبستگی افکار عمومی جهان دست‌وپنجه نرم کنیم. و صلح پایدار منطقه‌ای را برقرار سازیم. می‌آیم تا در مسیر استقرار صلح و رفع تحریم‌های ظالمانه سیاست کشور را با قوت هر چه بیشتر به‌پیش ببرم و اقتصاد را آن‌چنان به تعهدات سیاسی منظمّ کنم که عدم بازگشت تحریم‌ها تبدیل به سازوکاری درونی شود.
من عباس آخوندی شهروند ایران، دانش‌آموخته دانشکده فنی دانشگاه تهران و هم‌چنین فارغ‌التحصیل دانشگاه لندن با تجربه‌های آموخته از عضویت در اولین شورای مرکزی جهاد سازندگی و مسئولیت ستادبازسازی پشتیبانی جنگ، معاون سیاسی و اجتماعی وزیر کشور، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، وزیر مسکن و شهرسازی، قائمقام رئیس سازمان صدا و سیما، وزیر راه و شهرسازی و اینک عضو هیات علمی دانشگاه تهران، آن‌چه در بالا گفتم را به منزله‌ی قرارداد اجتماعی میان خود و ملت تعهد می‌‌کنم. تا چنانچه مورد استقبال ملت قرار گرفت امانت ایشان را با قوت برگیرم و خداوند را بر این عهد، گواه و ملت را داور قرار می‌دهم.
شهروند ایران
عباس آخوندی
14/3/1403
Forwarded from عکس نگار
🔹غربت ایران در ایران

🖋عباس آخوندی

ایران در ایران غریب است. ایران را در یابیم.

#ایده‌ی_ایران
#یک_ملت_یک_دولت
#دولت_ملی_مدرن
Translate post
🔹پیش به سوی شکل‌دهی #دولت_ملی_مدرن

🖋عباس آخوندی

بر خلاف روح قانون اساسی نهادهای مذکور در آن را به دولت‌های مستقل تبدیل کرده‌اند. حال آن‌که دولت در ایران یگانه است. رهبری در راس، رئیس جمهور به عنوان مجری قانون اساسی با همکاری دو قوه‌ی دیگر، دولت ملی ایران را شکل می‌دهند.
در این وضعیت چنددولتی، دولت‌های چندگانه به جای پرداختن به درد مردم در پی جنگ و نزاع با یکدیگرند. خود را مستقل از ملت و ملت را مواجب‌بگیر خود می‌دانند. بر اساس قانون اساسی ایران تنها یک دولت دارد. آن هم موجودیتی جز اراده‌ی ملت ندارد و باید مظهر اراده‌ی ملت باشد.

#ایده‌ی_ایران
#یک_ملت_یک_دولت
Forwarded from عکس نگار
برای دکتر جعفر میلی منفرد

ازشمار دو چشم‌ یک‌تن کم/ وز شمار خرد هزاران بیش

امروز خبر از دست دادن استاد مسلم دانشگاه جناب آقای دکتر جعفر‌ میلی منفرد اهل دانش، علاقمندان به توسعه علم و فناوری، دوستداران، هم‌دانشگاهیان و دانشجویان ایشان‌ را غمگین کرد. به‌خانواده محترمشان و تمام‌علاقمندان ایشان تسلیت می‌گویم.‌

بی‌گمان فقدان مردان نیکی چون ایشان برای جامعه‌ی ایران خبری سهمگین و تلخ است. ولی چه توان کرد که این تقدیر الهی است و باید رضا به رضای او بود. این راهی است که همگان باید بپیماییم،‌ چه نیکوتر که چون ایشان به نیکنامی طی مسیر کنیم.

از درگاه الهی برای ایشان غفران و رضوان و برای خانواده گرامی‌شان و دوستدارانش شکیبایی و سزای نیک مسالت می‌کنیم.‌ 
۱۸خرداد۱۴۰۳
عباس آخوندی
Forwarded from عکس نگار
🔹ما و انتخابات پیشِ رو

🖋عباس آخوندی، 19 خرداد 1403

🔻نخست از حسن اعتماد مجمع عمومی اصلاح‌طلبان سپاس‌گزارم. بی‌گمان این اعتماد و این پشتیبانی در این مقطع تاریخی بار سنگینی بر دوش من است. امید که بتوانم با رعایت اصالت در مواضع، صداقت در گفتار و رفتار و با پذیرش مسئولیت این بار را به سرمنزل بعدی برسانم.

🔻دوم آن‌که اصلاح‌طلبان، تحول‌خواهان و آنان‌که انتخابات را تحریم کرده‌اند بخش عمده‌ای از ملت و جامعه ایران را شکل می‌دهند. هدف جبهه اصلاحات و مردان ملی و وطن‌خواه توسعه، افزایش رفاه و امنیت ملت ایران است و از هرگونه خشونت به‌دور هستند. در صورت حاکمیت قانون بر فرایند انتخابات 1403 امید می‌رود که تعارض و شکاف اجتماعی موجود کاهش یابد و امید اجتماعی در ایران باز جوانه زند.

🔻سوم، شورای نگهبان در این روزها بی‌گمان در معرض دریافت اخبار و گزارش‌های فراوان راست و دروغ است. من با شناختی که از خود و سایر نامزدهای پیشنهادشده از سوی جبهه دارم، مطمئن هستم که همگی واجد صلاحیت مصرح در قانون اساسی هستیم و هیچ دلیلی برای رد صلاحیت هیچ یک از ما وجود ندارد. امید دارم که هر یک از اعضای شورای نگهبان در صورت دریافت هرگونه ابهام، مستقیم با ما تماس بگیرد و بر اساس ظن و گمان اقدام نکند. و به آموزه قران عمل نماید که فرمود: یا ایها الذین آمنوا ان جاءکم فاسق بنباء فتبینوا أن تصیبوا قوما بجهاله فتصبحوا علی ما فعلتم نادمین «ای کسانی‌که ایمان آورده‌اید، چنانچه فاسقی برای‌تان خبری آورد، بررسی کنید تا مبادا نادانسته به قومی اسیب برسانید و آن‌گاه بر کرده‌ی خویش پشیمان شوید» (حجرات: 6). و هم‌چنین به قانون عمل کنند. به هر روی محروم ساختن یک شخص و ملت از انتخاب شدن و انتخاب کردن، دلیل محکمه پسند می‌خواهد و وجدان جامعه باید آن را بپذیرد.

🔻چهارم آن‌که انتخابات نوعی داوری ملی و مدیریت تعارض در سطح جامعه است. امیدوارم که حکومت به این داوری تن دهد و با برگزاری انتخابات ازاد و منصفانه شرایط مدیریت تعارض در جامعه را فراهم آورد.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹فروپاشی اجتماعی و مساله تبعیض


🖋عباس آخوندی ۱۹ خرداد ۱۴۰۳

🔻بر اثر اعمال تبعیض طولانی میان شهروندان، جامعه ایران به دو جامعه شهروندان درجه یک با نمایندگی دولت مستقر و جامعه شهروندان درجه ۲، بی‌دولت و محروم از بسیاری از حقوق اجتماعی تقسیم شده‌است.


🔻برترین ماموریت رئیس جمهور اتخاذ یک سیاست اجتماعی است که حاشیه را به متن آورد. بر این‌ تبعیض جان‌فرسا نقطه‌ی پایانی بگذارد و این شکاف اجتماعی را با تضمین حقوق شهروندان مطابق قانون اساسی پُر کند.
👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: ورود دانشمند به سیاست راهگشاست

👈 عباس موسایی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در یادداشتی برای "راهبرد" در پاسخ به نوشته اخیر عبدالله گنجی علیه عباس آخوندی نوشت:

آقای عبدالله گنجی، فعال رسانه‌ای اصولگرا که چندی پیش از رویکرد مثبت جبهه اصلاحات ایران برای ورود به انتخابات ریاست‌جمهوری ابراز خشنودی کرده بود، پس از معرفی کاندیدا از سوی جبهه اصلاحات، با ادبیاتی تهاجمی نسبت به انتخاب دکتر عباس آخوندی در جبهه اصلاحات، واکنش نشان داده و مدعی شده است که «ورود روشنفکر به سیاست، سم است».

از طرفی ایشان گفتمان آقای دکتر آخوندی را «عبور از اسلام به لیبرالیسم»  دانسته که «از جلسات ایرانشهری ایشان و مرحوم دکتر سیدجواد طباطبایی» ناشی شده است.

به زعم گنجی، «مهمترین شاخص اصلاح‌طلبان برای معرفی کاندیدا، میزان واگرایی و فاصله طرف با نظام است» و «دوگانه کردن ایران و اسلام و بی‌ملاحظه بودن در بیان و لحن، علت این انتخاب است».

به دلایل زیر می‌توان گفت که ادعاهای جناب گنجی، ناشی از سطحی‌نگری، انگ‌زنی برای از میدان بیرون کردن رقیب و نتیجه دستپاچگی و عجولانگی در برابر انسجام حداکثری جبهه اصلاحات ایران در دفاع از حقوق اساسی شهروندان، ایستادگی بر اصول اصلاح‌طلبی توسط جبهه و انشقاق و اعوجاجی باشد که بر جریان یکدست‌ساز حاکم شده است.

۱/ هر چند آخوندی به گواه مواضع شفاف، اصولی، منسجم و معطوف به مختصات سیاست در کشور، بر اندیشه‌های روشنفکران ایرانی و جریانات ِ روشنفکری ایران و جهان، آگاه است؛ اما ایشان در سپهر سیاسی کشور نه به‌عنوان یک روشنفکر، که به‌عنوان یک سیاستمدار شناخته می‌شود. سیاستمداری که شجاعت در عمل را از بصیرت در نظر، کسب کرده است. بدیهی است که یک سیاستمدار برجسته، حتی اگر سیاست را از سطوح پایینی تا سطوح عالی، تجربه کرده باشد، زمانی می‌تواند به شناختی عمیق از وضعیت دست یابد که علاوه بر ساحت تجربه و عمل، به وادی نظر و اندیشه نیز اشراف داشته باشد. فقدانی که در بسیاری از سیاستمداران کشور ما، نتایجی ناگوار برای کشور و ملت و حکمرانی داشته است. تبدیل و بازنمایی نقطه ی قوت و قدرت آخوندی به نقطه ضعف وی و‌ نادیدن عامدانه پختگی، سیاست و کیاستی که لازمه سیاست‌ورزی و سیاستمردی است، فقط از سوی کسانی ممکن است که عرصه سیاست و امر عمومی را محل آزمون و خطای خود و هم‌سلکان خود می‌خواهند!

۲/ آخوندی نه از اسلام عبور کرده و نه به وادی روایت بسته‌ای که هم‌سلکان آقای گنجی از لیبرالیسم دارند، گرائیده است. نقطه عزیمت ایشان در دفاع از حقوق اساسی، حاکمیت قانون، حقوق  شهروندی، آزادی و برابری، از منطق اصیل و اجتهاد فقیهان مشروطه‌خواه آمده است. سازگاری این اصول بنیادین با مسلمانی، منتج از تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، نه‌تنها در عرصه روشنفکری، که در حوزه‌های علمیه شیعی است. لیبرالیسم افراطی و مطلق‌گرایی  که نه‌تنها با آموزه‌های اسلام و تشیع ناسازگار است که با حقوق طبیعی انسان و نیز لیبرالیسم انسان‌گرای نخستین نیز نمی‌خواند، در اندیشه آخوندی جایگاهی ندارد. پذیرش اصول بنیادین حقوق‌بشر و تاکید بر وجوهی از لیبرالیسم که نه‌تنها مخالف اسلام نیست که مورد تأیید بزرگان دین قرار گرفته است را نمی‌توان نقطه ضعف دانست. مگر نه آنکه شهید بزرگوار آیت‌الله مطهری می‌گفتند که اگر چراغ عقل در حوزه‌های ما به خاموشی نمی‌گرایید، قبل از آنکه غربیان به اعلامیه جهانی حقوق‌بشر می‌رسیدند، ما می‌رسیدیم؟ (نقل به مضمون)

۳/ گنجی بهره‌گیری آخوندی از وجوهی از اندیشه مرحوم دکتر سیدجواد طباطبایی (فیلسوف ایران) در خصوص اهمیت اندیشیدن پیرامون ایران و مسئله ایران را نقطه ضعف دیگر ایشان برشمرده است. طباطبایی اندیشمند بزرگ ایرانی است که ایران را در کانون توجهات خویش قرار داده بود و نه‌تنها نسبت به اسلام تقابل نداشت که ضمن تاکید بر اهمیت مشروطیت ایران، فقیهان بلندمرتبه شیعه، فیلسوفان سیاسی‌ای می‌دانست که چو بید بر سر ایمان خویش می‌لرزیدند تا طرحی نو بیفکنند. اینکه کاندیدای ریاست‌جمهوری ایران، از اهمیت التفات به مسئله ایران سخن بگوید - مسئله‌ای که نمی‌تواند بی‌التفات به وجه برجسته اندیشه ی دینی در ایران باشد- نه‌تنها نقطه ضعف او نیست که اتفاقا از ممیزات و برتری‌های برجسته ی وی بر دیگران است. اینکه آخوندی، که خود فرزند روایتی سنتی از فرهنگ ایران است، بدون تقابل رادیکال با وجوه مثبت سنت، حفاظت از وجوه بنیادین و مستحکم سنت، تمامیت ارضی، توسعه ملی و رهایی ایران از ناوضعیت کنونی را صراحتا بیان می‌کند، نه‌تنها به معنای تقابل ِ اسلام و ایران نیست؛ که به معنای برساختن ِ گفتمانی اصیل برای حفاظت همزمان از ایران و اسلام است.

@javadrooh
👁‍🗨 نگاه تحلیلگران: ورود دانشمند به سیاست راهگشاست

▪️بخش دوم و پایانی

۴/ پیرامون این ادعای گنجی که مهمترین دلیل اصلاح‌طلبان در انتخاب کاندیداها را واگرایی با نظام می‌داند، نیز سخن بسیار است.‌ پرسیدنی است که کدام‌یک از کاندیداهای حاضر در صحنه، به اندازه هر سه کاندیدای انتخابی توسط اصلاح‌طلبان (آخوندی، پزشکیان و جهانگیری)، سابقه حضور در سطوح مختلف نظام، وفاداری به منافع و مصالح ملی، تاکید بر حفظ نظام را دارند. بدیهی است که روایت اصلاح‌طلبان از ساختار سیاسی کشور با روایت جریانی که آقای گنجی نمایندگی می‌کنند، بسی متفاوت است. در روایت جبهه اصلاحات ایران و جناب آقای خاتمی به‌عنوان راهبر این جریان، حفاظت از ایران و ایرانیان، اقتدار و امنیت ملی، ناشی از ترمیم شکاف ملت و حاکمیت، کانونی شدن حقوق ملت، اولویت قرار دادن منافع و مصالح ملی، از اصول بنیادین است.

اصلاح‌طلبان نشان داده‌اند که علیرغم ِ همه بی‌مهری‌ها، به حکم عقلانیت، دانش و تجارب بشری و نیز آنچه از تاریخ پرفرازونشیب معاصر آموخته‌اند، مصالحه و گفت‌وگوی ملی را بر منازعه و تقابل‌های ایران ویران‌کن، ارجح می‌دانند و علیرغم هجمه‌های جریان‌های ضدملی، همچنان بر اصلاح از درون امیدوارند و بر آن پای می‌فشارند.

منافع ملی و مصالح کشور را بر منافع و مصالح جناحی و شخصی ارجح می‌شمارند و مرزبندی پررنگ خود را بر هر نوع براندازی‌خواهی ترسیم کرده‌اند.
منافع و مصالح ملی به وقت اکنون ایجاب می‌کند که جناب گنجی و همفکران‌شان نیز مصالح جناحی،  شخصی و باندی را در رتبه‌ای پایین‌تر از منافع ملی بیاورند.

سخن پایانی آنکه آخوندی نماد اعتقاد و التزام اصلاح‌طلبی به ایران و منافع ملی و توسعه، پزشکیان نماد مردمی و پاکدستی بودن گفتمان اصلاحات و جهانگیری نماد اهمیت تجربه و سازندگی است.

ظرفیت اصلاح‌طلبی در این افراد خلاصه نمی‌شود و نه.تنها علیه وضع موجود نیست که اصلاح‌گر و ترمیم‌کننده نابسندگی‌ها است. آن را پاس بداریم.

@javadrooh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹زنان ایران


🖋عباس آخوندی ۲۰ خرداد ۱۴۰۳

🔻مساله زنان در ایران را باید در چارچوب فراخ‌تر تغییر «سبک زندگی» و «دنیای جدید» دید.

🔻در سبک زندگی جدید باید بر مساله تبعیض میان زن و مرد غلبه کرد و امکان حضور موثر زنان در تمام حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و حکمروایی را فراهم آورد.
حاکمیت_قانون بر #انتخابات‌ مقدم است.

نامه #جبهه_اصلاحات به #شورای_نگهبان

در جهت رعایت قانون در فرایند رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخابات


عدم پیش بینی مراحل اعتراض به تصمیم‌ شورای نگهبان در قانون انتخابات ریاست جمهوری نافی ماده واحده «لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبان رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف» مصوب ۱۳۷۸/۰۸/۲۲ مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست و نمی‌تواند باشد. ماده واحده مذکور عام است و همه‌ی انتخابات را شامل می‌شود و تا کنون توسط #مجمع_تشخیص_مصلحت لغو و یا اصلاح نشده است.
Forwarded from عکس نگار
🔹گفتگو و پشتیبانی از دکتر پزشکیان

در جهت حفظ وحدت #جبهه_اصلاحات_ایران امشب در دفتر دوست ارجمندم جناب آقای دکتر #پزشکیان حضور یافتم تا پشتیبانی خود را از نامزدی ایشان در انتخابات ریاست جمهوری اعلام نمایم. گفتگوی گرم و صمیمانه‌ای داشتیم. حضور ایشان در این صحنه گشودن دریچه‌ای به سوی سیاست‌ورزی در روزگار مرگ سیاست در ایران است. ابن فرصت را باید قدر بدانیم. انتخابات رقابتی آزاد و منصفانه آخرین دستاورد بشری برای حاکمیت #اراده‌ی_ملی است. آنچه به انتخابات مشروعیت می‌بخشد #حاکمیت_قانون است. در این رهگذر #شورای_نگهبان که همگان را به قانون دعوت می‌کند، خود باید در تعهد به قانون نسبت به دیگران پیشتاز باشد. توجه فقیهان و حقوقدانان را به این گفته امام صادق (ع) جلب می‌کنم که فرمود "کونوا دعاه للناس بغیر السنتکم"؛ مردمان را بجز از زبان [با کردار خود] به [نیکی] دعوت کنید. به هر روی دریغ از یک خط پاسخ حقوقی به نامه جبهه و اینجانب. با همه‌ی این‌ها عشق ما به این سرزمین، حفظ یکپارچگی، و تلاش در راه توسعه و آبادانی آن و رفاه #ملت_ایران تابعی از رفتار شورای نگهبان نیست. ما در راه سرفرازی و سربلندی #ایران از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد. من در این رهگذر سه اندیشه‌ی بنیادین و استراتژی را پیشنهاد می‌کنم و با جناب پزشکیان نیز در میان گذاشتم: #ایده‌ی_ایران #یک_ملت_یک_دولت و #دولت_ملی_مدرن از پزشکیان عزیز درخواست دارم که به این سه استراتژی توجه کند. البته ایشان باید خودشان باشند و تنها آنچه را باور دارند با مردم در میان بگذارند. ما تنها می‌توانییم‌پیشنهاد دهیم.
Forwarded from عکس نگار
نامه به رئیس قوه‌ی قضائیه
 
مهم‌ترین اثر انتخابات در جامعه مدیریت تعارض و تثبیت #ارده‌ی_ملی در نظام حکمرانی است و این تنها از رهگذر #حاکمیت_قانون امکان‌پذیر می‌شود.
 
این‌که #شورای_نگهبان همگان را دعوت به تبعیت از قانون کند و خود به آن تن ندهد مورد پذیرش هیچ خردمندی نیست. درخواست پاسخگویی این شورا به ملت از رهگذر فرایندی‌های قانونی و استفاده از ظرفیت‌های حقوقی یک تمرین سیاست‌ورزی ملی است که می‌تواند در آینده آثار تعیین‌کننده‌ای داشته‌باشد.    
 
از ابتدای شروع فرایند انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری 1403 صداوسیما به غلط تبلیغ می‌کرد که در انتخابات ریاست جمهوری امکان اعتراض به عدم تایید صلاحیت‌ها وجود ندارد. و پس از اعلام اسامی فضاسازی می‌کرد تا نامزدان بدون اعتراض تمکین کنند. حال آن‌که این خلاف مسلم اصول #قانون_اساسی و #قانون_لزوم_رسیدگی_دقیق_به_شکایات_داوطلبین_رد_صلاحیت‌شده_در_انتخابات_مختلف بود و هست. این قانون هم‌اکنون در تارنمای مرکز پژوهش‌های مجلس در دسترس همگان است و تنها انتخاباتی که طی آن مستثنی شده انتخابات خبرگان رهبری است.
 
تظلم من به رییس قوه قضائیه لزوما جنبه‌ی شخصی ندارد. من از جناب آقای دکتر پزشکیان پشتیبانی کردم. لیکن این پشتیبانی موجب نمی‌شود که اینجانب از حقوق قانونی خود و رای‌دهندگان صرف‌نظر کنم. از این‌رو، طی نامه پیوست از جناب محسنی اژه‌ای درخواست کردم تا فرصت بیش از این از دست نرفته در استیفای حق اینجانب و یک حق انتخاب تمام واجدان شرایط رای دادن اقدام قانونی کنند.
افرادی که تمایل به دیدن سوابق مکاتبات دارند به لینک زیر مراجعه کنند: https://vrgl.ir/18Zop
 
#ایده‌ی_ایران
#یک_ملت_یک_دولت
#دولت_ملی_مدرن
 
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به زمان تصمیم‌گیری و انتخاب نهایی نزدیک می‌شویم. اولویت عقل سرد بر هوش هیجانی.

#پزشکیان
#ایده‌ی_ایران
#یک_ملت_یک_دولت
#دولت_ملی_مدرن
دیشب در برنامه کلاب هاوس ایران‌من شرکت کردم. در باره ضرورت استقرار دولت ملی مدرن در ایران بر مبنای ایده‌ی ایران صحبت کردم. هم‌چنین به فرایند تصمیم‌گیری در مجمع جبهه اصلاحات ایران، فرآیند قانونی اعتراض به نظر شورای نگهبان در باره تایید صلاحیت‌ها و هم‌چنین مواردی در باره عملکرد خودم در دوره وزارت از جمله مسکن مهر پاسخ دادم. گوشه‌هایی از برنامه را کانال تلگرامی ایران‌من با فوریت انتشار داده‌است که آشکار است با استفاده از فناوری و بدون ویرایش تهیه شده و از دقت لازم برخوردار نیست. چنانچه متن ویرایش شده تهیه شد، اطلاع‌رسانی خواهم کرد. نگاه کنید:

👇👇👇
🌀عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی در اتاق ایران من: اصلی‌ترین مسئله ایران در حال حاضر، تأسیس دولت مدرن است

■ ایران امروز با پدیده‌ای مواجه است که کارشناسان آن را بیدولتی می‌نامند. این پدیده، مردم را در وضعیت بی‌پناهی قرار داده و توسعه و رشد کشور را به مشکلات جدی دچار کرده است. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که دولت، به ویژه دولت مدرن، متکی به ملت است؛ یعنی دولت به عنوان نماینده اراده ملی شناخته می‌شود. بنابراین، دولتی که پشتوانه ملت را نداشته باشد، بی‌مفهوم است.

■ در ایران مدت‌هاست که کمتر درباره مفهوم ایران و ملت ایران، و آنچه که می‌تواند این کشور را به عنوان یک پدیدار تاریخی تعریف کند و اقوام ایرانی را گرد هم آورد و یک ملت متحد را شکل دهد، صحبت شده است. پس از کودتای ۲۸ مرداد، ادبیات سیاسی ایران تحت تأثیر دو گفتمان ایدئولوژیک - سوسیالیسم و مذهبی - قرار گرفت که بنیان مفهوم ملت را تضعیف کرد.

■ در سال‌های اخیر، مقامات رسمی کمتر از عناوین و ارزش‌های ملی صحبت کرده‌اند و بیشتر به ارزش‌های ایدئولوژیک پرداخته‌اند. این موضوع باعث شده که ایران، از نظر رشد اقتصادی و اجتماعی، عقب‌افتادگی زیادی را تجربه کند. نیاز است که این مسئله دوباره در دستور کار ملت قرار گیرد و چه موقعیتی بهتر از انتخابات ریاست‌جمهوری و رئیس دولت برای احیای نهاد دولت و بازگشت به مسیر توسعه و رشد.

■ از دیدگاه من، اصلی‌ترین مسئله ایران در حال حاضر، تأسیس دولت مدرن است. دولت مدرن باید بر مبنای یک ملت یک دولت مستقر شود و نمی‌توان همزمان شاهد چندین دولت بود. بنابراین، باید از مفهوم یک ملت یک دولت استفاده کنیم. اما قبل از هر چیزی، باید مفهوم پدیدار تاریخی ایران را تعریف کنیم تا بتوانیم ملت ایران را به درستی بشناسیم.

■ اگر به ایران به عنوان یک پدیدار تاریخی نگاه کنیم و نه یک وضعیت لحظه‌ای، در طول تاریخ شاهد تحولات متعددی بوده‌ایم. از دوره‌های قبل از اسلام و دوران‌های مختلف ساسانیان و اشکانیان تا دوره اسلامی و مدرن، ایران دچار تحول و تغییرات بسیاری شده است. اما نکته مهم این است که ایران در این تحولات، هیچ‌گاه دچار انقطاع تاریخی نشده و پیوستار تاریخی خود را حفظ کرده است. برخلاف کشورهایی مانند مصر و سوریه، ایران توانسته در موقعیت‌های مختلف، خود را بازتولید کند و از زبان فارسی، وحدت سرزمینی، همبستگی بین اقوام و ارزش‌های ملی خود حفاظت کند.

■ برای داشتن دولت ملی در ایران، باید با یک ایده جدید، مفهوم ملت و ایران را در دوران مدرن بازخوانی کنیم تا بتوانیم دولت ملی متکی بر اراده ملی داشته باشیم. این نقطه کانونی بحث من است و امیدوارم این مسئله در دستور کار اندیشوران، فعالان اجتماعی و سیاسی و تمامی شهروندان ایرانی قرار گیرد تا برای آبادانی و سربلندی ایران تلاش کنند.

@mypersia24 | ایران من

Instagram | Twitter
🌀عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی در اتاق ایران من: دولت کنونی اقلیتی است که خود را دارای صلاحیت می‌داند و دیگر شهروندان را درجه دو تلقی می‌کند/چگونه ایدئولوژی، ایران را به دو طبقه تقسیم می‌کند

■در بحث وفاداری، باید مشخص کنیم که به چه کسی یا چه چیزی وفاداریم. آیا وفاداری ما به ایدئولوژی است یا به خود سرزمین؟ این پرسش کلیدی است. آیا قصد داریم یک ایدئولوژی خاص را دنبال کنیم و ایران را به دو طبقه شهروندان وفادار و غیر وفادار تقسیم کنیم؟ شهروندان وفادار به ایدئولوژی را شهروندان درجه یک بنامیم و شهروندان غیر وفادار را درجه دو، که یا باید تبعید شوند یا از حق تصدی پست‌های اجتماعی، سیاسی و مشارکت در تعیین سرنوشت خود محروم باشند؟

■ در ایده ایران، همه شهروندان هم‌درجه هستند و هیچ‌کس بر دیگری برتری ندارد. در این ایده، ایدئولوژی کنار گذاشته می‌شود و همه شهروندان ایران بدون تبعیض و تفاوت در یک سطح قرار می‌گیرند.

■ دولت کنونی اقلیتی است که خود را دارای صلاحیت می‌داند و دیگر شهروندان را درجه دو تلقی می‌کند، کسانی که می‌توانند در یک جلسه صلاحیت آنها را رد کنند و بگویند که این فرد صلاحیت ندارد، خواه برای انتخابات شوراها، نمایندگی مجلس، ریاست جمهوری یا حتی در بحث‌های صنفی و فعالیت‌های اجتماعی.

■ آقای پزشکیان به درستی اشاره می‌کنند که شما وقتی بیمار می‌شوید، به یک پزشک ماهر مراجعه می‌کنید و از عقاید او نمی‌پرسید، بلکه به توانایی او توجه می‌کنید.

■ نکته دوم درباره ایده ایران به نقش تاریخی ایران به عنوان چهارراه جهان برمی‌گردد. اگر ایران چهارراه جهان است، به معنای این است که ایران باید همیشه باز باشد برای عبور و مرور انسان‌ها، افکار، پول، نمادهای فرهنگی و کالاها. مأموریت اساسی دولت ایران این است که چگونه این چهارراه را باز نگه دارد.

■ برخی فکر می‌کنند که چون ایران چهارراه جهان است، می‌توانند از هر کسی که می‌خواهد عبور کند، باج بگیرند و مرتب تهدید کنند. اما این تهدیدها باعث می‌شود که دیگران به دنبال مسیرهای جایگزین برای دور زدن ایران باشند.

■ ایده ایران فقط یک نظریه نیست، بلکه می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های عملیاتی در حوزه‌های فرهنگ، سیاست، اجتماع و اقتصاد کارکرد واقعی داشته باشد.

@mypersia24 | ایران من

Instagram | Twitter
🌀عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی در اتاق ایران من: امنیت و توسعه پایدار ایران وابسته به ایده ایران است، نه بالعکس

■ در پاسخ به پرسشی که شما مطرح کردید، باید گفت که این سؤال اساسی نیست. من به تغییر و تحول به‌گونه‌ای دیگر نگاه می‌کنم. از دیدگاه من، امنیت ایران، توسعه پایدار آن و منافع ملی ایران تابعی از بسط ایده ایران و معکوسش نیست. در واقع، ایده ایران تابعی از امنیت ملی ایران نیست، بلکه عکس آن صادق است. به عبارتی، امنیت ایران، توسعه ایران و گسترش رفاه ملت ایران وابسته به ایده ایران است.

■ بنابراین، اگر بخواهیم در ایران شاهد امنیت و توسعه پایدار باشیم، نیازمند استقرار و بنیان‌گذاری یک ایده هستیم. هدف ما ایجاد بنیانی جدید نیست، بلکه می‌خواهیم فهمی مدرن و جدید از این ایده که سال‌ها و قرن‌ها و حتی هزاران سال در ایران وجود داشته، داشته باشیم.

■ در مورد بحث روحانیت و حملات نیز دو نکته قابل توجه است. نخست این که دین به مفهوم ایدئولوژی، پس از توسعه ایدئولوژیک بازخوانی شده است، مانند مارکسیسم و سوسیالیسم. دین در ایران هیچ وقت مفهوم ایدئولوژیک نداشته است. این ایدئولوژی دینی به ویژه بعد از سوسیالیسم تعریف شده است.

■ در طول تاریخ، گروه‌هایی مانند خوارج وجود داشته‌اند که می‌توان از آن‌ها به‌عنوان نمونه‌هایی از ایدئولوژی دینی یاد کرد، اما نگاه غالب دینی عمدتاً عارفانه بوده و کمتر ایدئولوژیک. در دوره معاصر، بعد از دهه چهل، در ایران قرائت از دین به‌صورت ایدئولوژیک بوده است. یکی از کارهایی که باید انجام شود، بازخوانی این نگاه است که دین ایدئولوژی است یا عنصر فرهنگی و مقاومتی در تمایلات دنیای ایرانی.

■ نکته دوم درباره روحانیت این است که روحانیت پیش از این عمدتاً از دین یک تلقی فرهنگی داشته است. لااقل روحانیت شیعه که ایران را به عنوان یک دولت شیعه نگاه می‌کرده، و حتی از سنت هم ایران را به‌عنوان یک کشور اسلام‌پناه می‌دانستند. به همین دلیل، ایده ایران هیچ‌وقت روحانیت را در مقابل خود قرار نمی‌داده است. بلکه همیشه پشتیبان ایده ایران بوده است، زیرا ایران را پشتیبان اسلام می‌دانسته‌اند. به همین خاطر، من فکر نمی‌کنم که روحانیت به‌صورت بنیادین و نظری مشکلی جدی با ایده ایران داشته باشد.

@mypersia24 | ایران من

Instagram | Twitter
2024/06/29 05:52:33
Back to Top
HTML Embed Code: